Power boxy dla D-4D

Modyfikacje mechaniczne/elektroniczne.
Awatar użytkownika
piokli
Spamer
Spamer
Posty: 6073
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:50
Model: T25FL
Lokalizacja: WWW

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: piokli »

Ano nie istnieje coś takiego jak Avensis T29.
Avensis w 2015 to ciągle T27 tylko po kolejnym (drugim) face liftingu.
Na tabliczce znamionowej najnowszych Avensisów jak byk stoi T27 ;-)

Avenis T29 zapewne nigdy istnieć nie będzie, bo Toyota kolejnej wersji Avensisa nie zamierza już produkować ;-(

kulio7
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 227
Rejestracja: 20 sie 2014, 18:17
Model: Avensis T25
Lokalizacja: GD

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: kulio7 »

pomalu chyba bede sie szykowal do zmiany auta wiec chetnie odsprzedam swojego red boxa od v-techa. Tyle ze dopiero w pazdzierniku, bo nie ma mnie teraz w kraju...
Cierpliwych i zainteresowanych prosze o kontakt na priv :-)

Awatar użytkownika
MKKB
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 347
Rejestracja: 13 lut 2016, 17:08
Model: Avensis T25
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: MKKB »

Słuchajcie mam kolejny problem. Ten box, który kupiłem, działał z 2.2 D4-D, ale w T27. I ma wtyk 6-pinowy. Da się go jakoś przerobić? Z tego, co widzę, część przewodów nie idzie przez box-a:
Obrazek
Albo opcja 2 - mogę kupić używany box z 3-pinową wtyczką z 2.0 126KM, będzie dział tak samo z moim? Chip i program jest ten sam?

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - http://avensis.info/viewtopic.php?f=63&t=23076

Awatar użytkownika
kabum
Mistrz
Mistrz
Posty: 1061
Rejestracja: 14 lip 2011, 09:21
Model: Tiguan II
Lokalizacja: Warszawa

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: kabum »

Możesz przecież swój wysłać do Vtechu i CI wymienią wiązkę. Koszt ok 200 zł.
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:

http://www.swiatlodekoracyjne.pl

Awatar użytkownika
piokli
Spamer
Spamer
Posty: 6073
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:50
Model: T25FL
Lokalizacja: WWW

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: piokli »

Można zamòwić w vtech odpowiedni kabelek.
Kabel razem z wysyłką poniżej 100zł.
Wieczorem napisze Ci co i jak.

Awatar użytkownika
Zupens
Mistrz
Mistrz
Posty: 1339
Rejestracja: 25 mar 2013, 15:03
Model: Avensis T25
Lokalizacja: NGI

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: Zupens »

Ja wymienialem wiązkę w V-techu to płaciłem 100 zł plus koszty przesylki.

Awatar użytkownika
ANDRZEJ104
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 493
Rejestracja: 27 paź 2012, 14:36
Model: INNY
Lokalizacja: Lublin

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: ANDRZEJ104 »

20160822_213330.jpg
[quote="MKKB"]Słuchajcie mam kolejny problem. Ten box, który kupiłem, działał z 2.2 D4-D, ale w T27. I ma wtyk 6-pinowy. Da się go jakoś przerobić? Z tego, co widzę, część przewodów nie idzie przez box-a:
Obrazek
Albo opcja 2 - mogę kupić używany box z 3-pinową wtyczką z 2.0 126KM, będzie dział tak samo z moim? Chip i program jest ten sam?

Mam taki kabelek używany sprawny , jak coś to pisz na PW dogadamy się.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MKKB
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 347
Rejestracja: 13 lut 2016, 17:08
Model: Avensis T25
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: MKKB »

Za późno... Wczoraj dotarł do mnie box wysłany do V-Techu do sprawdzenia, wraz z nowym kablem.
Teraz liczą sobie za to 120 zł - z tego 20 to kurier. Drogo, ale pasuje. Wieczorem foto i wrażenia z jazdy

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - http://avensis.info/viewtopic.php?f=63&t=23076

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

ja dziś zakupiłem używkę do mojej Avensis 116KM podobno chodził w takim samym silniku zobaczymy jak przyjdzie gość mówi że jeździł na programie czwartym ja spróbuje na szóstym zobaczymy jak to będzie działać. pytanko mam jeszcze to się wpina gdzieś w pompę macę może jakąś fotę jak to jest wpięte

Awatar użytkownika
MKKB
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 347
Rejestracja: 13 lut 2016, 17:08
Model: Avensis T25
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: MKKB »

Wrzucę jak wrócę do domu. Resztę świetnie opisał piokli parę postów wyżej - nic więcej nie trzeba.

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - http://avensis.info/viewtopic.php?f=63&t=23076

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

Czip zamontowany ustwiłem na 5 od dołu wielkiej różnicy nie widzę dopiero po przekroczeniu 2 tyś zaczyna ciągnąć jak szalony :auto: spodziewałem się że lepiej będzie się zbierał od dołu czy u was tez tak jest
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

Zmiana programu na 6 dziś dłuższa trasa zobaczymy jak się będzie zachowywał na trasie bo narazie jazda wokół komina

Awatar użytkownika
Zupens
Mistrz
Mistrz
Posty: 1339
Rejestracja: 25 mar 2013, 15:03
Model: Avensis T25
Lokalizacja: NGI

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: Zupens »

może być czarno z tyłu :)

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

6 chyba jeszcze nie jest tak agresywna jadąc dziś do pracy nie zauważyłem żeby kopcił zobaczymy na trasie jak się rozgrzeje i trochę pocisnę

Awatar użytkownika
piokli
Spamer
Spamer
Posty: 6073
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:50
Model: T25FL
Lokalizacja: WWW

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: piokli »

Statystycznie na 6 przy mocnym depnięciu będzie podkopcał,
chyba że turbina pompuje jak szalona ;-) to nie zakopci

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

Muszę kogoś ustawić za autem żeby sprawdził czy puszcza dyma podczas mocnego deptania

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

Zostaje jednak program 5 jest najbardziej optymalny

kulio7
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 227
Rejestracja: 20 sie 2014, 18:17
Model: Avensis T25
Lokalizacja: GD

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: kulio7 »

75max pisze:Zostaje jednak program 5 jest najbardziej optymalny
Za mocno kopcil czy wywalalo bledy?

Awatar użytkownika
75max
Stara się...
Stara się...
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2016, 19:30
Model: Avensis

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: 75max »

Kopcenie nie zauważyłem ale wydaje mi się ze trochę go zmulało na 6 błędów nie miał żadnych

Awatar użytkownika
MKKB
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 347
Rejestracja: 13 lut 2016, 17:08
Model: Avensis T25
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl

Re: Power boxy dla D-4D

Post autor: MKKB »

piokli pisze:Nie potrzebujesz magii dopasowywania programów itp. Podpinasz wtyczki, ustawiasz zworką lub pokrętłem 5 program i to wszystko.
Jak będzie dymić przy depnięciu, zmniejsz program na 4.
A jak nie będzie dymić przy depnięciu możesz zwiększyć program na 6.
Ot i cała magia dopasowywania BOXa do auta.
Nawet jakby nie dymił, nie warto bawić się w wyższe programy i wyciskać maximum z silnika, bo mu to bokiem wyjdzie.
Tak zrobiłem. Nie kopcił nawet, jak na chwilę ustawiłem 7, ale nasz silnik 15 tys. km temu miał generalny remont - może to dlatego. Zmniejszyłem do 6 i tak zostawiłem. Sposób montażu:
Obrazek Obrazek
Wielkiej różnicy nie czuję, ale wcześniej jeździliśmy 200-konną turbo-benzyną, więc wszystko co poniżej będzie dla mnie słabe. Jedno jest pewne - Vmax wzrosła o ok. 12 km/h:
Obrazek
:szatanek:
I jeszcze filmik (znaleziony w necie, nie znam autora ;-) ale podobno GPS pokazywał 214 km/h, film był kręcony przez drugą osobę a całość odbywała się na zamkniętym torze!)
http://sendvid.com/ixdll1vd
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - http://avensis.info/viewtopic.php?f=63&t=23076

ODPOWIEDZ