UPDATE:
po uzyskaniu cennych wskazówek z w/w forum wsiadłem dziś do auta i korzystając ze słonecznej aury zabrałem się za dostrojenie swojego filtra CLP metodą na "białą kartkę". Poniżej efekty - proszę nie zwracać uwagi na oprawkę filtra na pierwszym zdjęciu, gdyż trzymałem go przed obiektywem:
Za tydzień przetestuję kamerkę w nocy, gdyż wybieram się w podróż do PL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jaki dobry rejestrator byście polecili, taki w miarę niedrogi, może do 200-300 zł? Chciałbym jakiś kupić, ale nie chcę kupować w ciemno, więc pytam jakie modele byście polecili :)
filip133 pisze:Jaki dobry rejestrator byście polecili, taki w miarę niedrogi, może do 200-300 zł? Chciałbym jakiś kupić, ale nie chcę kupować w ciemno, więc pytam jakie modele byście polecili :)
Ja od mc użytkuje Viofo WR1. Jakość nagrań bardzo dobra, ale do odczytania tablic aut jadących z przeciwka potrzeba światła (w dzień) i równej drogi, w półmroku i po zwykłej drodze nie ma szans. Kamerka raczej do montażu na stałe bo ma dziwny sposób montażu. Myślę że w tej cenie nie ma nic lepszego, a brak monitora to tylko zaleta. Mała zgrabna nie rzuca się w oczy zwłaszcza jeśli kokpit czarny. Polecam.
Używam XBLITZ Black Bird, zamocowana za lusterkiem i zasilanie z lusterka. Nie widać, nie rzuca się w oczy, ekran wyłączony dla wygody, a jakość nagrań jest OK. Polecam
Jak kiedyś wspominałem mam u siebie kamerkę Viofo A119s od ok roku I ostatnio pojawił się z nią problem, że obraz się nie pojawiał a kamera nie nagrywała - problem identyczny jak w linku poniżej. Rozwiązanie podane w linku przywrócilo moja kamerę do życia i znów wszystko działa. Może komuś się kiedy przyda ten link :)
u siebie zamontowałem VIOFO A129-G DUO - jakościowo jest ok, nagrania też. Kamerkę podłączyłem pod stałe zasilanie z bezpieczników przy pomocy adaptera Viofo, który ma podobno zareagować w przypadku spadku napięcia w instalacji i odciąć zasilanie. Tryb parkingowy ustawiony na wykrywanie ruchu / wstrząsów /dźwięku
Jeśli ktoś chce zerknąć to linki poniżej (oczywiście Vimeo/yt i inne trochę tną na jakości, ale jak będą chętni to surowy plik też będę mógł podesłać - jeśli z automatu nie jest na 1080P to warto przestawić)