Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Dział (nie tylko) o fabrycznych nawigacjach
Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

Właśnie otrzymałem informację z ASO, iż dostępna już jest aktualizacja na 2015 rok do Touch 2 & Go Plus.
Jestem umówiony na jutro.

Mała poprawka - powtórna informacja z ASO, iż klucz do aktualizacji będzie dostępny dopiero od 1.07.
A więc termin przełożony.
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Bandzur
Spamer
Spamer
Posty: 3530
Rejestracja: 07 gru 2012, 18:10
Model: T25

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Bandzur »

Należysz do tych szczęśliwców którzy mają w wersji PRESTIGE 3-letnią aktualizacja map gratis :jupi:
Jak będziesz w ASO to zapytaj jaki jest obecnie koszt dla tych którzy nie są takim szczęśliwcami jak Ty ;-)

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

Bandzur pisze:Należysz do tych szczęśliwców którzy mają w wersji PRESTIGE 3-letnią aktualizacja map gratis :jupi:
Jak będziesz w ASO to zapytaj jaki jest obecnie koszt dla tych którzy nie są takim szczęśliwcami jak Ty ;-)
Pytałem.
Koszt aktualizacji to 540 zł.
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

berti111
Stara się...
Stara się...
Posty: 42
Rejestracja: 25 cze 2010, 12:20
Lokalizacja: Wlkp

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: berti111 »

A IGO ( czyli to samo) w NNG dla całej Europy kosztuje 74,99 $ wiwat Toyota ! Tu można sprawdzić, że T&G2 ma wlaśnie IGO
https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

berti111 pisze:A IGO ( czyli to samo) w NNG dla całej Europy kosztuje 74,99 $ wiwat Toyota ! Tu można sprawdzić, że T&G2 ma wlaśnie IGO
https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport
Wyłóż może bardziej łopatologicznie, bo czegoś tu nie przyswajam.
W zestawieniach nigdzie nie widzę T&G2 i co to jest IGO oraz NNG?
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Jaqb
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 127
Rejestracja: 20 paź 2008, 14:41
Model: Avensis T27
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Jaqb »

berti111 pisze:Tu można sprawdzić, że T&G2 ma wlaśnie IGO
https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport
Ja też jakoś nie bardzo mogłem znaleźć. I nic dziwnego, bo moduł nawigacji w TT/TT2 jest od Harmana
Harman Innovation Hub
Pozdrawiam,
Kuba
ZRT271L-AWFGPW

berti111
Stara się...
Stara się...
Posty: 42
Rejestracja: 25 cze 2010, 12:20
Lokalizacja: Wlkp

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: berti111 »

Za nowe radio instalowane w Toyotach odpowiada Harman. Firma chwali się, że prócz AUPEO! i Coyote skorzystasz także z usług Google: Street View oraz wyszukiwarki adresów. Dostępne będą także zdjęcia Panoramio, nawigacja opracowana przez NNG (twórca iGO) oraz serwis danych o korkach prowadzony przez TomTom. za AutoŚwiat już z z 2014 r

zobacz aktualne
http://navilex.hu/touch.html
i przede wszystkim
https://toyota.naviextras.com/shop/portal/howtostart
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

berti111 pisze:Za nowe radio instalowane w Toyotach odpowiada Harman. Firma chwali się, że prócz AUPEO! i Coyote skorzystasz także z usług Google: Street View oraz wyszukiwarki adresów. Dostępne będą także zdjęcia Panoramio, nawigacja opracowana przez NNG (twórca iGO) oraz serwis danych o korkach prowadzony przez TomTom. za AutoŚwiat już z z 2014 r

zobacz aktualne
http://navilex.hu/touch.html
i przede wszystkim
https://toyota.naviextras.com/shop/portal/howtostart
Dziękuję, teraz już wszystko jasne.
Usługi Google już posiadam (Panoramio, Sreet Vievw, wyszukiwarkę adresów czy możliwość zadzwonienia na numery telefonów wyszukiwanych obiektów).
Coyote jest również dostępny, ale w płatnym abonamencie. Jest jeszcze kilka innych aplikacji, raczej mało przydatnych.
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

wojaaq28 pisze:a to nieźle w te aplikacje jest tówj sprzęt wyposażony, nie myli się się to wszystko?
Nie, nie pomyliłem się.
Aby korzystać z tych aplikacji, musisz posiadać dostęp do internetu poprzez kompatybilny telefon.
Dodam, że posiadam też możliwość odczytywania (poprzez lektora) i wysyłania sms. W T2&Go plus, istnieje też opcja odczytywania e-mail oraz wyświetlania zamierzeń ujętych w kalendarzu. Z elektronicznej poczty (e-mail) i kalendarza nie mogę korzystać z uwagi na nieprzystosowany telefon (Galaxy S3).
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

Dzisiaj uaktualniono mi mapę do najnowszej wersji.
Przy okazji dowiedziałem się, iż pomimo to, że specyfikacja przewiduje w mojej wersji wyposażenia trzyletnią, bezpłatną aktualizację map, to obowiązuje ona tylko podczas trwania gwarancji.
A więc, w przypadku gdy gwarancja kończy się w marcu danego roku, a update będzie dostępne w maju, bezpłatna aktualizacja już nie przysługuje.
Taki mały żarcik ze strony TMP?
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Awatar użytkownika
pluto30
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 726
Rejestracja: 20 sty 2014, 20:12
Model: Avensis T27
Lokalizacja: wielkopolska, Gniezno

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: pluto30 »

No to chyba nie zart 3 lata posiadania auta i jednocześnie używania map. Wszystko oki. :)
REAL PLANES HAVE PROPS !!!!! C-130 Hercules

Burza
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 25 cze 2015, 14:40
Model: Avensis

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Burza »

Witam. Mam nową Toyote i chciabym zrobić aktualizację map na 2015 bo mam wgrane 4.4.1WH 2014 v3. Na stronie nie widziałem ze jest coś nowego. Jakie oznaczenia mają nowe mapy?? Muszę jechać i się umówić??. I mam jeszcze pytanie jak zarejestrować swoją nawigację na stronie Toyota, mam podać nr urządzenia czy kod żądania bo już sam nie wiem. Wpisując kod urządzenia wyskakuje że nieprawidłowy numer.

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

Burza pisze:Witam. Mam nową Toyote i chciabym zrobić aktualizację map na 2015 bo mam wgrane 4.4.1WH 2014 v3. Na stronie nie widziałem ze jest coś nowego. Jakie oznaczenia mają nowe mapy?? Muszę jechać i się umówić??. I mam jeszcze pytanie jak zarejestrować swoją nawigację na stronie Toyota, mam podać nr urządzenia czy kod żądania bo już sam nie wiem. Wpisując kod urządzenia wyskakuje że nieprawidłowy numer.
Do rejestracji w portalu my.toyota.eu podajesz numer urządzenia, a kod żądania jest potrzeby podczas przesyłania danych (ustawień) do samochodu z komputera (lub na odwrót, jeśli rozpoczynasz ustawianie w samochodzie).
Sugeruję zrobić foto numeru urządzenia, gdyż przy tej liczbie znaków łatwo o pomyłkę podczas rejestracji na portalu.
Potrzebny będzie też vin.
Błąd może wyskakiwać gdy nieprawidłowo wykonasz pierwszą fazę rejestracji lub pominiesz niektóre dane.
Posiadana przez Ciebie wersja map, jest najnowsza.
Inne wersje, jakie możesz zauważyć na my.toyota.eu, dotyczą innych nawigacji, np "pro", a to Ciebie nie dotyczy.
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

Burza
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 25 cze 2015, 14:40
Model: Avensis

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Burza »

Witam. Są już nowe mapy do Avki o numerze 4.5.0. Właśnie mi je zaktualizowali w salonie.

budles
Stara się...
Stara się...
Posty: 37
Rejestracja: 12 gru 2015, 19:14
Model: Avensis T29 Premium

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: budles »

4.5.0. to wersja oprogramowania mapy. Aktualny identyfikator mapy to ciągle 2014v3.
Mam przed kilkoma dniami odebraną Avensis z nawigacją Touch & Go i wewnątrz była właśnie ta wersja mapy. Zadzwoniłem do dealera i dowiedziałem się, że to ciągle aktualna wersja mapy. Oprogramowanie mapy mam w wersji 4.4.1WL, a na stronie MyToyota aktualna wersja oprogramowania mapy do pobrania: 4.5.0L. Być może ta wersja oprogramowania mapy dotyczy wersji Touch & Go Plus. Podobno lada moment ma wyjść nowa wersja mapy.

Awatar użytkownika
temp123
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 710
Rejestracja: 27 paź 2008, 00:18
Model: Land Cruiser

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: temp123 »

To odebrałeś auto z nieaktualną mapą ta wersja jest dostępna, od 28/10/2015 jeśli nie zrobiłeś jeszcze 200km to można to zrobić za darmo, jeśli masz więcej na blacie to trzeba płacić

Touch&Go2 oprogramowanie 4.5.0L mapa 2015 v2
Touch&Go2plus oprogramowanie 4.5.0H mapa 2015 v2

budles
Stara się...
Stara się...
Posty: 37
Rejestracja: 12 gru 2015, 19:14
Model: Avensis T29 Premium

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: budles »

Dzięki za informację. W poniedziałek mam dzwonić do dealera, aby odpytać. Ta informacja bardzo mi się przyda w rozmowach... Na razie mam przejechane ok. 50km i oszczędzam na jazdach aby nie przekroczyć owych "magicznych" 200km. Skąd inąd ciekawe... Aktualizacja winna być wykonana niejako "z urzędu" przed odbiorem samochodu z salonu. Ciekawe kto sprawdza ten przebieg: człowiek czy komputer przy próbie bezpłatnej aktualizacji...

budles
Stara się...
Stara się...
Posty: 37
Rejestracja: 12 gru 2015, 19:14
Model: Avensis T29 Premium

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: budles »

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące połączenia internetowego. Mam nawiązane połączenie internetowe przez bluetooth w komórce, ale jak wchodzę w tzw. usługi powiązane to nie mogę uruchomić aplikacji: Street View, Panoramio i kilku innych. Pojawiają się komunikaty braku odpowiedzi dostawcy serwisu. Nie mogę też wysłać ustawień do serwisu MyToyota, ani pobrać z tego serwisu. Oba punkty menu są nieaktywne. Na stronie My Toyota mam zarejestrowany nr Panelu multimedialnego.

Zbigniewa
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 217
Rejestracja: 30 sie 2011, 11:30
Model: T27FL Prestige cvt
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Zbigniewa »

budles pisze:Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące połączenia internetowego. Mam nawiązane połączenie internetowe przez bluetooth w komórce, ale jak wchodzę w tzw. usługi powiązane to nie mogę uruchomić aplikacji: Street View, Panoramio i kilku innych. Pojawiają się komunikaty braku odpowiedzi dostawcy serwisu. Nie mogę też wysłać ustawień do serwisu MyToyota, ani pobrać z tego serwisu. Oba punkty menu są nieaktywne. Na stronie My Toyota mam zarejestrowany nr Panelu multimedialnego.
Sprawdź w telefonie, czy włączona jest funkcja "udostępnianie internetu".
Po drugie - jeśli smartfon posiada Android 5.1. i wyżej, może nie współdziałać z aplikacjami internetowymi nawigacji (np Samsung Galaxy S6).
Sprawę już opisywałem w tym dziale. Wysłałem zapytanie do TMP, ale odpowiedź jaką otrzymałem była bardzo enigmatyczna tzn mają coś tam zrobić w nieokreślonej przyszłości.
Po trzecie - jesteś przekonany, że posiadasz odpowiedni typ nawigacji aby korzystać z aplikacji internetowych?
I to "trzecie" winno znaleźć się na pierwszym miejscu.
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!

budles
Stara się...
Stara się...
Posty: 37
Rejestracja: 12 gru 2015, 19:14
Model: Avensis T29 Premium

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: budles »

1) w komórce mam włączone udostępnianie internetu (Tethering przez Bluetooth). Jak pisałem połączenie internetowe jest nawiązane.
2) Android mam w wersji 5.0.1
3) nawigację w samochodzie mam w wersji "Touch 2 & Go" (wersja Premium), która te funkcjonalności powinna udostępniać.

ODPOWIEDZ