Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Dział (nie tylko) o fabrycznych nawigacjach
msstefan2
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 25 sie 2016, 20:45
Model: Avensis T27 FL2
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: msstefan2 »

Macie problem z ladowaniem Iphonow z usb w schowku od softu 6.11?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

Nie tylko iphonów - tam jest za mały prąd praktycznie na każdy telefon.

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 131
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

W serwisie zleciłem założenie gniazdka USB w schowku na kubek. Dla mnie najlepsze rozwiązanie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 457
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Panowie, mam pytanie
Mam problem z aktualizacją mapy, zanotowałem kod aktywacyjny przy pobraniu aktualizacji, lecz mapa zgłasza błędny kod. Chciałem sprawdzić ponownie kod w zakładce zakupy lecz nie mogę wejść do zakładki zakupy w Toyota more, czy tak samo macie u siebie. Może dziś coś szwankuje, bardzo słabo odświeża się strona.

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

U mnie to samo - ja w ogóle nie spisałem kodu, a teraz nie wchodzi w zakładkę zakupy. Pewnie po świętach naprawią...

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 457
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Bardzo jestem ciekawy, czy ja źle spisałem kod aktualizacji , czy mają jakiś błąd u siebie. Dobrze, że sprawdziłeś u siebie, to mnie trochę uspokoiło. Sprawdzałem na różnych przeglądarkach i nie jest lepiej.

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 131
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

Mnie dwa razy ukazał się error, a za trzecim razem udało się wprowadzić kod.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

Ja u siebie żeby nie wpisywać tego kodu ręcznie, to aktualizowałem parę razy w ten sposób :
"Jezeli ktos chce mozna w pliku xml (activationCode) zmienic kod "1111-2222-3333-4444" na kod wygenerowany do twojego updatu np: R7TJ-83VL-G283-G4DS, w tym celu nalezy edytowac plik, zamienic kod na wygenerowany i zapisac zmiany"
To cytat z innego forum Toyoty, ale działa i jest wygodniej, bo też mi się zdarzyło że nie przyjmował kodu, nawet tego zapisanego w pliku, ale ponowna próba pomagała i zaskakiwało. No cóż, te urządzenie jest jakie jest...

Info co dodano w aktualnej wersji map :
http://mapupdatecontent.toyota-europe.c ... 019_HR.pdf
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 07:42 przez martinez07, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 131
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

Mnie po pierwszym wprowadzeniu kodu zawsze ukazuje się komunikat o błędnym kodzie. Widocznie ten typ tak ma.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 457
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Ja próbowałem dwa razy wpisać kod i wyskakiwał błąd, trzeci raz bałem się aby nie zablokować urządzenia. Zastanawiam się czy jest bezpiecznie zmieniać kod w pliku xml (activationCode) kod "1111-2222-3333-4444" czy coś się nie pogryzie w przyszłości. Dziś też zakładka zakupy na stronie Toyota more leży i nic nie można zrobić.

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

Wojteksw pisze:Zastanawiam się czy jest bezpiecznie zmieniać kod w pliku xml (activationCode) kod "1111-2222-3333-4444" czy coś się nie pogryzie w przyszłości.
Spokojnie możesz zmień te ciąg liczb na ten co Ci się generuje - robiłem tak podczas bodajże trzech aktualizacji i nic się nie gryzie.

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 457
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Sprawdzę, ale w pierwszej kolejności muszę zobaczyć czy prawidłowo zanotowałem kod aktywujący, a tymczasem jeszcze strona leży.

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

Już działa jakby co :ok:

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 457
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Bardzo dziękuję za info, kod miałem prawidłowy. Jutro sprawdzę ponownie aktualizację, bo w garażu nie będę trzymał silnika na chodzie przez pół godziny.

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 131
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

U mnie aktualizacja trwała około 50 minut.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 617
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

Zazwyczaj przy aktualizacji :
- czekam i robię ją gdy gdzieś dalej wyjeżdżam
lub
- wieczorem gdy drogi są wolniejsze, robię rundkę po mieście
:cfaniak:

piotko
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: 27 kwie 2008, 12:52
Model: Avensis T29
Silnik: 1.8 benzyna
Lokalizacja: Przeworno

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotko »

Witam, czy orientuje się ktoś czy cena w e-sklepie za 3Yr MapCare & Services L 559 zł to teraz jakaś promocja, czy już taka jest? Wcześniej było po 999zł. Właśnie skończyła mi się 3 letnia subskrypcja i na jesień pewnie będę musiał kupić. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 131
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

U mnie po dwóch latach przestało działać wyszukiwanie POI za pośrednictwem Google, ale tomtom wciąż działa...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

Awatar użytkownika
nowik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 135
Rejestracja: 13 lis 2015, 21:14
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 2AD
Lokalizacja: mazury

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: nowik »

piotko pisze:Witam, czy orientuje się ktoś czy cena w e-sklepie za 3Yr MapCare & Services L 559 zł to teraz jakaś promocja, czy już taka jest?
Tak co jakiś czas robią promo na 3 letnią substancje
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus
najnowsze mapy 2020 v1(2020-2021 ver.1) - kwiecień 2020 !



piotko
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: 27 kwie 2008, 12:52
Model: Avensis T29
Silnik: 1.8 benzyna
Lokalizacja: Przeworno

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotko »

Glover1969 pisze:U mnie po dwóch latach przestało działać wyszukiwanie POI za pośrednictwem Google, ale tomtom wciąż działa...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
U mnie to samo, zostało tylko wyszukiwanie tomtom.

ODPOWIEDZ