[t25] Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Wszystko o oświetleniu zewnętrznym i wewnętrznym...
witiaw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 141
Rejestracja: 10 lip 2012, 14:25
Model: Avensis t25 fl
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Lokalizacja: DK, ZS

[t25] Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: witiaw »

Mam zamiar zainstalowac automat do swiatel pytanie jaki ma byc?? Czy taki ktory ma minus na masie bedzie odpowiedni??

Backonik
Mistrz
Mistrz
Posty: 1362
Rejestracja: 14 lip 2008, 05:21
Model: T25
Silnik: 1AZ-FSE
Lokalizacja: Dobra / Szczecin

Re: Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: Backonik »

Kolego z DK/ZS tematy dotyczące montażu włącznika świateł jużbyły opisywane na forum wielokrotnie więc proponuje troszkę poszukać.
Obrazek

Student22
Mistrz
Mistrz
Posty: 1550
Rejestracja: 25 cze 2011, 10:17
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8 Premium

Re: Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: Student22 »

Przede wszystkim to do czego, do koparki, samolotu czy hulajnogi?
ponadto co to znaczy ma minus ma masie, przecież to to samo :ok: .

Backonik
Mistrz
Mistrz
Posty: 1362
Rejestracja: 14 lip 2008, 05:21
Model: T25
Silnik: 1AZ-FSE
Lokalizacja: Dobra / Szczecin

Re: Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: Backonik »

Kurcze, nie czytałem uważnie, rzeczywiście minus masowy :)
Obrazek

witiaw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 141
Rejestracja: 10 lip 2012, 14:25
Model: Avensis t25 fl
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Lokalizacja: DK, ZS

Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: witiaw »

Kolego z DK/ZS tematy dotyczące montażu włącznika świateł jużbyły opisywane na forum wielokrotnie więc proponuje troszkę poszukać.
Przegladalem kilka tematow o automacie do swiatel ale nie znalazlem nic na temat typu wlacznika jaki powinien byc zastosowany. Bylo glownie o wlaczeniu automatu w kompie przez serwis.:(
ponadto co to znaczy ma minus ma masie, przecież to to samo :ok: .
Moze dla ciebie to jeden h....j pytam po prostu po przeczytaniu kilku opisow roznych wlacznikow. Ponizej cytat z jednego z opisow:
AWS-2 da się zamontować do większości pojazdów z instalacją 12V (minus na masie).
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, 20:05 przez witiaw, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hexaden
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 689
Rejestracja: 24 kwie 2012, 17:21
Model: Авенсис Т27, седан
Silnik: 2ЗР-ФАЭ

Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: hexaden »

Syrena miała plus na masie i tam zamocowanie układu z minusem na masie powodowało trochę problemów, tak więc to nie to samo i nie takie oczywiste. Problemy były np. z zamontowaniem zwykłego radia.

Ale to taka dygresja, wracając do włącznika - osobiście sądzę, że wszystkie Avki mają minus na masie. Jak ma ktoś inaczej to niech protestuje :-)
[center]Obrazek
Тойота Авенсис Т27 седан
[/center]Użytkownik dostępny po zalogowaniu.

Backonik
Mistrz
Mistrz
Posty: 1362
Rejestracja: 14 lip 2008, 05:21
Model: T25
Silnik: 1AZ-FSE
Lokalizacja: Dobra / Szczecin

Re: Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: Backonik »

Nie ma czegoś takiego jak właczanie automatu w kompie.
Tego nie ma w standardzie.
poczytaj tu:
http://avensis.info/viewtopic.php?f=23& ... tomatyczne
Obrazek

Capricornnh
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 07 cze 2018, 12:19
Model: Avensis t25
Silnik: 2.0 D4D

Re: [t25] Montaz automatycznego wlacznika swiatel

Post autor: Capricornnh »

Za ta funkcje odpowiada fabryczny modul swiatel. Jest w kazdym aucie ale roznia sie funkcjami no i numerem fabrycznym. Sa rozne moduly z roznymi numerami. Wygladaja tak samo. Ale maja rozne funkcje. Niektore bez automatyki swiatel inne z automatyka jeszcze inne z funkcja swiatel skandynawskich( bez AUTO na manetce) ja osobiscie szukam numeru modulu z funkcja auto. Mam manetke mam fabryczny czujnik swiatel w nadszybiu.( Obok czujnika deszczu) zaslonoety ale wydrapie sobie otworek. PotrEbuje tylko numeru tego mudulu ktory obsluguje funkcje auto. Cala instalacja jest w samochodzie przystosowana fabrycznie. Tylko musze wymienic manetke no i ten modul

ODPOWIEDZ