[T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Nagłośnienie w Avensis
Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

[T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem? jakie są wogole opcje - w sensie rozumiem ze wymiana radia zalatwia temat, ale w sumie obecne radio daje rade i pasuje stylistycznie ;) a wszystkie zamienniki maja cal mniej przekatnej w monitorku i ... zreszta niewazne. Jest jakis modul ktory rozszerza moja navi o dab+?


pozdrawiam
--
Tomasz
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

To moze inne pytanie - czy B9012 (navi z dyskiem) ma interefejs MOST do zmieniarki?

Znalazlem takie cos, pytanie czy daloby sie podlaczyc - Gateway 500S (GW53xxx) (http://www.dension.com/product/gateway-500s-gw53xxx) i do tej bramki mozna dolaczyc modul DAB+.
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Bandzur
Spamer
Spamer
Posty: 3609
Rejestracja: 07 gru 2012, 18:10
Model: T25
Silnik: 1.8

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: Bandzur »

W specyfikacji T27 w PL odnośnie audio było:
- System audio I (CD, MP3, 6 głośników).
- System audio II (I + Bluetooth).
- System audio III (II + 11 głośników) - STD (z nawigacją)
- System audio IV (III + zmieniarka płyt na 6 CD) - STD (bez nawigacji) - dostępny w PL w wersji PRESTIGE.

Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

to wyglada ze mam wersje 3, bo pomimo ze mam prestiza to zmieniarki raczej nie posiadam :)

pytanie czy interfejs do zmieniarki jest optyczny (MOST) czy 'zwykly'
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Bandzur
Spamer
Spamer
Posty: 3609
Rejestracja: 07 gru 2012, 18:10
Model: T25
Silnik: 1.8

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: Bandzur »

Radio z wbudowaną zmieniarką ma oznaczenie W53826.
Poproś o przesłanie fotek tyłu i będziesz widział różnice :-D
http://allegro.pl/radio-t27-toyota-aven ... 61756.html
http://allegro.pl/radio-cd-mp3-t27-toyo ... 61663.html

Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

tylko ze ja mam navi ;) a z tego co widze w opisach to albo navi albo zmieniarka ;)

bede wyciagal navi przy okazji upgrade wsadu z mapami to obmacam gniazda z tylu ;)
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Bandzur
Spamer
Spamer
Posty: 3609
Rejestracja: 07 gru 2012, 18:10
Model: T25
Silnik: 1.8

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: Bandzur »

Tu masz fotki z tyłu, bez wyciągania:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... nit-b9012/

Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

widzialem te fotki, potencjalnie to szare gniazdo na gorze (w linii gniazd) wyglad jak swiatlowodowe, ale musialbym sie dokladniej przyjrzec co tam w srodku tego gniazda jest... bo ze plastik zlacza wyglada podobnie to jeszcze nie oznacza ze faktycznie bedzie pasowac. Druga sprawa ze jeszcze nie udalo mi sie znalezc informacji czy b9012 wogole obsluguje zmieniarke :)


edyta: jednak nie wyglada jak FO... tylko zwykly elektryczny styk.

Obrazek
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Bandzur
Spamer
Spamer
Posty: 3609
Rejestracja: 07 gru 2012, 18:10
Model: T25
Silnik: 1.8

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: Bandzur »


Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

tak, widziale, ale nie udalo mi sie potwierdzic czy to jest DAB+ czy tylko DAB, poza tym nigdzie tez nie udalo mi sie znalezc informacji ze to jest kompatybilne z 9013 :/


szukam dalej ;) dzieki za hint'a
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

Awatar użytkownika
TJa
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 28 lis 2014, 07:53
Model: Avensis T27
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Lokalizacja: WRC

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: TJa »

wojaaq28 pisze:łądnie wytłumaczone, dzięki
jesli odnosisz sie do fotki - sciagnieta z netu i chyba niezbyt dokladna. W szczegolnosci nie jestem pewien czy kamera nie jest przypadkiem w wiazce od sterowania zamiast na tym osobny niebieskim zlaczu tak ja jest zaznaczone. Sensor input - tu idzie speed sensor, to czarne gniazdo opisane jako ipod/usb to jest najprawdopodobniej cd changer - wydaje mi sie moze byc zamiennie podlaczone.

nadal nie wiem co to jest to szare 4pinowe ;)


ciagle szukam wiring schema dla radia - ale nie od strony auta tylko radia ;)
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D

AdamiPL
Stara się...
Stara się...
Posty: 36
Rejestracja: 11 cze 2016, 15:48
Model: Avensis T27
Silnik: 2.0 d4d
Lokalizacja: Peterborough

Re: [T27] Czy mozna dodac DAB+ do navi z dyskiem?

Post autor: AdamiPL »

niebieskie na 100% nie jest od kamery cofania.. mam to samo radio w ave t27 i posiadam kamere cofania, a pod to złącze nie mam nic podłączonego.

ODPOWIEDZ