[T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Nagłośnienie w Avensis
Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

Proszę bardzo panowie, tutaj ramka taka jaką ja kupiłem. W opisie jest napisane, że jeżeli twoje radio ma wymiary 178x100, należy przed zakupem skontaktować się ze sprzedawcą w celu potwierdzenia wymiarów. Oni wtedy upewnią się, że mają odpowiednią ramkę na stanie i jeżeli tak, to można zamawiać.

http://www.aliexpress.com/item/Car-Fasc ... 1caff242fd

http://www.aliexpress.com/item/Double-D ... 1caff242fd
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Juri85
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 09 mar 2016, 16:16
Model: Avensis t25
Silnik: 2.0 Benzyna 1AZ

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: Juri85 »

Dziekuje za info o ramkach Ja tez bede Nowym użytkownikiem takiego radia :D, Wszyscy maja takie radio Mam i Ja :)
Myślicie ze ramka z radia od Toyotki z wyświetlaczem podluznym w radio różni sie cos od tego radia z tym wiekszym wyswietlaczem? rozchodzi mi sie o wymiary?

cyberda
Stara się...
Stara się...
Posty: 77
Rejestracja: 22 gru 2015, 21:01
Model: Avensis T3X
Silnik: 1ZZFE

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: cyberda »

A nie prościej od razu kupić radio z podłużnym wyświetlaczem niż kombinować ze zmniejszaniem ramki ?

Juri85
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 09 mar 2016, 16:16
Model: Avensis t25
Silnik: 2.0 Benzyna 1AZ

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: Juri85 »

cyberda pisze:A nie prościej od razu kupić radio z podłużnym wyświetlaczem niż kombinować ze zmniejszaniem ramki ?
Kolego ja mam stare radio w moje Toyce takie z podlużnym wyświetlaczem, a w wersjach poliftowych jest ten wyświetlacz większy i zastanawiam sie czy ramki beda sie jakos różnic wielkością jeśli bede chciał zamontowac Aeona takiego jak koledzy z forum :)

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

golum777 pisze:Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?
Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

kierownik pisze:
golum777 pisze:Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?
Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!

Zamontowałem, ale z zabawą to nie miało za dużo wspólnego.

Niestety po zamontowaniu ta ramka już tak fajnie jak wcześniej nie wygląda mimo lepszej okleiny, trochę ją wypchnęło do przodu.

Obrazek


Radio ma jakieś opory przy odbieraniu stacji, tzn znajduje je ale szybko gubi i jadąc z miasta do miasta jest problem z sygnałem ale to chyba nie podłączyłem zasilania anteny. Zmyliła mnie kostka iso która miała podciągnięte zasilanie ale nie wiedziałem ze w radiu jest oddzielny przewód od tego.

Jakość mojego głosu przy rozmowach jest fatalna tak jak bym był w pokoju obok. Podłączyłem co prawda ten mikrofon jaki był w zestawie ale i tak domyślnie działa ten wbudowany w radio. Trzeba to jakoś w radiu przestawić ??

A największe jaja były jak podłączałem sterowanie z kierownicy. Jak na próbę włożyłem kable do fabrycznej wtyczki to radio nie chciało się włączyć. Jak wypiąłem te kable to radio zaczęło się odpalać. Podłączyłem te kable przy włączonym radiu do wtyczki to sterowanie działało, zaprogramowałem wszystko i było ok ale przestały ragować fizyczne przyciski w radiu. Stwierdziłem, dobra działa jakoś przeżyje bez tych fizycznych przycisków i pewnie to jest kwestia ustawienia gdzieś w opcjach, polutowałem wszystko odpalam radio i dupa nie włącz się, wypiąłem mase i radio się odpala. Myślałem ze się zastrzelę tą lutownicą.
Nie wiem w czym jest problem.

Narazie jeżdżę bez sterowania.

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

golum777 pisze:
kierownik pisze:
golum777 pisze:Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?
Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!

Zamontowałem, ale z zabawą to nie miało za dużo wspólnego.

Niestety po zamontowaniu ta ramka już tak fajnie jak wcześniej nie wygląda mimo lepszej okleiny, trochę ją wypchnęło do przodu.

Obrazek


Radio ma jakieś opory przy odbieraniu stacji, tzn znajduje je ale szybko gubi i jadąc z miasta do miasta jest problem z sygnałem ale to chyba nie podłączyłem zasilania anteny. Zmyliła mnie kostka iso która miała podciągnięte zasilanie ale nie wiedziałem ze w radiu jest oddzielny przewód od tego.

Jakość mojego głosu przy rozmowach jest fatalna tak jak bym był w pokoju obok. Podłączyłem co prawda ten mikrofon jaki był w zestawie ale i tak domyślnie działa ten wbudowany w radio. Trzeba to jakoś w radiu przestawić ??

A największe jaja były jak podłączałem sterowanie z kierownicy. Jak na próbę włożyłem kable do fabrycznej wtyczki to radio nie chciało się włączyć. Jak wypiąłem te kable to radio zaczęło się odpalać. Podłączyłem te kable przy włączonym radiu do wtyczki to sterowanie działało, zaprogramowałem wszystko i było ok ale przestały ragować fizyczne przyciski w radiu. Stwierdziłem, dobra działa jakoś przeżyje bez tych fizycznych przycisków i pewnie to jest kwestia ustawienia gdzieś w opcjach, polutowałem wszystko odpalam radio i dupa nie włącz się, wypiąłem mase i radio się odpala. Myślałem ze się zastrzelę tą lutownicą.
Nie wiem w czym jest problem.

Narazie jeżdżę bez sterowania.
Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

A nie masz możne fotki tego podłączenia ?? bardzo by to ułatwiło sprawę :P

Awatar użytkownika
okil
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 335
Rejestracja: 07 maja 2013, 10:42
Model: AVENSIS T25
Silnik: 2.0 D4 VVTi
Lokalizacja: Warszawa

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: okil »

a fabryczne jeszcze masz?
Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu...


Obrazek
>>>> MOJA AVA <<<<
Avensis 2.0 D4 VVTi/liftback/Prestige/2004

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

jeszcze mam a co ?

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

golum777 pisze:A nie masz możne fotki tego podłączenia ?? bardzo by to ułatwiło sprawę :P
Hehe na pewno by ułatwiło ale nie mam.
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

kierownik pisze: Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!
w czwartek będę miał trochę czasu to pobawię się tym jeszcze. Ale powiadasz ze masa w fabrycznym okablowaniu jest różowa ? tutaj mogę mieć błąd.

A do rozmów używasz tego zintegrowanego z radiem mikrofonu czy tego co był w zestawie na kablu ??

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

golum777 pisze:
kierownik pisze: Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!
w czwartek będę miał trochę czasu to pobawię się tym jeszcze. Ale powiadasz ze masa w fabrycznym okablowaniu jest różowa ? tutaj mogę mieć błąd.

A do rozmów używasz tego zintegrowanego z radiem mikrofonu czy tego co był w zestawie na kablu ??
Pin nr 6 to masa, czyli nie różowy a żółty z czerwonym paskiem :glupek: :glupek: :glupek:
Pin 7 i 8 to key1 i key2.

A do rozmów używam zewnętrznego, który był z radiem i jeszcze nikt nie narzekał na jakość ani na głośność.
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

Jak do weekendu nie dasz rady uporać się z tym to w sobotę, o ile pogoda dopisze, rozbiorę auto i porobię fotki.
Chociaż szczerze mówiąc mam nadzieję, że poradzisz sobie bez tego :swirek: :swirek: :swirek:
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

Zabrałem się wczoraj jeszcze raz za to sterowanie. Udało mi się podłączyć wszystko ale jak już działają przyciski w kierownicy tak przestały działać w radiu.

Tak to mam podłączone. Do żółto czerwonego podłączyłem masę -nie ma tego na fotce.

Obrazek

Zewnętrzny mikrofon dalej nie działa. Podłączyłem tez zwykle słuchawki z mikrofonem i tez ich nie wykrywa.

A powiedz mi udało zmienić Ci się logo androida na toyoty ??



Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

Wygląda na dobrze podłączone, na pewno nie ma gdzieś jakiegoś zwarcia?

Logo Toyoty też ustawiłem bez problemu.
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

[T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

Znalazłem w opcjach zmianę logo i po ustawieniu radio chciało się restartować, wyłączyło się piknelo i już się nie włącza :/

Dobra jakoś je zresetowałem trzymając reset i power przez kilka sekund, sam reset nic nie dawał.

Zaczynam się zastanawiac czy te wszystkie jaja jakiś się dzieją nie są spowodowane przez androida.
Zawsze miałem problemy z Androidem :P



Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
kierownik
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 279
Rejestracja: 28 maja 2010, 04:46
Model: Avensis T27 FL
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Lokalizacja: Manchester

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: kierownik »

Hehe raczej nie wina androida.
Kontaktowałeś się ze sprzedawcą?
Może wadliwe radio.
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."

Awatar użytkownika
golum777
Stara się...
Stara się...
Posty: 81
Rejestracja: 25 lut 2013, 16:19
Model: Avensis T25
Silnik: 2.2
Lokalizacja: K-K

Re: [T25] Radio 2din na Androidzie - w końcu jest!

Post autor: golum777 »

Chyba będę musiał do nich napisać, chociaż jeszcze trochę sam z tym powalczę.
A co do androida to średnio raz dziennie wywala mi komunikat że aplikacja launcher została zatrzymana.
Ja po prostu mam pecha to sprzętu z androidem :P

ODPOWIEDZ