[T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostyczny

Wszystko o elektryce i elektronice...
Miłosz
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 536
Rejestracja: 20 cze 2016, 19:59
Model: IS220D

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Miłosz »

Do diesla najstabilniejszy jest elm 327 w wersji 1.5 . Torqe jak dla mnie mocno średni program są lepsze np Elmscan Toyota
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CLQBhkkeZwA[/youtube]

Co do kasowania błędów to wystarczy skasować i nic więcej.

mezzoforte
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 214
Rejestracja: 02 paź 2010, 20:18
Model: avensis T27
Lokalizacja: Giżycko

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: mezzoforte »

Potwierdzam. Można tez sprawdzić korekcje wtryskiwaczy

qbq903
Stara się...
Stara się...
Posty: 86
Rejestracja: 30 sie 2017, 15:51
Model: Avensis T25

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: qbq903 »

W takim razie nie pozostaje nic innego jak zakupić oryginał (chociaż trochę kosztuje), jak Torque doprowadzi mnie do szału to kupię tego ElmscanToyota, mam wersję free ale nie można przy jej pomocy kasować błędów.

Miłosz
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 536
Rejestracja: 20 cze 2016, 19:59
Model: IS220D

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Miłosz »

Jedni crackują drudzy kupują, jak kto sobie radzi.

eric
Stara się...
Stara się...
Posty: 30
Rejestracja: 16 mar 2009, 11:51
Model: t27
Lokalizacja: wwa

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: eric »

Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.

Próbowałem odinstalować i zainstalować . Techstream się udało, sterownik xhorse nie jestem w stanie odinstalować.
Co powinienem zrobić.


Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
danioRM
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 04 gru 2017, 19:35
Model: Avensis T22

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: danioRM »

Czy działa wam może urządzenie Viecar 2.0
Działa na ELM 327
Auto jak w profilu, Toyota Avensis 2.0 D4D 2001r.

Awatar użytkownika
wrc
Moderator
Moderator
Posty: 17085
Rejestracja: 16 lis 2007, 07:12
Model: Avensis T22
Lokalizacja: Schwäbisch Hall

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: wrc »

T22 d4d nie dziala ze zwyklym ELM327, ma inny protokol, i najtansze ELM327 sie do tego auta nie nadaja, pozdr
eric pisze:Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.
Caly czas ten sam komputer? pozdr

Awatar użytkownika
danioRM
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 04 gru 2017, 19:35
Model: Avensis T22

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: danioRM »

Dzięki za odpowiedź.
Byłem w serwisie, nie udało się im podłączyć żadnym komputerem do tego auta.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wrc
Moderator
Moderator
Posty: 17085
Rejestracja: 16 lis 2007, 07:12
Model: Avensis T22
Lokalizacja: Schwäbisch Hall

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: wrc »

To troche zart... Pozdr

Miłosz
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 536
Rejestracja: 20 cze 2016, 19:59
Model: IS220D

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Miłosz »

eric to że dioda sie swieci to nie znaczy że interfejs jest żywy. W piwnicy jest wilgoć która to szkodzi elektronice. A druga kwestia zmieniłeś VIM na Xhorse w ustawieniach programu ?

danioRM nie wiem jakie tam masz protokoły, ale wg niektórych speców w teorii elm 327 w wersji 2.1 nie powinien się łączyć z dieslem toyoty czy lexa, a się łączy. Spróbuj aplikacji elmscan toyota. Po za tym zmień serwis, co to za warsztat który nie ma sprzętu żeby się z autem połączyć. Jak jesteś z pomorza to zapraszam, mam i techstrema i launcha Diagun IV który jest mega kozakiem ;)

eric
Stara się...
Stara się...
Posty: 30
Rejestracja: 16 mar 2009, 11:51
Model: t27
Lokalizacja: wwa

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: eric »

wrc pisze:T22 d4d nie dziala ze zwyklym ELM327, ma inny protokol, i najtansze ELM327 sie do tego auta nie nadaja, pozdr
eric pisze:Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.
Caly czas ten sam komputer? pozdr
Tak, nic sie nie zmienilo komputer ten sam .
Jedynie początkowo program diagnostyczny Toyoty nie mial ''ważności'.'
Zdezinstalowalem i zainstalowalem go ponownie z wpisaniem właściwego kodu.
Po uruchomieniu przechodzi ten etap poprawnie, ale potem jest jak opisałem.

Inny komp, który mam jest nowszy i podejrzewam bez sensu sprawdzać czy tam zadziała.
No dziwne jeśli kabel wysiadłby od leżenia w piwnicy.


Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

robert922a
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 13 lis 2015, 20:04
Model: Avensis T25

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: robert922a »

A posiadając kabelek OBD ll ale do vw można zrobić coś w Toyocie? Bo został mi po starym aucie ale nie wiem czy się nadaje

kokos50
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 108
Rejestracja: 15 cze 2013, 14:37
Model: t22 avensis
Lokalizacja: chełmek

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: kokos50 »

Witam.Mam pytanie odnośnie live data na techstream ,posiadam kabel mini vci za 10 usd z aliexpress. Śmiga na windows 7 32 bit wersja V12.00.127
Chodzi mi o to że działa live data z opóźnieniem. Mam t22 d4d i wszystkie parametry są na raz na jednej stronie wyświetlone .Może jak była by możliwość zaznaczenia tylko jednej wartości to by nie było opóźnienia?Pozdrawiam

Irokez
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 483
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:39
Model: Avensis T25
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Irokez »

kokos50 pisze:Może jak była by możliwość zaznaczenia tylko jednej wartości to by nie było opóźnienia?
Tak.
Wybierz tylko to jedno co chcesz.
Inaczej się nie da.

kokos50
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 108
Rejestracja: 15 cze 2013, 14:37
Model: t22 avensis
Lokalizacja: chełmek

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: kokos50 »

Możesz podpowiedzieć jak to zrobić z mini vci. Bo klikając w np. w live data w common rail pressure i tak wyświetla wszystko...

Irokez
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 483
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:39
Model: Avensis T25
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Irokez »

Ale z listy w lewym oknie możesz usunąć co nie chcesz, tak po prostu chyba zaznaczając i delete. Po prawej wykres live wtedy zmniejsza ilość okien.
Nie mam w domu auta aby zrobić zrzut.

kokos50
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 108
Rejestracja: 15 cze 2013, 14:37
Model: t22 avensis
Lokalizacja: chełmek

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: kokos50 »

Dzięki Irokez . Dokładnie to klikam np. w obroty zaznaczam to i następnie w okienko u dołu tam obok wykresów i można mieć wybrany parametr bez opóźnienia .Pozdrawiam

maast
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 19 mar 2016, 23:54
Model: Avensis T29

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: maast »

Witam,
Czy takim kabelkiem z ali za 12$ podłączę się do Ave T27 FLIII (>2015) ?
V12.10.019 MINI VCI dla TOYOTA Pojedynczy Kabel
Czy jakaś inna wersja?
Ktoś może wie co można w tym aucie zmienić w Techstremie?

Gerox
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 03 sty 2018, 21:53
Model: Avensis T25

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Gerox »

Witam,
moje auto jak w opisie. Potrzebuję interfejsu do mojej toyoty. Czy ten będzie dobry ?
https://tinyurl.com/ycs4m75p

Awatar użytkownika
piokli
Spamer
Spamer
Posty: 6073
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:50
Model: T25FL
Lokalizacja: WWW

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: piokli »

Tak, ten powinien byc bardzo dobry

ODPOWIEDZ