[T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostyczny

Wszystko o elektryce i elektronice...
roox007
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 lip 2019, 14:38
Model: Corolla

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: roox007 »

Witam. Potrzebuję do Avensis 2.0 d-4d 143 Km z 2015 jakiś kabelek i soft do monitorowania DPF-u (ciśnienie przed ciśnienie za lub ich różnica) możliwość puszczenia wypalania na biegu jałowym, kasowanie błędów itd.

franekhdmail.com
Stara się...
Stara się...
Posty: 55
Rejestracja: 19 lip 2019, 23:09
Model: Avensis T27

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: franekhdmail.com »

Kupiłem kabel mini VCI na znanym polskim portalu aukcyjnym, ale niestety wywalał błąd przy próbie odpalenia Active Test i żadne systemy (Win7 32bit, WinXP) nie pozwalały na jego odpalenie (robię to na wirtualce Parallels Desktop).

Obrazek

Dlatego zwróciłem sprzedawcy kabel.
Przeczytałem sporo wątków na różnych forach i okazuje się, że firmware w tym kablu 1.4.1 stwarza wiele problemów, lepiej szukać wersji 2.0.4, dlatego dałem sobie spokój, bo nie znalazłem nigdzie w kraju z tą wersją.

Obrazek

Obrazek

Zamówiłem na znanym chińskim portalu inny tester diagnostyczny o lepszej jakości za 250pln (wersja WiFi) - w kraju kosztuje x3 :(. Jak przyjdzie to podzielę się opinią (podobno robi 100% tego co serwisówka i jest o wiele szybszy).

Obrazek

Irokez
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 484
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:39
Model: Avensis T25
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: Irokez »

No ciekawy jestem. Wygląda na coś uniwersalnego ale z dedykacją, ponieważ można sobie marki wybierać.
Daj znać jak wygląda odświeżanie przy podglądzie live parametrów.
Z opinii na amazonie nie flaszowałbym tylko ECU nim ;)

franekhdmail.com
Stara się...
Stara się...
Posty: 55
Rejestracja: 19 lip 2019, 23:09
Model: Avensis T27

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: franekhdmail.com »

Nie zamierzam :)

Podobno naprawdę daje radę i to jest najtańszy tester producenta.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

wth007
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 02 wrz 2019, 10:15
Model: Avensis t27

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: wth007 »

Cześć i czołem ! Mam problem posiadam Launch x431 pro. Nie mogę się połączyć z Toyota Avensis z 2009r 1.8 Problem jest taki interfejs łączy się z głowica i dalej muszę wybrać oznaczenie auta?/rodzaju oprogramowania? / nie działa autamtyczne wyszukiwanie trzeba ręcznie i tu jest problem. Po telefonie do launch polska dostałem informacje że to oznaczenie widnieje na tabliczce lewych drzwi. żadne z tych oznaczeń nie pokrywa się z tym które mam w interfejsie. Ma ktoś może launcha i mi pomoże ?

medyk81
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2013, 20:33
Model: Corolla e12 Wagon
Lokalizacja: Łódź

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: medyk81 »

Witam

Jest ktoś z Łodzi kto mógłby podpiąć moją Toye przez mini VCI lub podobny?
Na dziurze padł mi ABS a wolałbym nie rozbierać wszystkich kół.

MagicOl
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 179
Rejestracja: 18 sty 2015, 09:58
Model: Avensis T27

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: MagicOl »

wth007 pisze:Cześć i czołem ! Mam problem posiadam Launch x431 pro. Nie mogę się połączyć z Toyota Avensis z 2009r 1.8 Problem jest taki interfejs łączy się z głowica i dalej muszę wybrać oznaczenie auta?/rodzaju oprogramowania? / nie działa automatyczne wyszukiwanie trzeba ręcznie i tu jest problem. Po telefonie do launch polska dostałem informacje że to oznaczenie widnieje na tabliczce lewych drzwi. żadne z tych oznaczeń nie pokrywa się z tym które mam w interfejsie. Ma ktoś może launcha i mi pomoże ?
Nie mam Lunch X431, ale w TechStream jest najpierw wybór modelu auta i tam jest coś takiego jak ZR271 czy jakoś tak a to masz na tabliczce auta. Potem trzeba podać rocznik i masz do wyboru zakresy -2010, 2010-2015, 2015- (czy jakoś tak) więc jak widać wybiera się rocznik, chyba jeszcze typ silnika, a na koniec w/o lub with SmartKey (bez kluczykowy dostęp) -> czyli masz stacyjkę czy tylko przycisk na desce. Gorzej jak ktoś ma Corollę lub Auris bo tam napaćkane tych ustawień jak na obrazach ekspresjonistów.
Wygląda to jakoś tak: TechStream PRZYKŁAD


Wrzuć jak możesz zdjęcie z tego co ci program pozwala wybrać, to coś doradzimy...

jarcysgru
Stara się...
Stara się...
Posty: 71
Rejestracja: 19 sty 2009, 11:22
Lokalizacja: mielec

Re: [T22, T25, T27] Interfejs (kabel) serwisowy, diagnostycz

Post autor: jarcysgru »

Czy ten SKANER DIAGNOSTYCZNY V-SCAN OBD2 MINI UNIWERSALNY odczyta mi błędy w TOYOTA AVENSIS T22 1.6 benzyna
https://allegro.pl/oferta/skaner-diagno ... 6591445428

ODPOWIEDZ