Avensis T27 ten typ tak ma TTTM
-
- Coś wie...
- Model: T27
- Silnik: 1.6
Avensis T27 ten typ tak ma TTTM
Odstający, niespasowany przy lewej lampie zderzak tylny. Wygląda jakby samochód był lekko uderzony a tymczasem dopiero wyjechał z salonu. Po zgłoszeniu do dealera odpowiedź: tak musi być. Na szczęście po drugiej stronie wcale tak nie jest :)
Wersja sedan. Czy też macie podobną szczelinę/niespasowanie?
http://arbiter.pl/zdjecie/16770.Nowy.Av ... Typ.Tak.Ma
Wersja sedan. Czy też macie podobną szczelinę/niespasowanie?
http://arbiter.pl/zdjecie/16770.Nowy.Av ... Typ.Tak.Ma
- rafalko
- Stara się...
- Model: Wagon Premium + box
- Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
Z uwag dołozyłbym:
1) skrzypiąca konsola nawiewu - ale ta górna środkowa pozioma - wystarczy reka dotknać i trzeszczy nie mowiac o wlaczeniu klimy
2) siedzenie kierwocy - po 2 kkm juz bylo wygniecione i pozostalo do dzisiaj :D
3) kazde drzwi zamyka sie inną siłą - ale to juz chyba standard w toyocie
4) dosc glosny hamulec elektryczny jak by silniczek mial wyzionąć ducha
5) zderzaki sa faktycznie w nieco innym odcieniu malowane niz reszta karoserii - widoczne nawet przy bezslonecznym dniu...
Reszta calkiem sympatyczna i ciekawie zaprojektowana ale jakosc tapicerki od razu pokazuje ze nie bedzie to tak "beztrzeszczący" model jak ave II
1) skrzypiąca konsola nawiewu - ale ta górna środkowa pozioma - wystarczy reka dotknać i trzeszczy nie mowiac o wlaczeniu klimy
5) zderzaki sa faktycznie w nieco innym odcieniu malowane niz reszta karoserii - widoczne nawet przy bezslonecznym dniu...
Reszta calkiem sympatyczna i ciekawie zaprojektowana ale jakosc tapicerki od razu pokazuje ze nie bedzie to tak "beztrzeszczący" model jak ave II
rafalko pisze:Z uwag dołozyłbym:

Z ręcznym to się zgadzam

A może twój to bity był

1) nic nie skrzypi nawet po naciśnięciu
2) po 300km jeszcze się nie wygniotło
3) nic takiego nie zaobserwowałem, wszystkie zamykają się bajecznie lekko w porównaniu do T22
4) zgadza się ale ważne, że działa
5) nic takiego nie ma u mnie miejsca, może ktoś porysował je jak zjeżdżał z lawety i malowali w ASO
2) po 300km jeszcze się nie wygniotło
3) nic takiego nie zaobserwowałem, wszystkie zamykają się bajecznie lekko w porównaniu do T22
4) zgadza się ale ważne, że działa
5) nic takiego nie ma u mnie miejsca, może ktoś porysował je jak zjeżdżał z lawety i malowali w ASO
- infomk
- Coś wie...
- Model: AVENSIS T27
- Silnik: 2.2 DCAT 150(2ADFHV)
Re: Avensis T27 ten typ tak ma TTTM
5. Wprawne oko wszystko widzi.
Bylem u lakiernika po odbiór samochodu po konserwacji spodu i w zasadzie jedno z pierwszych pytań, to bylo czy był zmieniany zderzak.
Ja lekko zdziwiony pytam czemu, a lakiernik mi pokazuje na różnicę pomiedzy karoserią a zderzakiem.
Faktycznie jak mi pokazal rożnice to ją widzialem, ale na codzień trzeba sie naprawde mocno wpatrywać aby wyluskać tą rożnicę.
Bylem u lakiernika po odbiór samochodu po konserwacji spodu i w zasadzie jedno z pierwszych pytań, to bylo czy był zmieniany zderzak.
Ja lekko zdziwiony pytam czemu, a lakiernik mi pokazuje na różnicę pomiedzy karoserią a zderzakiem.
Faktycznie jak mi pokazal rożnice to ją widzialem, ale na codzień trzeba sie naprawde mocno wpatrywać aby wyluskać tą rożnicę.