TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis




Teraz jest 1 lis 2014, o 02:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 paź 2008, o 21:28 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2008, o 00:01
Posty: 13
Lokalizacja: Denmark
Jak w temacie,

Jak co to już szukałem na forum ale nic nie znalazłem ...
Jakby mógł to ktoś opisać to z góry dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2008, o 23:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 wrz 2008, o 19:29
Posty: 54
Lokalizacja: Wrocław
Pewnie wystarczy odpiąć klemy na akumulatorze, poczekać chwile, po czym znów założyć.
Powinno zresetować ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2008, o 20:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2008, o 00:01
Posty: 13
Lokalizacja: Denmark
Nie ma nikt lepszego sposobu?
Jak kasują w serwisie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2008, o 07:30 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 wrz 2008, o 19:29
Posty: 54
Lokalizacja: Wrocław
W serwisie zapewne podpinają się pod komputer za pomocą sprzętu i kasują "błędy".
Jakbys pojechał do jakiegos diagnosty komputerowego to powinien ci sie wpiąć i po prostu skasowac inspekcje, tak samo jak błędy. Diagnostyka komputerowa to jakies 50zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2008, o 08:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 wrz 2008, o 22:18
Posty: 483
Lokalizacja: małopolska
W toyotach kasowanie inspekcji jest pod przyciskiem ODO, nie pamiętam jak to jest w nowszych ave ale pewnie nic innego nie wymyslili tam.
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2008, o 18:29 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 paź 2008, o 18:38
Posty: 93
Lokalizacja: wawa
przy właczonym zapłonie wcisnij i trzymajna odo wyłacz i włacz zapłon, pojawiaja sie kreski które znikaja i pojawia sie same000000000000000 potem przejdzie na przebieg i finito


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2008, o 11:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2008, o 00:01
Posty: 13
Lokalizacja: Denmark
Dzięki za mądrzejsze odpowiedzi.
W końcu to wygląda tak:
Wcisnąć i trzymać przycisk ODO, włączyć zapłon, kreski --------- zaczną się kasować , i wyskoczą same zera 0000000

To wszystko :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lip 2013, o 13:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2013, o 13:24
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Diesel
W mojej toyocie avensis z 2010 roku zadziałało, ale przy ustawionym liczniku kilometrów na Trip A. Na ODO nie działało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2013, o 13:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 wrz 2013, o 12:56
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 D4D
Mi zadziałało na Trip A


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda


PayPal