TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis
Teraz jest 20 sie 2019, o 05:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lis 2018, o 20:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Witam. szukam juz od jakiegos czasu i nic nie znalazlem na ten temat, moze ktorys z kolegow mial podobny problem. Mianowicie w swojej avensis orginalnie zamontowane mialem radio W53904 z otwierana navi na podszybiu, ktora rowniez podaje dane o spalaniu. po wymontowaniu radia ekran sie otwiera ale nie pokazuje zadnych danych oraz nie da sie uruchonic navi. czy da sie to jakos obejsc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2018, o 22:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 484
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 22
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
też nie mam informacji ze spalania po wymianie radia na pioniera, w sumie to niepotrzebne mi jest:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2018, o 13:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Ja tez i bez tego wiem jakie mam spalanie ale jak juz jest to fajnie zeby dzialalo ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2018, o 22:35 
Ja wsadziłem z androidem i spalanie mam normalnie. Ale mam LPG i biorę to przez palce.


Góra
  
 
PostNapisane: 4 gru 2018, o 19:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Ja podobnie jak kolega pawelk mam radio pioneer a dokladniej DEH-X560. Czyli moze to byc tylko kwestia zmiany radia na inne? dodam ze oprocz kostki od sterowania z kierownicy zostala nie podlaczona jeszcze taka mala z dwoma kabelkami, myslalem ze to wlasnie ona moze byc odpowiedzialna za przesylanie danych


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2018, o 23:03 
Przyjacielu, być może własnie ta kostka z dwoma kabelkami odpowiada za wyświetlanie tych parametrów. Ten komputer i tak działa jak chce.. :P


Góra
  
 
PostNapisane: 9 gru 2018, o 21:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
ta mala kostka to jednak od zmieniarki 2x6 pin natknalem sie na to szukajac modulu do podlaczenia usb i aux. czyli nadal mam zagadke


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2018, o 20:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
rozwiazalem problem. moze troche prymitywnie ale skutecznie ;) a mianowicie... wykrecilem z orginalnego radia plyte glowna do ktorej podpialem luzne kostki i wszystko gra. plytke udalo sie upchac za moim radiem. mam nadzieje ze pomoge tym innym uzytkownikom. temat zamkniety. pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2018, o 01:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 gru 2018, o 01:41
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2003
Silnik: 2 d4d
A gdzie wyświetlają się dane?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2018, o 15:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
W otwieranym ekranie na podszybiu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2018, o 15:50 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 3 sty 2016, o 13:52
Posty: 55
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Corolla
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2003
Silnik: d4d 2.0 116km
Nie jestem pewny czy w avensis tak jest, ale z tego co napisałeś to tak, bo w corolla komputer odpowiedzualny za spalanie itp jest niestety w radio. Co gorsza, wyświetlacz spalania też.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 maja 2019, o 22:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 maja 2019, o 13:05
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 d4d
pemko11 napisał(a):
Przyjacielu, być może własnie ta kostka z dwoma kabelkami odpowiada za wyświetlanie tych parametrów. Ten komputer i tak działa jak chce.. :P

Wlacze z tym samym problemem po wymianie radia. Ta kostka z dwoma kabelkami właśnie odpowiada za pojawianie się tych wskazań. Doszedlem do tego podlaczajac tylko ta wtyczke pod oryginalne radio. Wskazania odrazu się pojawiły. Jest na nich napięcie 2,46. Rozwiązał ktoś może ten problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 maja 2019, o 22:31 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Może na płytce radia jest jakiś mikroprocesor bądź coś w tym stylu który przelicza dane podawane z auta. To co pisałem wyżej załatwiło sprawę, już zapomniałem że wogole tam jest a oryginalne radio i tak by leżało bezuzytecznie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2019, o 13:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 maja 2019, o 13:05
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 d4d
Problem rozwiązany w moim bliźniaczym temacie dzięki pomocy airbob.
http://avensis.info/viewtopic.php?f=23&t=28320&p=508658#p508658
Wystarczy zamocować między 2 kable rezystor 68 ohm 1W i działa, nie trzeba demontować radia i chować gdzieś płytki. Koszt naprawy 40gr :)


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2019, o 21:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 27
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Nareszcie po dwóch latach poszukiwań i zachodzenia w głowę jest konkretna odpowiedź. Dzięki wielkie siwulec333, ja sobie czasowo poradziłem na swój sposób, ale obecnie juz zamontowałem rezystor i wszystko nadal pięknie działa. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: auto.com.pl | motostat.pl | Polska Jazda