TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 11 gru 2018, o 19:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 wrz 2018, o 20:40 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Wyszła nowa wersja map 6.11.2
O dziwo gdy mamy już 6.11.0 to tej nowej nie możemy dodać do koszyka, bo już mamy "zakupiony" produkt.
Po wejściu w zakupy mamy zamiast zakupionej wcześniej 6.11.0 - 6.11.2
Trochę nie kleję, ale i tak ściągam i będę przy okazji instalować

Ps.
Na to wychodzi że to te same mapy :chytry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2018, o 21:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Mapy te same, czyli coś innego zaktualizowali?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2018, o 22:56 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Pliki są tej samej wielkości, nawet suma kontrolna się zgadza. Diabli wiedzą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 13:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Dali mapy 6.11.2 L, a skasowali 6.11.0 H
Ciekawe, czy coś poprawiali.

Prostuję, po zalogowaniu jest 6.11.2 H

Chyba jest to samo, bo nawet kod aktywacyjny jest taki jak dla 6.11.0


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2018, o 13:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2017, o 14:33
Posty: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.0 benzyna CVT
Minęły 2 tygodnie odkąd 6.11.2L pojawiły się opisane jako "jesień 2018", ale chyba nic się nie zmieniło względem zamieszania... Przy próbie zakupu dowiaduję się, że już je kupiłem :)

Ktoś może ma jakieś dodatkowe informacje?

Na ToyotaKlub ktoś pisał, że zainstalował toto w Corolli i may są 2018v1, ale oprogramowanie się zaktualizowało do 6.11.2L. Szczegółów jednak brak...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2018, o 15:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Z tego co czytałem, wynika że to tylko poprawka źle wyświetlanych prędkości. I dlatego nie trzeba kupować osobno, tylko są darmowe (jak ktoś kupił 6.11.0) i są w zakładce "kupione" zamiast poprzedniego 6.11.0
Mapy są te same.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2018, o 17:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Ja pobrałem, ale zastanawiam się czy warto instalować.
Ciekawy jestem czy będzie aktualizacja w październiku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2018, o 19:19 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Specjalnie to pewnie nie.
Ja jechałem w dłuższą trasę to skorzystałem z okazji i zaktualizowałem podczas jazdy.
Jakbym miał specjalnie mieć uruchomiony samochód na czas aktualizacji to bym tego nie robił.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 09:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2017, o 14:33
Posty: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.0 benzyna CVT
Zainstalowałem w weekend, w zasadzie z czystej ciekawości... Faktycznie instlator twierdzi, że system będzie zaktualizowany do nowszej wersji (aczkolwiek nie udało mi się nigdzie znaleźć listy zmian), a mapy zostają te same - 2018 v1.

To co zauważyłem po instalacji, to szybsze łapanie fixa, z którym miałem problem od poprzedniej aktualizacji (ale może to być mój problem). Na mapach - a konkretnie na trasach, którymi się poruszam - zauważyłem, że wyeliminowano literówki ;). Poza tym jedyny widoczny efekt aktualizacji to reset częsci ustawień do wartości domyślnych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 14:01 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Na dniach ma pojawić się wersja oznaczona 6.12.0 2018v2 :)

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 14:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2017, o 14:33
Posty: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.0 benzyna CVT
nowik napisał(a):
Na dniach ma pojawić się wersja oznaczona 6.12.0 2018v2 :)

Czyli kolejne 40 minut palenia benzyny :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 16:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Dlatego ja nie instalowałem tej poprawki, czekam na nową wersję mapy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 17:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
mikolajek napisał(a):
nowik napisał(a):
Na dniach ma pojawić się wersja oznaczona 6.12.0 2018v2 :)

Czyli kolejne 40 minut palenia benzyny :-D
Nie da się pominąć tych 40 minut marnowania paliwa jakoś? Czy system musi zawsze się wyłączać i nie da się tego zniwelować?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 21:46 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Zawsze możesz przypomnieć sobie o teściach w pobliskiej miejscowości, zapakować żonę i masz dwa w jednym - zainstalowana mapa i wdzięczność żony :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 08:48 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 595
Pochwały: 49
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Wystarczy podłączyć jakis prostownik do akumulatora I wówczas możecie aktualizowac mapę na samym zapłonie a I przy okazji podładujecie akumulator. Prostownik może być jakis taki tani mikroprocesorowy np z biedry za 60zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 09:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Przy włączonym zapłonie samochód i tak się chyba wyłączy.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 09:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
LemonR napisał(a):
Wystarczy podłączyć jakis prostownik do akumulatora I wówczas możecie aktualizowac mapę na samym zapłonie a I przy okazji podładujecie akumulator. Prostownik może być jakis taki tani mikroprocesorowy np z biedry za 60zł.


Chyba raczej to nie przejdzie, radio wyłączy się po 15 minutach, bez względu czy jest ładowanie akumulatora czy nie. Muszę to sprawdzić, aby się upewnić.
Jeżeli by tak było, to będzie dobre rozwiązanie.

Dodano
Niestety ta opcja nie przejdzie, sprawdziłem osobiście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 11:21 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 595
Pochwały: 49
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Ja tak aktualizowałem I było ok ale moja bryka to już stara jest ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 11:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Wojteksw napisał(a):
Niestety ta opcja nie przejdzie, sprawdziłem osobiście.


Oczywiście - komputer "widzi" prąd, a nie to skąd on się bierze. Po 15 minutach radio jest wyłączane i koniec.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 11:32 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
w autach gdzie jest zwykły kluczyk nie powinno wyłączyć radia ale w autach ze smart key jest zabezpieczenie i po ok 15 min wyłączy.
czy dla tego litra czy dwóch paliwa warto kombinować i w najgorszym wypadku uwalić navi?

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 11:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Nie warto - aktualizuję zawsze jadąc znaną i odpowiednio długą trasą.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 11:59 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Glover1969 napisał(a):
Nie warto - aktualizuję zawsze jadąc znaną i odpowiednio długą trasą.

Dokładnie i ja mam taką metodę :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 12:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2017, o 14:33
Posty: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.0 benzyna CVT
martinez07 napisał(a):
Glover1969 napisał(a):
Nie warto - aktualizuję zawsze jadąc znaną i odpowiednio długą trasą.

Dokładnie i ja mam taką metodę :ok:

Oj nieeee, tak bez muzyki? :niewiem:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 12:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Dwa razy w roku? Ewentualnie jest smartfon na tych 40 długich minut.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 12:47 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 31 gru 2017, o 20:23
Posty: 51
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 Benzyna
Wy kupujecie te mapy za 120 euro i aktualizujecie z pendriva?

Jest jakaś inna mniej kosztowna droga.
Mam mapy z 2015r i chętnie bym coś uaktualnił.

Jak sprawdzić jaki się ma model radia.


Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 12:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Do 2020 roku nie płacę.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2018, o 21:44 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Glover1969 napisał(a):
Do 2020 roku nie płacę.


A ja do połowy 2019 :ok:
Potem nie wiem czy będę kupować.
Ostatnio i tak jeżdżę na google maps + yanosik, bo inaczej nie korzystałbym z nowych odcinków S3.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2018, o 08:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Mapy w Toyocie wystarczy aktualizować raz na 10 lat, przecież tam nic nowego nie dodają.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2018, o 13:27 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 106
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Dodają - niewiele, ale dodają. Na przykład zmiany w układzie dróg i ulic.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2018, o 17:55 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 619
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Wojteksw napisał(a):
Mapy w Toyocie wystarczy aktualizować raz na 10 lat, przecież tam nic nowego nie dodają.

Dlatego chętnie sprawdzę jak będzie wyglądać po zbliżającej się aktualizacji - jak dalej jadąc po S3 będę wg navi jechał przez pole, to na pewno nie zainwestuję kiedy zrobi się dla mnie płatna.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda