TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 25 cze 2017, o 02:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 maja 2017, o 10:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2017, o 23:17
Posty: 9
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2007
Silnik: D4D
Witam,
Montowalem jakis czas temu u siebie, radio Joying 2gb (Android 5.1, teraz jest up do 6.1)
Dziala swietnie, sterowanie etc wszystko super. Boot trwa z zimnego silnika jakies 5 sekund :)

Pytanie co do ramki, kupilem na allegro i nie wydaje sie byc idealnie spasowana, tak jakby wieksza jest.
W tych z aliexpress macie to samo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2017, o 11:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Medrit napisał(a):
Witam,
Montowalem jakis czas temu u siebie, radio Joying 2gb (Android 5.1, teraz jest up do 6.1)
Dziala swietnie, sterowanie etc wszystko super. Boot trwa z zimnego silnika jakies 5 sekund :)

Pytanie co do ramki, kupilem na allegro i nie wydaje sie byc idealnie spasowana, tak jakby wieksza jest.
W tych z aliexpress macie to samo?


Ja miałem a aliexpress i pasowała idealnie. Czytaj w opisie, na pewno są podane dokładne wymiary.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2017, o 12:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 sty 2016, o 01:53
Posty: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
Kolego od radia Joying 2gb
Jak oceniasz te radyjko ? Masz podpięty modem po usb ? Istnieje opcja podpięcia dodatkowych monitorów ? Jak same radyjko ? Zacina się ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2017, o 13:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2017, o 23:17
Posty: 9
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2007
Silnik: D4D
prentas1 napisał(a):
Kolego od radia Joying 2gb
Jak oceniasz te radyjko ? Masz podpięty modem po usb ? Istnieje opcja podpięcia dodatkowych monitorów ? Jak same radyjko ? Zacina się ?


Jedyny problem mialem z glosem radia gdy dzialala nawigacja (albo jedno albo drugie), ale sciagnalem aktualizacje ze strony zainstalowalem (prosta sprawa) rozwiazalo problem.
Samo radio 0 zawieszen, chodzi bardzo plynnie.
Modemu nie mam podpietego, mysle nad tym, ale nie wiem czy chce wydawac z 300 zl na to skoro mam 40gb w telefonie a udostepnie wifi to chwila.

Ma zewnatrzna antene GPS ktora fajnie trzyma sygnal nawet bez internetu, mikrofon zewnetrzny rowniez jest ok (co słyszałem w wielu radiach jest problemem) nikt nie skarzyl sie ze mnie nie slychac czy coś.

Co do dodatkowych monitorow z tego co pamietam sa wyjscia wiec powinno sie dać aczkolwiek nie testowałem.
Kamera podłaczona do ramki dziala super :)
Na wielki + napewno kwestia uruchamiania, jest blyskawiczne, mysle ze nie wolniej niz standardowe :)

Ogolnie jestem baardzo zadowolony. Jedynie ramka mnie wkurza bo niestety ciut za bardzo wystaje, ale to nie kwestia radia.
Jeszcze teraz testuja bete androida 6.1 do tego radia, pewnie niedlugo sprwadze czy warto :)

Edit: kupilem dokladnie to :https://pl.aliexpress.com/item/Newest-JOYING-2GB-RAM-32G-ROM-Android-5-1-1-Quad-Core-Universal-Car-Radi-Audio/32754730051.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2017, o 16:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 sty 2016, o 01:53
Posty: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
A próbowałeś może podpiąć sterowanie z kierownicy ? W radiu można instalować aplikacje ze sklepu play?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2017, o 13:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Oczywiście że sterowanie można podpiąć. Prawdopodobnie trzeba będzie lutować 3 kabelki. Nic skomplikowanego. Radio jest na androidzie więc aplikacje że sklepu play instalujesz jak na normalnym tablecie.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2017, o 15:01 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2017, o 23:17
Posty: 9
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2007
Silnik: D4D
prentas1 napisał(a):
A próbowałeś może podpiąć sterowanie z kierownicy ? W radiu można instalować aplikacje ze sklepu play?


Tak, bez problemu, przydalo by sie wiecej przyciskow :)
Mam podpiete volume up/down, Source pod menu, pause/play i skip forward.
Dziala to fajnie, mam np odpalone mamy w tle spotify i moge w kadej chwili dac play/stop czy skip to next :)

Aplikacje ze sklepu jak wyzej, bez problemowo, mam spotify, yanosik, google maps i pare innych ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2017, o 16:34 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 sty 2016, o 01:53
Posty: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
A ten start taki krótki wyNika z tego ze jest radio w trybie uśpienia czy one po prostu zawsze tak się uruchamia? I próbowałeś może odpalać filmy full HD ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2017, o 16:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2017, o 23:17
Posty: 9
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2007
Silnik: D4D
Nie wiem jak to jest zrobione, chyba cos jest w stylu uspienia, ale zimnym resecie to jest okolo 10-15sec wiec jest bardzo dobrze.

Filmy HD na YT smigaja plynie :)
Na dobra sprawe ten sprzet ma bardzo mocne parametry wiec nie moglo byc inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 13:24 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Pany,
a macie może jakiś link do ramek do T25 na radio 2din na aliexpress?? Nie mogę tam nic znaleźć co by było tańsze od tego co widzę na Allegro.

i 2-gie pytanie. Ile maksymalnie przycisków z kierownicy można wykorzystać w takim radiu??
U siebie mam w sumie 6 (volume +/-, next, previus, mute i ten z prawej strony kierownicy) a sam przymierzam się do tego modelu: http://allegro.pl/nawigacja-radio-andro ... 89054.html - jakieś opinie, porady??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 14:09 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Jimi napisał(a):
Pany,
a macie może jakiś link do ramek do T25 na radio 2din na aliexpress?? Nie mogę tam nic znaleźć co by było tańsze od tego co widzę na Allegro.

i 2-gie pytanie. Ile maksymalnie przycisków z kierownicy można wykorzystać w takim radiu??
U siebie mam w sumie 6 (volume +/-, next, previus, mute i ten z prawej strony kierownicy) a sam przymierzam się do tego modelu: http://allegro.pl/nawigacja-radio-andro ... 89054.html - jakieś opinie, porady??


nie kupuj tych ramek z allegro bo niestety nie pasują.
co do przycisków to możesz zaprogramować tak jak pisałeś volume +/-, next, previus, mute, ten po prawej jest od wyświetlacza komputera i nie da się go zmienić.
ja na przycisku od zmiany radia na cd miałem ustawione odbieranie połączeń.
a to radyjko nie będzie za słabe ?? 4x45W
no i trochę mnie martwi ten zapis: Przedmiotem aukcji jest produkt wraz z usługą zamówienia tego produktu od producenta z Chin w imieniu Kupującego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 20:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
A jakas inną ramkę polecasz?? A co do mocy to mi wystarczy... Nie bede tam robil dyskoteki. Chyba ze masz jakas inna propozycje do 1000 pln


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 21:20 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Jimi napisał(a):
A jakas inną ramkę polecasz?? A co do mocy to mi wystarczy... Nie bede tam robil dyskoteki. Chyba ze masz jakas inna propozycje do 1000 pln


z wyborem Ci niestety nie pomogę, Kierownik ściągał ramkę i mu spasowała to musiał byś się jego zapytać. Ja akurat zostałem przy fabrycznym radiu ze zmieniarką bluetooth, testowałem radyjko na androidzie ale mi nie podeszło i odpuściłem temat.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2017, o 08:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
https://pl.aliexpress.com/item/Joying-U ... 0.0.it4LSH

Ktoś coś o tym radiu?? Ile może mnie wynieść cło w tym przypadku? Cena jak za te parametry to chyba strzał w 10??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2017, o 22:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 203
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
Kup z wysyłką z Niemiec i nic więcej nie zapłacisz, z chin loteria i w razie W wyjdzie napewno więcej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 00:57 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2015, o 22:01
Posty: 79
Marka: Toyota
Model: Avensis T3X
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2007
Silnik: 1ZZFE
Kolega ma rację - a co jak sprzęt padnie - gdzie odeślesz do naprawy gwarancyjnej. Koszt wysyłki do Chin będzie wyższy niż wartość sprzętu. Na Ebay tego sprzętu jest sporo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 12:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Zrobiłem tak jak radzicie i zamowilem: Najnowszy JOYING 2 GB RAM 32G ROM Pokój 2Din Android 6.0 Universal Car Radio Audio Stereo Nawigacji GPS Odtwarzacz Multimedialny Taśmy rejestrator
http://s.aliexpress.com/VvueiYNF
(from AliExpress Android) oczywiście z Niemiec. Teraz musze kupić ramkę i okleinę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 18:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 203
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
Jeżeli chodzi o gwarancje to niestety też do Chin, ale koszt nie jest taki spory jakbyś myślał ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 21:48 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2015, o 22:01
Posty: 79
Marka: Toyota
Model: Avensis T3X
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2007
Silnik: 1ZZFE
Wyślesz padnięty sprzęt do Chin i tylko się modlić aby wrócił, a jak nie to co zrobisz - pojedziesz do Chin go szukać. Kolego - przesyłka do Chin - miesiąc w jedną stronę to nawet jakby ci od razu wymienili na nowy to i tak będziesz jeździć 2 miechy bez sprzętu (w baaaaardzo optymistycznej wersji).
Jesli kupisz towar z terenu UE to obowiązują przepisy Europejskie, a z Chin ... nie obowiązują żadne ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 22:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 203
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
Ale to masz tylko wysyłane z Niemiec, płacisz i kupujesz w Chinach. Według mnie nie ma co się stresować. Trochę rzeczy kupuję na ali i nic nie musiałem odsyłać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2017, o 10:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
zrobiłem tak jak radziliście, kopiłem z Niemiec to radyjko: https://pl.aliexpress.com/item/Newest-J ... 0.0.TSTfPo

I jak z podłączeniem? Plug&Play + podłączenie sterowania z kierownicy? Pytanie jeszcze odnośnie podłączenia samego sterowania z kierownicy. W T25 jest 5 przycisków a czytałem wcześniej że do podłączenia (polutowania) są tylko 3 przewody od sterowania z kierownicy - czy to oznacza że są to przyciski cyfrowe i mam po prostu zrobić tak jak mówicie? I co z tymi ramkami z allegro? Nie pasują do tych radii o wymiarze 178x100 ? Bo wolał bym nie czekać miesiąc na przesyłkę z Chin?
Dodatm że moja Toyota to T25 z 2004 r 2.0 benzyna kombi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2017, o 10:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Jimi napisał(a):
zrobiłem tak jak radziliście, kopiłem z Niemiec to radyjko: https://pl.aliexpress.com/item/Newest-J ... 0.0.TSTfPo

I jak z podłączeniem? Plug&Play + podłączenie sterowania z kierownicy? Pytanie jeszcze odnośnie podłączenia samego sterowania z kierownicy. W T25 jest 5 przycisków a czytałem wcześniej że do podłączenia (polutowania) są tylko 3 przewody od sterowania z kierownicy - czy to oznacza że są to przyciski cyfrowe i mam po prostu zrobić tak jak mówicie? I co z tymi ramkami z allegro? Nie pasują do tych radii o wymiarze 178x100 ? Bo wolał bym nie czekać miesiąc na przesyłkę z Chin?
Dodatm że moja Toyota to T25 z 2004 r 2.0 benzyna kombi


Jeżeli masz przejściówkę na ISO to podłączenie powinno być właśnie P&P + lutowanie 3 kabelków od sterowania z kierownicy. Sterowanie polega na zmianie oporności, czyli jest analogowe. Lutujesz i programujesz przyciski w menu radia. Ramki często nie pasują bo są albo za duże i są szpary albo krzywe albo ch* wie co jeszcze. Jeżeli zależy ci na estetyce to chyba jednak warto zamówić porządną ramkę i poczekać nawet miesiąc.
Pozdrawiam

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2017, o 18:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 203
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
A miesiąc możesz pojeździć z jakimś badziewiem(ramką)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2017, o 19:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
No nic, zamawiam w takim razie na Ali... Btw. i tak jestem w szoku, że u Chińczyka jest coś dostępne w lepszej jakości niż u nas w Polsce...
Pozostało dobrać okleinę na panel klimy i ramkę. Najlepiej pasująca Waszym zdaniem to jaka? Szczotkowana stal, grafit, aluminium???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2017, o 20:58 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Jimi napisał(a):
No nic, zamawiam w takim razie na Ali... Btw. i tak jestem w szoku, że u Chińczyka jest coś dostępne w lepszej jakości niż u nas w Polsce...
Pozostało dobrać okleinę na panel klimy i ramkę. Najlepiej pasująca Waszym zdaniem to jaka? Szczotkowana stal, grafit, aluminium???

Okleina to raczej kwestia gustu więc dobierz ją pod siebie. Ja miałem czerwony i czarny carbon i mi się podobało. Koledzy tutaj też pokazywali super fotki ze szczotkowanym aluminium i efekt też był zajebisty.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 cze 2017, o 08:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Folia wybrana: http://allegro.pl/folia-aluminium-szczo ... 346f5b876d - ale ją zamówię w przyszłym tygodniu, bo teraz idzie święto i czas gdzieś pojechać, więc ją zamówię po tzw. długim weekendzie. Zdjęcia wrzucę jak mi wszystko pozjeżdża. Potem parę fotek z montażu i uruchomienia :D Myślę, że do sierpnia ramka powinna z Chin zjechać... Radio powinno być w przyszłym tygodniu (jedzie z Niemiec) a folia to też przyszły tydzień... Także, przerwa w temacie - logistyczna... Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 cze 2017, o 09:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Jimi napisał(a):
Folia wybrana: http://allegro.pl/folia-aluminium-szczo ... 346f5b876d - ale ją zamówię w przyszłym tygodniu, bo teraz idzie święto i czas gdzieś pojechać, więc ją zamówię po tzw. długim weekendzie. Zdjęcia wrzucę jak mi wszystko pozjeżdża. Potem parę fotek z montażu i uruchomienia :D Myślę, że do sierpnia ramka powinna z Chin zjechać... Radio powinno być w przyszłym tygodniu (jedzie z Niemiec) a folia to też przyszły tydzień... Także, przerwa w temacie - logistyczna... Pozdrawiam.

Spoko! Powodzenia przy montażu i udanego weekendu!

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2017, o 12:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Jeśli chodzi o podłączenie zasilania anteny, to mając to radio: https://pl.aliexpress.com/item/Newest-J ... 0.0.hD7Le7 i korzystając z przejściówki opisanej jako: ISO Harness 1 with connector muszę je jakoś szczególnie lutować ect?? Co muszę sprawdzić by mieć pewność dobrego podłączenia zasilania anteny?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2017, o 17:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
No dobra, to które przewody mam lutować - Kay1 i Kay2 to wiem ale nie wiem który to GND, i jak to z tym zasilaniem anteny? Który to w tym przypadku przewód?ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2017, o 08:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lis 2013, o 20:40
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Znalazlem takie info na stronie JOYING'a... Wychodzi na to, że zasilanie anteny mam podpiać do tego niebieskiego przewodu oznaczonego jako ANT.CONT - tylko do czego dokładnie mam podpiąć to zasilanie w aucie - tzn. do jakiego przewodu w kostce fabrycznej mam podpiąć to zasilanie??Obrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda