TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 15 sie 2018, o 03:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1087 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lip 2016, o 13:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 446
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
Ja dzisiaj zamawiam to:
http://pl.aliexpress.com/item/2013-Late ... 30805.html
na szybko do sprawdzenia w trasie na telefonie
Drugi interfejs od tego sprzedawcy mini vci do podłączenia pod kompa
http://pl.aliexpress.com/item/Newest-V9 ... 55854.html
Plus zestaw do tapicerki
http://pl.aliexpress.com/item/Full-Set- ... 19785.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2016, o 17:37 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Witajcie,
czy w Ave T27 przed liftem można ustawić centralny zamek tak, żeby drzwi otwierały się zaraz po wyłaczeniu silnika, a nie dopiero po otwarciu drzwi kierowcy?

Bo podłaczyłem techstreama i przejrzałem opcje i były dostepne tylko dwie.
Automatyczne blokowanie
I odblokowywanie wszystkich lub tylko drzwi kierowcy, jesli sie otworzy drzwi kierowcy w ciagu 10 sekund od zgaszenia auta.

Pozdrawiam
Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2016, o 13:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 31 maja 2015, o 23:05
Posty: 161
Pochwały: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
Czy ktoś może próbował podłączać taki tester jak Vgate Icar 3 na WIFi ? chodzi mi głównie o to czy w T27, tester sam się wzbudza po uruchomieniu samochodu... bo nie którzy piszą że tak a w nie których nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2016, o 18:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 348
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Witam,
Z racji, że z autem chwilowo wszystko ok postanowiłem ponownie zająć się interfejsem mini-vci aby być przygotowanym na przyszłość.
Jednak mam problem bo nie mogę znaleźć płytki ze sterownikami, szukałem w internecie kompletu niezbędnych sterowników jednak to co znajdywałem nie pozwalało mi na użycie mojego interfejsu.
Wiem że w temacie jest cała wiedze ( wszystko przeczytałem) jednak pomimo że się ona tutaj znajduje to jest tak rozciągnięta na wiele postów że nie wszystko jestem w stanie ogarnąć.
Mam specjalnie kupionego netbooka z Windowsem 7 32bit który będzie przeznaczony tylko do podłączania do samochodu i tutaj moja prośba czy ktoś mógłby wysłać mi komplet sterowników i ewentualnie udzielić niezbędnych rad abym mógł wreszcie cieszyć się działającym sprzętem.
Z góry wielkie dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2016, o 19:10 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Sajmooon napisał(a):
Witam,
Z racji, że z autem chwilowo wszystko ok postanowiłem ponownie zająć się interfejsem mini-vci aby być przygotowanym na przyszłość.
Jednak mam problem bo nie mogę znaleźć płytki ze sterownikami, szukałem w internecie kompletu niezbędnych sterowników jednak to co znajdywałem nie pozwalało mi na użycie mojego interfejsu.
Wiem że w temacie jest cała wiedze ( wszystko przeczytałem) jednak pomimo że się ona tutaj znajduje to jest tak rozciągnięta na wiele postów że nie wszystko jestem w stanie ogarnąć.
Mam specjalnie kupionego netbooka z Windowsem 7 32bit który będzie przeznaczony tylko do podłączania do samochodu i tutaj moja prośba czy ktoś mógłby wysłać mi komplet sterowników i ewentualnie udzielić niezbędnych rad abym mógł wreszcie cieszyć się działającym sprzętem.
Z góry wielkie dzięki.

Ja korzystałem z tej strony ale jakoś mi teraz nie działa i nie wiem czy to wina telefonu czy strona nie działa.
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=73034

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 07:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 348
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Udało się :D dziękuje serdecznie koledze @mikijoe za pomoc i zaangażowanie :D
Teraz czas nauki obsługi dodatkowych funkcji :D po pierwszym udanym podłączeniu wyszło że korekcja wtrysków : 0; -0,2; 0; -0,2 :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 19:07 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 1218
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 84
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
na zimnym czy ciepłym silniku?

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 20:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 348
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
silnik był jeszcze w miarę ciepły ale jeszcze jutro sprawdzę na cieplutkim zaraz po powrocie z pracy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2016, o 16:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 348
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Mam kolejne pytanie do osób zaznajomionych z Techstream w jaki sposób mogę wprowadzić jakiekolwiek zmiany w ustawieniach. Dokładnie chodzi mi o to że próbuję zmienić ustawienia blokady drzwi lub jakiejkolwiek innej opcji.
Wchodzę w system select=>body elecrtical=> body ( klikam zieloną strzałkę) => Utility=> Customize ( klikam zieloną strzałkę) => pojawia się okno Select Customize Function z całą listą i z niczym nie mogę się połączyć i proszę o podpowiedź co robię źle.
Z góry dzięki za podpowiedź ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2016, o 17:49 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Muszę Cie zmartwień ale w T25 nie zaszalejesz ze zmianami w ustawieniach bo prawie nie ma żadnych dostępnych opcji do zmiany:( trochę się zawiodłem na tym.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2016, o 22:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2016, o 00:15
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0
Panowie, co polecacie bardziej do
TOYOTA T27 2010 rok - 2.0 diselek

- ELM327 np http://allegro.pl/sdprog-pl-interfejs-o ... 51093.html
czy
- MINI - VCI http://allegro.pl/mini-vci-v10-interfej ... 46016.html

Co lepiej się sprawdza do przeglądu i kasowania błędów, adaptacji?

Dziś wyskoczył mi błąd
check parking brake i check vcs

Którym najlepiej przeanalizuje tego typu problemy ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 21:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
ELM327 to w sumie tylko do odczytywania błędów i ich kasowania. Nie wiem czy SDPROG jest warty tej kasy bo sam adapter jest duzo tańszy i torque na androidzie zrobi pewnie to samo czyli odczyta błędy a w necie można sobie ściągnąć ten program.
Mini to już zabawa z techstream, potrzebny komp itp...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 22:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2016, o 00:15
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0
To ktorym wiecej odczytam, skasuje i skonfiguruje ? ELM czy Mini ? :)
a może inny polecicie? używałem wersje VAG samochodów i VCDS robił swoje - a teraz przesiadłem się na Toyotke i musze wskoczyć w ten świat :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 22:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
saba255 napisał(a):
To ktorym wiecej odczytam, skasuje i skonfiguruje ? ELM czy Mini ? :)
a może inny polecicie? używałem wersje VAG samochodów i VCDS robił swoje - a teraz przesiadłem się na Toyotke i musze wskoczyć w ten świat :)

ELM zrobi wszystko ale nie konmfigurację.
Mini zrobi wszystko z techstream. Opis instalacji jest gzieś wcześniej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2016, o 21:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Witam,
Panowie, mam toyote avensis verso, 7 os, rok 2004, zakupiłem kabalek mini VCI, z techstreame 10. Chciałbym sobie wykasował błędy i zrobić testy, ale nie wiem jak. Poza tym, po podłączeniu się programem, miga mi kontrolka od ABS i świeci się check engine. A najgrosze jest to, że nie ma możliwości wyboru AVENSIS w modelach.

Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 09:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lewson napisał(a):
Witam,
Panowie, mam toyote avensis verso, 7 os, rok 2004, zakupiłem kabalek mini VCI, z techstreame 10. Chciałbym sobie wykasował błędy i zrobić testy, ale nie wiem jak. Poza tym, po podłączeniu się programem, miga mi kontrolka od ABS i świeci się check engine. A najgrosze jest to, że nie ma możliwości wyboru AVENSIS w modelach.

Z góry dzięki za pomoc.

A w ogóle się połączyłeś z samochodem ?
Obrazek

Czy chodzi Ci już o to okno po połączeniu
Obrazek

Na tym screenie masz Health check wciskasz i robisz test a później gdzieś na dole masz taki przycisk z gumką chyba i to czyści błędy(mówię z pamięci bo już tego nie pamiętam dokłądnie)
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 09:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Chodzi o okno po połączeniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 17:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 18 sty 2015, o 10:58
Posty: 129
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2ZR-FAE
Na początek sprawdzasz, czy kable w ogóle jest poprawnie zainstalowany. To pierwsze zdjęcie z postu powyżej, i DeviceInfo. Powinieneś mieć "connected". Potem odpalasz TechStream (kabel oczywiście wpięty) i dajesz "Setup -> VIM select". Tam musisz wybrać "XHorse - MVCI" jako kabel. Sprawdź też czy masz wybrany rejon w "Setup -> Techstream Configuration" na "Europe". A potem to normalnie "connect to vehicle" i wybierasz z drugiego zdjęcia swoje auto (tzn. część tych parametrów program wybiera sam), tak jest w mojej AVE, muszę tylko wybrać Year, Engine, i czy z SmartKey czy bez i "Next". Łączy się z autem i masz ten 3 obrazek i tam dajesz "Health check" i wybierasz co ma zrobić. Czekasz i potem się pojawia okno z wynikami (czasem to trwa z 1-2min po sprawdzeniu). Od razu uprzedzę pytanie: kolumna po prawej stronie to informacje, a nie błędy (typu: firmware version, revison itp.).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 18:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Dzięki, to już opanowałem :-D
Ale powiedzcie, czy w techstream można sprawdzić kody skasowanych błędów?
I czy na przykład mogę zmienić czas świecenie lampki w środku. Szukałem, ale takiej opcji tam nie widzę :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 18:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lewson napisał(a):
Dzięki, to już opanowałem :-D
Ale powiedzcie, czy w techstream można sprawdzić kody skasowanych błędów?
I czy na przykład mogę zmienić czas świecenie lampki w środku. Szukałem, ale takiej opcji tam nie widzę :-D

Sprawdzić nie można chyba że je sobie wcześniej zapisałem to tak.
W T25 w sumie nic nie można jak już się przekonałem grzebiąc w ustawieniach custom czy coś w ten deseń.
Czujnik zmierzchu można ustawić i to chyba tyle jeżeli chodzi o jakieś światła :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 19:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 348
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
a podpowiesz kolego jak ten czujnik zmierzchu ustawić bo ja do tego dokopać się nie mogę ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 21:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Sajmooon napisał(a):
a podpowiesz kolego jak ten czujnik zmierzchu ustawić bo ja do tego dokopać się nie mogę ;)

Na tel nie chce mi się szukać.
W wątku o światłach do jazdy dziennej się o tym rozpisałem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 14:33 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 720
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
mam takie pytanie.
Komputer z techstreme 8.00.034 pokazuje mi błąd pompy 78(8). Z tego co czytam taki błąd odczytywały pierwsze testery toyoty.
Później gdy wyszły nowe w wersji 2 pokazywały już tez sam błąd bardziej precyzyjnie p1228- zielony,p1229 - czerwony itp. Czy w moim wypadku komp + kabel jest to kwestia starszego oprogramowania, kabla , czy samego komputera w aucie.

Ps jeśli ktoś ma nowszą wersie + witkami to był bym wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 21:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 22:26
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D4D 1cd-ftv
Czy ktoś wie czy komputerem z techstream i kabelkiem MINI-VCI J2534 wersja v10.00 można ustawić czujnik kąta skrętu kierownicy?. Niedawno nabyłem kabelek i jeszcze nie bardzo znam obsługę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 23:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
jacko25 napisał(a):
Czy ktoś wie czy komputerem z techstream i kabelkiem MINI-VCI J2534 wersja v10.00 można ustawić czujnik kąta skrętu kierownicy?. Niedawno nabyłem kabelek i jeszcze nie bardzo znam obsługę.

Nie wiem czy Ci to cos pomoze ale zawsze coś :)
http://blog.obd365.com/2015/02/20/do-08 ... eam-cable/
https://www.youtube.com/watch?v=UvtwFVT1Q10

W sumie to nie wiem czy to o to chodzi...no ale przynajmniiej poszukałem ;p

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2016, o 08:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lis 2010, o 17:18
Posty: 12
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 D4D
witam mam pytanie typowo głupie, ale czym fizycznie zewrzeć pin 4 i 13 bo niestety nie wiem jak to zrobić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2016, o 15:58 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 720
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2016, o 18:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 238
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lbn napisał(a):
witam mam pytanie typowo głupie, ale czym fizycznie zewrzeć pin 4 i 13 bo niestety nie wiem jak to zrobić

Przewód telefoniczny jedna żyła z niego wystarczy do w sadzenia w piny i pewnie jeszcze umożliwi wpiecie kostki, jak bez wpisania to spinacz ma chyba każdy w domu.
Robert_L napisał(a):
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.

Instalacja ver 8 jest identyczna z cer 10 więc zrób tak jak się to robi z 8ka tylko zainstaluj 10tke. Przynajmniej u mnie zadziałało.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2016, o 15:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 470
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
esgiee napisał(a):
Robert_L napisał(a):
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.

Instalacja ver 8 jest identyczna z cer 10 więc zrób tak jak się to robi z 8ka tylko zainstaluj 10tke. Przynajmniej u mnie zadziałało.


Od pewnego numerka już nie działa i trzeba prosić na forach o wygenerowanie klucza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2016, o 20:28 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 720
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
dziękuje. szkoda.
PS Możesz podać stronki lub czy może sam siedzisz na takich forach i mógł byś poprosić w moim imieniu o wygenerowanie takiego kodu?.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1087 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda