TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 15 gru 2017, o 21:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 gru 2009, o 19:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 gru 2009, o 19:15
Posty: 1
Lokalizacja: NOWA RUDA
Mam awensis 2003 i nie grzeje mi prawa strona sterowanie klap jest ok co jeszcze moze byc
(ogrzewanie działa tylko z jednej strony)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2010, o 10:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 kwi 2008, o 12:58
Posty: 6
Lokalizacja: Płock
U mnie jest tak samo.
Byłem wczoraj u mechanika usprawnił silniczek, ale w dalszym ciągu z lewej strony leci zimne powietrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2010, o 21:28 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 28 kwi 2010, o 09:02
Posty: 55
Lokalizacja: Norwich UK
podlacze sie pod temat, u mnie mianowicie jest troszke inny problem,otoz auto z kierownica po prawej stronie i z klimatyzajca dwustrefowa, problem jest taki, ogrzewanie i wszystko smiga jak powinno, natomiast w momencie zalaczenia AC (np funkcja auto) i zalaczeniu klimatyzacji, zimne powietrze leci tylko z lewej strony (pasazer) a po prawej leci powietrze tak jakby nie schlodzone. Jednym slowem klimatyzacja dziala tylko po lewej stronie, nie ma tego problemu przy ogrzewaniu, obie strony grzeja tak samo. Moze ktos ma jakies pomysly jak to naprawic?

_________________
nigdy nie mow nigdy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2010, o 10:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 wrz 2010, o 19:10
Posty: 27
Lokalizacja: Bydgoszcz
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1Az-FSE 2.0 Pb 147km
Witam dzisiaj też to zauważyłem że po prawej stronie nie grzeje co to może być mam avke z 2003r 2.0 d4 dziekiz góry za odpowiedz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lis 2010, o 12:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 sie 2010, o 10:33
Posty: 1
Lokalizacja: warszawa
witam wie juz ktos co z tym ogrzewaniem polowy samochodu bo niestety mam to samo w ave 2004 rok d4d 2,0


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lis 2010, o 18:34 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 543
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
W takim razie coś jest w tych Ave źle rozwiązane dzielenie ogrzewania i klimatyzacji na strony.
Moja z 2007r ma od czasu do czasu to samo.Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu jest ok.
A i dodatkowo jak auto postoi 2 dni to po włączeniu silnika i ogrzewania przez pierwsze 5 minut w aucie śmierdzi podobnie do palonej gumy.Dymu nigdzie nie ma.I tylko przy pierwszym włączeniu.Jak jeżdzi co dzień to tego zapachu nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2010, o 15:16 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2009, o 03:16
Posty: 94
Lokalizacja: Manchester UK
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1,8 VVTi
A masz nabita klime jak sie należy bo z tego co sie orietuje jesli nie ma gazu to i klima nie bedzie działac poprawnie na ogrzewanie widocznie masz mało gazu ja bym sprawdził i ewentualnie nabił nowy gaz gdyz jesli nie jest urzywana klima to gaz jakby parował wiec jesli bedzie mały poziom to nie bedzie dawac na dwie strony. sprawdz sobie jak daje klima na max zimnym czy obie strony sa jednakowo zimne :nuda:

[ Dodano: |18 Lis 2010|, o 14:18 ]
prenrzyk napisał(a):
W takim razie coś jest w tych Ave źle rozwiązane dzielenie ogrzewania i klimatyzacji na strony.
Moja z 2007r ma od czasu do czasu to samo.Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu jest ok.
A i dodatkowo jak auto postoi 2 dni to po włączeniu silnika i ogrzewania przez pierwsze 5 minut w aucie śmierdzi podobnie do palonej gumy.Dymu nigdzie nie ma.I tylko przy pierwszym włączeniu.Jak jeżdzi co dzień to tego zapachu nie ma.



prenrzyk a wymieniałeś filtr od klimy ? sprawdz filtr bo moze byc zawalony syfem dlatego moze walic z klimy a druga opcja to grzyby i trzeba by wytrzyscic cały układ klimy ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2010, o 20:40 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 543
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Mój mechanior / prowadzi własny warsztat - poprzednio pracował w ASO Toyoty / twierdzi,że to jest wada avensisów.Gdy jest wilgotno i włączamy klimę to kilka sekund wali z nawiewów.Nawet przychodziły z Belgi z centrali jakieś wytyczne ale to nic nie dało.Pomaga co najmniej 2-3 krotne w roku odgrzybianie klimy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2010, o 00:52 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2009, o 03:16
Posty: 94
Lokalizacja: Manchester UK
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1,8 VVTi
prenrzyk napisał(a):
Mój mechanior / prowadzi własny warsztat - poprzednio pracował w ASO Toyoty / twierdzi,że to jest wada avensisów.Gdy jest wilgotno i włączamy klimę to kilka sekund wali z nawiewów.Nawet przychodziły z Belgi z centrali jakieś wytyczne ale to nic nie dało.Pomaga co najmniej 2-3 krotne w roku odgrzybianie klimy.


nie wiem ja mieszkam w Angli i na codzien jest tu wilgotno :( szczególnie w Manchester
bedac w polsce odgrzybiałem caly układ w klimie + wymiana filtra + nabicie na nowo gazu i szczerze mowiac nie mam juz problemów tego typu w mej Avce


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2012, o 14:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lut 2012, o 13:26
Posty: 15
Lokalizacja: warszawa
Marka: toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 d4d diesel
Witam panowie !!!
mam problem z ogrzewaniem chyba podobny jak kolega wyzej szkoda ze nie napisał czy udało sie go rozwiazac.
Mam avensis d4d 2 disla 2003 w górę . przy roboczej temp. cieple powietrze daje tylko na strefe kierowcy natomiast na pasażera leci zimne temperatura jest ustawiona na maxa. Acz kolwiek tez te powietrze które leci u kierowcy wydaje sie nie az takie ciepłe jakie powinno byc Co moze byc przyczyna ?? Miał ktos moze taki problem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2012, o 15:53 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 22:29
Posty: 8
Lokalizacja: Włocławek
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
Witam

Mam Ave 2003 d4d

U mnie tez jakies problemy z ogrzewaniem....jak sie samochod rozgrzeje na maxa to na postoju stojac tak jakby po pewnym czasie dawal chlodniejsze powietrze niz wczesniej. Dosc dlugo tez sie rozgrzewa i jak sie zmniejszy temp np do 21 stopni podczas jazdy na rogzranym silniku to jakby cieplejsze to pwoietrze lecialo niz na maxie. Tez czekam na podpowiedzi :)

pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2012, o 17:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lut 2012, o 13:26
Posty: 15
Lokalizacja: warszawa
Marka: toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 d4d diesel
a na postoju spada ci wskaznik tep. czy jast na tym samym miejscu ??? poza tym niestety te modele tak maja ze sie strasznie wolno dogrzewa silnik do temp. optymalnej..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2012, o 15:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 22:29
Posty: 8
Lokalizacja: Włocławek
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
na postoju temp jest caly czas ok


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2012, o 17:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lut 2012, o 13:26
Posty: 15
Lokalizacja: warszawa
Marka: toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 d4d diesel
Nic nie piszesz jak masz ustawiony nawiew delikatnie czy mocno ??? w sesie czy mocny nadmuch ??/ Ja co prawda jeszcze u siebie nie rodwiazałem problemu ale najprawdopodobniej masz tez słabo drozna nagrzewnice jest mnustwo tego tupu usterek opisanych na forum musisz poszukac :) pozdrawiam !!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2012, o 14:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 lut 2010, o 09:22
Posty: 185
Lokalizacja: okolica centrum
Marka: byl_Avensis_T25
Model: jest_Superb_II_FL
Nadwozie: inne
Rocznik: 2003
Silnik: 2,0D-4D > 1.8TSI
Koledzy jeśli grzeje słabo na jedną stronę a w dodatku na postoju na wolnych obrotach jest jeszcze gorzej to - trzeba dolać płynu chłodniczego i odpowietrzyć układ. Odpowietrza się następująco:
- nagrzać silnik do temp pracy
- na postoju odkręcić korek od zbiornika wyrównawczego (ostrożnie)
- potem dodać gazu i potrzymać na obrotach (ok 2000 - 2200) przez 2 min
- i tak ze 2 -3 razy.
Pomaga na 100%

_________________
Pozdrawiam Avemaniaków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 maja 2012, o 16:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2012, o 22:05
Posty: 1
Lokalizacja: Dębica
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: D4D
Serdecznie witam i pozdrawiam.Od 3 miesięcy jestem posiadaczem toyoty avensis combi d4d z 2003 roku.Problem dotyczy chłodzenia od strony kierowcy.Autko wyposażone jest w climatronic 2 strefową ustawiając temperaturę po obu stronach np low przy włączonym AC od strony pasażera leci schłodzone powietrze a od strony kierowcy bardzo słabo schłodzone.Ogrzewanie działa normalnie. Gdzie szukać problemu? Za wszelkie sugestie i podpowiedzi serdecznie dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, o 10:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 lip 2012, o 10:38
Posty: 2
Lokalizacja: Mazowieckie
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4-D
Witam posiadam ave 2.0 D4D z 2003 i mam problem z klimatyzacją. Mianowicie mam u siebie klimatyzację automatyczną po ustawieniu na obie strony takiej samej temperatury np 18 stopni z nawiewów po stronie kierowcy leci cieplejsze powietrze nawet przy ustawieniu temperatury na LO jest ta sama sytuacja, dodam że klima była sprawdzana w ASO Toyota była odgrzybiana i czynnik z olejem był wymieniany.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2012, o 14:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 lip 2012, o 10:38
Posty: 2
Lokalizacja: Mazowieckie
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4-D
Czyli jak widzę sporo osób ma z tym problem, ale rozwiązania w odpowiedziach nie widzę. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem ?? :niewiem:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2013, o 21:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 paź 2008, o 14:29
Posty: 292
Lokalizacja: Zbąszyń WLKP
Pochwały: 1
Marka: Avensis
Model: T25 Wagon
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-4D 2AD-FTV
andrzejluk napisał(a):
Serdecznie witam i pozdrawiam.Od 3 miesięcy jestem posiadaczem toyoty avensis combi d4d z 2003 roku.Problem dotyczy chłodzenia od strony kierowcy.Autko wyposażone jest w climatronic 2 strefową ustawiając temperaturę po obu stronach np low przy włączonym AC od strony pasażera leci schłodzone powietrze a od strony kierowcy bardzo słabo schłodzone.Ogrzewanie działa normalnie. Gdzie szukać problemu? Za wszelkie sugestie i podpowiedzi serdecznie dziękuję.


Niestety musiałem dołączyć do w/w problemu...Jestem w tym dziale pierwszy raz :brewki: Dzisiaj spróbowałem uruchomić klimę gdyż wcześniej jakoś nie było ku temu okazji i tu zonk!!! prawa strona chłodzi w miarę a lewa daje powietrze z temperaturą jakby z zewnątrz.Tak w ogóle to mimo że jest na LOW to chłodzi tak sobie....W poprzedniej t22 chciało łapę odmrozić przy kratce a tu...Może muszę odwiedzić serwis i uzupełnić czynnik ale czy to jest winne???Nie zostało w tym poście do końca wyjaśnione dlaczego tak się dzieje...
Plissss pomóżcie bo już nie daję rady... :help:
Darek...


Doczytałem na innych forach że to może być skutkiem braku lub małej ilości czynnika chłodzącego zwłaszcza w klimie dwustrefowej-czy tak???
Swoją drogą ogrzewanie chyba działa dobrze...już nie pamiętam :jezyk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2013, o 19:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 lut 2012, o 00:23
Posty: 10
Lokalizacja: warszawa
Marka: toyota
Model: avensis t25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 d4d
witam was serdecznie. moja ava cierpi na taka sama przypadlosc, nawiew na full, pokretlo na max zimno, z prawej strony ladnie chlodzi, z lewej kiepsko. uklad nawiewow byl w zeszle wakacje rozbierany na czynniki pierwsze celem dokladnego odgrzybiania, brak poprawy co do chlodzenia po takim zabiegu :-(
dodam jeszcze, ze klima w moim aukcie wyjatkowo latwo sie zagrzybia, to pierwszy i jak dotad jedyny samochod w ktorym mimo regularnego odgrzybiania tak latwo o infekcje :-(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2013, o 20:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 paź 2008, o 14:29
Posty: 292
Lokalizacja: Zbąszyń WLKP
Pochwały: 1
Marka: Avensis
Model: T25 Wagon
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-4D 2AD-FTV
No to już tłumaczę...dla potomnych:
U mnie było to samo i okazało się jak pisałem wyżej że odpowiada za to ZA NISKI LUB ZUPEŁNY BRAK CZYNNIKA W UKŁADZIE...
Dziś kobitka była "nabić" klimę i brakowało:400g więc była prawie pusta :-D Po napełnieniu działa wybornie...tzn do mojej poprzedniej Ave T22 lub brata Volvo s 70 to jest słabiutko ale o problemie z nie dawaniem sobie rady klimy w T25 już jest opisane gdzieś na forum...Bałem się że jest wyciek ale gość mówił że jakby była nieszczelność to by wszystko do atmosfery poszło i nie zostało nic a tam jednak "coś" było :brewki: Ale koleś ma T25 w benz 2.0 i Jego klima jakby lepiej działała od mojej... :tak:
Darek...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2013, o 21:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sie 2010, o 22:05
Posty: 108
Lokalizacja: podkarpackie
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
glubka75 napisał(a):
No to już tłumaczę...dla potomnych:
U mnie było to samo i okazało się jak pisałem wyżej że odpowiada za to ZA NISKI LUB ZUPEŁNY BRAK CZYNNIKA W UKŁADZIE...
Dziś kobitka była "nabić" klimę i brakowało:400g więc była prawie pusta :-D Po napełnieniu działa wybornie...tzn do mojej poprzedniej Ave T22 lub brata Volvo s 70 to jest słabiutko ale o problemie z nie dawaniem sobie rady klimy w T25 już jest opisane gdzieś na forum...Bałem się że jest wyciek ale gość mówił że jakby była nieszczelność to by wszystko do atmosfery poszło i nie zostało nic a tam jednak "coś" było :brewki: Ale koleś ma T25 w benz 2.0 i Jego klima jakby lepiej działała od mojej... :tak:
Darek...



mam wrażenie że wszystko zależy od sprawnośći (jakości ?) sprężarki .. ja jestem po wymianie sprężarki .. i co to teraz mam to niebo w porównianiu fabrycznej :wsciekly: która tak sobie chodziła
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2013, o 08:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 cze 2013, o 07:26
Posty: 3
Lokalizacja: Szczecin
Marka: toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: D4D
Czy brak napełnionej (nie na fulla)klimy może mieć wpływ na ogrzewanie. Od tygodnia przestało leciec cieple powietrze od strony kierowcy. Po właczeniu kilmatyzacji zimne powietrze leci po dwóch stronach ale jak tylko dam na ogrzewanie to cieple powietrze leci tylko po prawej stronie. Co to może być?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2013, o 08:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 mar 2011, o 19:12
Posty: 147
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Ford
Model: t 150
Rocznik: 2007
Silnik: 1,2
jacekhg napisał(a):
Czy brak napełnionej (nie na fulla)klimy może mieć wpływ na ogrzewanie. Od tygodnia przestało leciec cieple powietrze od strony kierowcy. Po właczeniu kilmatyzacji zimne powietrze leci po dwóch stronach ale jak tylko dam na ogrzewanie to cieple powietrze leci tylko po prawej stronie. Co to może być?

Obstawiam uszkodzony damper, wyleczy wyszukiwarka ze słowem "chrobotanie" na wszystkich forach Toyoty...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2013, o 22:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 cze 2013, o 07:26
Posty: 3
Lokalizacja: Szczecin
Marka: toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: D4D
Dzięki za podpowiedz, dam znać co z tego wyjdzie. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2013, o 00:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 wrz 2011, o 21:49
Posty: 6
Lokalizacja: WaWa
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.2 D4D ADT251
http://www.avensisklub.pl/avensis-t25-k ... .htm#23076 mnie też to czeka :baseball:

_________________
MK3 1Z - The Best
A3 AHF+ - Olalala
Escort LPG - Wrrr
Laguna dCi - Nice
Avensis 2.2 D4D - ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2014, o 20:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 paź 2014, o 10:27
Posty: 2
Lokalizacja: Rzeszów
Marka: Opel
Model: Astra H
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2006
Silnik: 1.6 benzyna
Witam wszystkich
Wczoraj "przerabiałem" usterke braku grzania strony pasażera
Jeśli silnik przestawia klape w nagrzewnicy (można sciagnać zaczep i po przestawieniu słychac jak klapa sie otwiera i zamyka) trzeba zdemontowac grzejnik nagrzewnicy i poprostu wypłukac. U mnie pomogło,ale 2 godziny poswieciłem na jej płukaniu
(chciałem załozyc nowa,ale brak zamienników i z tego powodu zdecydowalem sie płukac)
Najważniejsze że grzeje.
Powodem zatkania grzejnika jest jej polozenie i powoduje to ze wszelkie "brudy" osadzaja sie na dnie grzejnika i ja zatyka (to moje stwierdzenie)
Powodzenia zycze wszystkim w cieplego autka bo zima tuż tuż


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2014, o 21:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 lis 2014, o 16:16
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
czy ktos rozwiazal problem nie grzania prawej strony klimatronika w avensis
skubix napisał(a):
http://www.avensisklub.pl/avensis-t25-klimatyzacja-vt2816.htm#23076 mnie też to czeka :baseball:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2014, o 18:28 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2008, o 01:18
Posty: 678
Pochwały: 88
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Rocznik: 1992
Silnik: 3.5 Diesel
Rozumiem że masz T25 ;-)
Warto sprawdzić czy płyn chłodniczy jest na odpowiednim poziomie przed przystąpieniem do demolki
Prawdopodobnie serwomotor AIRMIX w twoim przypadku przestał działać sprawdź czy chodzi te ramie podczas zmiany temperatury zimnej na ciepłą i na odwrót jak nie to odsyłam do tematu.
viewtopic.php?f=73&t=9461&start=120

Tylko uważaj bo z prawej strony są dwa serwomotory ten masz wymontować i wykonać czary opisane w tamtym temacie.
http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/200 ... t/2#87106V
87106V=87106-05030


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
Toyota Europe


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2014, o 09:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 13:48
Posty: 2
Lokalizacja: Ząbki
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: D4D
a gdzie sie znajduje ten "trzeba zdemontowac grzejnik nagrzewnicy i poprostu wypłukac"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda