FORUM AVENSIS Strona Główna FORUM AVENSIS
Forum miłośników Toyoty Avensis...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: MaŁy_RaDeK
2009-02-01, 10:26
ASO w Warszawie
Autor Wiadomość
Zibi74
Stara się...

Wysłany: 2008-11-27, 22:08    [Cytuj]

korzystalem z serwisu Toyota Chodzeń na Czerniakowskiej, w sumie tylko raz bo ceny mnie odstraszyly, ale ejzeli chodzi o jakosc i traktowanie klienta to z czystym sumieniem polecam.
Postaw piwo autorowi tego posta

rudy Mundek
Nowicjusz

Wysłany: 2008-11-28, 16:13    [Cytuj]

Radość była kiedyś, jak była radość bo naprawdę byli dobrzy. Chodzeń Piaseczno profesjonalnie, ale drogo mimo znajomości pozamotoryzacyjnej z Właścicielami. Włochy na razie ok. - auta służbowe i prywatne.

Przy samochodzie używanym - nie nowym polecam warsztat ul.Ludwinowska 19 - gość nie jest dobry w elektronice, ale mechanika jest na poziomie bardzo-dobrym i koszty są na bardzo-dobrym. Gość kiedyś pracował chyba w Toyocie.

pzdr

karlito_26
Coś wie...

Piwa: 1/3
Wysłany: 2008-12-09, 15:26    [Cytuj]

wiktor12345 napisał/a:
przyjedz do mnie albo ja moge dojechac jestem pracownikiem aso

Jak sie mozna z toba skontaktowac bo bede jechal po toyote w nadachodaca sobote i chce sprawdzic auto od Ado Z i ile to bedzie kosztowac ?

Pozdrawiam

www.ProRiders.pl

hagi
Stara się...

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2009-01-30, 23:15    [Cytuj]

MaŁy_RaDeK napisał/a:
Schwefel napisał/a:
Mówisz o Carolina Car Company?

Nigdy w życiu tam nie pojadę !
Chcieli mi wcisnąć bity samochód i to z Pewne Auto twierdząc, że to igiełka :jacipokaze:

potwierdzam, mojemu kolesiowy też sprzedali nowe auto po roku okazało się miał przód robiony na szpachli, była draka i się przyznali i bulili pod stołem aby w mediach nie pisali.

Jacho
Stara się...

Piwa: 8/6
Wysłany: 2009-01-31, 00:25    [Cytuj]

MaŁy_RaDeK napisał/a:
Schwefel napisał/a:
Mówisz o Carolina Car Company?

Nigdy w życiu tam nie pojadę !
Chcieli mi wcisnąć bity samochód i to z Pewne Auto twierdząc, że to igiełka :jacipokaze:
Gdzieś już o tym pisałem...
Co do usług to nie wiem bo nasza "współpraca" zakończyła się szybciej niż zaczęła :-D

MaŁy_RaDeK, a sprawdzałeś stan auta przed zakupem? Czy dali Ci wydruk? Wg komputera TMPL w mojej Avensis było robione coś drobnego, blacharskiego, ale... możliwe, żeby to sfałszowali? Mi się nie wydaje - mam wszystkie faktury poprzedniego właściciela i się zgadzają z TMPL.
W każdym razie chciałem powiedzieć, że wręcz przeciwnie - odnoszę bardzo pozytywne wrażenie jeśli chodzi o ASO Carolina i ich komis. Obsługa miła, serwis też w porządku - trochę się czeka, ale zapewne dlatego, że bywałem popołudniami, a wtedy ludziska z roboty do serwisu walą :D
Gwarancyjnie wymienili mi lewy reflektor - bez szemrania - 1,5 godzinki i po sprawie.
Przy przeglądzie na 45000 km dali wydruk stanu auta (dwukrotny) i wszystko w normie...
Może - pocieszam się ;-) - trafiłem po prostu na zadbany egzemplarz :cfaniak:
hagi napisał/a:
ps wiecie coś na temat ASO w Świebodzicach na dolnym śląsku.

Napiszę tylko tyle, że w poprzednim aucie - Corolli z 2000 r. - właśnie w Świebodzicach wymieniana była szyba czołowa i tak spaprali robotę, że musiałem potem drugi raz ją wymieniać. Po prostu niedokładnie wycięli starą uszczelkę i pojawiła się rdza. Dzwoniłem do TMPL, ale zasłaniają się tym, że auto już było po gwarancji, a poza tym za naprawę odpowiada ASO (Świebodzice) i na wszelkie naprawy gwarancja jest tylko na 12 miesięcy. Tak więc jeśli rdza pojawi się po 13 miesiącach, to odeślą nas z kwitkiem (choć aż ciśnie mi się, żeby napisać, że każą nam spadać, walić się na bambus i tym podobne epitety).

Na Bielanach serwisowałem się 3 lata z Corollą i mogę o nich pisać w samych superlatywach. Fakt, mają trochę drogo, ale w Carolinie chyba jest jeszcze drożej. W każdym razie niektórzy psioczą na Bielany (chodzi o salon na Klaudyny w Warszawie), a ja nie. I zniżki dawali, i miła obsługa... teraz służbowego Avensisa serwisuję w Carolinie, ale może wrócę na Bielany.

W Radości z kolei oglądałem Corollę i nawet mi się spodobała :hihihi: , ale jak pogadałem z "doradcą serwisowym", to powiedział, żeby ją sobie darować, bo walona i w ogóle. A wystawiona w systemie "Pewne Auto"...

ASO Warszawa Włochy nie ma najlepszej opnii wśród moich znajomych. Jeden z nich kupił sobie Corollę kombi - nota bene też w systemie "Pewne Auto" i ma z nią problemy (okazało się, że była mocniej uszkodzona, niż mówili, a teraz nie chcą się do tego przyznać.

Reasumując: nie ma "złotego środka" na ASO - jedni polecają, inni odradzają - po prostu trzeba mieć szczęście, żeby dobrze trafić.

Pzdr
Jacho

droset
Coś wie...

Piwa: 29/27
Wysłany: 2009-01-31, 11:16    [Cytuj]

W wielu wypowiedziach padaja słowa w stylu ".. mają wysokie ceny". Ponieważ temat jest o ASO to w zwiazku z tym mam pytanie, czy to oznacza że serwisy Toyoty mają różne ceny na te same usługi lub części?

Jacho
Stara się...

Piwa: 8/6
Wysłany: 2009-01-31, 11:44    [Cytuj]

Powiem tak: niby ceny na niektóre części są odgórnie ustalane przez TMPL (nie można wtedy dostać rabatu?) i powinny być jednakowe, ale - pierdoła - czarny kubek z napisem "Auris" kosztuje na Bielanach 22,72 PLN, a w ASO Chodzeń Czerniakowska ponad 23 zł. Inny kubek - "japonka" - na Bielanach 33 PLN, w ASO Chodzeń ponad 35 PLN. No ale to gadżety...
Wydaje mi się, że ceny na usługi są ustalane odgórnie, tyle tylko, że w jednym ASO możesz dostać większy rabat, w innym mniejszy, a w innym wcale.
Byłem do tej pory na przeglądach w trzech ASO i ceny mieli podobne. Ale na Bielanach dostałem najwięcej rabatu ;-)

:cfaniak: J.

wrc
Spamer
Fryzjer

Piwa: 219/271
Wysłany: 2009-01-31, 11:53    [Cytuj]

Jacho napisał/a:
Powiem tak: niby ceny na niektóre części są odgórnie ustalane przez TMPL (nie można wtedy dostać rabatu?) i powinny być jednakowe, ale - pierdoła - czarny kubek z napisem "Auris" kosztuje na Bielanach 22,72 PLN, a w ASO Chodzeń Czerniakowska ponad 23 zł. Inny kubek - "japonka" - na Bielanach 33 PLN, w ASO Chodzeń ponad 35 PLN. No ale to gadżety...
Wydaje mi się, że ceny na usługi są ustalane odgórnie, tyle tylko, że w jednym ASO możesz dostać większy rabat, w innym mniejszy, a w innym wcale.

w zaleznosci od ASO roznia sie zarowno ceny czesci jak i robocizny, sporo przykladow na forum juz widzialem, jak kiedys pisalem ile zaplacilem w ASO w Zielonej Gorze to komentarz kolegow z Wa-wy byl: tanio :tak:
czy w samej Wa-wie jest konkurencja? nie wiem, ale watpie w to :tak:

pozdr :-D

hagi
Stara się...

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2009-02-01, 13:49    [Cytuj]

MaŁy_RaDeK NAPISAŁ - Reasumując: nie ma "złotego środka" na ASO - jedni polecają, inni odradzają - po prostu trzeba mieć szczęście, żeby dobrze trafić.

a więc szczęściu trzeba pomóc i niestety ale musimy wiedzieć więcej od samych mechaników i patrzyć im na ręce.

sambi
Coś wie...

Piwa: 33/9
Wysłany: 2009-02-01, 18:34    [Cytuj]

Ceny częsci i serwisu są różne w zależności od ASO.

stephan99
Nowicjusz

Wysłany: 2009-03-17, 15:43    [Cytuj]

sambi napisał/a:
Ceny częsci i serwisu są różne w zależności od ASO.

Witam.

Czy istnieje możliwość "negocjacji" ceny przeglądu okresowego ? W Warszawie ceny przez telefon są sztywne, ale np w Poznaniu jest 300 PLN taniej... ?

Paweł.

Schwefel
Guru
Loża szyderców

Piwa: 112/81
Wysłany: 2009-03-17, 19:33    [Cytuj]

Jak to któraś tam z kolei twoja Toyota to możesz urwać kilka % na częściach.

caprysny
Nowicjusz

Wysłany: 2009-03-22, 22:26    [Cytuj]

Wiktor przyjacielu a ty czasem nie pracujesz w CCC?? czy tylko tak mi sie wydaje co???

manonfire
Stara się...

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2009-03-30, 10:35    [Cytuj]

Muszę się poskarżyć na ASO Toyota Bielany. W końcu zdecydowałem się na zrobienie u nich przeglądu 90kkm i łajzy nalali mi zasyfionego płynu chłodniczego. Tak zupełnie z czystej ciekawości zajrzałem sobie do zbiorniczka wyrównawczego, a tam jakiś tłusty osad. najpierw się przestraszyłem, że to olej (UPG albo jakieś przecieki na głowicy), ale po bliższym "obwąchaniu" stwierdziłem zapach nafty albo jakiegoś rozpuszczalnika. Na szczęście przepłuczą mi to w ramach reklamacji, niemniej to, co zrobili uważam za - delikatnie mówiąc - bardzo nieprofesjonalne. Więcej do nich nie pojadę. wiktor12345, następnym razem melduję się u Ciebie na wszelkie naprawki, diagnozy i przeglądy.

Pozdrawiam

Toost
Coś wie...

Piwa: 11/3
Wysłany: 2009-05-27, 10:15    [Cytuj]

Byłem w aso Chodzeń na Czerniakowskiej jak mi się radio/navi rozprogramowało. Gość z obsługi srwisowej, wezwał mechanika, ten popatrzył, przyniósł płyte serwisową, wgrał oprogramowanie i pożyczył szerokiej drogi. Wróciłem do stolika zameldować pozytywne zakończenie usługi, na pytanie "ile płacę?" usłyszałem "wszystko gra?, udało się naprawić? to życze wesołych świąt i szerokiej drogi" (było na dzień czy dwa przed Wielkanocą).

Teraz wybieram się na poroczny przegląd i robię "przetarg", Chodzeń jest tańszy ok 100zł od Caroliny przy praktycznie tym samym zakresie (bo w sumie zakresy przeglądu powinny być te same).
Biorąc pod uwagę, że Chodzenia mam bliżej to chyba tam pojadę.

[ Dodano: 2009-05-28, 09:49 ]
dalsza część przetargu
avensis II 2.0 vvti, olej mobil 5W50, przegląd po pierwszym roku

Carolina ok 900zł
Chodzeń wawa ok 800zł (olej trzeba zamawiać, mają tylko castrol)
Włochy 875zł
Żerań 770zł
Wiśniewski ok 720zł

maku2
Nowicjusz

Wysłany: 2009-06-23, 12:35    [Cytuj]

Witajcie,

zbliża mi się przegląd po 75tys. Pod nosem mam ASO na żeraniu. Jakie macie z nim wspomnienia, warto tam oddać czy nie ?

Pozdrawiam,

arczic
Coś wie...

Piwa: 22/6
Wysłany: 2009-06-26, 21:32    [Cytuj]

maku2 napisał/a:
Witajcie,

zbliża mi się przegląd po 75tys. Pod nosem mam ASO na żeraniu. Jakie macie z nim wspomnienia, warto tam oddać czy nie ?

Pozdrawiam,

ja tam wstawialem pare razy autko... generalnie nie mam sie do czego przyczepic... obsluga ok, kontakt tez... co do wykonania tez zlego slowa nie powiem.

Avensisiak
Nowicjusz

Wysłany: 2009-07-06, 11:40    [Cytuj]

Mam wrażenie, że nie ma takiego ASO, żeby ktoś nie miał do niego zastrzeżeń. W tych serwisach pracuje mnóstwo ludzi, różnych mechaników i nie każdy jest debeściakiem. I w najlepszych ASO czasem ktoś coś spartoli. Ja byłem w Carolinie, znajomi też się tam serwisowali. Naprawdę obsługa na dobrym poziomie. Wyżej jest topic o CCC http://avensis.info/viewtopic.php?t=3162

bp
Nowicjusz

Wysłany: 2009-12-11, 22:35    [Cytuj]

Witam,
Co sadzicie o Prestige Auto ASO Okęcie

Schwefel
Guru
Loża szyderców

Piwa: 112/81
Wysłany: 2009-12-11, 22:56    [Cytuj]

Sprzedawcy cierpliwi i kompetentni a co do serwisu to nie miałem jeszcze styczności.

hajdiwawa
Nowicjusz

Wysłany: 2009-12-17, 07:55   PRZEGLĄD W ASO WARSZAWA [Cytuj]

Witajcie gdzie najtaniej można w warszawielub okolicach zrobić przegląd.

wiktor12345
Stara się...

Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: 2009-12-20, 16:06    [Cytuj]

wpadnij do mnie

ALL JAPANESE
Coś wie...

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2010-04-11, 16:18    [Cytuj]

Profesjolaność, ukończone wszystkie team'y Toyota . Wystawiamy f-ry VAT, 15 lat doświadczenia z Toyotą. Naszą dewizą jest całkowite zadowolenie klienta.
Jutrzenki 81, dawniej Regulska 36.

pankuba
Stara się...

Piwa: 23/10
Wysłany: 2010-06-15, 15:26    [Cytuj]

Byłem w ASO Okęcie.

Umówiłem się na 17.30 - duuży plus, można spokojnie, jak biały człowiek pojechać po robocie, bez kombinowania jak tu się wyrobić.

W sumie jestem zadowolony, kompetentnie, choć mogło by być szybciej (ileś czasu auto już stało po zdiagnozowaniu :nuda: ), wyłączone zostało automatyczne blokowanie centralnego i wyjaśniła się sprawa słabszego świecenia xenonów - niestety typowo, wypalone odbłyśniki :(

No cóż, chyba przejadę się do Turewa :)

pankuba
Stara się...

Wysłany: 2010-07-12, 21:38    [Cytuj]

Mały update byłem w Turewie - wniosek ASO Okęcie nie potwierdziło wadliwego wadliwego działania układu samo poziomowania - co było faktem :wsciekly: jak mówi mój kolega to nie mechanicy tylko wymieniacze :nie:

Na szczęście jest pan Hubert :tak:

AVE
Coś wie...

Piwa: 11/1
Wysłany: 2010-07-26, 11:59    [Cytuj]

wlasnie bylem na 2 przegladzie po 30 tys w ASO Czerniakowska i musze powiedziec ze jest OK, mila obsluga, pusto, terminy do wyboru, ciemnoty nie wciskaja.
po znizce zaplacilem 970 zeta.

tadeusz54
Coś wie...

Piwa: 19/113
Wysłany: 2010-07-26, 21:50    [Cytuj]

Schwefel napisał/a:
Sprzedawcy cierpliwi i kompetentni a co do serwisu to nie miałem jeszcze styczności.

Mogę potwierdzić. Autko kupowałem u nich. Przegląd "0" u nich. Płaciłem tylko za materiały zgodnie z decyzją szefa. jak wypadła mi klapka spryskiwacza reflektorów to na mój apel przesłali do Bydzi za grosze. Jechać nie mogłem do W-wki z uwagi na paskudny stan swojego organizmu.

pankuba
Stara się...

Wysłany: 2010-07-26, 23:36    [Cytuj]

to ja powtórzę ASO Okęcie nadaje się do :wsciekly:

pomimo usterki pokazanej palcem stwierdził o, że wszystko ok :jacipokaze:

AVE
Coś wie...

Piwa: 11/1
Wysłany: 2010-07-27, 09:22    [Cytuj]

Pankuba jedz na Czerniakowska.

chudybiały
Nowicjusz

Wysłany: 2010-08-24, 18:50    [Cytuj]

poki miałem gwarant jezdzilem do carolina car company. jak dla mnie firma jest na najwyzszym poziomie patrzac na inne serwisy w wawie. byl maly poslizg przy wydawaniu auta ale to tylko raz i nawet gdyby zdarzylo sie to jeszcze kilka razy nie mial bym im tego za zle bo wiem ze tam pracuja ludzie a nie maszyny i czasami nie sa oni w stanie wyrobic sie z robota. a jezeli chodzi o doradce ktorego polecam to pan zduński (wysoki chudy w okularach) gosc wie chyba wszystko o toyotach ;] polecam caroline i pisze to dlatego bo gdy czytam wasze wpisy to widze ze macie wiele problemow z innymi serwisami. tak wiec sprobojcie

[ ODPOWIEDZ ]