|
ASO Bielany Wrocławskie |
| Autor |
Wiadomość |
cure-arti
Nowicjusz

Wiek: 24 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 6 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-06-17, 23:08 ASO Bielany Wrocławskie
|
[Cytuj]
|
|
Ku przestrodze: nie polecam przeglądów w ASO na bielanach (nie wiem jak na legnickiej)
Rok temu robiłem przegląd a pare miesięcy póżniej zaczęło mi coś stukać w tylnym zawieszeniu. Pojechałem do znajomego warsztatu a tam sie okazało:
-swożnie
-drążki i końcówki drążka kierowniczego
-gumy i łączniki stabilizatora tylnego (to on walił)
-tuleje wahacza
do wymiany. Nie ma opcji żeby tego nie widzieli na przglądzie to sie w pare miesiacy nie sypie. Ale ja widze w tym ich cel drążki prawie rozwaliły przekładnię kierowniczą która kosztuje bagatela 3000zł. Nie polecam ASO w żadnym wypadku. Ostatnio zrobiłem przegląd 135k w znajomym warsztacie gdzie zrobili mi wszystko tak, że na następnym tylko olej będę musiał wymienić ( no i filtr). Wszystko wymieniali na części orginalne (okazało się że filtr powietrza wcześniej wymieniany w ASO był polskiej firmy). Przegląd kosztował mnie z olejem Castrol Egde 4l 370zł.
pozdawiam |
| Ostatnio zmieniony przez wrc 2010-07-21, 22:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
janju
Coś wie...

Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 322 Piwa: 50/70 Skąd: grudziądz
|
Wysłany: 2010-06-17, 23:20
|
[Cytuj]
|
|
| Jeśli w pore nie wychwycisz ,że coś tych rzeczy które napisałeś zaczyna się sypać to na naszych drogach sypną się i pozostałe.Kilka miesięcy przy przebiegu 135k to szmat czasu. |
_________________ janju
-------------------------------------------- |
|
|
|
|
tomi 71
Coś wie... Spoto-spiskowiec

Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 433 Piwa: 65/171 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-06-17, 23:23
|
[Cytuj]
|
|
Mysle ,że Gregore się w tym temacie napewno wypowie -ja jak narazie jestem zadowolony z przeglądu i obsługi |
_________________ vide cull fide......... |
|
|
|
|
Gregore
Coś wie...

Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 165 Piwa: 23/23 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-07-21, 15:39
|
[Cytuj]
|
|
| cure-arti napisał/a: | | okazało się że filtr powietrza wcześniej wymieniany w ASO był polskiej firmy |
nie ma takiej opcji ... nie wolno nam tego robić, jest kontrola i tylko jeśli klient przywiezie części "z miasta", na jego odpowiedzialność możemy mu to zamontować
co do niby nie zauważonych usterek, to tak jak przedmówca wyżej napisał, przez nawet krótki okres czasu na naszych drogach nawet jakaś pierdółka, delikatny luz ciągnie za sobą następstwa w postaci szybkiego powiększania się luzu ale i uszkodzeniu następnych elementów układu jezdnego.
...
-swożnie
-drążki i końcówki drążka kierowniczego
-gumy i łączniki stabilizatora tylnego (to on walił)
-tuleje wahacza
sam napisałeś że po paru miesiącach zaczęło stukać, skoro nie zgłaszałeś stuków, bo ich nie było, tzn że luzów nie było, prawda? Pomijam już fakt, że nie widziałem jeszcze T25, w którym tak się posypało zawieszenie "samo" ;), owszem gumy stabilizatora zaczynają już w nich padać przy przebiegach powyżej 100 tys ale nie wszystko naraz i ... całkowicie odbijam zarzut, że podczas przeglądu takich niesprawności nie zauważono ... jaki byłby tego cel? przecież to nasze pieniądze, zgadza się? |
_________________ Mój pomysł na przód
Black front http://www.youtube.com/watch?v=yHyXMejEKoA
Ave T25 US http://www.youtube.com/wa...feature=channel
 |
|
|
|
|
wrc
Spamer Fryzjer

Pomógł: 52 razy Wiek: 30 Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 4729 Piwa: 219/271 Skąd: FSW/SchwäbischHall
|
Wysłany: 2010-07-21, 22:01
|
[Cytuj]
|
|
| cure-arti napisał/a: | | Rok temu robiłem przegląd a pare miesięcy póżniej zaczęło mi coś stukać w tylnym zawieszeniu. | bede szczery: po kilku miesiacach to sie wiele moglo zdarzyc, i to pomimo rzetelnie wykonanego przegladu, przynajmniej takie mam doswiadczenia z autami, nie chce byc tez niemily ale wroclawskie drogi to poligon... |
|
|
Gregore
Coś wie...

Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 165 Piwa: 23/23 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
|
|
|