TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 11 gru 2018, o 19:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2010, o 21:25 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
Sledzac watki z opisem instalacji tempomatu w T25, Aurisie na toyotaownersclubie chcialbym odpalic taki gadzet w moim bolidzie.

Ten sam problem bedzie dotyczyl uzytkownikow wersji Sol 2.0 D4D - model silnika 1AD-FTV (co do wersji benzynowych - napewno te, którcyh silniki ktore sa w Sol+ w wersje nizej nie maja oryginalnej instalacji)

Kupilem manetke i zainstalowalem w kierownicy - niestety nie dziala z powodu braku okablowania - zainteresowane osoby wiedzą ze manetka ma 2 przewody - mase i kontakt z komputerem silnika.
Masa nie stanowi wiekszego problemu natomiast pozostaje kwestia odnalezienia pinu w ECU do ktorego mialbym podlaczyc drugi przewod manetki.
Na forum jest wycinek schematu elektrycznego ECU z T25 silnika 2AD-FTV czyli 2.2 D4D i tam wejsciem przelacznika tempomatu jest pin A21. Podejrzewam ze tutaj powinno byc podobnie. Przed testem ogranicza mnie niestety sposob zalacznia tempomatu - przycisk ON- OFF daje nam zwarcie na manetce pomiedzy kablem z ECU i masy - jesli pomyle piny moge spowodowac zwarcie, a o nastepstwach wole nie myslec :)

Zalaczam fotograficzny tego co udalo mi sie juz zrobic
Jesli ktos posiada jakikolwiek schemat podlaczen do ECU w tym samochodzie to bardzo prosze o informacje - napewno nie skorzystam tylko ja ale cala brać tego forum :)

Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na jakies info

Obrazek
Sciagamy oslony obudowy kierownicy po lewej i prawej stronie

Obrazek
Nacisamy na druciana sprezyne celem odciagniecia airbagu (lepiej widac o co chodzi na fotce nr 7)

Obrazek
Naciskamy dolna obudowe kolumny kierownicy zeby sie gorna odłączyła

Obrazek

Obrazek
Naciskamy na otowry celem ostatecznego odlaczenia gornej i dolnej obudowy - po tym schodzi nam cala obudowa

Obrazek
Za slimakiem kierownicy jest zlacze, z ktorego trzeba puscic kabel do ECU oraz masy. Z moich pomiarow mulitetrem wychodzi ze sa to dwa skrajne lewe i dolne piny (oznaczylem czerwonym prostokatem).

Obrazek
Miejsce montazu manetki i gniazdo do polaczenia wtyczki

Obrazek
Po montazu manetki i jej kabla


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2010, o 16:18 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
kolego daj zdjęcie kostek komputera, wtedy powiem Ci czy jestem w stanie pomóc Ci. Mam schematy od 1AD ale dla Aurisa, jeśli będziesz miał takie same kostki jak w tamtym to sprawę masz prostą.

[ Dodano: 2010-01-30, 15:48 ]
Zamieszczam to co mam. To są schematy od Aurisa 1AD jeśli kształt kostki się zgadza to możesz śmiało wzorować się na tym:

Kostka A, pin 23 jest od tempomatu:
Obrazek

Schemat dla ECU
Obrazek

Mając ten schemat, jeśli kostka się zgadza sprawdź wcześniej jednak czy istniejące kable - ich kolory zgadzają się z rozpiską

[ Dodano: 2010-01-30, 15:52 ]
Jeśli chodzi o kostkę pod kierownicą to zgadza się ze schematem, na pinie 1 powinieneś mieć połączenie do komputera, na pinie 2 połączenie do masy.

Powodzenia.

[ Dodano: 2010-01-30, 15:55 ]
Jeszcze jedno. Posprawdzaj przy kompie czy na pewno wszystkie przewody od pedału hamulca i sprzęgła przychodzą tak jak na schemacie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2010, o 16:00 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
Dzieki kolego - o to mi wlasnie chodzilo :)

Mam nadzieje ze model silnika to ADT270 (w avie 3 mamy juz piezowtryski) albo tez japonce nie przekonstruowali komputera :)

W tym tygodniu sprobuje dostac sie do ECU - wczoraj próbowalem dostac sie do niego (jak sie domyslam jest obok filtra powietrza/skrzynki bezpiecznikow w komorze silnika) ale tam trzeba troche poodkrecac zeby zobaczyc złącza...

Wczesniej patrzylem na polaczenia pedalów:
1) sprzeglo ma 2 czujniki - jeden jest do zabezpieczenia odpalania silnika przy niewcisnietym sprzegle - drugi wyglada na montowany na osi obrotu pedalu - bodajze 4 przewodowy - powinien byc podlaczony bo licznik ma wskazniki jazdy ECO do przelaczania biegow - reaguja na wcisniecie sprzegla takze to powinno byc tez podlaczone
2) hamulec - 4 przewody takze sprawa tez powinna byc juz zalatwiona
3) gaz - 6 przewodów - tu nie mam praktycznie zadnych watpliwosci

Jak mi sie uda cokolwiek zrobic to dam znac - na poczatek zepne pin A23 do masy dla pewnosci ze jestem na dobrej drodze...

Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2010, o 21:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lip 2010, o 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Minsk
Hi
I'm trying to activate cruise on Entry Type (Luna?) Avensis, I found your posts on this forum and on www.toyotaownersclub.com. Have you activated cruise? I have the same problem, if I would have Sol set with MT it would be easy - just add cruise handle and it works. In Russia guys found out that with SOL with CVT it works too but there is no indication on dashboard.

P.S. I do not speak Polish


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2010, o 23:55 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 1 lip 2008, o 10:21
Posty: 2984
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t25 przed i po fl
Rocznik: 2007
Silnik: 1cd i 1ad
Hi
Until now they are still trying to acivate cr ctrl. Checking connections between ECU and sensors (clutch acceleration and brake pedal)...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2010, o 09:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lip 2010, o 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Minsk
Here is Russian discussion

Russian Discussion
On this page you can find some useful schemes for 2RZ-FAE engine (gasoline 1.8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2010, o 18:34 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20568
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
according to this link: http://www.avensis-forum.de/thread.php?threadid=8111 you can install Waeco tempomat (477 euro + installation cost aprox. 3-4h), really expensive in comparison with T25 solution ;-)

regards :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2010, o 13:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lip 2010, o 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Minsk
HI,
I've done it
http://ag1977.livejournal.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2010, o 13:54 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20568
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Thank you for information and enjoy your first virtual beer :ok:

regards :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2010, o 22:39 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
Jako zalozyciel watku i badacz tematu oficjalnie informuje ze w obu przypadkach - i dla luny i dla sola z 2.0 D4D (1AD-FTV silnik) instalacja jest mozliwa.
W SOLu wystarczy tylko podpiac manetke i dziala - 10 minut roboty, w lunie musialem podpiac sie dodatkowo pod ECU - czyli pod niebieski kabel z komputera silnika i przeciagnac go z komory silnika pod kierownice :)
W lunie brak jest jednej wiązki kabli idacych spod kierownicy za licznik - zgodnie z tym co opisali na forum rosjanie.
Instalacja kabelka zajmuje troche czasu ale da sie - tempomat dziala - jeszcze tylko sprawdzenie czy przy wcisnietym sprzegle sie automatycznie rozlaczy (przy hamowaniu sie rozlacza ale mialem za krotka prosta przy bloku zeby to wszystko do konca przetestowac:))

Dla blizej zainteresowanych - niestety nie zrobilem zdjec bo bylo za ciemno ale cos da sie w tym temacie zrobic - sluze pomoca jesli jest ktos zainteresowany dolozeniem tego wypasu do swojej fury :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2010, o 08:59 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 565
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
No ale to dotyczy chyba T27.
Mam ten silnik w T25 ale tam trzeba manetkę z kierownicą wymienić .Chyba,że się mylę.
I czy wtedy wystarczy się tylko podpiąć kostką od manetki?
Co sprawdzić przed zakupem aby być na 102% pewny że instalacja tempomatu jest zrobiona a brak tylo elementu wykonawczego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2010, o 22:11 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2007, o 22:22
Posty: 2543
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Skoda
Model: Superb Combi
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8TSI
prenrzyk napisał(a):
No ale to dotyczy chyba T27.
Mam ten silnik w T25 ale tam trzeba manetkę z kierownicą wymienić .Chyba,że się mylę.
I czy wtedy wystarczy się tylko podpiąć kostką od manetki?
Co sprawdzić przed zakupem aby być na 102% pewny że instalacja tempomatu jest zrobiona a brak tylo elementu wykonawczego.

Najlepiej sprawdzić najpierw ten wątek ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2010, o 08:42 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 565
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Portal napisał(a):
Najlepiej sprawdzić najpierw ten wątek


Dzięki za naprowadzenie.Już intensywnie studiuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2010, o 12:08 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
Sprawdzilem juz dzialanie na dluzszej trasie - dziala wszystko co trzeba czyli kompletnie manetka, rozlaczenie sprzeglem i hamulcem - czyli tak jak fabryczny montaz.

Odnosnie T25 - tam nie trzeba kupowac kierownicy tylko podciac obudowe z prawej strony z tego sie orientuje - kazda kierownica ma uchwyt do montazu manetki tylko w T25 w standardzie nie bylo zaslepki - polecam toyotaownersclub.com - tam chlopaki niezle kombinuja z tym ze watki nie sa po polsku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2010, o 21:25 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 28 sty 2008, o 02:17
Posty: 49
Lokalizacja: z netu
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE 2.0 benzyna
Czy w benzynie 2.0 w modelu T25 wersja SOL można w taki właśnie sposób dorobić tempomat. Szukam tego opisu jak podciąć obudowę kierownicy aby nie kupowac jakiejś zezłomowanej kierownicy tylko samą manetkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2010, o 18:22 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20568
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
wracamy do t27, t25 ma swoj osobny temat :czytaj:

pozdr :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2011, o 10:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 lut 2011, o 22:14
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
[quote="rafalko"]Sprawdzilem juz dzialanie na dluzszej trasie - dziala wszystko co trzeba czyli kompletnie manetka, rozlaczenie sprzeglem i hamulcem - czyli tak jak fabryczny montaz.


Witam,
A mozesz podać nr części jakie trzeba kupić?
Cyba że są to te z tego wątku (http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=86751
)

Pozdrawiam,
Piotr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2011, o 21:16 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 lut 2011, o 22:14
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Witam,

Wszystkich zainteresowanych tematem pragnę poinformować iż w dniu dzisiejszym spotkałem się z kolegą rafalko, który będąc przejazdem w Warszawie na parkingu pod moją firmą zainstalował mi tempomat - faktycznie w 10 minut, nie licząc pozostałych 40 które przegadaliśmy :)
Wszystko działa jak należy.
Tak więc śmiało polecam - wiem ze zostały mu jeszcze 2 manetki a cena jest baaardzo przystępna :)

Pozdrawiam,
Piotr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2011, o 14:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 lis 2010, o 20:43
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8 benzyna
Hej.

A jaka jest cena?
Co z gwarancją?
Czy do 1,8 Sol z 2010 podejdzie?

pozdrawiam,
Maciej


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 kwi 2011, o 00:44 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
seron napisał(a):
Hej.

A jaka jest cena?
Co z gwarancją?
Czy do 1,8 Sol z 2010 podejdzie?

Maciej


Dla wszystkich zainteresowanych - osobiscie testowalem na 2.0 D4D Lunie i Sol.
Jesli chodzi o Lune to trzeba pociagnac jeden kabelek do ECU i zalozyc manetke.
Jesli chodzi o Sola to wystarczy tylko zamontowac manetke - tzn zgodnie z moim opisem zdjeciowym wkrecic za airbag przelacznik i wpiac w gniazdo manetke.
Obecnie kazdego uzytkownika 2.0 D4D Sol moge zapewnic o powodzeniu akcji tempomatowej - i gwarancja nie ma tu nic do rzeczy.
W Lunie jest to troche bardziej pracochlonne i polecalbym to dla bardziej zaawansowanych w elektronice i nie obawiajacych sie ingerencji w strukture samochodu co moze powodowac spory w przypadku napraw gwarancyjnych ECU czy elektroniki silnika.

Dla uzytkowników benzyniakow - sprawa jest w toku i bedziemy ja badac. Postaram sie zorientowac jak to wyglada i przetestowac z ktoryms z kolegow naszego forum bo zaintersowanie na moim privie jest duze. O wynikach niezwlocznie poinformuje.

Z racji wykonywanego zawodu i objezdzania kranców naszego kaczego terytorium wzdłuż i wszerz jestem w stanie w miare przemierzania danego odcinka odwiedzić i dostarczyc przyszłemu uzytkownikowi manetke tempomatu a przy okazji pomoc mu go zamontowac, aczkolwiek to juz organizuje indywidualnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2011, o 21:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 mar 2008, o 00:55
Posty: 9
Lokalizacja: Lubelskie
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2AZ
Witam !
Informuję że wersja T27 luna z silnikiem 1,8 z 2011 roku posiada już poprowadzoną pełna instalacje dla tempomatu. Sam podłączyłem tempomat pod kierownice w pełni działa jak trzeba nie koniecznie musi być to tempomat o numerach serwisowych dla avki. Ja osobiście testowałem i za montowałem tempomat pasujący do RAV4 i Yaris II. A informuję tylko że zgodnie z opisem z forum Rosyjkiej Toyoty będzie brakowało na desce rozdzielczej informacji we postaci zapalonych kontrolek on działającym tempomacie. Jak stwierdzili Rosjanie uwarunkowane jest to tym ze brakuje diód w desce odpowiedzialnych za informacje o tempomacie. Nie zmienia to faktu żei tak tempomat pięknie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 maja 2011, o 20:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 maja 2011, o 10:54
Posty: 1
Lokalizacja: Bulgaria
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV
Hi! In the English toyota - forum i saw, that you successfully install cruise control in your car. My Avensis is t25 , but without automatic climate control. I bought cruise control , but i musst install 1 cable between the steering wheel serial cable and the ECU. I hope you can help me. I'm sorry for my bad English !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 maja 2011, o 21:30 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20568
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
iovkito napisał(a):
Hi! In the English toyota - forum i saw, that you successfully install cruise control in your car. My Avensis is t25 , but without automatic climate control. I bought cruise control , but i musst install 1 cable between the steering wheel serial cable and the ECU. I hope you can help me. I'm sorry for my bad English !
please ask Rafalko, i see that he know how to install this additional harness, is our expert for this issue on this site!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 maja 2011, o 02:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 maja 2011, o 11:11
Posty: 1
Lokalizacja: bath
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 d4d
witam wszystkich, jestem nowym klubowiczem ,sledzac wasz wątek odnośnie tempomatu do toyoty avensis chciałbym zadac dwa pytanka 1)czy manetka której numer jest podany pasuje do t25 2)jak moge sie dowiedzieć jaka instalacja jest w moim aucie vin auta to SB1ED56L40E021918 proszę o pomoc pozdrowionka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 maja 2011, o 21:06 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2742
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
To jest temat o T27 a nie T25!!! Ile razy można to tłumaczyć? :sciana:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2011, o 14:43 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 13:33
Posty: 55
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Marka: Biala_T27
Model: Wagon Premium + box
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D - 150 KM
triton napisał(a):
Witam !
Informuję że wersja T27 luna z silnikiem 1,8 z 2011 roku posiada już poprowadzoną pełna instalacje dla tempomatu. Sam podłączyłem tempomat pod kierownice w pełni działa jak trzeba nie koniecznie musi być to tempomat o numerach serwisowych dla avki. Ja osobiście testowałem i za montowałem tempomat pasujący do RAV4 i Yaris II. A informuję tylko że zgodnie z opisem z forum Rosyjkiej Toyoty będzie brakowało na desce rozdzielczej informacji we postaci zapalonych kontrolek on działającym tempomacie. Jak stwierdzili Rosjanie uwarunkowane jest to tym ze brakuje diód w desce odpowiedzialnych za informacje o tempomacie. Nie zmienia to faktu żei tak tempomat pięknie działa.


Dzieki za info - napewno nam sie przyda bo tego wlasnie nie do konca bylo wiadomo :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 maja 2011, o 12:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 21:51
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis t27
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Witam, czy już wiadomo czy tempomat można założyć do Toyoty Ave T27 1.8 benzyna wersja SOL Automat z Navi z 2008 pierwsza rej 2009. Proszę o info bo jestem żywo zainteresowany oraz prosił bym o info jaka jest cena założenia tempomatu.
pozdrawiam i czekam na info.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2011, o 12:12 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 4 lip 2008, o 21:32
Posty: 93
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 CVT
Witam
Dzisiaj zamontowałem w T27 1.8 Sol. Działa, kontrolki też świecą. :auto:
Dziękuję za pomoc "rafalko" :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lip 2011, o 18:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2011, o 10:24
Posty: 1
Marka: toyo
Model: ave T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0
Witam,

rafalko, masz jeszcze "luźne" manetki? chciałbym kupić, odezwij się na zanzare@wp.pl

p.s.
niestety ze względu na krótki staż nie mogę napisać pw do rafalko także przepraszam za zaśmiecanie wątku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sie 2011, o 06:30 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 25 cze 2011, o 11:17
Posty: 1954
Pochwały: 12
Marka: Toyka
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Premium
Panowie w dniu wczorajszym nadażyła sie okazja spotkać z Rafalko i wstawić tempomat, sparwnie , szybko i bez komplikacji.
Tempomat działa i jest fajnie, jeszcze tylko wstawić żarówkę w licznik i pełnia szczęścia.
Więc w Ave 1.8 SOL, produkcja z 2010/6 jest ok.

A jak wstawiacie tempomat to zaopatrzcie się w dwie śróbki M5 ok. 10mm długości na wkrętak z płaskim łbem.

Niestety wszystko zrobiliśmy tak szybko że nie było czasu porozmawiać :hahaha:
PS. Czy ktoś rozbierał liczniki w T27?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda