FORUM AVENSIS Strona Główna FORUM AVENSIS
Forum miłośników Toyoty Avensis...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tomek85_85
2009-02-01, 12:17
Serwis w Krakowie
Autor Wiadomość
jp
Nowicjusz

Wysłany: 2008-07-07, 10:10   Serwis w Krakowie [Cytuj]

Mimo usilnych poszukiwań nie udało mi sie znaleźć wątku o serwisach w Krakowie.

Stąd moje pytanie - gdzie naprawiacie swoje Toyoty w Kraku?
W swoim będę miał do zrobienia zawieszenie, więc lepiej było by oddać ją w pewne miejsce.
Postaw piwo autorowi tego posta

mlody02
Mistrz
Xxxxowy e-mail

Piwa: 54/114
Wysłany: 2008-07-07, 10:28    [Cytuj]

Disaster jest z Krakowa więc trzeba poczekać aż sie pojawi bo na urlopie jest bodajże.

AHMPL
Stara się...

Wysłany: 2008-07-07, 22:41   Re: Serwis w Krakowie [Cytuj]

Ja na szczęście nie miałęm poważnych napraw serwisowych... powiem tak, jak masz gwarancję i nowe auto to... wiadomo co hihi... ale potem nie ma sensu przepłacać niewiadomo jak najlepiej mieć znajomego mechanika nawet Pan Tadzia który robi w stodole bo gośc cie nie oszuka zrobi jak najlepiej będzie umiwał bez fuszerek czy okradania i pół środków... jak czasem słysze hisotorie co wyrabiają w serwisach dilera to skóra cierpnie.

jp
Nowicjusz

Wysłany: 2008-07-07, 23:19    [Cytuj]

Tylko pytanie jak tego "Pana Tadzia" znaleźć? :-) ) Niestety nie stać mnie na próbowanie na chybił-trafił.

PS) Czyli już wiem, że do ASO nie mam po co jechać. Dzięki!

qfas
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-08, 07:37    [Cytuj]

Nie koniecznie, że nie masz, niektórzy z Forumowiczów mają zaufane ASO, np chociażby nasz Admin Radek i nie ma zamiaru jeździć do Pana Tadzia tylko do ASO, bo ma zaufane, ale to trzeba mieć obeznane w ASO, a najlepiej to mieć znajomego który tam pracuje, bo mimo tego, że jest tam cholernie drogo to chłopaki znają się na rzeczy tylko zwyczajnie im się nie chce robić. A u Pana Tadzie cóż nie można znać wszystkich samochodów i Pan Tadzio może sobie z czymś nie poradzić

mlody02
Mistrz
Xxxxowy e-mail

Wysłany: 2008-07-08, 10:23    [Cytuj]

Pan Tadzio to na dzisiejsze czasy to złoto, tak jak pisał JP , jak go znaleźć?. Ciężko i najlepiej pytać taksówkarzy, oni wiedzą gdzie jest dobry mechanik i nie za drogi, ja sie tak zapytałem jak wracałem z grila ale niestety nic nie pamietam :( Za dużo piwka sie polało i czlowiek odwazniejszy ale za to pamięć słabsza

AHMPL
Stara się...

Wysłany: 2008-07-09, 00:04    [Cytuj]

qfas napisał/a:
Nie koniecznie, że nie masz, niektórzy z Forumowiczów mają zaufane ASO, np chociażby nasz Admin Radek i nie ma zamiaru jeździć do Pana Tadzia tylko do ASO, bo ma zaufane, ale to trzeba mieć obeznane w ASO, a najlepiej to mieć znajomego który tam pracuje, bo mimo tego, że jest tam cholernie drogo to chłopaki znają się na rzeczy tylko zwyczajnie im się nie chce robić. A u Pana Tadzie cóż nie można znać wszystkich samochodów i Pan Tadzio może sobie z czymś nie poradzić

Albo takiego mechanika z ASO na "fuche" namówić żeby gdzieś w zaciszu domowego garażu zrobił to samo co w ASO...

qfas
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-09, 08:45    [Cytuj]

Cytat:
Albo takiego mechanika z ASO na "fuche" namówić żeby gdzieś w zaciszu domowego garażu zrobił to samo co w ASO...

Też można, a ile kasy więcej w kieszeni zostanie :D

Disaster
Coś wie...

Piwa: 5/11
Wysłany: 2008-07-09, 11:55    [Cytuj]

Widzę, że taki pan Tadzio teraz na wagę złota :-D Jak to dobrze mieć nadwornego, porządnego mechanika :jupi: :jupi: :jupi:

qfas
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-09, 14:36    [Cytuj]

Disaster napisał/a:
Widzę, że taki pan Tadzio teraz na wagę złota :-D Jak to dobrze mieć nadwornego, porządnego mechanika :jupi: :jupi: :jupi:

A jak ciężko takiego zaufanego złapać

Tomasso
Stara się...

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-10-14, 16:54   Re: Serwis w Krakowie [Cytuj]

jp napisał/a:
Mimo usilnych poszukiwań nie udało mi sie znaleźć wątku o serwisach w Krakowie.

Stąd moje pytanie - gdzie naprawiacie swoje Toyoty w Kraku?
W swoim będę miał do zrobienia zawieszenie, więc lepiej było by oddać ją w pewne miejsce.

Widzę, że wątek ten ruszył z miejsca - wobec tego zmodyfikuję pytanie - czy znacie godny polecenia serwis w promieniu 50 km od Krakowa.

Śląsk, Podhale, Małopolska - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, nieprawdaż?

t

endialdi
Nowicjusz

Wysłany: 2008-10-21, 16:31    [Cytuj]

A co sądzicie o firmie Sowier z Krakowa?
Ja na razie zdobyłem info, że za przegląd mojej Avki przy 105 tys. km chcą 450 zl podczas gdy serwis ANWA około 800 zl a Inter Car Nowak 705 zl. I do tego podbijają książkę serwisową.

Cenowo wygląda ok. ale nie wiem jak z jakością ich usług.
Czy coś wiecie na ich temat?

[ Dodano: 2008-10-24, 14:54 ]
Byłem na przeglądzie (105 kkm) w firmie SOWIER w krakowie na wrocławskiej.
Auto zostało dokładnie prześwietlone (co widziałem na własne oczy). Do wymiany kwalifikowały sie: olej, filtry(oleju i wewnętrzny), żarówki oświetlenia tablicy i tarcze przednie wiec od razu goście mi wszystko zmienili. Jeśli chodzi o tarcze to zgodziłem się na zamienniki. Całość przeglądu z wymianą trwała około 2 godzin. Obsługa bardzo miła. Za całośc zapłaciłem 850 zł.

[ Dodano: 2008-10-24, 14:56 ]
no i dodam jeszcze że auto na koniec zostało ładnie umyte :)

prezes
Nowicjusz

Wysłany: 2009-01-08, 15:20    [Cytuj]

Koledzy poszukuje dobrego mechanika w Krakowie do wymiany mam koło dwumasowe.

endialdi
Nowicjusz

Wysłany: 2009-01-08, 16:20    [Cytuj]

ja polecam tych co wyzej

jannik
Stara się...

Wysłany: 2009-01-09, 06:40    [Cytuj]

Jeśli nie musi to być autoryzowany salon Toyoty, to polecam firmę MercPol przy ul. Centralnej.
Szef ma swoją własną Avensis, zna się na japońcach i co ważniejszy jest uczciwy i solidny (taki mam wniosek po kilkuletnich z nim kontaktach)

pozdr

jeśli ktoś chce telefon, to na prive

Kazimierz
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2009-01-10, 16:40    [Cytuj]

endialdi napisał/a:
A co sądzicie o firmie Sowier z Krakowa?
Ja na razie zdobyłem info, że za przegląd mojej Avki przy 105 tys. km chcą 450 zl podczas gdy serwis ANWA około 800 zl a Inter Car Nowak 705 zl. I do tego podbijają książkę serwisową.

Też serwisuję tam swoją Avensis, jestem zadowolony chociaż twierdzę, że przeglądy są drogie. Gdy sprawdziłem u konkurencji /na al. Pokoju 57/ jest jeszcze drożej.

marmaj
Nowicjusz

Wysłany: 2009-01-17, 17:26   mechanik kolo wieliczki [Cytuj]

witam jestem z okolic krakowa ja ze swoja ave kombi jeżdże do mietniowa kolo wieliczki tam koles ma warsztat , robi bardzo dobrze i za niezle pieniądze przedtem pracowal w serwisie znanej marki nie bede robil reklamy jakiej ale zna sie na rzeczy i wie co robi

Rendik
Stara się...

Wysłany: 2009-03-18, 09:26    [Cytuj]

Witam
Jesli którys z kolegów szuka kogos kto mógłby zrobić przegląd oraz wykonać wszelkiego rodzaju czynnosci serwisowe w tym najcięższe i najbrdziej skomplikowane naprawy mechaniczne służe pomocą, podam namiar na mojego znajomego mechanika dla którego żadna toyota nie ma tajemnic.
Oczywiscie miejsce Kraków.
Pełna profeska i do tego gwarancja na swoje usługi.
Serwisuję i swoją corolle i rodzinnego AVE i jeszcze nigdy nie zostałem zawiedziony.
Myśle ze w Krakowie i okolicy można znaleźć może tylko kilka osoby z tak bogatą wiedzą i doswiadczeniem technicznym w naprawach toyoty.

namiary podam na priv-a lub maila.

pozdrawiam gorąco.

slamer
Nowicjusz

Wysłany: 2010-04-03, 18:10    [Cytuj]

Witam. Ja osobiście polecam firmę Sowier z wrocławskiej. Kiedyś autoryzowany serwis Toyoty teraz już zrezygnowali z autoryzacji ale zajmują się głównie japońcami. W mojej rodzince wszyscy jeździmy toyotami ( 5 toyot rożne roczniki i modele) i tylko u nich serwisujemy. Dobrze doradzą i cenowo przystępni.

Paweł156
Stara się...

Piwa: 16/8
Wysłany: 2010-04-03, 23:27    [Cytuj]

Zgadzam sie z Slamerem, byłem w piatek z Avką na duzym przeglądzie w serwisie SOWIER, bardzo miła obsługa i solidna robota, ceny tez mają przystepne, choć mało nie wydałem, ale było sporo do zrobienia:
- wymiana oleju silnikowego, filtra oleju, powietrza
- wymiana oleju w skrzyni automatycznej
- nowe świece
- zbierzność
- płyn hamulcowy
- płyn chłodniczy
- ogólny przeglad przy 90tys km

Avka śmiga aż miło :)

www.imarket24.com

tomy
Nowicjusz

Wysłany: 2010-05-09, 23:33    [Cytuj]

Rendik, Witam, poszukuje dobrego mechanika, który zna silnik 2,2 d-cat, pisałeś o dobrym fachowcu, więc jeśli jeszcze użytkujesz forum (dość stary wpis), to będę wdzięczny za namiary. Z góry dzięki Tomek.

tomy
Nowicjusz

Wysłany: 2010-07-07, 17:09    [Cytuj]

Odnośnie Sowier, to przestrzegam wszystkich przed tymi partaczami, bo inaczej ich nazwać niemożna. Historia przedstawia się następująco. Moja Avka z silnikiem 2,2 d - cat 177 KM zaczęła nagle dymić na biało i pojawiły się znaczne ubytki płynu chłodniczego. Pojechałem do Sowiera, w którym diagności stwierdzili że to z całą pewnością uszczelka pod głowicą. Zrobiłem tę naprawę, a nie należy ona do najtańszych. Mechanicy stwierdzili, że płynu nie ubywa i teraz powinno być w porządku. Po ok 800 km Avka wróciła do poprzednich nawyków, gubienie płynu i biały dymek. Pojechałem więc do Inter Car gdzie okazało się, że to wcale nie wina uszczelki tylko rozszczelnienie chłodnicy EGR, którą udało mi się znaleźć za 200 zł. Także przestrzegam wszystkich, że Sowier to najwyżej nadaje się do wymiany żarówki, a i nad tym bym się zastanawiał.

Pozdrawiam
Tomek

Gregore
Coś wie...

Piwa: 23/23
Wysłany: 2010-07-07, 18:56    [Cytuj]

tomy napisał/a:
Odnośnie Sowier, to przestrzegam wszystkich przed tymi partaczami, bo inaczej ich nazwać niemożna. Historia przedstawia się następująco. Moja Avka z silnikiem 2,2 d - cat 177 KM zaczęła nagle dymić na biało i pojawiły się znaczne ubytki płynu chłodniczego. Pojechałem do Sowiera, w którym diagności stwierdzili że to z całą pewnością uszczelka pod głowicą. Zrobiłem tę naprawę, a nie należy ona do najtańszych. Mechanicy stwierdzili, że płynu nie ubywa i teraz powinno być w porządku. Po ok 800 km Avka wróciła do poprzednich nawyków, gubienie płynu i biały dymek. Pojechałem więc do Inter Car gdzie okazało się, że to wcale nie wina uszczelki tylko rozszczelnienie chłodnicy EGR, którą udało mi się znaleźć za 200 zł. Także przestrzegam wszystkich, że Sowier to najwyżej nadaje się do wymiany żarówki, a i nad tym bym się zastanawiał.

Pozdrawiam
Tomek

masakra, tylko wpółczuć

Black front http://www.youtube.com/watch?v=yHyXMejEKoA

Ave T25 US http://www.youtube.com/wa...feature=channel

mlody02
Mistrz
Xxxxowy e-mail

Wysłany: 2010-07-08, 22:53    [Cytuj]

Tak to właśnie jest. Wszystko dobrze jak wiesz co dolega i powiesz: prosze zrobić to i to ale jak trzeba zlokalizować usterkę to pojawiają sie schody i najlepiej wymienić pół samochodu.

Paweł156
Stara się...

Piwa: 16/8
Wysłany: 2010-07-09, 14:22    [Cytuj]

fatalna sprawa, a niby serwis z najwiekszym doswiadczeniem.... niestety w Polsce jest tak ze najlepiej samemu sie na wszystkim znac...
Dlaczego nie pojechales do Sowiera zrobic awantury i reklamowac naprawy? powinni zrobic to za free

tomy napisał/a:
rozszczelnienie chłodnicy EGR

swoją drogą, pierwszy raz słysze zeby EGR miał chłodnice! moze chodziło o zepsuty EGR?

www.imarket24.com

[ ODPOWIEDZ ]