Przesunięty przez: MaŁy_RaDeK 2010-02-08, 17:56 |
[T25] Kluczyk w stacyjce - jak wyłączyć dzwięk |
| Autor |
Wiadomość |
darkardo
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 06 Lut 2010 Posty: 2 Postawił 3 piw(a) Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2010-02-06, 21:17 [T25] Kluczyk w stacyjce - jak wyłączyć dzwięk
|
[Cytuj]
|
|
| proszę o pomoc jak wyłączyć dzwięk gdy kluczyk w stacyjce i drzwi kierowcy otwarte,jeżdzę na TAXI i często mam drzwi otwarte na postoju wkurza mnie ciągłe wyjmowanie kluczyka ze stacyjki T25 2006R przed liftem |
| Ostatnio zmieniony przez MaŁy_RaDeK 2010-02-08, 17:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kamyk
Zaawansowany

Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 991 Otrzymał 31 piw(a) Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2010-02-07, 00:53
|
[Cytuj]
|
|
| ten od pasow sie da ale od drzwi... no poszukaj diabla pod deską i odłącz czorta..... |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): darkardo |
 |
darkardo
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 06 Lut 2010 Posty: 2 Postawił 3 piw(a) Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2010-02-07, 03:45 dzwięk przy otwartych drzwiach kierowcy gdy kluczyk w stacyj
|
[Cytuj]
|
|
fajna podpowiedz dzieki ale wez go znajdz gdzie go szukac predzej sie wykoncze moze ktos sie odezwie kto to zrobil .od pasow dzisiaj sprobowalem dziala juz nie brzeczy , a co z kluczykiem w stacyjce przy otwartych drzwiach kierowcy ? |
| Ostatnio zmieniony przez MaŁy_RaDeK 2010-02-07, 20:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gregor
Zaawansowany

Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Paź 2007 Posty: 939 Piwa: 72/89 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-02-07, 10:22
|
[Cytuj]
|
|
| kiedyś w necie szukałem jak pozbyć się tego brzęczenia przy otwartych drzwiach i znalazłem z jakiegoś innego forum taki patent /dotyczyło to innej toyoty/ - polegało to wyjęciu tego dzyndzla/czujnika który się wsuwa przy zamykaniu drzwi i obcięci kabelka idącego do brzęczyka, tam gość nawet dorobił sobie dodatkowy przycisk który pozwalał mu na załączenie i wyłączanie brzęczyka - zostawiłem sobie w zdjęciach obrazek który naświetla ideę tego no nie wiem wynalazku , może komuś się przyda do zaadaptowania w avce |
_________________ gregor
LiftbackT25
 |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
 |
Red_Point
Zaawansowany

Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Wrz 2007 Posty: 697 Piwa: 66/14 Skąd: LDZ
|
Wysłany: 2010-02-07, 12:15
|
[Cytuj]
|
|
razem z odlaczeniem brzęczka odłączysz sobie czujnik od alarmu...
jedyne rozwiązanie to mechaniczne odciecie buzera, który znajduje sie za zegarami. Niestety buzer odpowada za wszystkie dzwieki "systemowe" w aucie...
odciecie go spowoduje, że zadne dzwieki systemowe nei będą emitowane.... |
_________________ Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach, nie przestać, wrócić na 20"stkach ... " Tedzik |
| Ostatnio zmieniony przez wrc 2010-02-08, 08:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
 |
gregor
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-08, 06:37
|
[Cytuj]
|
|
całkowite odcięcie buuzera nie jest żadnym rozwiązaniem bo jak pisze kolega informuje on nas
o innych funkcjach,
ten wyłącznik nie służy do wyłącznia dźwięków systemowych ani alarmu - tylko do wyłączania buzzera na postoju przy otwartych drzwiach - przed jazdą go załączamy - wszystko na ten temat. |
_________________ gregor
LiftbackT25
 |
|
|
|
|
yaris14
Coś wie...

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 359 Piwa: 41/34 Skąd: centrum
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Red_Point, gregor |
 |
Red_Point
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-08, 14:18
|
[Cytuj]
|
|
| jakie proste rozwiązanie...:) |
" ... objazd miasta na 18"stkach, nie przestać, wrócić na 20"stkach ... " Tedzik |
|
|
|
|
gregor
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-08, 20:48
|
[Cytuj]
|
|
| owszem bardzo proste, tylko gorzej jak zapomnimy świateł wyłączyć - dla wielu może to być zonk, nie wiem czy chciałbym zrezygnować z powiadomienia o niewyłączonych światłach. |
_________________ gregor
LiftbackT25
 |
|
|
|
|
Red_Point
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-08, 21:02
|
[Cytuj]
|
|
gregor, albo Ty, albo ja żle zrozumielismy ten link...
mi wydaje się, że ty źle go odczytałeś.
disel1977 pisze, ze odcięcie buzera to zły pomysł (nie będzie ostrzegania o światłach itd)
ale odłączeni etego kabla (o którym pisze autor) powoduje że odłącza sie tylko czujnik kluczyka...
ja tak to interpretuje...
pzdr |
|
|
|
|
gregor
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-09, 08:37
|
[Cytuj]
|
|
o, możliwe , że znadinterpretowałem - to sorry - dobrze że yaris14 znalazł już istniejący wątek
- jeszcze jak by ktoś rozwiał moje wątpliwości co do przypadku , kiedy normalnie użytkujemy auto / nie na postoju/ ale w ferworze miejskim - no wiadomo może się zdarzyć zapomnimy wyjąć kluczyka i sobie pójdziemy - ale to ryzyko już wkalkulowane jeśli odłączamy całkiem ten
un lock warning - moje pytanie dodatkowe - jaka jest szansa, że zatrzasną/zamkną nam się drzwi i po powrocie nie dostaniemy się do auta - czy jest to możliwe ? /mając na uwadze , że w ogóle zastaniemy auto/. |
_________________ gregor
LiftbackT25
 |
|
|
|
|
Red_Point
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-09, 09:36
|
[Cytuj]
|
|
nie ma takiej mozliwosci...
jesli przyjedziesz autem, zgasisz silnik i nie wyjmiesz kluczyka, to nie ma mozliwosci aby auto samo uzbroilo alarm i zamknelo centralny...
centralny automatycznie uaktywnia zamki tylko w dwoch przypadkach:
1. gdy rozbroisz alarm i w okreslonym czasie nie otworzysz drzwi
2. gdy przekrecasz kluczyki w pozycje zaplonu (automatyczne ryglowanie zamkow)
w przypadku 2 istnieje mozliwosc zatrzasniecia kluczykow, jesli cos zostalo zle podlaczone...
przypadek:
zapalasz auto i od razu z niego wysiadasz, zamykasz drzwi a one sie rygluja....:/
oczywiscie przy prawidlowym podlaczeniu system rozpozna e drzwi zostaly otwarte i na to nie pozwoli...
slyszalem jednak juz o przypadkach zlego podlaczenia i sytuacji ktora opisalem wyzej...
sorrki za brak polskich liter, alec cos VNC nie bardzo ma na nie ochote... |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): gregor |
 |
gregor
Zaawansowany

|
Wysłany: 2010-02-09, 13:19
|
[Cytuj]
|
|
hm, nieraz jak się spieszę , to ten brzęczyk jednak mi przypominał - wyciągnij kluczyki, no cóż - z moim zapominalstwem jednak wolałbym chyba mieć możliwość jego chwilowego wyłączania - ale dzięki za dyskusję i porady - w sumie dla założyciela wątku i potomności |
_________________ gregor
LiftbackT25
 |
|
|
|
|
|
|