FORUM AVENSIS Strona Główna FORUM AVENSIS
Forum miłośników Toyoty Avensis...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tomek85_85
2009-02-01, 12:30
Diagnostyka silnika DIESEL Wrocław!!
Autor Wiadomość
paweliwona
Nowicjusz

Wysłany: 2009-01-27, 19:32   Diagnostyka silnika DIESEL Wrocław!! [Cytuj]

Witam
Mam pytanko do wszystkich posiadaczy Toyoty z Wrocka lub okolic. Czy może mi ktoś powiedzieć - doradzić gdzie mogę zrobic dobrze i niedrogo komputerową diagnostyke silnka. Jestem od niedawna posiadaczem Ave 2.0TD i chciałbym to sprawdzić. Najbardziej irytuje mnie spalanie tego auta które wacha sie w granicach 7,2 -8,0l/100km co jest zdecydowanie za duzo.jeżdżę codziennie do pracy trasa 20km po A4 i około 6km miasto W-w w jedna strone, jazda normalna tzn do 3tyś obrotów. Srednio to auto powinno palić 6l a nie jak moje 7-8.Może jakiś czujnik lub sonda są walnięte dlatego chcę to sprawdzić.
Proszę o radę!!!
Postaw piwo autorowi tego posta

Werner
Nowicjusz

Wysłany: 2010-01-31, 10:23   Diagnostyka silnika DIESEL Wrocław!! [Cytuj]

Witam mam ten sam problem auto spala za dużo ponadto odpala za 2gim 3cim razem, zwłaszcza jak postoi przez noc, trzeba przytrzymać dłuzej rozrusznik, wymieniłem świece akumulator rozrusznik wydaje mi sie że kręci może za wolno nie wiem, chce sprawdzić czy nie jest to wina padniętego wtrysku, komputer nic nie wykazał żadnego błędu, silnik też nie kopci pracuje równo i płynnie wchodzi na obroty ale chętnie odwiedził bym jakąś stacje diagnostyczna w okolicach Wrocka najlepiej od strony Oleśnicy ale nie wiem czy takowa istnieje, pozdrawiam Piotr, jeśli udało ci się zdiagnozować usterkę bądź masz namiary na coś pewnego daj znać tutaj bądź na gg 1024569 pozdrawiam Piotr
Postaw piwo autorowi tego posta

krzaku13
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-04-09, 11:21    [Cytuj]

Witam,
też jeżdżę Avensisem 2.0TD i auto spala mi w granicach 8 litrów. Jednak jest to głównie jazda po Wrocławiu. Chyba nie jest to ani za mało ani za dużo. W trasie spala mi od 6 do 7 litrów (120 - 150 km/h), nie udało mi się zejść poniżej tych 6 litrów. Jedyne co mogę doradzić to częsta zmiana filtra powietrza (nie rzadziej niż raz w roku).

[ ODPOWIEDZ ]