TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 26 cze 2017, o 15:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1910 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lip 2016, o 18:10 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6856
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 803
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Ano nie istnieje coś takiego jak Avensis T29.
Avensis w 2015 to ciągle T27 tylko po kolejnym (drugim) face liftingu.
Na tabliczce znamionowej najnowszych Avensisów jak byk stoi T27 ;-)

Avenis T29 zapewne nigdy istnieć nie będzie, bo Toyota kolejnej wersji Avensisa nie zamierza już produkować ;-(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lip 2016, o 08:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 sie 2014, o 19:17
Posty: 244
Lokalizacja: GD
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD
pomalu chyba bede sie szykowal do zmiany auta wiec chetnie odsprzedam swojego red boxa od v-techa. Tyle ze dopiero w pazdzierniku, bo nie ma mnie teraz w kraju...
Cierpliwych i zainteresowanych prosze o kontakt na priv :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2016, o 08:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Słuchajcie mam kolejny problem. Ten box, który kupiłem, działał z 2.2 D4-D, ale w T27. I ma wtyk 6-pinowy. Da się go jakoś przerobić? Z tego, co widzę, część przewodów nie idzie przez box-a:
Obrazek
Albo opcja 2 - mogę kupić używany box z 3-pinową wtyczką z 2.0 126KM, będzie dział tak samo z moim? Chip i program jest ten sam?

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2016, o 09:15 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1035
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 106
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
Możesz przecież swój wysłać do Vtechu i CI wymienią wiązkę. Koszt ok 200 zł.

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2016, o 13:11 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6856
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 803
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Można zamòwić w vtech odpowiedni kabelek.
Kabel razem z wysyłką poniżej 100zł.
Wieczorem napisze Ci co i jak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2016, o 16:54 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 904
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 52
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
Ja wymienialem wiązkę w V-techu to płaciłem 100 zł plus koszty przesylki.

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2016, o 21:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2012, o 15:36
Posty: 368
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 22
Marka: TOYOTA
Model: INNY
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1cd 116 +2T
Załącznik:
20160822_213330.jpg
[quote="MKKB"]Słuchajcie mam kolejny problem. Ten box, który kupiłem, działał z 2.2 D4-D, ale w T27. I ma wtyk 6-pinowy. Da się go jakoś przerobić? Z tego, co widzę, część przewodów nie idzie przez box-a:
Obrazek
Albo opcja 2 - mogę kupić używany box z 3-pinową wtyczką z 2.0 126KM, będzie dział tak samo z moim? Chip i program jest ten sam?

Mam taki kabelek używany sprawny , jak coś to pisz na PW dogadamy się.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
POMOGŁEM ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2016, o 06:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Za późno... Wczoraj dotarł do mnie box wysłany do V-Techu do sprawdzenia, wraz z nowym kablem.
Teraz liczą sobie za to 120 zł - z tego 20 to kurier. Drogo, ale pasuje. Wieczorem foto i wrażenia z jazdy

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2016, o 09:39 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
ja dziś zakupiłem używkę do mojej Avensis 116KM podobno chodził w takim samym silniku zobaczymy jak przyjdzie gość mówi że jeździł na programie czwartym ja spróbuje na szóstym zobaczymy jak to będzie działać. pytanko mam jeszcze to się wpina gdzieś w pompę macę może jakąś fotę jak to jest wpięte


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2016, o 09:44 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Wrzucę jak wrócę do domu. Resztę świetnie opisał piokli parę postów wyżej - nic więcej nie trzeba.

Wysłane z komórki (za domem) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 17:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Czip zamontowany ustwiłem na 5 od dołu wielkiej różnicy nie widzę dopiero po przekroczeniu 2 tyś zaczyna ciągnąć jak szalony :auto: spodziewałem się że lepiej będzie się zbierał od dołu czy u was tez tak jest
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2016, o 06:58 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Zmiana programu na 6 dziś dłuższa trasa zobaczymy jak się będzie zachowywał na trasie bo narazie jazda wokół komina


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2016, o 07:12 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 904
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 52
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
może być czarno z tyłu :)

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2016, o 07:37 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
6 chyba jeszcze nie jest tak agresywna jadąc dziś do pracy nie zauważyłem żeby kopcił zobaczymy na trasie jak się rozgrzeje i trochę pocisnę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2016, o 08:18 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6856
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 803
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Statystycznie na 6 przy mocnym depnięciu będzie podkopcał,
chyba że turbina pompuje jak szalona ;-) to nie zakopci


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2016, o 08:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Muszę kogoś ustawić za autem żeby sprawdził czy puszcza dyma podczas mocnego deptania


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2016, o 15:38 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Zostaje jednak program 5 jest najbardziej optymalny


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 04:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 sie 2014, o 19:17
Posty: 244
Lokalizacja: GD
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD
75max napisał(a):
Zostaje jednak program 5 jest najbardziej optymalny

Za mocno kopcil czy wywalalo bledy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 05:50 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Kopcenie nie zauważyłem ale wydaje mi się ze trochę go zmulało na 6 błędów nie miał żadnych


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 wrz 2016, o 23:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
piokli napisał(a):
Nie potrzebujesz magii dopasowywania programów itp. Podpinasz wtyczki, ustawiasz zworką lub pokrętłem 5 program i to wszystko.
Jak będzie dymić przy depnięciu, zmniejsz program na 4.
A jak nie będzie dymić przy depnięciu możesz zwiększyć program na 6.
Ot i cała magia dopasowywania BOXa do auta.
Nawet jakby nie dymił, nie warto bawić się w wyższe programy i wyciskać maximum z silnika, bo mu to bokiem wyjdzie.

Tak zrobiłem. Nie kopcił nawet, jak na chwilę ustawiłem 7, ale nasz silnik 15 tys. km temu miał generalny remont - może to dlatego. Zmniejszyłem do 6 i tak zostawiłem. Sposób montażu:
Obrazek Obrazek
Wielkiej różnicy nie czuję, ale wcześniej jeździliśmy 200-konną turbo-benzyną, więc wszystko co poniżej będzie dla mnie słabe. Jedno jest pewne - Vmax wzrosła o ok. 12 km/h:
Obrazek
:szatanek:
I jeszcze filmik (znaleziony w necie, nie znam autora ;-) ale podobno GPS pokazywał 214 km/h, film był kręcony przez drugą osobę a całość odbywała się na zamkniętym torze!)
http://sendvid.com/ixdll1vd

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 20:49 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
Power Box firmy V-TECH sprzedam https://www.olx.pl/oferta/power-box-v-t ... hsDgD.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2016, o 20:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 paź 2016, o 18:46
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 D4D
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D
Nieaktualne :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2016, o 10:26 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
Również mam do sprzedania:

RaceChip pro2 do toyot z silnikiem BMW
RaceChip ultimate do toyot z silnikiem BMW
V-tech najnowszej generacji (koniecznosc przerobienia wtyczki na toyotowską - cena w Vtech 120zl)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2016, o 10:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Giełda jest chyba w innym dziale... Zaraz się tu b#rdel zrobi

Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2016, o 12:33 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
nie kazdy przeglada gielde

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2016, o 18:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 24
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D
A czy ktoś stosował power boxa firmy ickservice do d4d 116km
http://allegro.pl/chip-tuning-powerbox- ... 08408.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2016, o 22:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 267
Pochwały: 32
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Serio jeszcze sobie ktoś boxami głowe zawraca jak jest już możliwość dłubania sterowików denso :o ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2016, o 23:25 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6856
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 803
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Serio, bo dłubią tylko nowsze D4D,
i w praktyce BOX wychodzi 2x taniej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2016, o 23:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 267
Pochwały: 32
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
W zależności od miasta cena od 1400 do 2200 zł (soft , egr off , dpf off) U mnie "stage1" robiony na MagPro X17
http://www.magicmotorsport.com/pl/magpr ... -released/

A co do interfejsów to powstał już nawet "prostszy układ" o którym kiedyś wspominałem na sąsiednim forum
http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=38&t=13221
Działa na 100% ludzie w świecie używają go.
A boxy hmm , polecam jeden odcinek Miłośnicy czterech kółek -zrób to sam gdzie testowali boxa na hamowni ;) Nie wiem czy "oszukiwanie" czujników jest dobre dla motoru. Dodam że miałem możliwość zakupu boxa od vtg, ale odpuściłem bo jednak 2ad nie jest pancerną jednostką i jeśli już coś dłubać to z głową. Oczywiście to tylko moje zdanie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2016, o 00:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 259
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 25
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Miłosz napisał(a):
A boxy hmm , polecam jeden odcinek Miłośnicy czterech kółek -zrób to sam gdzie testowali boxa na hamowni ;) Nie wiem czy "oszukiwanie" czujników jest dobre dla motoru. Dodam że miałem możliwość zakupu boxa od vtg, ale odpuściłem bo jednak 2ad nie jest pancerną jednostką i jeśli już coś dłubać to z głową. Oczywiście to tylko moje zdanie ;)


Twoje zdanie jest błędne. Przypadkowo przedwczoraj oglądałem ten odcinek - mówią wyraźnie o "boxach" za 50 zł, które zmieniają rezystancję i oszukują pompę i podkreślają różnicę między nimi, a boxami z prawdziwego zdarzenia, pod konkretne silniki, czyli właśnie V-Tech.
Dziwna wypowiedź tym bardziej, że powołujesz się na film, w którym to wyjaśniali, a podajesz błędne tezy.

Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1910 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda