TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 19 paź 2017, o 11:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2012, o 21:01 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2012, o 18:46
Posty: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis Premium
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D
Witam. Cały czas podczas uruchamiania silnika włącza mi się automatycznie cyrkulacja powietrza- o co chodzi? Mam ją wyłączać po jakimś czasie czy od razu? Czy jest to po prostu błąd który trzeba wykasować? Pozdro :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 21:02 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2008, o 20:31
Posty: 2190
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Pochwały: 56
Marka: TOYOTA
Model: Corolla E16
Rocznik: 2015
Silnik: 1ZR-FAE 1.6 VVTi
To samo mam w RAV4. Wyłącz to i tyle, albo poproś w aso to zmienią ustawienia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 21:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
właśnie mam to samo i strasznie denerwujące, czy samemu można jakoś wyłączyć?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 22:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 8 gru 2007, o 11:22
Posty: 53
Lokalizacja: olsztyn
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2012
Silnik: D4D
samemu nie da rady ,w serwisie mogą ci to zrobić , ja mamy to wyłaczone


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 22:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
a czy jest możliwość aby nawiew był tylko na szybę? bo obecnie na szybę i nogi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 22:13 
To czy cyrkulacja wewnetrzna sie wlaczy czy nie, nie zalezy czy to jest rozruch czy nie. Jezeli w samochodzie jest cieplej niz na zewnatrz to system prubuje schlodzic wnetrze (przy wlaczonej klimie na auto, jak i bez tego) nie dopuszczajac jednoczesnie powietrza z zewnatrz. Ustawcie temp. na jakas wyzsza i przy ponownym uruchomieniu nie wlacza sie obieg wewnetrzny. Albo wystarczy tylko zwiekszyc temp i obieg wewnetrzny sie wylacza. Proste jak budowa cepa :-D


Góra
  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 09:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
dzis na zewnątrz było 21 a w aucie miałem ustawione na 16 i była cyrkulacja , dopiero jak ustawiłem 18,5 to się wyłączyła


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 11:00 
Tak ma być i nie kombinować. :cfaniak:


Góra
  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 11:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
a ja zapytam ponownie czy jest możliwość aby nawiew można było wybrać tylko na szybę? bo obecnie nie można tylko na szybę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 11:58 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 22:23
Posty: 1398
Lokalizacja: LDZ
Pochwały: 4
nie przez przełączanie trybów... tam masz tylko szyba + nogi.

jeśli chcesz samą szybę, to masz do tego oddzielny przycisk, obok podgrzewania szyby i lusterek.

taka funkcja "odparowywania" - po naciśnięciu przycisku odpala się nawie tylko na szybę + klima + dmuchawa na maxa. po naciśnięciu przycisku możesz wyłączyć klimę i zmniejszyć dmuchawę, a tryb "tylko na szybę" pozostanie...

_________________
Niech prąd bedzie z Wami !!!
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 12:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
ok, dzięki za wyjaśnienie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2013, o 11:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 paź 2007, o 21:00
Posty: 315
Lokalizacja: Międzyrzec Podlaski
Pochwały: 1
Marka: TOYOTA
Model: T25 / T27 KOMBI
Rocznik: 2011
Silnik: D4D
A jeśli chcę tylko na szybę nawiew w czasie lata to po wciśnięciu przycisku i przy włączonej klimie jakie powietrze będzie szło na szybę??? Chodzi mi o to czy to będzie powietrze 100% z kimy czy zmieszane z innym powietrzem ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2013, o 11:49 
ZORBA napisał(a):
czy to będzie powietrze 100% z kimy czy zmieszane z innym powietrzem

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Nie dam rady odpowiedziec. :hahaha:


Góra
  
 
PostNapisane: 21 maja 2013, o 12:45 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20390
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 289
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Troszke to pytanie nie wyszlo... Nie ma czesgos takiego jak powietrze 100% z klimatyzacji i inne, jak nie wlaczysz obiegu wewnetrznego to powietrze pobierane jest z otoczenia, pokonuje ukl. az do "odbiorcy".

pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda