TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 paź 2018, o 07:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwi 2012, o 08:31 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 10 lis 2011, o 09:43
Posty: 68
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna
Witam serdecznie,

Mam następujący problem po włączeniu klimatyzacji odczuwam jak to zwykle zwiększenie obrotów silnika natomiast wczoraj jak wyłączałem silnik po zaparkowaniu na podwórku usłyszałem klekotanie takie jak klasycznie przy sprzęgle jak się psuje "jak łożysko się kończy".
Więc wyłączyłem klimatyzację dźwięk ustał. Włączyłem klimatyzację po chwili dźwięk powrócił i tutaj jest ciekawostka po wciśnięciu pedału sprzęgła dźwięk znika po puszczeniu wraca.
Sprzęgło autka było robione 5 miesięcy temu - pełne kompletne Valeo?
Czy to może być objaw sprzęgła klimatyzacji - Toyota Avensis 1.6 VVTI 2001.

Pozdrawiam
seboizm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda