TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 lis 2017, o 03:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sie 2017, o 14:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 7
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Witam.
Jestem nowym nabywca toyotki, po wymianie radia na nieorginalne przestalo mi pokazywac dane odnosnie spalania i silnik zacza troche wariowac tzn. na wolnych obroty oscyluja miedzy 500-800. wiem ze jedna kostka z dwoma kablami jest odpowiedzialna za info na wyswietlaczu nawigacji. czy da sie to jakos obejsc i czy te obroty silnika tez maja z tym cos wspolnego czy zwykly zbieg okolicznosci i cos sie posypalo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sie 2017, o 16:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 389
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
coś się posypało, to przypadek, chyba że gdzieś zwarcie się robi
To spalanie jest bez sensu jeśli dałoby radę kupić schowek to ten wyświetlacz bym zdemontował. Wiem ile moja toyka pali więc wyświetlacz mi nie potrzebny. Schowek by się za to przydał bo bym tam zamontował gniazdo usb... Tylko za schowek chca czasami 100zł a ja dałbym maks 30zł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sie 2017, o 17:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 7
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
zalozylem z powrotem org radio i dane wrocily ale obroty nadal wariuja. skanowalem OBD II przez telefon i zadnych bledow nie pokazuje jakies pomysly, czy serwis? Auto ma podobno 103tys przebiegu moze cos z regoly pada przy okolo tylu km.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sie 2017, o 20:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 389
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
jeśli masz kod do radia to odłącz aku na pół godziny, naładuj go, podepnij


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sie 2017, o 20:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 7
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Chyba niema kodu bo radio lezalo juz kilka dni odlaczone i po podlaczeniu dziala dalej. Chyba ze po pol godz bez aku moze sie cos zresetowac w kompie... Dzieki za rade jutro sprobuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2017, o 20:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2014, o 21:59
Posty: 14
Marka: toyota
Model: avensis T25
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
U mnie tak się dzieje jak klima włączona. Jak wyłączenie to obroty trzyma prawidłowe.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2017, o 00:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 7
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
Syq po wlaczeniu klimy to normalne ze obroty sie zmieniaja ale nie powinny falowac co najwyzej sie podniesc. Moze kompresor od klimy Ci siada i daje duzy opor. Po resecie zalecanym przez pawelk u mnie nadal rbez zmian, sprobuje jeszcze wyczyscic silniczek krokowy. Dam znac czy pomoglo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2017, o 00:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2014, o 21:59
Posty: 14
Marka: toyota
Model: avensis T25
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
matczak20 napisał(a):
Syq po wlaczeniu klimy to normalne ze obroty sie zmieniaja ale nie powinny falowac co najwyzej sie podniesc. Moze kompresor od klimy Ci siada i daje duzy opor. Po resecie zalecanym przez pawelk u mnie nadal rbez zmian, sprobuje jeszcze wyczyscic silniczek krokowy. Dam znac czy pomoglo

Masz rację, zdaje sobie sprawę z tego że kompresor może być na wykończeniu ale póki dmucha to nie zamierzam wymieniać. Myslalem może że u Ciebie to samo może być dlatego podrzucilem temat.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2017, o 12:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lip 2017, o 14:58
Posty: 7
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 vvti
No tak zawsze to jakas opcja. Dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2017, o 20:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 389
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
matczak20 napisał(a):
Syq po wlaczeniu klimy to normalne ze obroty sie zmieniaja ale nie powinny falowac co najwyzej sie podniesc. Moze kompresor od klimy Ci siada i daje duzy opor. Po resecie zalecanym przez pawelk u mnie nadal rbez zmian, sprobuje jeszcze wyczyscic silniczek krokowy. Dam znac czy pomoglo


A w T25 jest silnik krokowy? w t22 miałem coś innego ale to jest bardzo bardzo mało awaryjne. Ja bym obstawił bardziej cewki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda