TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 21 lip 2018, o 13:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1986 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 paź 2017, o 21:35 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20524
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 292
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Zajrzyj prosze do watku o problemach z scv, tam sa objawy jak opisujesz. pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2017, o 17:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 paź 2017, o 16:42
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 2,0 D4D
U mnie problem wygląda tak, że nie odpala na ciepłym silniku. Rano nie ma żadnego problemu. Jeżdżąc po mieście w większości przypadków nie ma problemu lecz co pewien czas nie może odpalić. Kręcę kilka razy i nic. W końcu pada akumulator. podłączam go na przewody do innego auta i odpala od pierwszego strzału. Myślałem że to może wina akumulatora lecz sprawdzili go w sklepie z akumulatorami i powiedzieli że na chwilę obecną jest ok, lecz na zimę będzie trzeba go już wymienić. Byłem u swojego mechanika który wszystko przejrzał i niestety nic nie znalazł (gdy tam pojechałem oczywiście odpalał bez problemu). Dziś też mi nie odpalił. Tym razem po pierwszym kręceniu postanowiłem poczekać aż ostygnie silnik. Po ok. 30 min. odpalił. Nie mam pojęcia czy to ostygnięcie silnika ma związek z problemem czy to po prostu przypadek. Zauważyłem też, że problem z rozruchem jest gdy auto zaparkowane jest na lekkim pochyle w górę lub w dół (być może to też tylko przypadek).
Czy komuś z Was coś takiego też się zdarzało? Jaka może być przyczyna?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2017, o 21:16 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 21:10
Posty: 2
Marka: toyota
Model: awensis t25
Rocznik: 2004
Silnik: 20 d4d
Witam wszystkich, prosze o pomoc w sprawie mojej Awe t25 d4d, na cieplym silniku nie ma mozliwosci jej odpalic, jest po wymianie turbiny, wtryskow, listwy , rozrusznika, i zaworu na pompie wysokiego cisnienia, wiem ze to temat rzeka a ja jezdze od mechanika do mechanika i nic...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2018, o 11:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 gru 2017, o 16:28
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D4D
Zauważyłem że i u mnie zaczął pojawiać się problem z porannym odpaleniem.
Avensis z 2011 roku 2.0 D4D 131 000 km przejechane.
Akumulator sprawdzany ma około 50% sprawności myślę że można byłoby go podładować.
Filtr paliwa wymieniany 25 tyś temu, około 2 lata temu.
Samochód stoi w garażu w którym jest około 7 stopni C.
Rano samochód musi 2-3 razy przekręcić aby załapać, a np po 8h stania na mrozie kiedy jestem w pracy zapali od strzała mimo że rano był problem.

Zalać LIQUI MOLY Diesel Spulung ?
Czy zacząć od czegoś innego ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2018, o 17:09 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 17:01
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
Panowie co jest...aku 77ah nowy, swiece zarowe denso nowe...odpalanie na -11
https://megawrzuta.pl/download/374576b5 ... 8368e.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2018, o 23:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
darek2961 napisał(a):
Czy zacząć od czegoś innego ?

Zacząć od sprawdzenia świec żarowych, aczkolwiek sprawdzenie niewiele pomoże, bowiem mając podobne objawy z uruchomieniem, sprawdziłem świece znanymi sposobami (oporność, iskrzenie) - teoretycznie było OK. Pogadałem ze znajomymi, zawyrokowali - "świece". Zaryzykowałem wymianę 4 świec BERU - i problem zniknął. Mechanik powiedział, że świece mogą teoretycznie wykazywać sprawność, ale być mocno zużyte, a czas nagrzewnia bardzo długi. Po powrocie do domu sprawdziłem je na akumulatorze, wszystkie rozgrzewały się po > 10 sek. - a to stanowczo za długo !


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 27 lut 2018, o 23:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
Cytuj:
(można sprawdzić w warsztacie ich wydajność-sprawdzone?)

Też na początku tak mi się wydawało ale w ASO stwierdzili że kontrolka by się pokazała... ???
[/quote]
Oczywiście nie mają racji, nie zawsze pokaże - wymień świeczki, problem zniknie. Zaręczam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2018, o 14:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
Krzysiek85 napisał(a):
Panowie co jest...aku 77ah nowy, swiece zarowe denso nowe...odpalanie na -11
https://megawrzuta.pl/download/374576b5 ... 8368e.html

jak bardzo "nowe" świece ?, bo objawy wskazują na zużyte świeczki...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2018, o 14:50 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 1203
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 83
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
Moja stara swieca
https://m.youtube.com/watch?v=n8wTBmEqxkg
A tutaj nowa
https://m.youtube.com/watch?v=frD99E2BcOQ

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2018, o 18:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
Zupens napisał(a):

U mnie było identycznie ! Po wymianie inny rozruch ! PT Użytkownicy NIE zdają sobie sprawy z konsekwencji starzenia się świec, teoretycznie "dobra", a faktycznie jak Bodo...(dlaczego Bodo ?, no bo do ....) :auto:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 10:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 21:04
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2AD-FHV
Ja science sprawdzałem miernikiem i niby wszystkie tyle samo Ohm pokazywały. Założyłem zaworem zwrotnym między pompą i filtrem. Filtr pół roku temu wymieniony. Zawor scv przeczyszczony w nafcie. Opaski na węże pozakladane. Układ przeczyszczony bezpośrednio LM i do zbiornika też lane było. Przepływa wyczyszczona. Rozrusznik regenerowany. Odpala nadal ciężko. Auto to 2.2 177km d-cat. A tu filmik z porannego rozruchu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 16:02 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 3 gru 2008, o 11:22
Posty: 753
Lokalizacja: GT4 Warszawa
Pochwały: 31
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: D4D 126KM
te samochody maja problemy z pompami CR

_________________
www.GT4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 17:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 21:04
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2AD-FHV
Ale to tylko przy odpalanie? Bo jak rozgrzany jest to ciśnienie na listwie jest dobre. Nie sprawdzałem tylko przy odpalanie jeszcze. A i jeszcze dzisiaj zauważyłem że przy odpalanie zaczyna dymi na niebiesko. Jak już odpali o zero dymu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 18:55 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 3 gru 2008, o 11:22
Posty: 753
Lokalizacja: GT4 Warszawa
Pochwały: 31
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: D4D 126KM
owszem. Przecież możesz podejrzeć ciśnienie podczas rozruchu. Można zobaczyć też czy zaciąga paliwo, to jest najczęściej problem.

_________________
www.GT4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 20:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 21:04
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2AD-FHV
Czyli sprawdzić jakie ciśnienie przy rozruchu? Paliwo powinno być bo grzybek na filtrze max jeden raz się wcisnie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2018, o 21:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 3 gru 2008, o 11:22
Posty: 753
Lokalizacja: GT4 Warszawa
Pochwały: 31
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: D4D 126KM
przecież wyraźnie napisałem. Masz kłopot z rozruchem a najważniejszego parametru nie sprawdziłeś.

_________________
www.GT4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2018, o 08:24 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
robert922a napisał(a):
Ja science sprawdzałem miernikiem i niby wszystkie tyle samo Ohm pokazywały. Założyłem zaworem zwrotnym między pompą i filtrem. Filtr pół roku temu wymieniony. Zawor scv przeczyszczony w nafcie. Opaski na węże pozakladane. Układ przeczyszczony bezpośrednio LM i do zbiornika też lane było. Przepływa wyczyszczona. Rozrusznik regenerowany. Odpala nadal ciężko. Auto to 2.2 177km d-cat. A tu filmik z porannego rozruchu.

I co z tego że oporność jest, skoro świeca się zestarzała i już NIE jest efektywna !
Wymień na nowe, problem zniknie - mam taki sam silnik i wiem co piszę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2018, o 08:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 lut 2018, o 23:00
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2
carsik napisał(a):
te samochody maja problemy z pompami CR

A skąd to przekonanie, że właśnie te modele samochodów ?
A inne nie mają problemów z pompami CR ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2018, o 08:58 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7161
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Silniki 1/2AD miały na początku problemy z odpalaniem, ASO zmieniało soft w komputerze silnika i najczęściej to kończyło problem odpalania.

Oczywiście przyczyny problemów mogą byc różne, od pompy CR przez scv po wtryskiwacze i wszystko co zaburza prawidłowe ciśnienie i rozpylenie paliwa.

A przy obecnych temperaturach świece nie mają znaczenia,
te silniki w dodatnich temperaturach odpalają natychmiast z odłączonymi świecami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2018, o 11:14 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 3 gru 2008, o 11:22
Posty: 753
Lokalizacja: GT4 Warszawa
Pochwały: 31
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: D4D 126KM
yacequ napisał(a):
carsik napisał(a):
te samochody maja problemy z pompami CR

A skąd to przekonanie, że właśnie te modele samochodów ?
A inne nie mają problemów z pompami CR ?


a jesteśmy na jakim forum? Zatem inne nic do rzeczy nie mają. Podstawą jest diagnostyka a nie wróżenie z fusów lub "bo ja tak miałem".

_________________
www.GT4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2018, o 15:32 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 39
Lokalizacja: BHA
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1CD
Witam
Panowie pomóżcie mi zdiagnozować pewien problem. Mianowicie od jakichś 2 tygodni zaczęły się problemy z rozruchem zimnego silnika. Mianowicie trzeba ze 3 razy zakręcić po ok 5 sek. Podczas tego rozruchu silnik tak jakby chce załapać ale nie może. Taki objaw pojawia się tylko po długim postoju powyżej 6-7 godzin. Gdy już odpali wszystko jest normalnie. Żadnych innych objawów. Chek również się nie uaktywnia. Obroty nie falują i na biegu jałowym pracuje na 1800obr. Gdy już odpali podczas jazdy również żadnych objawów typu dymienie czy spadek mocy. Dzisiaj sprawdzałem świece i są OK. Filtr paliwa ma jakieś 20tyś km. Próbowałem też przed odpaleniem pod pompować pompką paliwo ale też to nic nie daje. Byłem u kilku mechaników i diagnozy są różne. Od padniętego wtrysku, przez padniętą pompę po padnięte zaworki scv. Wszystko to kosztuje spore pieniądze żeby tak wymieniać na czuja. Dlatego może ktoś miał podobny problem i mi pomoże. Na forum czytałem o podobnych objawach ale problem z odpaleniem był przeważnie powiązany z innym. A tu nic poza odpalaniem a raczej nie odpalaniem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2018, o 16:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2012, o 15:36
Posty: 467
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 26
Marka: TOYOTA
Model: INNY
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1cd 116 +2T
Wiem że 66 stron długo się czyta ale mogłeś chociaż ostatnie , najczęściej przyczyną jest rozrusznik , który za wolno kręci . Nagraj odpalanie wrzuć na You tube , coś doradzimy .


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2018, o 18:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 39
Lokalizacja: BHA
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1CD
Czytałem kilka i więcej stron ale jakoś swoich objawów nie powiązałem z rozrusznikiem. Choć teraz tak sobie kojarzę że faktycznie czasem wydaje mi się jakby aku był padnięty bo tak wolno kręci. Dodam że aku jest sprawny i naładowany do ful. Ale on do początku nie kręcił jakoś wybitnie szybko. Choć nigdy z odpalaniem nie miałem problemu. U mnie mrozy -25 są każdej zimy i nigdy się nie zdarzyło że nie odpali. Postaram się coś jutro nagrać
PS. Właśnie na YT znalazłem filmik z odpalania
https://www.youtube.com/watch?v=ukzTOOhCqcw
u mnie odpala bardzo podobnie tylko trzeba pokręcić kilka razy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 15:57 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 39
Lokalizacja: BHA
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1CD
Dzisiaj nagrałem moment porannego odpalania
Proszę nie zwracać uwagi na piszczący pasek wielorowkowy. Oczywiście jest do wymiany
https://youtu.be/7zyGjn5a6ts

A tu po 3 godzinach postoju na parkingu
https://youtu.be/bXXp1lcDNR0

A tu przyspieszanie na zamkniętym odcinku drogi ;-)
https://youtu.be/XlfdCImUDq0
Jak widać auto przyspiesza jak najbardziej normalnie nie dając żadnych innych objawów poza tym porannym odpalaniem
Coraz bardziej jestem przekonany że winowajcą jest rozrusznik. Przeczytałem już cały post o rozrusznikach do 1CD i spróbuję sam go wymienić
Gdyby ktoś jeszcze to mógł potwierdzić byłbym wdzięczny :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 19:41 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7161
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Zanim weźmiesz się za rozrusznik, sprawdź przed porannym odpalaniem, czy pompka na filtrze paliwa jest twarda, czy da się wciskać.
Bo może po nocy cofa się paliwo w przewodzie filtr-pompa i zapowietrza się.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 22:57 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 39
Lokalizacja: BHA
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1CD
Już to sprawdzałem. Pompka twarda. Dodatkowo przed odpaleniem pompowałem 10 razy i nic to nie zmienia.
Dodam że nagrane odpalanie było bez pompowania i było jedno z szybszych
Zazwyczaj trzeba zakręcić co najmniej 2 razy i z każdym cyklem odpalania tak jakby wolniej kręcił
Rozrusznik to najtańsza z opcji rozwiązania problemu i raczej od niego zacznę. Muszę tylko znaleźć zakład w okolicy który regeneruje te rozruszniki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 23:31 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7161
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
No to obstawiam za wolno kręcący rozrusznik.

viewtopic.php?f=71&t=15286#p261129


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2018, o 07:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 maja 2016, o 17:56
Posty: 39
Lokalizacja: BHA
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1CD
Podziękował za diagnozę. Sam nigdy bym nie wpadł na trop rozrusznika. A mechanicy na pewno by mnie skasowali na grube tysiące.
Kolego "piokli" temat czytałem. Zastanawiam się tylko czy regenerować swój czy kupić 2,2kW i oddać do sprawdzenia.Warto dopłacić 300zł ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2018, o 09:27 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7161
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
2.2 będzie szybciej odpalał, jeżeli kupisz używkę tanio to warto, oczywiście używkę trzeba przed założeniem otworzyć i wymienić wszystko co wykazuje zuzycie.

Twój 2.0 Denso po regeneracji też powinien normalnie odpalać, bo będzie kręcił wyraźnie szybciej.
2.0 Bosch taniej regeneruje się niż 2.0 Denso, tańsze części.

Szukaj sprawdzonego zakładu od regeneracji i ewentualnie taniej ładnej używki.

Tylko nie kupuj chińskich zamienników rozrusznika, a oryginalne Denso lub Bosch i przed założeniem przegląd i ewentualna wymiana łozysk, tulejek, elektrowyłącznika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2018, o 10:54 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lis 2009, o 15:59
Posty: 3942
Lokalizacja: Dworce Chaosu
Pochwały: 132
Marka: Toyota
Model: T25 D4D
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 1CDFTV
2.2 jest lepszy i w niego celuj.

_________________
Amor Patriae Nostra Lex


szary liftback


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1986 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda