TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 sty 2019, o 12:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2018, o 08:54 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2010, o 20:14
Posty: 35
Lokalizacja: SUWAŁKI
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1999
Silnik: 2.0TD 2C-TE
Dziś rano nie mogłem odplić swojej Avensis 2.0TD. Przy próbie odpalenia wchodzi mi na 3tys. obrotów, z 3 sekundy pochodzi i gaśnie ;-( . W tym czasie wali ciemnym dymem jak z komina. Gdzie szukać przyczyny, bo wcześniej nie miałem żadnych objawów, jeżdziłem bez problemu. Prośba o pomoc. Jakieś porady mile widziane.

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2018, o 17:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2018, o 22:16
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4-D
Chyba zacząłbym od tego jakie parametry pokazuje komputer. Opłaca się kupić interfejs minivci i zobaczyć jakie błędy i parametry są pokazywane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2018, o 20:30 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2012, o 15:36
Posty: 502
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 27
Marka: TOYOTA
Model: INNY
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D 1cd 116 +2T
W tym silniku ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2018, o 11:49 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2010, o 20:14
Posty: 35
Lokalizacja: SUWAŁKI
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1999
Silnik: 2.0TD 2C-TE
Wczoraj uruchomiłem ale zanim się rozgrzał walił ciemnym dymem jak z parowozu i na nierównych obrotach.
Jak trochę złapał temperatury stopniowo się uspokoiło i chodził prawidłowo. Nie wiem czy to nie pompa paliwa? Może ktoś miał podobne objawy? Dziś jadę do mechanika.

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 23:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2011, o 21:55
Posty: 487
Lokalizacja: LZA
Pochwały: 6
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1 CDFTV
marros rozwiązałeś problem ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2018, o 06:50 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2010, o 20:14
Posty: 35
Lokalizacja: SUWAŁKI
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1999
Silnik: 2.0TD 2C-TE
Wydaje się że tak - jeżdżę tak jak przed :-D . Mechanik stwierdził że to słabe paliwo i wymienił filtr paliwa, spuścił resztę ze zbiornika i miało być dobrze. Jednak po nocy znowu było to samo ??? . Stwierdził że być może od tego paliwa to pompa się przytarła :niewiem: . Nie wiem w zasadzie co było - powiedział że pojawił się jakiś błąd zawórka na pompie lub obok pompy (nie pamiętam jak on to powiedział). Miał go przeczyścić. No i narazie działa. :jupi:

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda