TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 lis 2017, o 18:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sie 2008, o 12:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 5 lip 2008, o 19:24
Posty: 114
Lokalizacja: Kielce
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 (D4D)
Rocznik: 2002
Silnik: 1CD
Witam,

Ponieważ przed wyjazdem nie dostane dowodu stałego, czy mogę na tymczasowym wyjechac za granicę a konkretnie przejechać przez kraje takie jak: Czechy, Austria, Niemcy, Włochy?

Czy w dowodzenie rej. tymczasowym wbity jest przeglad?

Dzieki z gory za odpowiedzi

Tymczasowy dowód rejestracyjny, tablice próbne, wyjazd za granicę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2008, o 12:41 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lut 2007, o 23:17
Posty: 1483
Lokalizacja: 3M
Jechać możesz. A przegląd nie jest wbity - jest natomiast podany okres ważności dowodu (standardowo miesiąc) i to wystarcza.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2008, o 12:45 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20411
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 289
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
mozesz jechec, ale za miesiac musisz sie pojawic po nowy dowod, ja tez tak jezdzilem

pozdr :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2008, o 12:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 5 lip 2008, o 19:24
Posty: 114
Lokalizacja: Kielce
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 (D4D)
Rocznik: 2002
Silnik: 1CD
No oby, bo naczytalem sie co celnicy wyprawiaja w takim przypadku na wschodniej granicy,
poki co na szczescie bede jechal przez zachodnie kraje :-)

Zastanawiam sie tylko czy nie zrobic tlumaczenia przysieglego przegladu :D:D tak na wszelki wypadek ;-)

:nuda: :nuda:

No, ale raczej nie :D

[ Dodano: 2008-08-04, 12:48 ]
No dobra, przekonaliscie mnie :D

Dzieki :D :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2008, o 14:35 
Tak do krajów UE możesz jechać natomiast do nie będących w strefie Schengen nie


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2008, o 22:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 paź 2007, o 21:00
Posty: 315
Lokalizacja: Międzyrzec Podlaski
Pochwały: 1
Marka: TOYOTA
Model: T25 / T27 KOMBI
Rocznik: 2011
Silnik: D4D
Na Białoruś i do Rosji też możesz jechać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2008, o 18:45 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2007, o 23:27
Posty: 1396
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 4
ZORBA napisał(a):
Na Białoruś i do Rosji też możesz jechać.

Tylko uważaj, żeby ci auta nie zarekwirowali na granicy pod pozorem np., że jest kradzione. Już widziałem taki przypadek i to przy pełnym komplecie legalnych dokumentów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2008, o 21:44 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 3 maja 2008, o 10:42
Posty: 338
Lokalizacja: lubelskie
ale na Rumunie nie radziłbym jechać :D
ostatnio był mój ojciec z uczniem(dwóch kierowców na jedno auto) samochodem ciezarowym... nowy skład
co druga wieś stała policja(chyba czychali na nich) az wkoncu ich złapali...
jechali w terenie zabudowanym 50km/h oni im pokazali na suszarce 80km/h :-)
i co dalej?? uczniowi chceli zabrac prawo jazdy ale jakoś sie dogadali i dali policjantom 50euro.. tak było 2razy.. z powrotem zadnych przeszkód nie było... tragedia!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Tablice probne
PostNapisane: 29 maja 2013, o 00:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 2 paź 2010, o 20:06
Posty: 399
Lokalizacja: Podkarpacie
Marka: Ave
Model: t25
Rocznik: 2007
Silnik: sprzedana
Mam pytanie odnosnie zakupu auta i tablic probnych i wyjazdu za granice.

KOnkretnie kupuje auto mam probne tablice przez chyba 1MC , czy w tym czasie na probnych moge jechac za granice ?? (wegry np ?)

gdzies tam probowalem szukac po internecie, ale chyba zle szukam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2013, o 06:48 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20411
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 289
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
tak, ale wroc na czas, a najlepiej to telefon i do wydzialu komunikacji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2013, o 10:20 
Offline
Spamer
Spamer

Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 22:57
Posty: 3056
Lokalizacja: gdzieś niedaleko
Pochwały: 123
Marka: Honda
Model: Civic Siwa
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2005
Silnik: 1.4
Najlepiej, gdy masz wpisany termin następnego badania technicznego - warto o to poprosić przy wydawaniu miękkiego dowodu.
viewtopic.php?t=2372
To nie są tablice próbne (tymczasowe, biało-czerwone), tylko dowód tymczasowy!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2013, o 10:31 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20411
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 289
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Ja z takim dowodem jezdzilem bez problemu, fakt nikt go nie sprawdzal, ale pani przy okienku powiedziala to samo co napisalem wyzej: prosze tylko wrocic na czas. pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Tablice probne
PostNapisane: 29 maja 2013, o 21:07 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 1 lip 2008, o 10:21
Posty: 2984
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t25 przed i po fl
Rocznik: 2007
Silnik: 1cd i 1ad
Lendio napisał(a):
Mam pytanie odnosnie zakupu auta i tablic probnych i wyjazdu za granice.

KOnkretnie kupuje auto mam probne tablice przez chyba 1MC , czy w tym czasie na probnych moge jechac za granice ?? (wegry np ?)

gdzies tam probowalem szukac po internecie, ale chyba zle szukam

tablice probne to te czerwone, a Tobie pewno chodzi o dowod tymczasowy, nie ma z tym problemu, masz wbite do kiedy badanie, jak masz zamiar jechac na dlugo na probnym popros zeby wydluzyli waznosc dowodu ( ja nie pamietam czy tak mozna ale na pewno mozna przedluzac probne tablice o kolejne 14 dni bo kiedys tak robilem wielokrotnie) aha jak lecisz na Wegry to pamietaj o wienecie (kupujesz na granicy) bo maja skanery i kamery i mozna sie wp..ic koszt ok 2000pesos na tydzien... aha jak lecisz przez Sahy na Buda to masz w kazdej wiosce komitet powitalny pokazuja tabele ( ok 10000peso czyli ok 35eur za kazde 10km w gore) i rozpoczynamy negocjacje, ale 10eur to minimalna danina... ale im to mozesz dac paszport polsatu bo dokumenty potrzebuje tylko zeby miec w rece argument


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda