TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 sie 2017, o 21:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2014, o 23:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Witam posiadam płyte spolszczającą menu systemu audio i mapy E18 z polskim lektorem zainstalowałem,śmiga bezproblemowo,ale niestety nie daje się skopiować,płyty Verbatim +,nagrywarka liteon ihas płyty do X-boxa wypala, płyty nagrywane jako DVD-ROM.Ma ktoś jakiś pomysł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2014, o 23:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 1 cze 2014, o 18:55
Posty: 83
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
TP89 napisał(a):
http://chomikuj.pl/Tomus980114/E15 hasło:avensis.info

Pobierzesz 2 obrazy płyt i nagrasz je używając programu ImgBurn (jest w folderze z mapami na chomiku)

Nagrasz na 2 płytach Verbatim DVD+R zmieniając booktype w programie ImgBurn na DVD-ROM(w opcjach zaawansowanych w zakładce z Nazwą Twojej nagrywarki) przy prędkości 2,4 na nagrywarce Lite-on.

|#|1-Odpinasz klemę - z Akumulatora na 3 minuty
|#|2-Podpinasz klemę
|#|3-wkładasz DVD1
|#|4-wgrywa się nowy program do navigacji
|#|5-wyskakuje błąd złej mapy
|#|6-wkładasz DVD2

I wszystko powinno działać.

-------------------------------------------------------------
Oczywiście powiadamiam Was, że zamieszczam pliki tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych, poznawczych.

Jeżeli pokrycie mapy wam odpowiada to kupcie u producenta takową wersję!


Posiadam nagrywarke hl-dt-st dvdram gu70n

Wchodze w opcje iburna i nie moge zmienic na ta opcje co musze .. Co robic ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2014, o 12:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lip 2011, o 11:06
Posty: 270
Lokalizacja: B-stok
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV
b4ndit: musisz skombinowac nagrywarke Liteon'a bo ta co masz nie nadaje sie

_________________
była Omega B
Jest Ave - zapraszam do oceny


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2015, o 22:18 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 mar 2015, o 23:47
Posty: 35
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 diesel
Witam, pozwolę sobie odgrzać kotleta. Czy mógłby ktoś wrzucić lub podać sprawdzone źródło z najbardziej aktualnymi mapami do nawigacji? Niestety na chomiku Tomus980114 nie ma już map. Chciałbym sprawdzić przed zakupem oryginału czy pokrycie map mi się przyda:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2015, o 17:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2015, o 17:26
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT
Witam, wczoraj kupilem avensis 2011 i dzisiaj chcialem przetestowac nawigacje a tu napis, ze nie ma karty SD z nawigacja, sprzedawca chyba chcial sobie wiecej zarobic i wyjął, czy da sie pobrac i nagrac cos takiego na karte SD? Czy musi byc jakas oficjalna karta z oryginalnym oprogramowaniem?

Z powazaniem, Arek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2015, o 10:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
odświeżę temat
potrzebuję działającej i sprawdzonej wersji obrazu płyty
Toyota/Lexus E1A PZ445-X03EU-0I 2014/2015
mam nagrywarkę iHAS124 B ALOS​

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2015, o 22:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Nie wiem czy to ta sama mapa ale co powiesz na E1B North?
Wchodzi na płytę 4,7 i nic nie trzeba rzeźbić.
Znajdziesz ją (i inne też) tutaj:
http://chomikuj.pl/mcboq/Mapa+Toyota+E1 ... +2015-2016
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 09:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
qlka2

nagrywałeś, testowałeś ? jaka nagrywarka, jaki program ? jakie płyty ? jaka navi ?
napisz coś więcej.

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 10:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
U mnie to działa. Nagrywałem na jakimś Lite-on'ie w starym laptopie. Program ImgBurn, płyta Verbatim, prędkości nie pamiętam ale dość wolno. Działa w TNS700 B9010.
Jak zależy ci na samej Polsce to ta płyta na dzień dzisiejszy się najlepiej sprawdza. Jak potrzebna mapa East to już trzeba rzeźbić a i tak będzie bez lektora.
Pozdrawiam.
Bart.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 12:37 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 mar 2015, o 23:47
Posty: 35
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 diesel
qlka2 napisał(a):
U mnie to działa. Nagrywałem na jakimś Lite-on'ie w starym laptopie. Program ImgBurn, płyta Verbatim, prędkości nie pamiętam ale dość wolno. Działa w TNS700 B9010.
Jak zależy ci na samej Polsce to ta płyta na dzień dzisiejszy się najlepiej sprawdza. Jak potrzebna mapa East to już trzeba rzeźbić a i tak będzie bez lektora.
Pozdrawiam.
Bart.


A działa Ci bez względu na temperaturę? Pytam bo mi przy wysokich temperaturach (30-40 stopni) płyta w ogóle nie odpala - jest informacja że płyta brudna lub uszkodzona. A teraz jak testuję to po ok 40 - 50 minutach wyskakuje taka sama informacja. Wynika z tego, że płyta jakby się przegrzewała... Nie wiem czy problem jest w samej płycie czy może chłodzenie radia nie działa tak jak powinno - będę się zabierał w nadmiarze wolnego czasu na demontaż / czyszczenie, ale wiadomo jak to z wolnym czasem... Nadmienię, że przy oryginalnej płycie jaką dostałem z autem (jest bodajże z 2007 roku nie było takich problemów, ale z kolei tamtej nie testowałem dłużej niż 10 min - z racji braku pokrycia PL...)
Płyta Verbatim, nie wiem na czym nagrywana i z jaką prędkością bo robił mi to znajomy z forum PEB.pl. Wersja mapy 1B East.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 12:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
A tą E1B masz pewnie bez dźwięku?
Ja swoją nagrywałem przed wakacjami czyli jakieś tam upały przeżyła i nie zauważyłem żeby się zacinała.
Teraz też raczej chodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 12:54 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 mar 2015, o 23:47
Posty: 35
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 diesel
Tak jest bez dźwięku, ale to mi akurat nie przeszkadza. A na Twojej rozumiem, że jest Polska tak? Może zechciałbyś za symboliczne piwo nagrać dla mnie taką płytkę i podesłać do testów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 15:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Jak masz możliwość, a z tego co piszesz to chyba masz, to ściągnij ten obraz który podałem i spróbuj nagrać.
Może akurat będzie chodzić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2015, o 17:24 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 mar 2015, o 23:47
Posty: 35
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 diesel
Jasne mam możliwość ściągnięcia i nawet próbowałem wcześniej 2 lub 3 wersje i ostatecznie musiałem poprosić o pomoc. Chyba kluczowe znaczenie ma właśnie navrywarka lite on a ja takowej nie posiadam... To co pomożecie? :]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2015, o 21:20 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Najlepiej całą kopie oryginalnej płyty nagrać na płytkę Verbatima DVD+R DL na podwójnej warstwie, około 6,5 zł
Nagrywam Nero, samo zmienia na DVD-ROM i jest w porządku, testowane na TNS310 2011
Wcześniej miałem inną wersję lub jakoś inaczej to robiłem, że była opcja zmiany book type.

Teraz najwidoczniej leci z automatu. Prędkość zapisu x4 (najniższa możliwa.)

Fora polecają także program ImgBurn (jeszcze nie testowałem)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2015, o 21:25 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Dodatkowo http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/ ... n/booktype


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2015, o 21:27 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
A działa Ci na DL bo z tego co się orientuję to był z tym jakiś problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 16:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
O jaką nawigację konkretnie pytasz ?
Pod TNS300 czyli Mapy TNS310 Traffic Plus tylko na DL, mają ponad 6GB

Szło Nero, dziś testowałem mapy dla TNS600/700 (te z dotykowym w miejscu radia) program ImgBurn gdzie jest opcja zmiany na DVD-ROM (w Nero szlo to jakoś z automatu i w TNS300 działały). Jutro płytka leci do przetestowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 16:54 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Ogólnie TNS300 monochromatyczna zatrzymała się na 2012 wraz z Generation 01 (ekran pod szybą)
Reszta ma aktualizacje, Gen 03, 05, 08 aktualnie E1B 2015-2016 ver. 2


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 17:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
E1B w wersji North mam i chodzi. Zajmuje tyle że się mieści na 4,7.
Co do DL nie jestem pewien ale było jakoś tak że podczas jazdy nie szło danych wprowadzać czy coś.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 17:33 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Nie masz czasem modyfikowanej wersji okrojonej o inne kraje ? chomikuj ?
Moja EAST ma 6 350 669 824 bajtów.
Plik pokazuje 5,9GB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 18:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Ale ja nie mam East tylko North E1B i ta się mieści na 4,7.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 21:02 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Rozumiem, w tym wypadku lepiej o NORTH, Polska jest na North oraz EAST.
Na North są również Niemcy czego nie ma na East. ale tu są Czechy.

Masz u siebie pełną kopie North ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2015, o 21:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Polska jest i tu i tu.
Mam pełna wersję ściągniętą z chomika mcboq


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 15:57 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Czyli masz tą zmodyfikowaną wersję, okrojoną by weszła na zwykłą DVD.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 16:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Musiałbym zerknąć na pliki idx czy coś jest wywalone czy nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 16:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Właśnie porównałem z E11 North i faktycznie część krajów jest wycięta.
Przewaga tej wersji nad East jest taka, że działa lektor ponieważ plik VOICEDAT.KWI nie jest taki duży i całość mieści się na 4,7 GB.
Próbowałeś nagrywać na DL jakąkolwiek E1B ?
Są gdzieś namiary na pełną E1B North?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 17:28 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 mar 2011, o 13:23
Posty: 570
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2,2 D-4D
Poszukajcie na peb.pl albo lepiej na gpsunderground mozna zrobic zestaw dowolnych map byle mieściły sie na jednej warstwie DVD

_________________
Ave D-4D 2,2 150KM +
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 23:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sty 2009, o 13:54
Posty: 183
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE 1,8 benz.
Nie do końca. E1B a zresztą E1A również w wersji East nie zrobisz żeby działała z dźwiękiem bo plik za to odpowiedzialny jest na tyle duży że nawet jakbyś wywalił wszystkie mapy to nie wlezie na 4,7. Dlatego przy North da się zrobić działającą płytę z dźwiękiem gdzie jest najlepsze pokrycie Polski na dzień dzisiejszy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2015, o 16:59 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Nie mam zarzutów ale po co okrajać mapy i pliki ?
Testowaliście pełną wersje na Płytach dwuwarstwowych ? Bez skutku (nie odpaliło) i stąd korzystanie z zwykłych DVD ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda