TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 1 mar 2017, o 22:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sie 2012, o 08:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 12:08
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.4 (2AZ-FSE)
TP89 napisał(a):
http://chomikuj.pl/Tomus980114/E15 hasło:avensis.info
|#|1-Odpinasz klemę - z Akumulatora na 3 minuty
|#|2-Podpinasz klemę
|#|3-wkładasz DVD1
|#|4-wgrywa się nowy program do navigacji
|#|5-wyskakuje błąd złej mapy
|#|6-wkładasz DVD2
I wszystko powinno działać.
-------------------------------------------------------------
Oczywiście powiadamiam Was, że zamieszczam pliki tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych, poznawczych.
Jeżeli pokrycie mapy wam odpowiada to kupcie u producenta takową wersję!

moim zdaniem takie dzialania jak wyzej, nie powinny miec miejsca na forum :jezyk:
zakup najnowszej, oryginalnej plyty w wersji E15 to wydatek rzedu 150-200zl (regularnie dostepne na ebayu) i niech nikt nie mowi, ze go nie stac :-D

pytanie mam takie - po co odpinanie klemy ? zawsze wkladalem nowa plyte do urzadzenia i tyle

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2012, o 14:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tu linków... Zdecydowałem się w momencie otrzymania około 20 wiadomości z prośbą o linki. Jeżeli uważacie, że nie powinienem był tego robić administratorzy forum mogą usunąć mój wpis. Oczywiście zamieszczanie informacji "pełno jest tego na pebie" nie jest równoznaczne z udostępnieniem plików ale nie oszukujmy się... kto szuka ten znajdzie. Sam nagrałem płytki z ciekawości co się zmieniło w mojej okolicy w pokryciu i jestem pozytywnie zaskoczony dlatego też kupiłem oryginał na ebaju za 180 pln z przesyłką. Przeżuciłem się na ori ponieważ często jeżdżę po czeskich drogach a tam panowie policjanci mają w zwyczaju prosić o okazanie płytki z nawigacji i ewentualnie oryginału jeżeli w nawi znajduje się kopia.


Odpinamy klemy w celu sprowokowanie nawi do zgrania nowego oprogramowanie z płytki dvd1. ponieważ sama nie zechce tego zrobić.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2012, o 14:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 12:08
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.4 (2AZ-FSE)
TP89 napisał(a):
Sam nagrałem płytki z ciekawości co się zmieniło w mojej okolicy w pokryciu i jestem pozytywnie zaskoczony dlatego też kupiłem oryginał na ebaju za 180 pln z przesyłką. P

ciekawe jakie są różnice pomiędzy E14 i E15, pewnie drobiazgi bo E14 weszła jakieś pół roku temu

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2012, o 17:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 mar 2011, o 12:54
Posty: 8
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: diesel
Nagrałem i nie działa.
Ostatnią mapę miałem E12 86271-60W383A.
Może ktoś wie co jest nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2012, o 21:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
ja miałem E11 i nagrałem i działa.
Robiłeś zgodnie z instrukcją (odpowiednia płyta, prędkość itd) ?
Odpinałeś klemy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 11:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 mar 2011, o 12:54
Posty: 8
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: diesel
Tak,robiłem wszystko jak w instrukcji.
Odpinałem klemy,i po pierwszej płycie nie każe mi wkładać drugiej.
Navi zachowuje się tak samo...już sam nie wiem co z tym zrobić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 12:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Po pierwszej płycie powinien Ci wyskoczyć error i powinieneś włożyć dvd2.

Nie wyswietli Ci sie info z prośbą o włożenie dvd2

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 13:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 mar 2011, o 12:54
Posty: 8
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: diesel
Właśnie nie wyświetlił mi się error.
Obie płyty zachowują się tak samo.
Czy na pewno nie muszę nic zamieniać?
Artar ma Twoje E15 na chomiku i nic nie pisze że te mapy są już spreparowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 13:44 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2060
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 89
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
Sporo cennych informacji dot. nawigacji w Ave, polecam lekturę:
http://peb.pl/inne-systemy-nawigacyjne/ ... ensis.html

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 14:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 mar 2011, o 12:54
Posty: 8
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: diesel
Już wszystko śmiga :tak:
Aż wstyd się przyznać co spier... :cfaniak:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2012, o 14:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Pisz dla potomnosci :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2012, o 00:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 mar 2011, o 12:54
Posty: 8
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: diesel
Zmieniając w booktype na dvd-rom w img burn nie zatwierdziłem change...tylko od razu OK.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 11:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2012, o 11:45
Posty: 5
Marka: corolla
Model: verso
Rocznik: 2006
Silnik: 2,2 disel
Witam wszystkich i proszę o poradę w temacie moja toyota verso posiada navi numer B9002 wer 3 z zielonym menu,płyta orginalna E11 central numer 8627-0W071,60W372 rok 2008/2009 vers 1 i pytanie czy zadziała ten sposób co jest opisany,moja nagrywarka Optiarc DVD RW AD 7560A z gory dziękuje za okazana pomopc i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 16:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Nie wiem kolego czy u Ciebie zadziała musisz sprawdzić i dać znać. Dwie płyty DVD to nie majątek :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 16:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2012, o 11:45
Posty: 5
Marka: corolla
Model: verso
Rocznik: 2006
Silnik: 2,2 disel
Witam nie chodzi tam o płyty tylko czy nie uszkodzi śie navi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 16:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Nic Ci się z navi nie stanie :). Ewentualnie się zawiesi ale wystarczy odpiąć aku na 3 minuty.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 16:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2012, o 11:45
Posty: 5
Marka: corolla
Model: verso
Rocznik: 2006
Silnik: 2,2 disel
Ok ryzyk fizyk dam znac o efektach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2012, o 18:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2012, o 11:45
Posty: 5
Marka: corolla
Model: verso
Rocznik: 2006
Silnik: 2,2 disel
Witam mam problem z zmianą ksiegi w programie imgburn,brak wyboru mojej nagrywarki ,co poradzicie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2012, o 14:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 23:14
Posty: 177
Lokalizacja: Jasło
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 pFL
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 D4D
poszukać kogoś z nagrywarką, polecam lite-on - w linku z peba podawali modele - moze trafisz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2012, o 14:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 lis 2012, o 13:31
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6
Można zgrać też programem Nero obraz płyty.

_________________
malachowski


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2012, o 15:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, o 19:53
Posty: 173
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Nie sądzę żeby nerem dało radę..

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2012, o 16:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2012, o 11:45
Posty: 5
Marka: corolla
Model: verso
Rocznik: 2006
Silnik: 2,2 disel
No to narazie klapa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2012, o 12:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 paź 2012, o 10:07
Posty: 7
Lokalizacja: warszawa
Marka: toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 d-4d
może sie komuś przydać
http://peb.pl/inne-systemy-nawigacyjne/ ... is-70.html

Aby nie pytać jaka płyta będzie pasować do mojej nawigacji w samochodzie XY sprawdź to sam:
1. Wchodzimy na stronę http://www.toyota-mapupdates.eu/
2. wybieramy z ComboBox „CHOOSE YOUR LANGUAGE” ->> „Polish”
3. klikamy "Pobierz mapę" („Get a map”)
4. wybieramy z ComboBox "Model pojazdu" („Vehicle Model”) posiadany samochód
5. klikamy w obrazek przedstawiający ekran posiadanej nawigacji
6. wybieramy z ComboBox "Bieżący nr części CD/DVD" („Current Part Number”) początkowe 5 cyfr, które są nadrukowane na naszej aktualnie posiadanej płycie. (jeśli nie ma takich cyfr do wyboru kliknij w inny obrazek z ekranem nawigacji)
7. klikamy "Dalej" i otrzymujemy nr np. PZ485-X03EU-09
8. Przeszukujemy forum w poszukiwaniu postów z tym numerem celu znalezienia odpowiednich linków
Przygotowanie do testów:
Test na dwóch obrazach:
- 86271-60W363A Europe North (jest Polska)
- 86271-60W363A Europe West (brak Polski)

Plik loading.kwi podmieniony z oryginalnej płyty E10 w programie UltraISO.

Nagrywane w ImgBurn z ustawieniem booktype DVD-ROM

Nośnik Verbatim DVD+R DL - prędkość nagrywania 4x. Wolniej się nie dało. Nagrywarki / płyty wymusiły minimalną prędkość 4x. Prędkość i producent płyty nie ma tu tak dużego znaczenia jak producent nagrywarki.
Testowane nagrywarki:
Liteon iHAS124 B firmware AL0A – działa
Liteon iHAS120 firmware 7L0E – działa
Liteon SHW-1635 firmware YS0Z – działa
LG GSA-H30N firmware 1.03 – nie działa
NEC 7200S firmware 1.0B Liggy’s – nie działa
Tworzymy nowy plik ISO:
Instrukcja dla UltraISO:
http://www.ezbsystems.com/download.htm

1. Menu >> „Plik” >> „Otwórz” >> wskazujemy plik: np. 86271_60W363A_Europe_North.iso
2. Menu >> „Czynności” >> „Dodaj pliki” >> wskazujemy plik loading.kwi z oryginalnej płyty (skopiowany wcześniej na dysk twardy) >> Potwierdzamy zamianę pliku
3. Menu >> „Plik” >> „Zapisz jako...” >> wpisujemy nową nazwę np. 86271_60W363A_Europe_ North_NEW.iso
Nagrywamy nowy plik ISO:
Instrukcja dla ImgBurn:
http://www.imgburn.com/index.php?act=download

1. Menu >> „File” >> „Browse for a source file” >> wskazujemy nasz nowy plik: np. 86271_60W363A_Europe_North_NEW.iso
2. Ustawiamy booktype:
Menu >> „Tools” >> „Drive” >> „Change Book Type” >> zakładka „LiteOn” >> z pola ComboBox „Change For” wybieramy: „Drive (For DVD+R DL Media)” >> z pola ComboBox „New Setting” wybieramy: „DVD-ROM” >> klikamy „Change” >> OK
3. z ComboBox „Write Speed” wybieramy 2.4x (i tak sam zmieni na 4x ale dzięki temu uzyskamy najmniejszą prędkość dla kombinacji nagrywarka / płyta)
4. klikamy w ikonkę nagrywania


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2012, o 02:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 21 paź 2009, o 18:44
Posty: 251
Lokalizacja: Mint...
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
@kohut z tym opisem to trochę nie tak, wiem że ludzie wierzą w czary mary. O co chodzi, o identyfikację naszego pliku .kwi - tak piszą wszyscy. Nie wiem, bo nie podmieniałem, poszedłem najprostszą z możliwych dróg. Odnalezienie mapy w której nie trzeba grzebać to co najmniej połowa sukcesu i nie jest to trudne (chodzi o to aby nie grzebać w plikach płyty). Ja swoją znalazłem (3 dostępne z europy zresztą). Nie nagrywałem na jakimś specjalnie dobrym sprzęcie, mogę wręcz powiedzieć że starym i nieco zajeżdżonym (presario hp5000), w dodatku pod linuksem. Co do płyt, kupiłem co było najtańszego, patrzyłem tylko na pojemność, już na pewno nie na firmę, mapy są powyżej 6gb tylko tym się kierowałem.
Identyfikacja z linku który podał już @kohut poniżej:
http://www.toyota-mapupdates.eu/Shop/Index
Za pomocą tego będzie wiadomo czego szukać w sieci, inaczej długa i wyboista droga z plikiem .kiw - wg tego co piszą ludzie, wolałem się nie przekonywać.
Pliki ściągnięte (właściwe) dosyć dawno zalegały na dysku, dziś nadszedł dzień aby w końcu to sprawdzić. Wypalanie trwało dosyć długo, bo dużo danych i powoli plus weryfikacja (nie wiem po co włączyłem). Nieco z ciekawością poszedłem do samochodu i sukces. Płytkę czyta bez problemu, w sensie mogę z niej w 100% korzystać, pojeździłem nieco samochodem dzisiaj, nie było żadnego problemu, nic się nie zacięło, zatrzymało czy nastąpił zwis. Sukces w 100%.
Jak przeglądałem temat od początku, widać że ludziom brak pomysłu z której strony to ugryźć. Mnóstwo domysłów a wszystko należy zacząć od poprawnej identyfikacji "co mi potrzeba". Inaczej można ściągać setki gb i nie trafić, marnować czas i płyty. Nie kombinowałem też z odłączaniem prądu, wyszedłem z założenia że jak ma nie zadziałać to nie zadziała i żadne hokus-pokus klemami nie pomogą. Z tego co można znaleźć, pliki zrzucone po rozpakowaniu to nie iso tylko nrg. Musiałem zainstalować nero na mincie (to jedna z uciążliwości), bo nie mogłem się z komendą nrg2iso dogadać w terminalu (komenda wywalała że on jest już tym plikiem o który mi chodzi, dłużej się nie chciałem nad tym zastanawiać, z głupim nie będę dyskutował, on zawsze wie lepiej)
Co do samej nawigacji, mam tylko tns 300/310, szału nie ma, zwłaszcza że samo posługiwanie może nie jest trudne ale wymaga przyzwyczajenia się. Ograniczenia których inne nawigacje nie mają stawia wbudowaną nawigację jako dodatkową zabawkę w czasach gdy na androida można mieć dużo lepszy system nawigacyjny (testowałem samsunga galaxy z sygic chyba ze 2 lata temu, już wtedy był super, byłem zachwycony przeliczaniem nowej trasy, - specjalnie skręcałem nie tam gdzie trzeba, chciałem zobaczyć jaką alternatywną trasę zaproponuje sygic). Wolę jednak nawigację "na szybę", mam kilka TT, staram się często aktualizować, przed dłuższymi podróżami zwłaszcza. Ale i tak mnie coś kusi żeby ściągnąć inne mapy, tak z samej ciekawości czy nie będzie problemów.

_________________
<<<=== Donawigowaliśmy do cela ===>>>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2012, o 13:18 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1800
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
Dziwne ze w tym temacie nie pojawił się jeszcze ten link...

http://gpsunderground.com/forum/car-nav ... ota-lexus/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2012, o 15:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 21 paź 2009, o 18:44
Posty: 251
Lokalizacja: Mint...
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
Po otrzymaniu swojego unikalnego numeru płytki nawigacji jednym z pierwszych rezultatów wyszukiwania będzie właśnie podany przez Ciebie link a w nim jak sądzę linki zrzutów z płyt (stąd właśnie pobierałem swoją płytkę), dlatego raczej nie chciało mi się o tym pisać. Większość raczej wie jak znaleźć co potrzebne.

_________________
<<<=== Donawigowaliśmy do cela ===>>>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 19:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 21 paź 2009, o 18:44
Posty: 251
Lokalizacja: Mint...
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
Następna płytka wypalona, czeka na "weryfikację" w czytniku dvd samochodu. Tym razem inne mapy. Jeśli zagoszczę w inne strony EU, zmienię płytkę. Zrobię to na 100%, tylko nie wcześniej niż na wiosnę. Do tej pory płyta będzie leżała w schowku. Na razie brak motywacji aby nurkować pod siedzenie.
Jednak nic specjalnego nie jest potrzebne do wypalania płyt. Przy okazji testów wymieniłem DVD rom w laptopie (różni producenci nagrywarki do tego samego laptopa). Jak już pisałem, stary "złom" spisał się na medal.

...i poproszę o scalenie z poprzednim postem jako że nie ma takiej możliwości dla zwykłego użytkownika.

_________________
<<<=== Donawigowaliśmy do cela ===>>>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 wrz 2013, o 12:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 14:51
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
Witam
Wyżej wymieniana strona toyoty pokazała mi nr PZ445-X03EU-0E. Czy ktoś posiada płytę o takim numerze? Na forum są z końcówką 0C i 0D ale 0E nie znalazłem. Ma to w ogóle jakieś znaczenie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2014, o 18:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 sty 2014, o 17:43
Posty: 1
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: d-4d
Jeśli ktoś wie jaka nagrywarka slim w laptopie daje radę nagrywać mapę płyty dvd+r dl ze zmianą booktype dvd-rom bez problemu proszę o podanie nazwy i numeru jak największą :auto: ilość bo moja tej opcji nie posiada.
Byłbym wdzięczny i proszę nie pisać tam sobie znajdziesz czy tym podobne, jeśli ktoś wie proszę napisać lub pozostawić bez zbędnego komentarza. Jestem laikiem więc proszę o pomoc.

Dziękuję :help:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2014, o 23:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 sty 2012, o 13:05
Posty: 22
Lokalizacja: Wrocław
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D-4D
Witam
Mam problem z nawigacją TNS600 b9001. Musiałem odłączyć akumulator i niestety przestało mi działać radio. Nie czyta mi płyty ani oryginalnej (jest trochę porysowana) ani przegranych. Nie wiem czy to zepsuty laser czy płyta. Czy ktoś z okolic wrocławia miałby na tyle ochoty aby pożyczyć mi na 5 minut sprawdzoną płytę abym mógł sprawdzić w czym jest problem? BARDZO PROSZĘ O POMOC.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda