TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 18 lis 2018, o 01:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 paź 2013, o 00:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2013, o 00:11
Posty: 10
Lokalizacja: podlaskie
Marka: toyota
Model: t25 prestige
Rocznik: 2004
Silnik: 2,4 benzyna 2AZ-FSE
mapy pewnie tu znajdziesz - http://chomikuj.pl/artar/TNS700 ,a o spolszczeniu napisze niedługo padre ma gen 05 - tns700 dvd system w swojej t25 i będzie szukal PL,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2013, o 22:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 paź 2013, o 22:45
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: RAV4
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 diesiel
A jest jakaś chętna osoba do sprzedania kopii lub oryginału płyty map 2011 dla TNS 300 (Toyota RAV4)?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2013, o 18:22 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2013, o 00:11
Posty: 10
Lokalizacja: podlaskie
Marka: toyota
Model: t25 prestige
Rocznik: 2004
Silnik: 2,4 benzyna 2AZ-FSE
witam ,jak obiecywałem tak powiadamiam - spolszczenie jest mozliwe, na podlasiu chcą około 700 pln ale zbytnio nie chcą się w tym babrac. a ze mam znajomego co ma znajomego i ten ma znajomego , tak ze usługa wychodzi gratis , ( czyli symboliczna buteleczka) :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2014, o 18:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 gru 2013, o 03:38
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis 2.2 D-cat
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 disel
Witam. Czy pomoze ktoś..... i powie mi jaki model GPS jest a avensis z 2006r 2.2 177kM. Monitor wysuwany do góry.
Dzieki i pozdrawiam


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2014, o 20:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lis 2013, o 19:54
Posty: 110
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1CD-FTV 2.0-D4D
wolas99 napisał(a):
A jest jakaś chętna osoba do sprzedania kopii lub oryginału płyty map 2011 dla TNS 300 (Toyota RAV4)?



Też takiej płyty poszukuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2014, o 12:13 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 27 sty 2014, o 22:09
Posty: 31
Lokalizacja: Cieszyn
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D4D 150KM
i jak ograną ktoś to spolszczenie?? Chętnie odkupie nie koniecznie za 500zł jak na all...... Wkurza mnie to ,że spolszczenie do X6 kosztuje 300zł ,a do ave kosmiczna cena.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2014, o 19:02 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20562
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Czy ten brak PL to taki wielki problem? Te urzadzenia uzywaja wyjatkowo ograniczony zasob slow. pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2014, o 22:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 mar 2014, o 21:57
Posty: 1
Marka: Audi
Model: A3 8L
Rocznik: 2001
Silnik: 1.9TDI
Witam

Nie wiem czy piszę w dobrym temacie... Jestem Toyotowym lajkiem...

Czy ktoś podpowie jaki to dokładnie model nawigacji ? :
http://obrazki.elektroda.pl/6694333500_1313432113.jpg

Avensis 2008r.

Jak mogę najłatwiej spolszczyć MENU i gdzie najłatwiej dostanę najnowsze mapy na Polskę ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2014, o 23:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Model to TNS700 B9010 ,polskie menu z mapa E18 i polskim lektorem do nabycia na allegro cena 600 ale mozna sie dogadac ze sprzedajacymi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2014, o 20:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2013, o 00:11
Posty: 10
Lokalizacja: podlaskie
Marka: toyota
Model: t25 prestige
Rocznik: 2004
Silnik: 2,4 benzyna 2AZ-FSE
Navi-Project
Mickiewicza 27
18-400 Łomża

kom.: +48 516 757 656

www.navi-project.pl


lub :
AUDIOmaniak
Pomorska 17B
84-230 Rumia

tel.: +48 058 782 26 36
kom.: +48 508 211 829

www.audiomaniak.eu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2014, o 13:57 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2014, o 19:58
Posty: 719
Lokalizacja: Francja
Pochwały: 57
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-CAT
sorry, że odgrzebuję temat ale sprzedaje swoją navi i mam też taką fabryczną w toyce wysuwaną do góry, znalazł ktoś kogoś kto wgrywa mapy do tej navi? W salonie kopara mi opadła jak mi powiedzieli, że aktualizacja 800zł :o za tyle to mam zwykłą navi z górnej półki...

_________________
Moja Avka:
viewtopic.php?f=63&t=19959


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2014, o 16:24 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2009, o 20:16
Posty: 3090
Lokalizacja: Bydzia
Pochwały: 31
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2,0 benzyna 1AZFSE
Dlatego do swojej nie wgrywam aktualizacji lecz chcę dokupić sobie tablecik z GPS i 3G będzie taniej

_________________
tadeusz54
Samochody mają jeździć a nie odwiedzać serwisy. Spamerzy górą


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2015, o 00:02 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Witam, posiadam płyty z nawigacja dla TNS600 oraz TNS700 ( gen 3 gen 5), tns300 / tns 310 oraz do ekranu od góry. zainteresowanych proszę o kontakt


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2015, o 14:28 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 6 paź 2014, o 12:58
Posty: 51
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2.2 D4D
Witam!Nie wiem czy odpowiedni temat,ale nie chce zaśmiecać forum dlatego spróbuje tutaj. W swoim aucie mam system nawigacji TNS300 z czytnikiem i centralką umieszczona pod fotelem kierowcy. Ta nawigacja jest mi zupełnie zbędna, a dodatkowym argumentem za jej usunięciem jest fakt,ze chce miec na ekranie komputera podwójną informacje o paliwie,co w przypadku podłączonej nawigacji jest niemożliwe ponieważ caly czas jest ekran startowy navi. Moje pytanie brzmi-czy jezeli wymontuje czytnik plyt oraz wszystkie graty spod siedzenia kierowcy,poodpinam kable,to czy ekran na komputerze wróci samoczynnie do stanu pierwotnego (czyli pojawia sie od razy dwie informacje nt.spalania),czy trzeba będzie w jakiś sposób przeprogramować komputer? I drugie pytanie-czy odpuecie navi nie spowoduje pojawienia sie jakiegoś błędu komputera,radia czy innych rzeczy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2015, o 14:44 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 paź 2015, o 15:27
Posty: 68
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Mam ten sam dylemat. Tutaj viewtopic.php?p=438205#p438205 kolega przeprowadził taki zabieg. Pytałem go o szczegóły na PW, ale od jakiegoś czasu się nie logował na forum.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2015, o 14:51 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 paź 2015, o 15:27
Posty: 68
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Hej.

Zdemontowałem u siebie to badziewie. Odkręciłem fotel, wymontowałem to urządzenie spod fotela i komputer pokładowy automatycznie przestawił się na tryb bez nawigacji.

Pozdrawiam,
Adam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2016, o 16:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 gru 2015, o 17:15
Posty: 5
Marka: toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1.8 benzyna
Witam,
Panowie zakupiłem avensis 2004 r kombi, mam pytanie posiadam w niej nawigacje, cała centralka jest pod fotelem kierowcy.
Mam pytanie jak mogę sprawdzić jaka to nawigacja? bo chciałbym jakieś płyty do niej zamówić? na tej centralce nic nie jest napisane.
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2016, o 19:31 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 paź 2015, o 15:27
Posty: 68
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Jeśli wyświetlacz do niej jest na małym monitorku komputera pokładowego, to jest to TNS 300. Taniej będzie kupić zwykłą nawigację pod szybę niż aktualną płytę z polskimi drogami.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2016, o 22:56 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, o 19:18
Posty: 55
Lokalizacja: Paczków
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D-4D 116ps
Albo monochromatyczna TNS300 lub Generation 01 gdy otwierany ekran pod szybą. Najlepiej fotkę podeślij.
Co do kwestii map to numery jakie są na płycie, jeśli takową posiadasz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lip 2017, o 16:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lis 2013, o 19:54
Posty: 110
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1CD-FTV 2.0-D4D
Może ktoś w prostych słowach opisze jak mam uruchomić nawigację TNS-300 w Avensis T 25 z 2005r.Chciałbym aby wyświetlało mi się non stop moje położenie miasto, ulica.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2017, o 14:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 sie 2017, o 14:06
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D-4d
szafa napisał(a):
Może ktoś w prostych słowach opisze jak mam uruchomić nawigację TNS-300 w Avensis T 25 z 2005r.Chciałbym aby wyświetlało mi się non stop moje położenie miasto, ulica.

Kliknij środkowy guzik ten pokręcany :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2017, o 14:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 sie 2017, o 14:06
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D-4d
Witam. Posiadam T25 z 2005 roku. Mam w niej navi TNS300 z wyświetlaczem na podszybiu obok komputera. Dostałem od kolegi płytę do tego typu nawigacji z nową mapą PL i polskim lektorem. Pytanie. Jak wgrać tą nową mapę? Jaka jest kolejność uruchamiania i co trzeba wcisnąć by się mapa zaktualizowała? Odłączanie klem i wkładanie i wyjmowanie płyty na zapalonym i zgaszonym silniku nic nie daje. Może jest jakaś kombinacja klawiszy by uruchomić wgranie mapy. Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2017, o 14:56 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2273
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 100
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
jakmave napisał(a):
Witam. Posiadam T25 z 2005 roku. Mam w niej navi TNS300 z wyświetlaczem na podszybiu obok komputera. Dostałem od kolegi płytę do tego typu nawigacji z nową mapą PL i polskim lektorem. Pytanie. Jak wgrać tą nową mapę? Jaka jest kolejność uruchamiania i co trzeba wcisnąć by się mapa zaktualizowała? Odłączanie klem i wkładanie i wyjmowanie płyty na zapalonym i zgaszonym silniku nic nie daje. Może jest jakaś kombinacja klawiszy by uruchomić wgranie mapy. Pozdrawiam.


Jeśli płyta jest prawidłowo przygotowana wystarczy wsunąć do napędu.
Wygląda mi na to, że masz płytę nieodpowiednią do TNS300.

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda