TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 13 gru 2017, o 16:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lis 2016, o 09:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 paź 2016, o 18:33
Posty: 24
Marka: Toyota
Model: Avensis t27
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0 diesel
Cześć,

Mam pytanie dotyczące przybliżania mapy. Moja cały czas wraca do jakiejś swojej ustalonej wartości. Aby było jaśniej. Na ekranie mamy lupke w której możemy zmieniać skale lub możemy tez to robić za pomocą prawego pokrętła. Jak trochę oddlę mapę, ona po jakiejś chwili wraca do poprzedniego ustawienia i tak w kółko.

Drugie pytanie jak jestem w opcji wyboru skali ( ta lupka) zauważyłem ze mogę kliknąć raz jeszcze na ta lupke i wtedy ona podświetla się na niebiesko ( i chyba dopala się małe a - jakiś tryb automatyczny ale czego? ) - za co to jest odpowiedzialne, bo tez nie jestem w stanie do tego dojść. Czytam instrukcje ale tam nie ma takiego info.

Dziękuje


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2016, o 13:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 paź 2008, o 15:41
Posty: 159
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 2ZR-FAE
Prawdopodobnie jest to automatyczny zoom przy skrzyżowaniach. U mnie (TT&G v.1) ustawia się to w opcjach, w nowszej być może właśnie przez puknięcie w lupkę.

_________________
Pozdrawiam,
Kuba
ZRT271L-AWFGPW


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2016, o 19:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 paź 2016, o 18:33
Posty: 24
Marka: Toyota
Model: Avensis t27
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0 diesel
W opcjach tez znalazłem natomiast on zawsze przybliża na maxa :). Dzięki.

Ciekawe jak to działa :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 04:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2009, o 02:16
Posty: 463
Lokalizacja: z Gór
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 1.8
Rocznik: 2015
Silnik: 2ZR
Ja mam za trochę inny problem - nie mogę załączyć widoku 3D w nawigacji.
W ustawieniach wpisuję opcję 3D, lecz mapa automatycznie przełącza się w 2D.
Macie może jakieś rozwiązanie?

_________________
Avensis nr.3 - Business Edition 1.8 V-matic 2015
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda