TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 lip 2018, o 15:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 maja 2018, o 21:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2018, o 21:39
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2015
Silnik: 2.0 diesel
Witam,

Jestem nowy tutaj i nowy w temacie Toyoty, której od kilku tygodni jestem posiadaczem.
Witam Wszystkich! :-D

Na początek sprawa nawigacji, którą teoretycznie powinienem w pojeździe mieć, jednakże po wciśnięciu przycisku NAVI pojawia się
komunikat, że opcja ta nie jest dostępna.

Cóż uczynić aby tą navi jednak mieć??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2018, o 22:40 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 551
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Dokupić moduł nawigacji Touch and Go 2.
Przykład:
http://allegro.pl/toyota-auris-avensis- ... 18310.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 cze 2018, o 09:07 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Dokładnie.
Z tym że jak już kupować, to moduł z plusem.
Model Extension to Go, model High to Go Plus.
Pamiętaj żeby kupić od razu z anteną GPS i musi być wersja niezarejestrowana na innym koncie toyota.pl bo inaczej nie zarejestrujesz na siebie i tym samym nie zakupisz kodu do aktualizacji map.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2018, o 11:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2018, o 21:39
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2015
Silnik: 2.0 diesel
Dzięki za odpowiedź.

Jest szansa żeby kupić używaną i niezareejstrowaną? i czy można to jakoś sprawdzić na etapie zakupu?

Nowa ile warta? :chytry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2018, o 23:17 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Wysłałem Ci na priv nr telefonu sprzedawcy z allegro, od którego kupowałem swój moduł. Telefonicznie załatwiliśmy kwestie rejestracji - przysłał mi numery, a ja wklepywałem na swoim koncie toyota.pl czy mogę go zarejestrować. Kiedy się udało, to ten moduł zakupiłem.
Nowy z ASO jak pytałem, to kosztował coś koło 2500PLN plus antena GPS, z allegro masz za pół ceny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2018, o 20:17 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 cze 2009, o 10:28
Posty: 36
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
Cześć Wszystkim.
Chcaiłem się dołączyć do do postu kolegi. Mam ten sam problem.
Pytanie 1:
Czy to jest TT1 czy TT2??
Pytanie 2:
W/g listy powinienem mieć nawigację, antenę itp:
Rozebrałem przedni schowek i zrobiłem kilka fotek i porównując ze schematami wygląda jednak, że hula tam wiatr i nawigacji NIET!, pytanie jak z resztą? Czy ja źle odczytuję liste wyposażenia?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2018, o 20:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 cze 2009, o 10:28
Posty: 36
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
Nie moge dodac kolejnych zdjęć...w czym problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2018, o 20:31 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
brader74 napisał(a):
Nie moge dodac kolejnych zdjęć...w czym problem?


Zdjęcia najlepiej zamieszczać na zewnętrznych serwerach, np. fotosik.pl a tu wklejasz tylko linki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2018, o 20:34 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 cze 2009, o 10:28
Posty: 36
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
juz weszło


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2018, o 23:15 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Ewidentnie brakuje Ci modułu nawigacyjnego o którym rozmawialiśmy wcześniej.
Może tylko któryś z Szanownych Kolegów podpowiedziałby, czy to jest TT1 czy TT2?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2018, o 11:51 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 cze 2009, o 10:28
Posty: 36
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
W necie znalazłem cos takiego opis TT2:
https://allegro.pl/toyota-avensis-t27-r ... 82762.html
Wygląda jak u mnie.
Tak niby wygląda TT1:
http://allegro.pl/toyota-rav4-nawigacja ... 07024.html
Niestety to jest allegro, więc opis może być niedokładny.
Lista mojego wyposażenia pokazuje, że miałem komplet, jednak w szwajcarii skąd był sprowadzony po wypadku, widać ktoś usunął sam moduł nawigacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2018, o 12:01 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Zerknij do tego linka, może Ci pomoże :

http://avensis.info/viewtopic.php?f=4&t=19659&start=30#p444474


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2018, o 12:46 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 cze 2009, o 10:28
Posty: 36
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
Dzięki Martinez,
"System multimedialny Toyota Touch 2 został wprowadzony w AVE od 02/2014."
ja mam z maja 2013 - ALE:
86140A RECEIVER ASSY, RADIO & DISPLAY
86140-05010 PANASONIC, ID=59005 1
86140-05050 PANASONIC, ID=53896, AUDIO-DISPLAY AUDIO & 6PEAKER & DAB 1

05010 i 05050 wskazują na TT1
tylko, że dalej są te Bracket Radio Receive o nr 05090.....bracket - wspornik ??
86140B KNOB, RADIO & DISPLAY RECEIVER SWITCH 90011-25199 1
86211J BRACKET, RADIO RECEIVER, NO.1 86211-05090 1
86212C BRACKET, RADIO RECEIVER, NO.2 86212-05090 1

W najgorszym wypadku czeka mnie rozbiórka panelu, ale chciałbym tego uniknąć...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2018, o 23:34 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 551
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Zrób zdjęcie tyłu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lip 2018, o 00:19 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 511
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
brader74 napisał(a):
W najgorszym wypadku czeka mnie rozbiórka panelu, ale chciałbym tego uniknąć...


Rozbióra to prościzna.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda