TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 wrz 2017, o 02:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 paź 2016, o 11:09 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 sty 2010, o 00:29
Posty: 29
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1
Warunkiem samodzielnej aktualizacji jest posiadanie aktywnego konta na "Moja Toyota".


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 11:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2016, o 21:45
Posty: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL2
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Posiadam ale nie ma nigdzie opcji pobrania softwaru. Tylko mapy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 11:35 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 6 mar 2016, o 12:57
Posty: 46
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27FL2015
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 2ZE-FAE LPG BRC
Software (w sensie firmware) zaktualizujesz w serwisie albo ściągając aktualizację z Techstream-a (konto płatne).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 12:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2016, o 21:45
Posty: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL2
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Czy moze ktos ma dostep do techstremu aby pobrac 6.8.0L?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 13:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 sty 2010, o 00:29
Posty: 29
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1
Pobierając aktualizację 6.8.0, aktualizujemy nie tylko mapy, a także "soft" do radia. Poprawiono w nim kilka drobiazgów, np. możliwość zdefiniowania ulubionych kontaktów telefonicznych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 13:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2016, o 21:45
Posty: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL2
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Ok teraz widze. Na poczatku jest platna ale po dodaniu do koszyka zmienia sie cena na 0zl.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 18:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Pobieram, zobaczę co jest nowego, chociaż jeszcze nie rozpoznałem całkowicie wszystkich funkcji urządzenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 21:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
msstefan2 napisał(a):
Ok teraz widze. Na poczatku jest platna ale po dodaniu do koszyka zmienia sie cena na 0zl.


Właśnie zaktualizowałem do wersji 2.8.0L. Dziwna sprawa, ale po zaktualizowaniu wszedłem na stronę My-toyota i już nie widziałem wśród dostępnych mi aplikacji wersji 2.8.0L, tylko ponownie wersja przedostatnia czyli 2.7.0L. Czyżby trzeba było mocno pilnować pendrive'a z oprogramowaniem najnowszym?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 22:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Faktycznie znikła nowa wersja map 6.8, na stronie Moja Toyota jest ponownie 6.7. Ja zdążyłem zaktualizować na 6.8


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 23:33 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
Wojteksw napisał(a):
Faktycznie znikła nowa wersja map 6.8, na stronie Moja Toyota jest ponownie 6.7. Ja zdążyłem zaktualizować na 6.8

Podejrzewam, że wersja 6.7.0 jest wersją bazową dla 3-letniej aktualizacji. W końcu nastąpił wtedy przeskok z 4.5.0, aż do 6.7.0. Pewnie zobaczymy nową wersję gdy pojawi się np. 6.9.0, po której ściągnięciu znowu będziemy oglądali wersję 6.7.0., ako bazową. Tylko to wymaga zachowania pendrive'a z aktualizacją na wszelki wypadek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 09:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Dla mnie jest to dziwne, nowa wersja była 1 dzień i znikła, a co z osobami co nie wiedziały o aktualizacji. Myślałem, że aktualizacja znikła po ściągnięciu plików, tylko dla mnie, ale po wylogowaniu też nie ma nowej wersji. A może był jakiś błąd i szybko wycofali nową wersję, takie cuda były w Automapie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 10:09 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
Wojteksw napisał(a):
Dla mnie jest to dziwne, nowa wersja była 1 dzień i znikła, a co z osobami co nie wiedziały o aktualizacji. Myślałem, że aktualizacja znikła po ściągnięciu plików, tylko dla mnie, ale po wylogowaniu też nie ma nowej wersji. A może był jakiś błąd i szybko wycofali nową wersję, takie cuda były w Automapie.

Fakt... bez logowania też nie ma najnowszej aktualizacji do wyboru. Ja ją już zainstalowałem w samochodzie... w razie czego wcześniejszą wersję też mam w zapasie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 15:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:30
Posty: 222
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: T27FL Prestige cvt
Rocznik: 2015
Silnik: 2,0 benz. valvematic
Wojteksw napisał(a):
Dla mnie jest to dziwne, nowa wersja była 1 dzień i znikła, a co z osobami co nie wiedziały o aktualizacji. Myślałem, że aktualizacja znikła po ściągnięciu plików, tylko dla mnie, ale po wylogowaniu też nie ma nowej wersji. A może był jakiś błąd i szybko wycofali nową wersję, takie cuda były w Automapie.

Pytałem w ASO czy wiedzą coś na temat nowej wersji map.
Otrzymałem dość wymijającą odpowiedź, iż czekają na klucz do aktualizacji Touch 2 & Go w wersji H.
Czyli jest coś nowego, ale jeszcze nie udostępnione.
Co do portalu my.toyota.eu.
Dane tam umieszczane nie zawsze są wiarygodne.
Przykład -istnieją przekłamania w wykazie kompatybilnych telefonów z Touch 2 & Go. Portal nie nadąża za wprowadzanymi zmianami w oprogramowaniach smartfonów i przy zakupie nowego telefonu można się przejechać. Kupisz komórkę jako urządzenie w pełni kompatybilne z nawigacją (w/g portalu) ale w praktyce działają tylko niektóre funkcje gdyż w międzyczasie nastąpiła aktualizacja Androida a zmiany wpłynęły negatywnie na współdziałanie z navi.
W ten sposób odłożyłem na półkę ostatnio zakupiony telefon.
Poczekajmy, zobaczymy co nowego Toyota wymyśliła w oprogramowaniu

_________________
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 15:42 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9415
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 495
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
Zbigniewa napisał(a):
Wojteksw napisał(a):
Poczekajmy, zobaczymy co nowego Toyota wymyśliła w oprogramowaniu

Zapewne nic dobrego i mądrego ;-)

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 15:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:30
Posty: 222
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: T27FL Prestige cvt
Rocznik: 2015
Silnik: 2,0 benz. valvematic
pafcio napisał(a):
Zbigniewa napisał(a):
Wojteksw napisał(a):
Poczekajmy, zobaczymy co nowego Toyota wymyśliła w oprogramowaniu

Zapewne nic dobrego i mądrego ;-)

Ech, Pafcio, trzeba być dobrej myśli, wszak już zaufaliśmy tej Firmie wydając trochę kasy na ich samochody.
Ale faktem jest, że czasami czuję się niedowartościowany przez Toyotę, patrząc na konkurencyjne marki.

_________________
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
budles napisał(a):
Wojteksw napisał(a):
Faktycznie znikła nowa wersja map 6.8, na stronie Moja Toyota jest ponownie 6.7. Ja zdążyłem zaktualizować na 6.8

Podejrzewam, że wersja 6.7.0 jest wersją bazową dla 3-letniej aktualizacji. W końcu nastąpił wtedy przeskok z 4.5.0, aż do 6.7.0. Pewnie zobaczymy nową wersję gdy pojawi się np. 6.9.0, po której ściągnięciu znowu będziemy oglądali wersję 6.7.0., ako bazową. Tylko to wymaga zachowania pendrive'a z aktualizacją na wszelki wypadek.


na niemieckojęzycznej stronie "Przyjaciół Prius" też jest o tym dyskusja, z której wynika, że Toyota wycofała szybko tę aktualizację...
https://www.priusfreunde.de/portal/inde ... itstart=45


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:05 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9415
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 495
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
budles napisał(a):
budles napisał(a):
Wojteksw napisał(a):
Faktycznie znikła nowa wersja map 6.8, na stronie Moja Toyota jest ponownie 6.7. Ja zdążyłem zaktualizować na 6.8

Podejrzewam, że wersja 6.7.0 jest wersją bazową dla 3-letniej aktualizacji. W końcu nastąpił wtedy przeskok z 4.5.0, aż do 6.7.0. Pewnie zobaczymy nową wersję gdy pojawi się np. 6.9.0, po której ściągnięciu znowu będziemy oglądali wersję 6.7.0., ako bazową. Tylko to wymaga zachowania pendrive'a z aktualizacją na wszelki wypadek.


na niemieckojęzycznej stronie "Przyjaciół Prius" też jest o tym dyskusja, z której wynika, że Toyota wycofała szybko tę aktualizację...
https://www.priusfreunde.de/portal/inde ... itstart=45

Mówiłem, że zjebali! :hahaha: :jezyk:

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
Ale czy Toyota nie powinna dla zwykłej przyzwoitości umieścić jakiegoś komunikatu na stronie Moja Toyota dla użytkowników o przyczynach takiej sytuacji? "Przepraszamy, ale z uwagi na odkryty błąd w aktualizacji 6.8.0L zmuszeni byliśmy wycofać tę aktualizację. Tym którzy już ją pobrali.......... Przewidywany czas przywrócenia aktualizacji........"
Czy oczekuję za wiele? To byłoby okazanie minimum szacunku do swoich klientów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:30
Posty: 222
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: T27FL Prestige cvt
Rocznik: 2015
Silnik: 2,0 benz. valvematic
budles napisał(a):
budles napisał(a):
Wojteksw napisał(a):
Faktycznie znikła nowa wersja map 6.8, na stronie Moja Toyota jest ponownie 6.7. Ja zdążyłem zaktualizować na 6.8

Podejrzewam, że wersja 6.7.0 jest wersją bazową dla 3-letniej aktualizacji. W końcu nastąpił wtedy przeskok z 4.5.0, aż do 6.7.0. Pewnie zobaczymy nową wersję gdy pojawi się np. 6.9.0, po której ściągnięciu znowu będziemy oglądali wersję 6.7.0., ako bazową. Tylko to wymaga zachowania pendrive'a z aktualizacją na wszelki wypadek.


na niemieckojęzycznej stronie "Przyjaciół Prius" też jest o tym dyskusja, z której wynika, że Toyota wycofała szybko tę aktualizację...
https://www.priusfreunde.de/portal/inde ... itstart=45

To znaczy, że jest to kolejna wpadka Toyoty w tej problematyce.
Poprzednia aktualizacja też była poprawiana (gdy chciałem uaktualnić w ASO, doradzili aby odczekać jeszcze ciut, bo posiadają informację o wprowadzanych korektach).
Też zasłaniali się brakiem klucza do najnowszego update.

_________________
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
W dniu dzisiejszym rozmawiałem w serwisie Toyoty i dowiedziałem się, że prawdopodobnie nowa wersja zawierała błędy, dlatego natychmiast usunięto, ale jest to wiadomość nie potwierdzona. Zgadzam się z tym, że powinien być komunikat na stronie Toyoty. Mam nadzieję, że po mojej wczorajszej aktualizacji nic nie zostanie uszkodzone, tym bardziej, że aktualizowałem trzynastego i może okazać się pechowym.
Mogłem poczekać do dziś z aktualizacją.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:30
Posty: 222
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: T27FL Prestige cvt
Rocznik: 2015
Silnik: 2,0 benz. valvematic
budles napisał(a):
Ale czy Toyota nie powinna dla zwykłej przyzwoitości umieścić jakiegoś komunikatu na stronie Moja Toyota dla użytkowników o przyczynach takiej sytuacji? "Przepraszamy, ale z uwagi na odkryty błąd w aktualizacji 6.8.0L zmuszeni byliśmy wycofać tę aktualizację. Tym którzy już ją pobrali.......... Przewidywany czas przywrócenia aktualizacji........"
Czy oczekuję za wiele? To byłoby okazanie minimum szacunku do swoich klientów.

Człowieku, do tego trzeba mieć klasę i odwagę przyznania się do błędu.
Z drugiej strony, administrator portalu my.toyota.eu, może wiedzieć tylko tyle co my, użytkownicy.
Co innego TMP - to przecież oni są naszymi reprezentantami u producenta, ale jak nie wiadomo o co chodzi, to może chodzić tylko o... kobiety, bo pieniądze to rzecz nabyta.

_________________
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 16:23 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:30
Posty: 222
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: T27FL Prestige cvt
Rocznik: 2015
Silnik: 2,0 benz. valvematic
Wojteksw napisał(a):
W dniu dzisiejszym rozmawiałem w serwisie Toyoty i dowiedziałem się, że prawdopodobnie nowa wersja zawierała błędy, dlatego natychmiast usunięto, ale jest to wiadomość nie potwierdzona. Zgadzam się z tym, że powinien być komunikat na stronie Toyoty. Mam nadzieję, że po mojej wczorajszej aktualizacji nic nie zostanie uszkodzone, tym bardziej, że aktualizowałem trzynastego i może okazać się pechowym.
Mogłem poczekać do dziś z aktualizacją.

No tak, czternasty posiada magiczną moc poprawiania błędów popełnionych przez producenta oprogramowania nawigacji.
Bez obrazy, żartuję.
W razie czego zawsze możesz ścigać ASO, podstawę masz solidną.

_________________
AVE!
Obyś Żył Wiecznie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2016, o 17:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Jeszcze działa, a więc trzynasty nie posiada takiej mocy jak mu przypisują. Nie przejmuję się, przecież nie kupiłem kraka w bramie przed bazarem, tylko pobierałem z legalnego źródła.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2016, o 00:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 paź 2016, o 23:56
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 Diesel
Witam,

ja wczoraj zakupiłem aktualizację do Toyota Touch&Go - 6.8.OL.
wgrała mi sie wersja Toyota Touch2&Go (nie wiem czy tak powinno być).
Niestety jak wcześniej mogłem podłączyć się do internetu, tak teraz brak dostępu.
Mam dostęp do muzyki i obsługi telefonu.
Czy mogę podłączyć mojego Samsunga S7 edge (android 6) do navi z internetem?


Co dziwne dzisiaj w liście zakupowej nie widzę już mojego zakupu (wersji do pobrania),
natomiast widzę fakturę za wersję 6.8.OL a w drugiej kolumnie napis zwrot. (Czy to oznacza,
że wersja będzie zmieniona, czy może jeszcze coś innego?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2016, o 08:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Czy na fakturze masz kwotę 520 czy 0 zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2016, o 16:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2016, o 21:45
Posty: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL2
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
U mnie 0zl. Aktualizacje pobralem ale nie instalowalem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2016, o 19:24 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 gru 2015, o 20:14
Posty: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T29 Premium
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 Valvematic CVT
msstefan2 napisał(a):
U mnie 0zl. Aktualizacje pobralem ale nie instalowalem.

Ja zainstalowałem i jak na razie niczego niepokojącego nie zauważyłem... Nie zauważyłem też żadnych zmian.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2016, o 19:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 194
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
U mnie jest 0 zł. i pojawił się napis zwrot. Dotychczas korzystałem z Automapy i zawsze analizowałem co dodano w nowych wersjach. Oczywiście Automapa nie jest doskonałym produktem ale dało się z tym jeździć. Na mapach Toyoty nie ma żadnych informacji o pokryciu dróg w poszczególnych krajach, bardzo duże zaległości w danych adresowych, mój dom mimo, że mieszkam już 20 lat nie jest naniesiony na mapy. Wiele ulic nie ma naniesionych w nawigacji. Ciekawy jestem kto jest aktualnie dostawcą map dla Toyoty?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2016, o 01:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 paź 2016, o 23:56
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 Diesel
Wojteksw napisał(a):
Czy na fakturze masz kwotę 520 czy 0 zł.


520 PLN


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2016, o 13:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 paź 2016, o 18:33
Posty: 24
Marka: Toyota
Model: Avensis t27
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0 diesel
Cześć,

Odebrałem avensisa i u mnie wersja zainstalowana 4.5.0WH (2015v.2) - samochód z tego roku - przyjechał do polski jakoś na początku miesiąca października br.

Próbowałem i w sumie pobrałem ze sklepu Aktualizacja 6.7.0H (koszt 0 po podaniu kodu z systemu w samochodzie) zgrałem na pendrive i po umieszczeniu pendrive w samochodzie pokazuje ze to nie ten plik. Żadnego innego nie widzę do aktualizacji... Czy ta aktualizacja nie pasuje do mojego samochodu? Skoro tak to dlaczego po wpisaniu tego klucza z systemu kwota zmieniła się na 0 zł.

Jakieś to pogmatwane dla mnie, a miało być takie wszystko proste :) , a może to co mam zainstalowane to jest już najnowsza mapa?

Moja wersja to prestige jeżeli z jakiegoś powodu jest to ważne.

Co powinienem teraz zrobić?

Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda