TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 11 gru 2018, o 21:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lut 2018, o 19:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 lut 2018, o 19:21
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 Diesel
Panowie mam problem, mianowicie potrzebuję zaktualizować tytułową nawigację w moim Verso, jednak nie mam dostępu do starszego laptopa. Czy ktoś z was z terenu małopolski lub śląska podjął by się tego zadania, oczywiście odpłatnie? :). Jeśli tak, proszę o priv, bardzo mi na tym zależy :).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2018, o 12:19 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1579
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
parę postów wcześniej dawałem namiar na gościa z Kazachstanu który Ci wygeneruje zdalnie kod aktuywacyjny

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2018, o 20:07 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
W Verso hdd nie ma możliwości aktualizacji poprzez kod aktywacyjny tylko wyjęcie fizycznie dysku

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 kwi 2018, o 17:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 cze 2016, o 21:37
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 Benzyna
Jest juz nowa aktualizacja?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2018, o 08:24 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Tak jest 2018-2019 v1

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2018, o 07:36 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2017, o 13:31
Posty: 66
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna/lpg
Czy jest ktoś z Wrocławia, bądź okolic, pomocny do zaktualizowania mapy ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2018, o 12:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 mar 2016, o 23:09
Posty: 9
Marka: Toyota
Model: AR2
Nadwozie: inne
Rocznik: 2011
Silnik: ZGR21L-GWFEPW
nowik napisał(a):
Tak jest 2018-2019 v1

Witam,
Czy ktoś już aktualizował?
Jaki symbol produktu?
Odkupię jak ktoś już wykorzystał - Warszawa

pozdrawiam
Remigiusz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2018, o 15:11 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
numer katalogowy PZ445-HD330-0P

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2018, o 00:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 sie 2017, o 02:23
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0 D4D
Nowe mapy są dostępne do touch & go :ver. 6.11.0

Gesendet von meinem Redmi Note 4 mit Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2018, o 14:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 sty 2011, o 14:21
Posty: 10
Lokalizacja: łódź
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
właśnie dziś znajomy mi wgrał


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2018, o 16:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 cze 2016, o 21:37
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 Benzyna
:wow: ale to jest 2017-2018 a pisali ze jest juz 2018-2019?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2018, o 12:38 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2012, o 15:44
Posty: 89
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 Premium
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 valvematic 147km
Jest już nowa wersja.

_________________
Pozdrawiam
Robert


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 19:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Nie mogę nigdzie na necie znaleźć przejściówki IDE 2'5 na SATA, nie ma ktoś do odsprzedania bądź jest bardziej ogarnięty w wyszukiwaniu w necie i pomoże.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 19:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Coś takiego http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- ... 24647.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 20:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Super dzieki, zasilanie jest w tym adapterze czy osobno idzie?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 20:05 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Ale czekaj, to jest chyba nie to, bo tu są piny od strony IDE, czyli męski czesc, a przecież w dysku są styki.


Edit, znazlem, i tak dzięki za podpowiedź

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6079697969

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 21:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 408
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Dałem przykład, są różne, nawet działające w dwie strony.
Cieszę się, że znalazłeś odpowiednią.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 18:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Wiram, mam problem z odpaleniem programu hdat2 z cd. Pobrałem najnowszą wersję ze stronki, chyba v61. Nagrałem obraz na CD. Ustawiłem w Biosie bootowanie z napędu CD. Pojawia się pierwszy ekran "ten niebieski" wybieram pierwsza opcję i zaczyna wczytywać i wywala błędy że nie może załadować sterownika napędu CD i żeby sprawdzić połączenie kabla IDE. Poniżej załączam zdjęcia.

Ktoś wie czemu tak się dzieje? Komputer raczej nowszej generacji bo płyta główna z chipsetem Z170 i Intel 7700k. Napęd DVD podłączony kablem SATA bo inaczej się nie da. I tak zastanawiam się czy to nie musi być przypadkiem poprzez kabel IDE? Tryb SATA w Biosie to AHCI. Ma ktoś jakiś pomysł ?ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 18:52 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2011, o 16:40
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 2ZR-FAE
A próbowałeś opcji numer 4: Load All drivers, może w tym tkwi problem.

_________________
Historia: 3 x 126p; Kadett D; Kadett E; Sunny [N14], Avensis [T22] Crashed; Almera [N15]; Avensis [T25]; Avensis T27...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 18:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Tez, to samo.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 19:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 wrz 2008, o 12:21
Posty: 12
Lokalizacja: nowogard
Mam pytanie czy płyty aktualizacyjne działają raz czy kilka razy?, do nawigacji B9012.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 19:58 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 83
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
arielus5 napisał(a):
Mam pytanie czy płyty aktualizacyjne działają raz czy kilka razy?, do nawigacji B9012.


Działają cały czas :)

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 22:20 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2011, o 16:40
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 2ZR-FAE

Zerknij na fragment od 9:45, na Twojej fotce nr 3 w trzeciej linijce jest sugestia "Change the 'SATA operation' options in BIOS from AHCI to ATA/IDE" na filmiku gość pokazuje co i jak.

_________________
Historia: 3 x 126p; Kadett D; Kadett E; Sunny [N14], Avensis [T22] Crashed; Almera [N15]; Avensis [T25]; Avensis T27...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 22:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
rozr111 napisał(a):
Wiram, mam problem z odpaleniem programu hdat2 z cd. Pobrałem najnowszą wersję ze stronki, chyba v61. Nagrałem obraz na CD. Ustawiłem w Biosie bootowanie z napędu CD. Pojawia się pierwszy ekran "ten niebieski" wybieram pierwsza opcję i zaczyna wczytywać i wywala błędy że nie może załadować sterownika napędu CD i żeby sprawdzić połączenie kabla IDE. Poniżej załączam zdjęcia.

Ktoś wie czemu tak się dzieje? Komputer raczej nowszej generacji bo płyta główna z chipsetem Z170 i Intel 7700k. Napęd DVD podłączony kablem SATA bo inaczej się nie da. I tak zastanawiam się czy to nie musi być przypadkiem poprzez kabel IDE? Tryb SATA w Biosie to AHCI. Ma ktoś jakiś pomysł ?ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Problem nie rozwiązany ale już wiem dlaczego tak się dzieje, moja płyta główna nie posiada trybu pracy portów SATA "IDE/ATA" dlatego sterowniki nie chcą się załadować. Będę próbował z wersja Lite tego programu, dam znać jak mi pójdzie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 22:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
dark3x napisał(a):

Zerknij na fragment od 9:45, na Twojej fotce nr 3 w trzeciej linijce jest sugestia "Change the 'SATA operation' options in BIOS from AHCI to ATA/IDE" na filmiku gość pokazuje co i jak.
Nie mam opcji na zmianę na IDE, albo AHCI albo RAID.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 maja 2018, o 09:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
dla zainteresowanych, jeśli płyta głowna nie posiada opcji zmiany trybu pracy kontrolera SATA na IDE/ATA nie uda się zrobić aktualizacji. w nowszych płytach głównych niektórzy producenci stwierdzili że już nie będzie takiej opcji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 cze 2018, o 17:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Mam problem z aktualizacją, podmienilem wszystkie pliki, tylko przy P1, musiałem usunąć co było na dysku i przegrałem te z aktualizacji. I podłączam radio do samochodu i dalej mam stara wersję. Co jeszcze zauważyłem, nie wiem czy to ważne mam jeszcze jedną partycję na dysku z katalogami. Dirfal, fal, music, trash. Nadmienię że w aktualizacji miałem tylko dwa pliki hashlist.dat. Nie więcej, i je właśnie usunąłem. Ktoś może powiedzieć co zrobiłem źle. I czy muszę odpiac zasilanie od radia? By zrobiłem to wszystko na podpietych kablach.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2018, o 11:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 cze 2018, o 21:14
Posty: 9
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Corolla
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: 1.6 benzin
Witam wszystkich,
dziękuję moim przedmówcą za wszystkie szczegółowe informacje. Przeczytałem ten temat kilka razy i dalej walczę z navi do priusa.

Problem mam z dyskiem. Chyba w ogóle padł a raczej na pewno.
Podłączyłem dysk adapterem z 44pin na szeroką taśmę ata (stare dyski 3.5", napędy optyczne) i ta przejściówka była na tyle głupia, że nie miała jednego pina zaślepionego i można było ją podłączyć do kompa w dwojaki sposób. Na moje nieszczęście podłączyłem (chyba) na odwrót i jest jak jest. Dysk nie startuje, nie obraca się.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Później (dlaczego nie zrobiłem tego wcześniej? :wariat: ) próbowałem podłączyć adapterem na USB i zorientowałem się, że dysk można podłączyć dwojako za pomocą adaptera. :sciana:

Tak czy inaczej dysk leży. Po podłączeniu do radia wyskakuje info żeby skontaktować się z dealerem w języku angielskim i chińskim. Po jego odłączeniu informacja jest identyczna a wyczytałem wcześniej, że radio powinno normalnie działać bez dysku i że dysk jest tylko do map i muzyki. Jak to jest ?

Kupiłem nowy, identyczny dysk i normalny adapter już na SATA z jednym zaślepionym pinem w złączu 44pin.

Nie miałem innego wyjścia jak zasięgnąć pomocy ze strony wschodniej i pobieram właśnie obraz dysku. Szkoda, że nie mamy go nigdzie u siebie. Po pobraniu mam nadzieję, że trochę mi się wyjaśni co i gdzie ma być na poszczególnych *czterech partycjach partycjach. *(info z powyższego filmu z YT).

Mógłby ktoś z Was wrzucić screeny jakie pliki mają być na poszczególnych partycjach w oryginalnej formie ? Na pewno nie tylko mnie mogą się one przydać.

Format plików na dysku ma być FAT32 czy jakiś inny ? Może i głupie pytanie ale wolę zapytać.

DVD z mapą mam oczywiście z ASO.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2018, o 22:26
Posty: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Mam kopię dla wersji z 2009 i z tego roku, dla której wersji chcesz te printscreeny plików i katalogów?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2018, o 13:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 cze 2018, o 21:14
Posty: 9
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Corolla
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: 1.6 benzin
Wersja nie ma chyba znaczenia a chodzi mi tylko o ogólny układ plików. Każdy kolejny update mapy powinien zaskoczyć normalnie nie ważne jaka była wersja wyjściowa.

Podaj obie jak możesz to porównamy co się pozmieniało.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda