TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 22 cze 2017, o 18:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 271 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2016, o 21:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
softkill napisał(a):
Aktualizowałem mapy ściągając dane z rosyjskiego forum, 2015-2016 ver.2, po aktualizacji zrobiony reset.
Wszystko ładnie działa, ale cały czas przeskakuje z audio na nawigację. Nie znalazłem żadnej opcji żeby zatrzymać ekran audio.
Czy u was jest to samo po aktualizacji z płyt?


Mapki mam u siebie jeszcze stare ale po włączeniu audio po jakimś czasie wraca do navi a muzyka leci w tle chyba o to ci chodziło ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2016, o 08:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 12:22
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 3ZR-FAE
Dzięki za linki.
U mnie w starej nawigacji w ustawieniach głównych jest gdzieś opcja pt. "zawsze powracaj", czy jakoś tak. Po południu mogę sprawdzić dokładnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2016, o 13:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 320
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 34
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Mapy kosztują 70zł w ASO w porównaniu do kosztów z usługą +900zł to i tak jak za darmo.
Przeginacie z ciągnięciem piratów od Ruskich, a zwłaszcza z podawaniem linków na forum, które nie popiera piractwa.
Jeśli tego typu wpisy będą się nadal pojawiać, poproszę admina o zamknięcie tematu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2016, o 19:15 
Online
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20341
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 284
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Prosze nie udostepniac na forum linkow do nielegalnego oprogramowania. Wpisy z takimi linkami zostaly usuniete. pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2016, o 23:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 mar 2016, o 23:09
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: AR2
Nadwozie: inne
Rocznik: 2011
Silnik: ZGR21L-GWFEPW
KrzysiekG napisał(a):
Witam,

Płytki kupiłem w ASO. Wgranie danych bezproblemowe.
Wszystko działa poprawnie.

dereklan
Czy po podłączeniu nawigacji, wykonałeś reset poprzez odłączenie akumulatora na jakieś 2 minutki (dla pewności).

Mam do odstąpienia oryginalne płytki (po kosztach) PZ445-HD330-0J (2015 - 2016 ver. 2)
Warszawa


Witam,

KrzysiekG - Te płytki jeszcze aktualne ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2016, o 21:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 320
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 34
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
A możesz pisać na PW a nie zaśmiecać wątek?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2016, o 16:58 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
Witam

W dniu dzisiejszym zabrałem się za demontaż radia w celu uaktualnienia map.
Ale po demontażu zrobiłem duże oczy o dziwo posiadając model WMA B9012 nie posiada dysku twardego więc o co chodzi bo już zgłupiałem.
Nagrywać muzykę mogę wiec musi być jakoś czip lub coś podobnego i teraz pytanie czy pozostaje service bo mini-usb posiada po otworzeniu ekranu.
Parę fotek z każdej strony

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f986b4d23a6269a8
http://www.fotosik.pl/zdjecie/e9448cb9934636d9
http://www.fotosik.pl/zdjecie/4a2efd767429adcd
http://www.fotosik.pl/zdjecie/460145e39a67e718
http://www.fotosik.pl/zdjecie/1551005727028437


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2016, o 19:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 12:22
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 3ZR-FAE
sierars1 napisał(a):
Witam

W dniu dzisiejszym zabrałem się za demontaż radia w celu uaktualnienia map.
Ale po demontażu zrobiłem duże oczy o dziwo posiadając model WMA B9012 nie posiada dysku twardego więc o co chodzi bo już zgłupiałem.
Nagrywać muzykę mogę wiec musi być jakoś czip lub coś podobnego i teraz pytanie czy pozostaje service bo mini-usb posiada po otworzeniu ekranu.
Parę fotek z każdej strony

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f986b4d23a6269a8
http://www.fotosik.pl/zdjecie/e9448cb9934636d9
http://www.fotosik.pl/zdjecie/4a2efd767429adcd
http://www.fotosik.pl/zdjecie/460145e39a67e718
http://www.fotosik.pl/zdjecie/1551005727028437

ja jeszcze swojego nie wyciągałem, ale patrząc na Twoje zdjęcie, to masz to samo zdjęcie co autor wątku w swoim poście na 1-szej stronie - tam jest zaznaczone miejsce, z którego wyciągnąć należy HDD.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2016, o 20:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
Dobra już jestem w domu. Coś mi się ubzdurało że dysk jest przykręcony od zewnątrz :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 kwi 2016, o 00:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2016, o 01:11
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Rav4
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Witam od dzis dolaczylem do szczesliwego grona zaktualizowanych.

Wielkie dzieki za dobry opis.

A teraz do sprzedazy oryginalne plytki z ASO PZ445-HD330-0J.
Cena 50zl. Mozliwy odbior osobisty - Rumia/Gdynia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 15:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2015, o 22:44
Posty: 11
Lokalizacja: Łódź, Aleksandrów Łódzki
Pochwały: 2
Marka: toyota
Model: rav4 III
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benzyna
sierars1 napisał(a):
Dobra już jestem w domu. Coś mi się ubzdurało że dysk jest przykręcony od zewnątrz :)



Kieszeń dysku widać na tym zdjęciu http://www.fotosik.pl/zdjecie/460145e39a67e718. Musisz odkręcić 3 śrubki trzymające uchwyt montażowy radia no i wykręcić zaślepkę dysku. Dale już chyba sobie poradzisz:)

_________________
Pomogę we wgraniu map HDD w okolicach Łodzi, zapraszam na PW


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 kwi 2016, o 18:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
Mam pytanko czy bez dysku będzie chodziło radio i cd czy jednak dysk jest wymagany ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 kwi 2016, o 20:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 12:22
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 3ZR-FAE
sierars1 napisał(a):
Mam pytanko czy bez dysku będzie chodziło radio i cd czy jednak dysk jest wymagany ?

Jeśli masz flaki na wierzchu, to po prostu spróbuj. Moim zdaniem niczego w ten sposób nie zepsujesz.
Gdybyś napisał to pytanie jeszcze dziś rano, to sprawdziłbym na swoim, bo właśnie skończyłem robotę :)

W tym miejscu dziękuję wszystkim za cenne rady. Opis z pierwszej strony jest super dokładny i robota informatyczna faktycznie idzie jak z płatka. Za to wyciągnięcie radia, to już gimnastyka na 102 - przynajmniej u mnie walka z plastykami lekka nie była.
Gdyby ktoś ze Szczecina potrzebował pomocy, to zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam
Marek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 kwi 2016, o 21:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
mareckw napisał(a):
sierars1 napisał(a):
Mam pytanko czy bez dysku będzie chodziło radio i cd czy jednak dysk jest wymagany ?

Jeśli masz flaki na wierzchu, to po prostu spróbuj. Moim zdaniem niczego w ten sposób nie zepsujesz.
Gdybyś napisał to pytanie jeszcze dziś rano, to sprawdziłbym na swoim, bo właśnie skończyłem robotę :)

W tym miejscu dziękuję wszystkim za cenne rady. Opis z pierwszej strony jest super dokładny i robota informatyczna faktycznie idzie jak z płatka. Za to wyciągnięcie radia, to już gimnastyka na 102 - przynajmniej u mnie walka z plastykami lekka nie była.
Gdyby ktoś ze Szczecina potrzebował pomocy, to zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam
Marek


No właśnie wyjęcie radia to 10min ale nie chcę ruszać dopóki nie zrobię płytki startowej z która idzie opornie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 kwi 2016, o 17:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 mar 2016, o 23:09
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: AR2
Nadwozie: inne
Rocznik: 2011
Silnik: ZGR21L-GWFEPW
martinez07 napisał(a):

Jak już HDD na wierzchu, podłączamy go do komputera za pomocą kupionej wcześniej przejściówki, lub wkładamy go do starszego laptopa zamiast dysku z systemem. Wkładamy wypaloną wcześniej startową płytę CD z programem HDAT2, uruchamiamy w biosie napęd CD jako pierwszy i uruchamiamy sprzęt.



Cześć,

HDD na wierzchu i chciałem sposobem "stary lapek" zdjąć hasło. CD jako pierwszy. Niestety przy starcie mój Dell krzyczy, że dysk jest zahasłowany i żeby wprowadzić hasło. ESC wyłącza kompa, natomiast kilkukrotny ENTER puszcza dalej, ale jest komunikat że nie znajduje dysku i hdat2 go nie
widzi. Jakieś pomysły bo utknąłem?

Pozdrawiam
Remek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2016, o 19:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 mar 2016, o 23:09
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: AR2
Nadwozie: inne
Rocznik: 2011
Silnik: ZGR21L-GWFEPW
Witam,

Nowe mapki wgrane. Trafiły się dwa kluczowe momenty:
- zdejmowanie hasła hdd (niestety nie na wszystkich starych lapkach to działa)
- katalog AW inna struktura na CD i hdd, ale pomoc kolegów z forum oraz wyjaśnienie w postach i ok

Krzysiek, kabum i budek84 dzięki za pomoc i wsparcie przy aktualizacji :-)

Mam do odstąpienia oryginalne płytki (po kosztach) PZ445-HD330-0J (2015 - 2016 ver. 2)
Warszawa

Pozdrawiam
Remek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 kwi 2016, o 18:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2015, o 22:44
Posty: 11
Lokalizacja: Łódź, Aleksandrów Łódzki
Pochwały: 2
Marka: toyota
Model: rav4 III
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benzyna
Jest już dostępna wersja 2016-2017 v1. Nr czesci w ASO PZ445-HD330-0K

_________________
Pomogę we wgraniu map HDD w okolicach Łodzi, zapraszam na PW


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2016, o 15:53 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 maja 2014, o 12:08
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D4D, 150KM
piodyb napisał(a):
Jest już dostępna wersja 2016-2017 v1. Nr czesci w ASO PZ445-HD330-0K



A możesz dla mnie sprawdzić, czy jest tam już uwzględniony najnowszy tunel w Gdańsku, pod Motławą, między Letnicą a Przeróbką? Bez tej trasy nie chce mi się robić aktualizacji, poczekam na kolejną wersję...

Z góry dziękuję,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2016, o 15:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2015, o 22:44
Posty: 11
Lokalizacja: Łódź, Aleksandrów Łódzki
Pochwały: 2
Marka: toyota
Model: rav4 III
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benzyna
Nie robiłem jeszcze updateu i trochę czasu minie zanim zrobię więc musisz się uzbroić w cierpliwość.

_________________
Pomogę we wgraniu map HDD w okolicach Łodzi, zapraszam na PW


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2016, o 11:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 maja 2016, o 18:29
Posty: 5
Lokalizacja: Łowicz
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8 benzyna CVT
Czy komuś się nie udało tzn. czy ktoś uszkodził dysk twardy lub zablokował pracę radia/nawigacji?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2016, o 18:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 320
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 34
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Jeśli by tak było, to na pewno przeczytałbyś o tym w tym wątku.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2016, o 19:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 paź 2015, o 19:12
Posty: 179
Lokalizacja: Wrocław/Landsberg Am Lech
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT/177KM
Radio działa nawet bez dysku twardego jak i kamera cofania, więc dysk nie ma nic z tym wspólnego. On służy tylko jako nośnik mapy i muzyki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2016, o 12:11 
Offline
Spamer
Spamer

Dołączył(a): 7 gru 2012, o 19:10
Posty: 3136
Pochwały: 326
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
tomaszGdynia napisał(a):
piodyb napisał(a):
Jest już dostępna wersja 2016-2017 v1. Nr czesci w ASO PZ445-HD330-0K



A możesz dla mnie sprawdzić, czy jest tam już uwzględniony najnowszy tunel w Gdańsku, pod Motławą, między Letnicą a Przeróbką? Bez tej trasy nie chce mi się robić aktualizacji, poczekam na kolejną wersję...

Z góry dziękuję,


Tunel jest, także możesz robić aktualizację :-D
"Najnowsza wersja map 2016-2017 ver. 1, która zawiera dopiero co otwarty tunel pod Martwą Wisłą w Gdańsku. "
http://www.avensisklub.pl/sprzedam-plyt ... .htm#29744


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2016, o 08:53 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 maja 2014, o 12:08
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D4D, 150KM
Bandzur napisał(a):
tomaszGdynia napisał(a):
piodyb napisał(a):
Jest już dostępna wersja 2016-2017 v1. Nr czesci w ASO PZ445-HD330-0K



A możesz dla mnie sprawdzić, czy jest tam już uwzględniony najnowszy tunel w Gdańsku, pod Motławą, między Letnicą a Przeróbką? Bez tej trasy nie chce mi się robić aktualizacji, poczekam na kolejną wersję...

Z góry dziękuję,


Tunel jest, także możesz robić aktualizację :-D
"Najnowsza wersja map 2016-2017 ver. 1, która zawiera dopiero co otwarty tunel pod Martwą Wisłą w Gdańsku. "
http://www.avensisklub.pl/sprzedam-plyt ... .htm#29744


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2016, o 12:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 28
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Witajcie,

zdemontowałem u siebie a Ave dysk.
Udało mi sie go odblokować, zrobiłem jego obraz i odtworzyłem na drugim dysku (Hitachi).
Zaktualizowałem pliki zgodnie z instrukcją i niestety po wlożeniu do nawigacji pokazuje, że cannot read from device please contact .

Co mogłem zrobić nie tak?
1. Dysk na którym odtwarzałem obraz jest bodaj z 2004?
2. Obraz się źle odtworzył?
3. Pliki się źle zaktualizowały?
4. Nie było odłączenia aku - choć sama navi była odłączona zupełnie?

Pozdrawiam
Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2016, o 13:22 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
krzychook napisał(a):
Witajcie,

zdemontowałem u siebie a Ave dysk.
Udało mi sie go odblokować, zrobiłem jego obraz i odtworzyłem na drugim dysku (Hitachi).
Zaktualizowałem pliki zgodnie z instrukcją i niestety po wlożeniu do nawigacji pokazuje, że cannot read from device please contact .

Co mogłem zrobić nie tak?
1. Dysk na którym odtwarzałem obraz jest bodaj z 2004?
2. Obraz się źle odtworzył?
3. Pliki się źle zaktualizowały?
4. Nie było odłączenia aku - choć sama navi była odłączona zupełnie?

Pozdrawiam
Krzysiek






A który dysk włożyłeś ? Ten nowy czy ten oryginalny?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2016, o 13:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 28
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Nowy.

Chciałem zostawić oryginalny jakby co.

I jeszcze jedno co zauważyłem.
O ile przy oryginalnym dysku obrazki z wyborem państwa sa mozliwe do podglądu w Windowsie, o tyle te wypakowane z płyty sa pokazywane jako niemożliwe do odczytania...
Uszkodzone pliki na płycie? czy coś się w nich pozmieniało jesli chodzi o format? Pokazuja sie jako bitmapa.

Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2016, o 15:37 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
krzychook napisał(a):
Nowy.

Chciałem zostawić oryginalny jakby co.

I jeszcze jedno co zauważyłem.
O ile przy oryginalnym dysku obrazki z wyborem państwa sa mozliwe do podglądu w Windowsie, o tyle te wypakowane z płyty sa pokazywane jako niemożliwe do odczytania...
Uszkodzone pliki na płycie? czy coś się w nich pozmieniało jesli chodzi o format? Pokazuja sie jako bitmapa.

Krzysiek


To zwykły nowy raczej nie zadziała. Gdzieś czytałem o powodach ale teraz nie kojarzę dokładnie na czym polegał problem. Zrób kopie na nowy a zmiany wrzuć na stary i na nim próbuj odpalać.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2016, o 19:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 320
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 34
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Nawigacja jest dosyć wybredna, ale dyski Hitachi i Toshiba powinny ruszyć.
Sam testowałem za pierwszym razem na dysku Hitachi i działało.
Więc - albo coś pokopałeś z obrazem, albo jeśli to nie jest dysk Toshiba czy Hitachi będzie problem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 maja 2016, o 07:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 28
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Witajcie, mały Update z walki z aktualizacja.
Niestety nawigacja nie widzi dysku Hitachi z roku 2003 i 4.
Podejrzewam, że problem tkwi w tym, że te dyski w biosie w nazwie nie maja producenta tylko sam model.

Finalnie wziąłem oryginalny i się okazało, że po zamontowaniu dziala wszystko oprócz wyszukiwania miejsc docelowych i punktow poi ?? brak reakcji na przyciskanie wyszukiwania po adresie lub poi.

Wiec czeka mnie kolejne wyciąganie i odblokowywanie...

Chyba, że macie inny pomysł co mogło pójść zle...
Do wcześniej wyszukiwanych miejsc wyznacza trasę poprawnie.

Pozdrawiam
Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 271 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda