TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 13 gru 2017, o 12:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 maja 2016, o 20:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 29
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Wyjaśniło się.
Przez omylke nie zaktualizowalem plików w folderze idx.
Po przekopiowaniu najnowszych wszystko zaczęło dzialac poprawnie.

Pozdrawiam
Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2016, o 22:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 cze 2016, o 22:29
Posty: 1
Marka: Lexus
Model: Gs450h
Rocznik: 2014
Silnik: 3500 hybryda
Witam, przeglądnołem cały wątek, ale chciałbym się upewnić.
Posiadam lexusa z 2014 roku, z tego co wiem posiada on nawigacje oznaczona jako generacja 11HDD
rok temu miał aktualizowaną mapę przy użyciu plików na USB, oraz po podaniu kodu aktywacyjnego.
Teraz nie mam już dostępu do nowszych plików map oraz do kodów aktywacyjnych.
Moje pytanie:
Czy mogę zaktualizować mapę wg opisu tu podanego? (Demontaż dysku)
A może jest to możliwe, bez demontażu dysku, przy użyciu portu USB.
Pliki które były aktualizowane nosiły oznaczenie APZ445-HD334-0H


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 cze 2016, o 22:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 15:05
Posty: 14
Lokalizacja: Bytom
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Witam.
Od wczoraj posiadam zaktualizowaną nawigację do najnowszej wersji 2016-2017 ver.1. Z ochotą odstąpię oryginalne płytki zakupione w salonie Toyoty w piątek 3 czerwca, użyte tylko raz ;). Odbiór osobisty w okolicach Katowic lub wysyłka. Zapraszam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 cze 2016, o 22:22 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Ile za te płytki z wysyłka ?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2016, o 10:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 paź 2014, o 10:31
Posty: 9
Lokalizacja: łódzkie
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benzyna
Witam.
Ja również od wczoraj cieszę się zaktualizowaną nawigacją do najnowszej wersji 2016-2017 ver.1. Działa idealnie. Odstąpię oryginalne płytki zakupione w salonie Toyoty. Użyte tylko raz ;). Odbiór osobisty w okolicach Wielunia lub wyślę.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2016, o 13:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 lut 2012, o 15:02
Posty: 6
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 D-4D
Witam,
Najnowsze mapy wgrane z powodzeniem. :-)
Zachęcam wszystkich do aktualizacji i życzę powodzenia.

PS. Mam do zagospodarownia przez kolejne osoby płyty z mapami 2016-2017 ver.1 (PZ445-HD330-0K).
Zeszłoroczne mapy (2015-2016 ver.1) również u mnie jeszcze zalegają - oddam w dobre ręce.
Gdańsk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2016, o 11:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 cze 2016, o 10:58
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27FL
Rocznik: 2014
Silnik: 1.8 Benzyna
https://mapupdate.toyota.co.jp
123456
123456


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2016, o 13:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
TakNieTak napisał(a):
https://mapupdate.toyota.co.jp
123456
123456


do jakiej wersji navi sa te klucze? potrzebne wogole do czegokolwiek jesli sie nie ma komputera serwisowego do nawigacji?

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 cze 2016, o 17:54 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
quebe napisał(a):
Witam.
Od wczoraj posiadam zaktualizowaną nawigację do najnowszej wersji 2016-2017 ver.1. Z ochotą odstąpię oryginalne płytki zakupione w salonie Toyoty w piątek 3 czerwca, użyte tylko raz ;). Odbiór osobisty w okolicach Katowic lub wysyłka. Zapraszam.


plytki uzyte drugi raz ;) Dzieki quebe ! Jakby ktos chcial to moge udostepnic (wlacznie z bootowalna plytka hdat2) we Wroclawiu, ew moge wyslac (o szczegoly na PW :) )


Co do samej operacji to wszystko zadzialalo od strzala.A dla wyciagajacych ramke dookola radia hint - nie probujcie jej rozdzielac od nawiewow! moze sie da, ale napewno nie jak jest wcisniete w kokpit :) . Drugi hint to ze nawiewy z ramka trzeba ciagnac poziomo w kierunku tylu... nie ma sensu wyginanie do gory, czy wyciaganie do gory - trzeba ciagnac poziomo bo tam sa kolki ustalajace ktore sa poziome ;)

Nic nie polamalem ale pare nieparlamentarnych polecialo na etapie ramki radia ;)

Obrazek


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2016, o 11:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 cze 2016, o 11:10
Posty: 1
Lokalizacja: Warszawa / Kluczbork
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Cześć wszystkim,

Jak zwykle podziękowania dla martinez07 za super instrukcję.

Śledziłem wątek od dłuższego czasu i w końcu zdecydowałem się zaktualizować mapy po pojawieniu się nowej wersji.
Aktualizacja zrobiona pomyślnie, przeskok niesamowity (2010-2011 na 2016-2017).
Jeżeli ktoś potrzebuje, chętnie odstąpię płytki do wersji 2016-2017 ver.1 (PZ445-HD330-0K) zakupione w salonie, a użyte raz.
Możliwy odbiór osobisty w Warszawie lub Kluczborku. Wysyłka również wchodzi w grę.
Zapraszam i dzięki za instrukcję!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2016, o 13:55 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 wrz 2010, o 10:27
Posty: 6
Lokalizacja: Kołobrzeg
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1,8 benzyna
Cześć wszystkim,

Czy ktoś z kolegów z okolic Kołobrzeg, Koszalin jest skłonny pomóc mi w aktualizacji mapy (oczywiście odpłatnie)?
Proszę o info na priv.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2016, o 22:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2011, o 13:06
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 i Aygo 2
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D-4D + BOX
Witam
Zrobiłem aktualizacje do wersji 2016-2017 (płyty jeśli ktoś zainteresowany odsprzedam 70zl + wysyłka)
Ale moje pytanie to:
Po aktualizacji nie działa antena GPS, nie pokazuje lokalizacji. Reszta ok.
Wróciłem do poprzednich ustawień a antena nadal nie działa.
Wcześniej robiłem z powodzeniem 2 aktualizacje więc myślę że to poprostu pech i coś się stało z anteną (próby z dociskaniem kabla do modułu nic niedały)
Pytanie : czy muszę kupić dokładnie taką wersję anteny do B9012 czyli numer serwisowy chyba 08663-00820 PZ4450033305
czy mogę kupić antenę o troszkę innych symbolach ale oczywiście z wyglądu takisam i wtyk identyczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2016, o 13:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2011, o 13:06
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 i Aygo 2
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D-4D + BOX
Temat niedziałającej anteny GPS już nieaktualny.
Po prostu dłużej niż zazwyczaj wyszukiwał satelit, ale po 20 min jazdy zaskoczyło i teraz wszystko jest OK
A płyty oczywiście nadal aktulne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lip 2016, o 18:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 lip 2016, o 18:26
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Rav4 III
Nadwozie: inne
Rocznik: 2010
Silnik: 2.2 D-CAT
Witam wszystkich, śledzę wątek od jakiegoś czasu i właściwie wszystko przeczytałem natomiast mam pytanie czy nawigację B9017 w Rav4 2.2D-Cat z 2010 roku można też tak aktualizować?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2016, o 16:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 kwi 2015, o 11:49
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D-CAT
Zrobiłem aktualizację, mapy są i system działa, ale zniknęły mi wszystkie ikony a napisy są w kolorze fioletowym.
Generalnie robiłem wszystko wg opisu, ale coś chyba musiałem przedobrzyć. Niestety moja kopia zapasowa się nie zapisała i teraz muszę wrócić do systemu pierwotnego.
Potrzebowałbym strukturę plików na partycjach i w folderach SD i PRG oraz jeżeli to możliwe pliki z poszczególnych partycji. Te pozostałe, bo te wielkie to wiadomo, że wezmę z płyty.
czy ktoś z was zrobił kopię zapasową lub może mi podesłać te pliki przez maila?
Z góry dzięki
Marcin


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sie 2016, o 20:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 kwi 2015, o 11:49
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D-CAT
Już poradziłem sobie z problemem.
Pomocne okazały się strony od wschodnich braci skad ściągnąłem sobie układ plików i je poprzestawiałem.
Reasumując, jeżeli wszystko zrobi się krok po kroku i spokojnie, to się uda. Wszystkie pliki z partycji nr 1 są do podmiany, więc tu nie ma problemu, a w katalogach SD i PRG trzeba sugerować się rozszerzeniami plików i je zastępować metodycznie.
No i po włożeniu dysku pamiętajcie o odpięciu zasilania od NAVI i trzeba poczekać tak około 1 min żeby pamięć się zresetowała. Wtedy po podłączeniu system zaczyna czytać od razu nowe dane.
W trakcie pracy pojawił mi się problem z komunikacją z dyskiem, a mianowicie pokazywał się komunikat o blokadzie zapisu. Mogłem kopiować z dysku, ale na dysk przerywało się kopiowanie tych dużych plików. Ostatecznie dało się zrobić i jest sukces

Życzę wszystkim powodzenia w aktualizacji. Warto...
Płyty 2016-2017 są do wzięcia, jeżeli ktoś ma ochotę.

_________________
No mniej już się nie da...
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2016, o 21:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2011, o 13:06
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 i Aygo 2
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D-4D + BOX
Ale Captian
to co piszesz jest dokładnie opisane przez martinez jedynie numery płyt pomylił (pisząc płyta nr 1 dawał zdięcie nr 2 ale to jest drobnostka))więc ameryki nie odkryłeś, po prostu nie stosowałeś się dokładnie co do instrukcji a teraz w nowszych mapach pewne pliki trzeba po prostu dograć a nie zamieniać (w starszych wersjach ich po prostu niema) moja 3 aktualizacja jak zwykle dzięki martinez znów udana
Acha co do odsprzedania płyt to temat już nieaktualny
(obrazy płyt wcześniej ściągnąłem od kolegów z rosji ale postanowiłem jednak kupić orginał z ASO TOYOTA chociaż to to samo ale bez aktualizacji w aso cena płyt jest jest rozsądna i pewnie z sentymentu je zakupiłem

Pytanie Kupiłem nową 2016r Toyota aygo x-play x-toutch (ekran 7 cali z możliwością navi) potrzebuję dokupić moduł-antenę, w aso jak zwykle trochę drogo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2016, o 14:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 paź 2015, o 23:45
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2,0 benzyna automat
ToKiEl napisał(a):
Witam,
Najnowsze mapy wgrane z powodzeniem. :-)
Zachęcam wszystkich do aktualizacji i życzę powodzenia.

PS. Mam do zagospodarownia przez kolejne osoby płyty z mapami 2016-2017 ver.1 (PZ445-HD330-0K).
Zeszłoroczne mapy (2015-2016 ver.1) również u mnie jeszcze zalegają - oddam w dobre ręce.
Gdańsk


Czy byłbyś zainteresowany zrobieniem aktualizacji w moim aucie? Mam Avkę z 09.2012r. Kupiłem ją pod koniec października 2015- nie mam pojęcia czy były robione wcześniej jakieś aktualizacje. Mogę sprawdzić, zrobić zdjęcia info o wersji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2016, o 15:22 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
maciek.sw napisał(a):
Czy byłbyś zainteresowany zrobieniem aktualizacji w moim aucie? Mam Avkę z 09.2012r. Kupiłem ją pod koniec października 2015- nie mam pojęcia czy były robione wcześniej jakieś aktualizacje. Mogę sprawdzić, zrobić zdjęcia info o wersji.


zrob sam ;) to proste jest :)

a co do pytania o wczesniejsze aktualizacje to nie ma to znaczenia, na plycie jest (imho) komplet wersji i plikow. Ja mialem w aucie z 2009r wersje z 2010-2011 (jesli dobrze pamietam) i aktualizacje zrobilem bez wiekszych problemow

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2016, o 22:16 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
Powiem tak. Jeśli planujecie jechać na południe Europy z ta nawigacja to lepiej zainwestujcie w jakiś roamingowy pakiet internetu i Google maps.

Niestety duża navi z nowymi mapami prowadzi takimi drogami ze słabo się robi. Najprawdopodobniej dlatego ze brakuje jej odcinków wcale nie tak nowych autostrad :( i to nie mowię już nawet o Bałkanach ale nawet w Czechach jest słabo :(


Zaczynam wiec szukać dużej navi z Androidem do Ave :) trzymajcie kciuki ;)

Ps. Generalnie jechałem na gmaps z trasa załadowana na wifi hotelowym a potem offline już bez możliwości zmiany trasy. Na ekranie dużej navi zas zwiedzałem "pola i lasy" ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2016, o 20:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 4 wrz 2016, o 20:21
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2,2 D4D
Witam,
Wczoraj wgrałem najnowsze mapy 2016-2017 ver.1 zgodnie z instrukcją nawigacja działa prawidłowo tylko brakuje komunikatów głosowych. Gdzie zrobiłem błąd?
Z góry dziękuję za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2016, o 22:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 lip 2016, o 08:56
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0
Witam, Panowie mam problem z dyskiem, dysk nie jest wykrywalny przez komputer, słychać cykanie prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne. Kupiłem nowy dysk HEJ425040F9AT00 ale potrzebuje kopie dysku, jest ktoś w stanie mi pomóc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2016, o 20:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 kwi 2015, o 11:49
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D-CAT
Z kopią dysków może być problem, ale w tym wątku kilka stron wcześniej jest adres strony wschodnich braci, którzy na forum priusa udostępniają kopie dysków. Jest do ściągnięcia w całości.
Też musiałem się wspomagać tymi plikami, bo pomieszałem pliki w folderach a nie miałem kopii. Pomogło, działa. Spróbuj...

Mam do odstąpienia /po kosztach/ płyty aktualizacyjne 2016-2017 ver. 1.

_________________
No mniej już się nie da...
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 19:55 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 53
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Mam laptopa lenovo na sata a dysk z navi podłączam przez przejściówkę, widzi laptop dysk ale nie mogę odpalić cd z hdat2 bo ciągle prosi o hasło do dysku - na moim dysku czy bez uruchamia się normalnie botowanie

Macie jakieś pomysły ?

_________________
Najnowsze mapy toyota/lexus dvd E1G 2017/2018 ver.2 (październik 2017) z pl menu i lektorem

Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 20:09 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
nowik napisał(a):
Mam laptopa lenovo na sata a dysk z navi podłączam przez przejściówkę, widzi laptop dysk ale nie mogę odpalić cd z hdat2 bo ciągle prosi o hasło do dysku - na moim dysku czy bez uruchamia się normalnie botowanie

Macie jakieś pomysły ?


odpalasz bez podlaczonego dysku z navi, jak wystartuje menu to podlaczasz dysk a potem dopiero odpalasz soft do usuwania hasla. Ja w swoim starym IBM T40 wciskalem dysk 'na żywca' do laptopa ;) ale jesli nie wiesz co robisz to lepiej tego nie probuj bo mozesz zalatwic gniazdo dysku, dysk albo oba ;)

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 20:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 53
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Próbowałem tak ale laptop gaśnie po podłączeniu "na żywca"

_________________
Najnowsze mapy toyota/lexus dvd E1G 2017/2018 ver.2 (październik 2017) z pl menu i lektorem

Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 20:27 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
nowik napisał(a):
Próbowałem tak ale laptop gaśnie po podłączeniu "na żywca"


to musisz poszukac glupszego laptopa albo PC ktory nie ma wbudowanego modulu szyfrowania dysku i ktory nie wykryje tego faktu przy boot z plytki :(


u mnie wpinanie na zywca dzialalo... wiec wiecej nie kombinowalem.


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 20:41 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 53
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Dzięki kolego za podpowiedz w końcu się udało - na początku próbowałem na żywca podłączając złącze sata do lapka to gasł ale na koniec spróbowałem złacze ide i zadziałało :)

_________________
Najnowsze mapy toyota/lexus dvd E1G 2017/2018 ver.2 (październik 2017) z pl menu i lektorem

Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2016, o 20:51 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
nowik napisał(a):
Dzięki kolego za podpowiedz w końcu się udało - na początku próbowałem na żywca podłączając złącze sata do lapka to gasł ale na koniec spróbowałem złacze ide i zadziałało :)


ciesze sie ;)

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2016, o 16:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 wrz 2016, o 14:21
Posty: 1
Marka: Avensis
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0
Mam pytanie odnośnie aktualizacji map w NAVI B9013.
Nie wiem czy to radio posiada HDD czy nie i czy próbować sposobem opisanym przez martinez07 czy tak jak opisują na pebx.pl ( https://pebx.pl/t/nawigacja-samochodowa ... 09/page-81 ) za pomocą nagranej płyty?
Podpowiedzcie proszę.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda