TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 29 cze 2017, o 10:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 280 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 mar 2017, o 11:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2017, o 15:14
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: LC150
Nadwozie: inne
Rocznik: 2013
Silnik: 3.0 D4D
AdamiPL napisał(a):
Oj zajelo to kilka ładnych godzin. Ale to dlatego, ze owy dysk jest w starym standardzie pata do tego 5400 obrotów.. tak więc normalne, ze zajmuje wieki.

wiem ze nie powinno sie cytowc zaraz pod postem ale ... AdamiPL@ piszesz delikanie mowiac - bzdury
dysk MK4050GAC ma transfer wewnetrzny rzedu okolo 100MB/sec wiec nie widze powodu by nawet przy tak niskiej predkosci obrotowej
kopiowanie wynosilo 5MB/s!!!

ale juz zdiagnozowalem problem wine ponosi system operacyjny
pod linux'em - nawet tym odpalonym z pendrive - kopiowanie ww zawartosci partycji zajmuje 10 minut - 30MB/s :D

BTW dyski Toshiba HDD2G20 (Automotive-Grade Hard Disk Drive) maja predkosc obrotowa 4200RPM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2017, o 20:09 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 46
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Są już nowe mapy z oznaczeniem 2017/2018 ver.1 nr katalogowy APZ445-HD330-0M - jak ktoś chętny jutro będę miał na zbyciu


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW

Najnowsze mapy DVD E1F 2017/2018 ver.1 z maja 2017 ! ! !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2017, o 04:36 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 cze 2016, o 16:48
Posty: 36
Lokalizacja: Peterborough
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 d4d
nowik napisał(a):
Są już nowe mapy z oznaczeniem 2017/2018 ver.1 nr katalogowy APZ445-HD330-0M - jak ktoś chętny jutro będę miał na zbyciu


Ile z wysyłka do uk?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2017, o 19:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2017, o 20:58
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 benzyna
Witam. Mój pierwszy post to i się przywitam:)
Co do powyższego tematy to mam dwa pytania:
1. W jaki sposób sprawdzić w komputerze pokładowym wersję systemu oraz wersję nawigacji? U mnie po wejściu w "setup->ogólne" nie ma ikony pozwalającej to sprawdzić.
2. Czy powyższy problem może uniemożliwić aktualizację nawi opisaną w tym wątku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 maja 2017, o 07:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 46
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Jeżeli masz navi na hdd to sprawdź naciskając przycisk „NAVI” a następnie dotknij ikony „Dane mapy” na ekranie tam powinna wyświetlić się wersja - najnowsza to 2017-2018 ver. 1

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW

Najnowsze mapy DVD E1F 2017/2018 ver.1 z maja 2017 ! ! !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 maja 2017, o 15:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2017, o 20:58
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 benzyna
Dzięki, jest faktycznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2017, o 11:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 maja 2017, o 11:12
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2009
Silnik: d4d 2.0
Panowie, czy ktoś znalazł adapter dyskowy IDE 2,5'' (laptopowy) -> SATA ? W komputerach i "starych" laptopach mam tylko SATA, nie mam nawet IDE 3,5''. Wiadomo, chce dysk odblokować według instrukcji ale podłączonego do USB dysku z nawigacji, według tu uzyskanych informacji, nie odblokuję. Tak wiec potrzebuję pomocy - rady :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2017, o 02:09 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 maja 2017, o 11:12
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2009
Silnik: d4d 2.0
Ok, temat przejściówki nie jest pilny (chociaż fajnie by było wiedzieć), pożyczyłem starego laptopa z portem IDE 44 pin i mapy zainstalowałem, aktualnie jest to wersja 2017 - 2018 (nabyta 2 dni temu w ASO w cenie 69 zł. Płyty jak by ktoś chciał to mogę odstąpić dalej (te oryginalne ze zdjęć) za 55 zł z wysyłką.

Obrazek


Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2017, o 14:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Kupiłem 2 dysk taki sam jak oryginalny zrobiłem clona i niestety mam taki komunikat :
Obrazek

Co może być powodem ?
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 00:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Leoart napisał(a):
Kupiłem 2 dysk taki sam jak oryginalny zrobiłem clona i niestety mam taki komunikat :
Obrazek

Co może być powodem ?
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Powodem był złe skopiowany MBR ale dysk i tak dziwnie się zachowuje myśle ze powodem jest jego pobór prądu ten oryginalny ma 600 mA a ten 1A powoduje to ze czasami nie załapie dysku a czasami załapie .
Muszę potestować jakie dyski podchodzą a jakie nie . Ale wydaje mi się ze warunków jest sporo .

Pozdrawiam dam znać po testach .


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 00:08 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Leoart napisał(a):
Leoart napisał(a):
Kupiłem 2 dysk taki sam jak oryginalny zrobiłem clona i niestety mam taki komunikat :
Obrazek

Co może być powodem ?
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Powodem był złe skopiowany MBR ale dysk i tak dziwnie się zachowuje myśle ze powodem jest jego pobór prądu ten oryginalny ma 600 mA a ten 1A powoduje to ze czasami nie załapie dysku a czasami załapie .
Muszę potestować jakie dyski podchodzą a jakie nie . Ale wydaje mi się ze warunków jest sporo .

Pozdrawiam dam znać po testach .
Dysk o którym mowa to :

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 11:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 11:04
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Lexus
Model: GS450h
Rocznik: 2010
Silnik: hybrid
Zarejestrowałem się, żeby pomóc - czytuję ten wątek już od 3 lat, od kiedy mam GS450h z navi z HDD.

Masz kolego zły dysk - to laptopowy Travelstar podczas gdy producent navi zastosował serię Endurastar - niskoprądowy oraz wstrząso i temperaturo odporny.

Ma być oznaczenie HEJ.... : tu datasheet: https://www.hgst.com/sites/default/file ... K100_0.pdf

Travelstar dokona żywota w krótkim czasie eksploatacji.

Na allegro pojawiły sie w śmiesznej cenie 60 zł NOWE dyski Endurastar HEJ421040G9AT00, firmowane HGST - hitachigst.com zmieniło w międzyczasie nazwę ha hgst.com :D

Obrazek

To to samo co mamy fabrycznie tyle że produkcja i firmware nowszy.

Kupiłem sam 2 szt - jeden klon jeździ u mnie, drugi w Priusie żony. Wszystko piękne działa. Wykonane programem WinHEX.

Co ciekawe obraz HDD Lexusa nie jest taki sam jak Toyoty - nie odpali navi w GSie z dyskiem priusa - czarny ekran i nic...

Oto link: http://allegro.pl/nowy-hgst-hej421040g9 ... 91801.html

Nie mam z tym sprzedawcą nic wspólnego zaznaczam, ale radziłbym każdemu kupić sobie taki dysk... ja już jeden zepsułem rok temu jak mi się źle wpięła ta przejściówka do kompa... ciemno było w kącie i wpiąłem z przesunięciem pinów :O Kosztowała mnie ta głupota 900 zł... $100 nowy pusty dysk - wówczas tylko import z USA i 500 zł za wgranie obrazu na niego przez firmę komercyjnie zajmującą się nawigacjami... Niestety nikt nie pomógł z forum lexusa - chyba jestem jedynym z modelem 2010 co ma już HDD...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 12:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
wojtekS napisał(a):
Zarejestrowałem się, żeby pomóc - czytuję ten wątek już od 3 lat, od kiedy mam GS450h z navi z HDD.

Masz kolego zły dysk - to laptopowy Travelstar podczas gdy producent navi zastosował serię Endurastar - niskoprądowy oraz wstrząso i temperaturo odporny.

Ma być oznaczenie HEJ.... : tu datasheet: https://www.hgst.com/sites/default/file ... K100_0.pdf

Travelstar dokona żywota w krótkim czasie eksploatacji.

Na allegro pojawiły sie w śmiesznej cenie 60 zł NOWE dyski Endurastar HEJ421040G9AT00, firmowane HGST - hitachigst.com zmieniło w międzyczasie nazwę ha hgst.com :D

Obrazek

To to samo co mamy fabrycznie tyle że produkcja i firmware nowszy.

Kupiłem sam 2 szt - jeden klon jeździ u mnie, drugi w Priusie żony. Wszystko piękne działa. Wykonane programem WinHEX.

Co ciekawe obraz HDD Lexusa nie jest taki sam jak Toyoty - nie odpali navi w GSie z dyskiem priusa - czarny ekran i nic...

Oto link: http://allegro.pl/nowy-hgst-hej421040g9 ... 91801.html

Nie mam z tym sprzedawcą nic wspólnego zaznaczam, ale radziłbym każdemu kupić sobie taki dysk... ja już jeden zepsułem rok temu jak mi się źle wpięła ta przejściówka do kompa... ciemno było w kącie i wpiąłem z przesunięciem pinów :O Kosztowała mnie ta głupota 900 zł... $100 nowy pusty dysk - wówczas tylko import z USA i 500 zł za wgranie obrazu na niego przez firmę komercyjnie zajmującą się nawigacjami... Niestety nikt nie pomógł z forum lexusa - chyba jestem jedynym z modelem 2010 co ma już HDD...


Bardzo Dziękuje kupiłem :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 13:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 11:04
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Lexus
Model: GS450h
Rocznik: 2010
Silnik: hybrid
Tu są pliki jakby ktoś chciał - z forum prius Russia.

GEN6_EU_2017-2018v1_P1-P2 - https://yadi.sk/d/GitTnfUA3HgSr4
Gen6_2017-2018v.1_Partion3_Soft - https://yadi.sk/d/NEcAtHdF3HgSpK
Оригинальные файлы карт (Alldata) - https://yadi.sk/d/TrDEpPwS3J2zhG

Pierwsze dwa to wszystko co trzeba, trzeci to oryginalne pliki alldata - oni tak rozgryźli tę navi że sobie dorabiają w tle mapy zarysy domów z numeracją.

Nadpisujemy plikami z pierwszego i drugiego linku to co mamy na dysku, po odblokowaniu oczywiście hdat2.

To nam doda aktualizację map 2017-2018 v1 z konturami i nr domów.

Oczywiście tylko na Rosję - jak ktoś nie chce tej dodanej numeracji to z trzeciego linku bierze oryginalne pliki i nadpisuje nimi te z pierwszego linka.

Gadałem z Rosjaninem co dodał budynki i numeracje dla Rosji, zaoferował (nie za free) ze może zrobić to samo dla PL.

Na forum lexusa nie ma z kim gadać ale może tu byliby chętni.

Mniej więcej tak to wygląda:

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 17:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 maja 2017, o 11:12
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2009
Silnik: d4d 2.0
Zastanawiam się dlaczego kupujecie kolejne dyski by wykonać aktualizację. Jeżeli chcecie mieć konkretną kopię zapasową to są 2 sposoby, albo kopiujecie dane, albo robicie obraz całego dysku z partycjami przykładowo Acronisem i zapisujecie sobie na dysku w komputerze taka kopię. Jak źle skopiujcie dane do aktualizacji i nawigacja wyświetli błąd to przywrócicie sobie poprawny dysk nawigacji z obrazu Acronisa, będą wszystkie takie same partycje z danymi jak i sektor rozruchowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2017, o 20:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Sesjusz napisał(a):
Zastanawiam się dlaczego kupujecie kolejne dyski by wykonać aktualizację. Jeżeli chcecie mieć konkretną kopię zapasową to są 2 sposoby, albo kopiujecie dane, albo robicie obraz całego dysku z partycjami przykładowo Acronisem i zapisujecie sobie na dysku w komputerze taka kopię. Jak źle skopiujcie dane do aktualizacji i nawigacja wyświetli błąd to przywrócicie sobie poprawny dysk nawigacji z obrazu Acronisa, będą wszystkie takie same partycje z danymi jak i sektor rozruchowy.


Ja dlatego ze zen dysk ma 6 lat i tak jego dni są policzone dodatkowo ma błędy Więc nadszedł jego czas .


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2017, o 08:16 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2017, o 15:14
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: LC150
Nadwozie: inne
Rocznik: 2013
Silnik: 3.0 D4D
a zrobil ktos dzialajaca kopie dysku inaczej niz WinHEX?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2017, o 10:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
alex69 napisał(a):
a zrobil ktos dzialajaca kopie dysku inaczej niz WinHEX?


Wydaje mi się ze tylko tak zadziała .
Kilkoma programami próbowałem i bez efektu .


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2017, o 23:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Leoart napisał(a):
alex69 napisał(a):
a zrobil ktos dzialajaca kopie dysku inaczej niz WinHEX?


Wydaje mi się ze tylko tak zadziała .
Kilkoma programami próbowałem i bez efektu .



Dobrze działa wgranie obrazu z lunuxa
Zgranie
dd if=/dev/dysk of=dysk.dd
Wgranie
dd if= dysk.dd of=/dev/dysk



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 cze 2017, o 12:31 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 kwi 2017, o 20:58
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 benzyna
Witam ponownie. Aktualizacja przebiegła owocnie - najnowsze mapy wgrane. Mam zatem do odsprzedania komplet płyt z najnowszymi mapami z maja 2017 wersja 2017/2018 ver.1 . Więcej na priv


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 17:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 maja 2017, o 15:01
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Rav-4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.2 Diesel
Cześć,

wielkie dzięki za poradnik. Aktualizacja przebiegła bez problemów.

Obrazek

Mam jednak pewien problem - nie mogę wytyczyć trasy.
Po przejściu do menu Miejsca docelowego nic się nie dzieje, kiedy naciskam przycisk "Adres". Pojawiła się również nowa ikona obok "POI w pobliżu kursora" - taki szary prostokąt z wpisanym białym okręgiem, której wcześniej nie było.

Obrazek

Natomiast jeżeli wybiorę jakiś poprzedni adres z historii i zatwierdzę go wybierając Enter - nawigacja się resetuje.

Ktoś ma pomysł co tutaj się może dziać? Czy dane się jeszcze doczytują? Czy może powinienem zrobić "restart" odpinając i podpinając akumulator? Z góry dzięki za odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 21:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Admiral_Awesome napisał(a):
Cześć,

wielkie dzięki za poradnik. Aktualizacja przebiegła bez problemów.

Obrazek

Mam jednak pewien problem - nie mogę wytyczyć trasy.
Po przejściu do menu Miejsca docelowego nic się nie dzieje, kiedy naciskam przycisk "Adres". Pojawiła się również nowa ikona obok "POI w pobliżu kursora" - taki szary prostokąt z wpisanym białym okręgiem, której wcześniej nie było.

Obrazek

Natomiast jeżeli wybiorę jakiś poprzedni adres z historii i zatwierdzę go wybierając Enter - nawigacja się resetuje.

Ktoś ma pomysł co tutaj się może dziać? Czy dane się jeszcze doczytują? Czy może powinienem zrobić "restart" odpinając i podpinając akumulator? Z góry dzięki za odpowiedź.


Wydaje mi się ze czegoś nie wgrałeś bo wyglada jak by nie wczytał map .
Myśle ze musisz jeszcze raz wgrać płytki :(


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2017, o 22:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 11:04
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Lexus
Model: GS450h
Rocznik: 2010
Silnik: hybrid
Ja bym zrobił tak:

- odłączyć aku albo samo radio, poczekać 3 min, włączyć.

Jak dalej to samo to znaczy, że źle wgrałeś strukturę plików.

Dwa wgrywasz wersję sprzed roku.

Pobierz sobie pliki z mojego posta z 28 maja (te linki do rosyjskiego forum) - tam masz je już uporządkowane z podziałem wg partycji.

Przywróć pierwotny stan dysku (o ile masz kopię zrobioną ;) ). Jak nie to trudno, jedź na tym co masz teraz.

Nadpisz partycja po partycji pobranymi plikami.

Musi działać. I będzie najnowsza wersja 2017 - 2018 v1.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2017, o 21:28 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 lip 2009, o 07:22
Posty: 4
Lokalizacja: Łódź
Ma ktoś na sprzedaż aktualne płyty APZ445-HD330-0M


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2017, o 22:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2013, o 03:53
Posty: 118
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
artful6 napisał(a):
Ma ktoś na sprzedaż aktualne płyty APZ445-HD330-0M


Ja mam takie :
Obrazek


Wczoraj wgrałem i jest Ok .


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2017, o 06:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 lip 2009, o 07:22
Posty: 4
Lokalizacja: Łódź
Podaj cenę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2017, o 14:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 cze 2017, o 14:19
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Prius III
Rocznik: 2009
Silnik: hybryda
Witam
Mam następujący problem:
po podłączeniu dysku do komputera nie chce startować z płyty tylko od razu wyrzuca monit o hasło do dysku.
Dysk podłączony zamiast systemowego, płyta startowa z hdat2.
Z podłączonym dyskiem z laptopa komputer startuje z płyty.
Wie ktoś może co to może być ?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2017, o 16:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 11:04
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Lexus
Model: GS450h
Rocznik: 2010
Silnik: hybrid
Ja u siebie robię tak, że w starym PC odpinam od płyty głównej wszystkie inne dyski na czas operacji odblokowania.

Ma zostać tylko CD ROM i dysk z navi.

No i oczywiście w bios ustawiamy start z CD.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2017, o 20:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 cze 2017, o 14:19
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Prius III
Rocznik: 2009
Silnik: hybryda
No i tak zrobiłem.
Jak podłączyłem dysk z navi przez przejściówkę usb, to też laptop nie chciał wystartować. Nie wiem czy to problem z laptoopem czy z dyskiem navi ?
Laptop po prostu nie startuje z płyty i od razu widzi, że dysk jest z hasłem pomimo, że w kolejce bootowania pierwszy jest cd a dysk ostatni.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2017, o 20:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 11:04
Posty: 9
Pochwały: 1
Marka: Lexus
Model: GS450h
Rocznik: 2010
Silnik: hybrid
Przejściówka usb nie działa.

Musi być stary komp ze złączem IDE


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 280 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda