TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 mar 2017, o 14:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 paź 2016, o 19:04 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 31
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
endrju_s napisał(a):
Mam pytanie odnośnie aktualizacji map w NAVI B9013.



B9013 jest na DVD

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 paź 2016, o 12:39 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 31
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Pojawiły się nowe mapy do aktualizacji HDD APZ445-HD334-0L 2016-2017 ver.2

Niestety jeszcze nie można zamówić bynajmniej w moim salonie

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2016, o 09:13 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 31
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Można już w serwisie zamawiać nowe płyty HDD APZ445-HD330-0L 2016-2017 ver.2

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2016, o 19:56 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 31
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Czyli pobrałeś gotowe struktury katalogów jakie trzeba skopiować a nie całe obrazy płyt.

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2016, o 00:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 cze 2016, o 16:48
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 d4d
Czyli powinno się udać? Jutro dobiore się raz jeszcze do dysku, ostatnim razem brak dostępu do adaptera ... Ale i tak zrobię back up całego dysku w razie W.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2016, o 22:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 cze 2016, o 16:48
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 d4d
Obrazek
Jednak udało się. :-). Dzięki za tutorial!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2016, o 10:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 cze 2014, o 20:57
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
Wczoraj zrobiłem aktualizację map na WMA B9012, wszystko przebiegło całkiem szybko.
Navi się nie zawiesza (oczywiście potrzebne jest odłączenie Akumulatora na kilka minut
celem restartu systemu)
Pliki z powyższych linków wystarczyło podmienić (nie dograć). Pozostaje tylko ją przetestować
przez dłuższy czas, na szybko wspomnę tylko, że wpisanie niektórych ulic w Łodzi to walka z nierównym
przeciwnikiem (wcześniej nie miałem tego problemu), ale cóż pojeździmy zobaczymy.

Dziękuję wszystkim za pomoc, zwłaszcza martinez07 za dokładną instrukcję :piwo:


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2016, o 22:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
MaxCoo napisał(a):
Wczoraj zrobiłem aktualizację map na WMA B9012, wszystko przebiegło całkiem szybko.
Navi się nie zawiesza (oczywiście potrzebne jest odłączenie Akumulatora na kilka minut
celem restartu systemu)
Pliki z powyższych linków wystarczyło podmienić (nie dograć). Pozostaje tylko ją przetestować
przez dłuższy czas, na szybko wspomnę tylko, że wpisanie niektórych ulic w Łodzi to walka z nierównym
przeciwnikiem (wcześniej nie miałem tego problemu), ale cóż pojeździmy zobaczymy.

Dziękuję wszystkim za pomoc, zwłaszcza martinez07 za dokładną instrukcję :piwo:

Co to za bzdury z tym odłączeniem akumulatora. Zrobiłem ponad 10 takich aktualizacji i NIGDY nie potrzebowałem odłanczać akumulatora. Proszę nie robić ludziom wody z mózgu!!!

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 09:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 cze 2016, o 16:48
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 d4d
Cytuj:
Co to za bzdury z tym odłączeniem akumulatora. Zrobiłem ponad 10 takich aktualizacji i NIGDY nie potrzebowałem odłanczać akumulatora. Proszę nie robić ludziom wody z mózgu!!!

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka


Ja tez musiałem zrestartować radio, bez tego np po wejściu do wpisywania adresu wywalało do ekranu początkowego lub wywalało do ekranu głównego. Mam t27 z 2011r b9012



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 10:29 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
AdamiPL napisał(a):
Cytuj:
Co to za bzdury z tym odłączeniem akumulatora. Zrobiłem ponad 10 takich aktualizacji i NIGDY nie potrzebowałem odłanczać akumulatora. Proszę nie robić ludziom wody z mózgu!!!

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka


Ja tez musiałem zrestartować radio, bez tego np po wejściu do wpisywania adresu wywalało do ekranu początkowego lub wywalało do ekranu głównego. Mam t27 z 2011r b9012


piszecie tak jakbyscie podmieniali pliki na dysku na zywca w podlaczonym radio... przeciez po wyjeciu go z auta radio jest calkowicie odciete od wszystkiego, po wyjeciu dysku to nawet nie ma sie z czego uruchomic... a potem wkladacie je i podlaczacie prad i po uruchomieniu auta radio startuje zdecydowanie dluzej niz na codzien... wiec nie rozumiem kompletnie co mialoby dac jeszcze odpiecie aku ?

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 10:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 cze 2014, o 20:57
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
No cóż, u mnie po podłączeniu radia Navi pokazywało starą wersję mapy (radio do wyjęcia HDD było całkowicie odłączone).
Dopiero po odłączeniu aku, system się zrestartował i pokazał świeże Mapy. Oczywiście pewnie istnieje inna metoda
restartowania Navi - ale odłączenie aku to chyba nie zbrodnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 23:34 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
MaxCoo napisał(a):
No cóż, u mnie po podłączeniu radia Navi pokazywało starą wersję mapy (radio do wyjęcia HDD było całkowicie odłączone).
Dopiero po odłączeniu aku, system się zrestartował i pokazał świeże Mapy. Oczywiście pewnie istnieje inna metoda
restartowania Navi - ale odłączenie aku to chyba nie zbrodnia.


zbrodnia nie, ale moim zdaniem to nielogiczne. Mapa i aplikacja rezyduje na dysku ktory nadpisales, po ponownym podlaczeniu radia wszystko mi uruchamialo sie znacznie dluzej niz normalnie i to na tyle dlugo ze lekkiego stresa zlapalem czy nie mam juz tzw. cegly... ale jak w koncu wstalo to od razu mialem nowa mape i wersje aplikacji. Niczego nie odlaczalem od akumulatora... jedynie wydlubalem radio.

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2016, o 00:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 314
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 31
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Odłączenie radia od prądu wystarczy.
Ale jeśli ktoś ma fantazje odłączyć aku, to kto komu zabroni :-)
Pamiętajcie tylko żeby przy okazji zimy przeczyścić klemy i posmarować smarem miedziowanym :-)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2016, o 11:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Moim zdaniem to jakieś celowe działanie. Ludzi wprowadzają w błąd. NIE POTRZEBNE jest ODPINANIE klemy akumulatora, chyba żeby przed zimą przeczyścić.

Admin widzisz i nie grzmisz !

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2016, o 11:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 gru 2016, o 11:25
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 Diesel
Proszę o pomoc. Wykonałem wszystko według wskazówek i po uruchomieniu pierwsza strona mówi że mam nowe mapy 2015- 2016 ale po uruchomieniu nawigacji pokazuje tylko punkt GPS bez map -- czy ktoś może pomóc- jestem ze śląska. Mapy miałem zgrane z ruskiej strony.Proszę o pomoc- mogę jeszcze raz to wgrać tylko co - może ktoś nie poprowadzi??Wgrywałem to już rok temu no i tera znalazłem ten temat na forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 gru 2016, o 15:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 cze 2016, o 16:48
Posty: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 d4d
dula1973 napisał(a):
Proszę o pomoc. Wykonałem wszystko według wskazówek i po uruchomieniu pierwsza strona mówi że mam nowe mapy 2015- 2016 ale po uruchomieniu nawigacji pokazuje tylko punkt GPS bez map -- czy ktoś może pomóc- jestem ze śląska. Mapy miałem zgrane z ruskiej strony.Proszę o pomoc- mogę jeszcze raz to wgrać tylko co - może ktoś nie poprowadzi??Wgrywałem to już rok temu no i tera znalazłem ten temat na forum.


Zrestartowałeś navi? Odpiales ja od zasilania po wgraniu map?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2017, o 11:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 maja 2014, o 12:08
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D4D, 150KM
Witam wszystkich w Nowym Roku i pozdrawiam.
Zmobilizowałem się i jeszcze w sobotę (Sylwester) zrobiłem sobie update do wersji 2016-2017 ver.2. Ponieważ to moja już 2-ga aktualizacja więc poszła sprawniej niż 2 lata temu.
Ale efekt daleki jest od oczekiwanego (chciałem mieć mapy aktualne).
Wprawdzie po inicjacji system pokazuje że mapy są w wersji 2016-2017 ver.2 ale mam co do tego wątpliwości (w końcu numer wersji jest wskazywany tylko na podstawie pliku tekstowego w systemie, a nie na podstawie faktycznych wersji map).
Mój niepokój zaistniał już podczas kopiowania plików na HDD Toyota. Otóż np. wszystkie pliki w folderze AW (z nowych płyt DVD), w podfolderach SD oraz PRG są w wersjach z maja 2014, nie ma nic z 2016 (ta sama data utworzenia plików, te same rozmiary..... jak już istniejące pliki na HDD Toyota). Po co więc kopiować te pliki (kiedy robiłem update w 2014 to wszystkie pliki wrzucane przeze mnie na HDD były nowsze niż te istniejące.
Podobna, choć trochę inna sytuacja powstała w folderze IDX, tam wchodzą wszystkie pliki z folderów IDX1 oraz IDX2, te wzięte z DVD były wszystkie nowe, z 2016. Ale w samym folderze IDX na HDD Toyota są też pliki o innych nazwach, które pochodzą z 2008 roku lub 2013. Tych nie mamy czym podmienić a chyba lepiej ich nie wyrzucać.
Zgodnie z oczekiwaniami na DVD pojawił się też kolejny plik ALLDATA4, który został dograny do katalogu głównego na HDD Toyota Part1.

Po instalacji w samochodzie i odpaleniu NAVI sprawdziłem sobie wersję (jest OK, 2016-2017 v2), sprawdziłem wyszukiwanie adresów i tras (jest OK) no i wreszcie sprawdziłem sobie aktualność nowych dróg, a tu klęska. Na mapie brakuje A1 na wschód od Łodzi, brakuje tunelu pod Martwą Wisłą w Gdańsku.
Obrazek


Obrazek


I teraz nie jestem pewien, czy coś poszło nie tak podczas kopiowania plików (choć jestem pewien, że wszystko co było do podmiany sumiennie zamieniłem), czy też po prostu w tej wersji jeszcze nie ma tych dróg (zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami miały być)?

Proszę więc posiadaczy nowej wersji o sprawdzenie w waszych mapach czy te 2 trasy istnieją?

A może ktoś ma pomysł na te stare pliki w systemie HDD Toyota?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2017, o 17:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 sty 2015, o 09:53
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Disel
Witam,

Chętnie odkupię płytki z najnowszymi mapami. Jeśli byłby ktoś tak miły i dorzucił płytkę z HDAT2 i chciał to przesłać do Irlandii to było by super.
Oczywiście pokrywam wszystkie koszty związane z wysyłką i dodatkową płytą.
Jeśli natomiast to zbyt wiele to mogę podać Polski adres i wtedy brat mi je odeśle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2017, o 16:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 sty 2015, o 09:53
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Disel
ciechal napisał(a):
Witam,

Chętnie odkupię płytki z najnowszymi mapami. Jeśli byłby ktoś tak miły i dorzucił płytkę z HDAT2 i chciał to przesłać do Irlandii to było by super.
Oczywiście pokrywam wszystkie koszty związane z wysyłką i dodatkową płytą.
Jeśli natomiast to zbyt wiele to mogę podać Polski adres i wtedy brat mi je odeśle.



Sprawa już załatwiona, niestety nie potrafię edytować posta


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2017, o 19:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 sty 2015, o 09:53
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Disel
To znowu ja.

Niestety chyba jestem pierwszym któremu ta operacja się nie udała :(

Wyjąłem radio bardzo łatwo , dysk także.

Hasło zdjęte bez problemu i na tym koniec. Po podłączeniu przez usb system wykrył dysk ale nie chciał tam wejść, po resecie kompa już go nie widział. Myślałem że może Hasło się nie zdjęło, ale HDT2 też go przestał widzieć.

Włożyłem dysk ponownie do radia i niestety radio mimo dźwięków wentylatora nie uruchamia się. Podejrzenie to to że uszkodziłem dysk.

A kolejne pytanie to do teraz ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2017, o 22:41 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2014, o 08:53
Posty: 90
Lokalizacja: WRC
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 D-CAT 150KM
ciechal napisał(a):
To znowu ja.

Niestety chyba jestem pierwszym któremu ta operacja się nie udała :(

Wyjąłem radio bardzo łatwo , dysk także.

Hasło zdjęte bez problemu i na tym koniec. Po podłączeniu przez usb system wykrył dysk ale nie chciał tam wejść, po resecie kompa już go nie widział. Myślałem że może Hasło się nie zdjęło, ale HDT2 też go przestał widzieć.

Włożyłem dysk ponownie do radia i niestety radio mimo dźwięków wentylatora nie uruchamia się. Podejrzenie to to że uszkodziłem dysk.

A kolejne pytanie to do teraz ?


Po usb nie specjalnie udawalo mi sie dostac do tego dysku - h2dat nie widzial mojej przejsciowki a potem jak juz zdjalem haslo (troche musialem pokombinowac bo moj thinkpad odmawial bootowania z cd jesli nie podalem hasla do podlaczonego zaszyfrowanego dysku) to dopiero podlaczony w kieszeni usb z osobnym zasilaniem zagadal. Sprobuj podlaczyc go bezposrednio do komputera/laptopa i sprawdz czy sie wtedy wykrywa. W zaleznosci co zobaczysz bedziesz mogl dalej dzialac.

_________________
--
Tomasz

2oo by Kawasaki, a 4oo służy tylko do przemieszczania zimą :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sty 2017, o 13:06 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 sty 2015, o 09:53
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Disel
Udało się i mi :)

problem nie był w samym procesie uaktualniania, a w dysku.

gdy podłączyłem go pod USB musiał się odłączyć a ramię zostało na talerzu. musiałem rozkręcić dysk i cofnąć ramię do pozycji startowej ( masa filmików na youtube).

Gdy dysk ruszył to już bajka, wszystko tak jak w opisie.

Dziękuję Wszystkim, a w szczególności tym osobą którym chciało się ten temat stworzyć i podzielić się swoją wiedzą z innymi. :dance: :dance: :dance:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sty 2017, o 12:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 maja 2015, o 19:44
Posty: 15
Lokalizacja: Lubin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 benzyna
Podaj link do filmiku opisującego dany problem

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

_________________
POMOGĘ W AKTUALIZACJI NAWIGACJI B9012


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2017, o 12:28 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 sty 2015, o 09:53
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Disel
https://www.youtube.com/watch?v=7m5cil6KezI - to link do filmiku.


Natomiast ja odkryłem inny problem u siebie :(

Mieszkam w Irlandii i mapa zaktualizowała się pięknie jeśli chodzi o pokrycie, ale wczoraj chciałem wpisać pewien adres i nie mogłem, okazało się że mam przełączone na UK, no to chciałem przełączyć na IRL, a tu zonk. Wyskoczyło mi że mapa nie posiada danych z IRL.

Sprawdziłem każdy z regionów i okazało się że działa Tylko rumunia, rosja, polska, uk i coś tam jeszcze. Co istotne to wszystkie kraje które działają znajdują sie na 4 stronie listy, a pierwsze 3 nie działają.

Mapy są, drogi które mogłem sprawdzić w Irlandii również są z poprawnymi nazwami itp, ale nie można ich wyszukać. Podejrzewam, że zapomniałem o jakimś pliku/plikach i teraz pytanie czy orientuje się ktoś które pliki za to odpowiadają, czy może powinienem przekopiować ponownie wszystkie?

Obecnie navi nie jako nie spełnia swojej funkcji bo poprowadzi mnie jedynie do miejsc które mam zapisane + ewentualnie wyszukane z mapy, wtedy wyszukuje poprawnie trasy i prowadzi do celu, ale jak nie wiem gdzie jest mój cel to już nic nie zrobię :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2017, o 13:22 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2011, o 13:06
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 i Aygo 2
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D-4D + BOX
Witam
Pytanie do forumowiczów :
W moim radiu b9012 nagle utwory nagrane na hdd zaczęły charczeć podczas odtwarzania, radio i cała reszta działa bez zarzutów muzyka charczy tylko przy odtwarzaniu z hdd. (do tej pory czyli przez 6 lat użytkowania było wszystko OK)
Czy ktoś z was miał taki problem?, bo na razie nie chce mi się rozkręcać i szukać problemu więc może ktos z was miał taki problem i go rozwiązał.
Z góry dziękuję za informacje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 mar 2017, o 23:01 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 26 lut 2009, o 20:53
Posty: 55
Lokalizacja: zdwola
Panowie - mam pewien problem.
Radio B9012 z HDD40GB.
Hasło udało mi się ściągnąć bez problemu.
Dysk widoczny jest pod windowsem10 - 3 partycje - niestety brak opisów partycji w systemie ??.

Na partycji 1-wszy katalogi:
- CDDB
- DIRFAL
- FAL
- MUSIC
- TRASH

Na parcycji 2-gi katalogi:
- BEEP
- BK
- DIAG
- DIRFAL
- DREC
- FAL
- MRP
- PII
- PRG
- SD
- TRASH
- VERUP
- VR

Na partycji 3-i katalogi :
- DIRFAL
- FAL
- MUSIC
- TRASH

Problem jest taki że nie wiem gdzie powgrywać te pliki IDX i całą resztę z płyt. Na dysku nigdzie nie znalazłem nawet plików z podobnym rozszerzeniem by się zastąpiły. Dysk zawiera przeważnie pliki z rozszerzeniem .bin lub .DAT.
Czy ktoś może podpowiedzieć co z tym fantem zrobić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda