TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 sie 2017, o 12:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2014, o 13:06 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 12:58
Posty: 9
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0d4d
Witam kupilem do swojej avki t27 nawigacje tns 510. W sklad zestawu ktory kupilem wchodzia nawigacja karta i uczwyty. Z ramka sobie juz poradilem i kupilem , teraz mam jeszcze problem z kupnem mikrofonu. Czy moze ktos ma na sprzedaz mikrofon do tej nawi. Moze mozna podlaczyc jakis inny mikrofon. Bardzo prosze o pomoc. Jestem nowy i jeszcze nie wiem bardzo jak sie zachowywac. Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 13:14 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
czlowieku mikrofon w ASO kosztuje 265zł - to na prawde nie jest majątek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 14:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 maja 2013, o 16:37
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
podpinam sie do prosby. Przejechalem ASO w Rumunii dzwonilem do ASO w Polsce i chodzilem po serwisach - nigdzie nie maja mikrofonu juz (nie ma numeru czesci w instrukcjach i nie maja jak zamowic a te nawigacje nie sa juz pol roku produkowane)- popi2009 jak mozesz to prosze nakieruj mnie ktore ASO jeszcze ma dostep do mikrofonu za 265 zl to chetnie tam zadzwonie bo juz rece mi opadaja ze to taki problem..

jeszcze jedno pytanko - kable ktore mam w t25 2008(zglasnia mi sie muzyka jesli jade szybciej) wystarcza do podpiecia tns510 czy potrzebuje dokupic jeszcze jakies specjalne? - facet ktory mi sprzedal nawi powiedzial ze jest to Plug&Play


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 15:48 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
zaraz ci dam numer czesci

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 15:49 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
PZ445-00333-02

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 15:50 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
do t25 musisz kupic przejsciowke do anteny zeby odpalic tns510, o innych mi nie wiadomo


do t27 plug and play

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 15:52 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
musisz tez pamietac o podpieciu do nawigacji sygnalu biegu wstecznego i predkosci bo inaczej nie bedzie poprawnie dzialac navi mimo anteny gps. mozna to zrobic dosztukowując lub kupic specjalny kabel do tego:

PZ445-00333-04


instrukcja instalacji tns510 do t27 jest na toyota-tech.eu

do t25 analogicznie tylko pewnie w innym miejscu jest sygnal wstecznego i predkosci - dlatego montujac w t25 posluz sie instrukcja montazu tns700

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 16:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 maja 2013, o 16:37
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
popi2009 dzięki za numery części! nawi kupiłem z podpiętą anteną - raczej nie oryginalną ale chyba to nie ma znaczenia.
zanim odpisałeś skontaktowałem się jeszcze z serwisem Warszawa Bielany i chłopaki od razu mi podali cene - 233 zł więc w porządku
(Toyota Chodzeń Warszawa mi powiedzieli że nie mogą sprowadzić części i Toyota Sud Bukareszt)
zadzwonilem teraz do ASO w Bukareszcie i znaleźli części - montaż 250 zł + 310 zł za mikrofon+ 70 zł za kable...
zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej kupić części w Polsce i oddać im tylko do montażu lub w ogóle im nie dawać skoro nie do końca wiedzą co potrzebują i spróbować zrobić to samemu lub dać gdzieś gdzie instalują nawigacje a przynajmniej taniej wyjdzie..

@marcin81 - z numerem części w każdym serwisie Toyoty kupisz mikrofon
@popi2009 - niestety przez dystans flachy ani piwa nie mogę postawić więc zostają mi chyba tylko podziękowania pisemne.. - dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 17:14 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
montaz za drogi - 100zl to max ile bym zaplacil - dla sprawnego montera to godzina roboty. 250zl to bym dal za montaz ale z kamerą cofania

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 20:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 maja 2013, o 16:37
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
to co iść do kogoś kto się zajmuje po prostu montażem nawigacji i mieć nadzieje że będą wiedzieli co dokładnie zrobić z kabelkiem do sygnalu biegu wstecznego i predkosci? - oni chcą 100 zł czy próbować samemu?:P bo jeśli to jest tylko wyciągnięcie radia i przełożenie kilku wtyczek to myśle że sam mógłbym to zrobić :) jeszcze tylko mam obawę że jeśli bym sam to robił to nie wiem gdzie i jakie gumki powstawiać żeby to nie trzeszczało w trakcie jazdy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 20:45 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
Chodzi mi o to ze w ASO tyle powinni wziac

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2014, o 23:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 12:58
Posty: 9
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0d4d
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Ja dzwonilem do toyota chodzen w Piasecznie i do toyota okecie i powiedzieli mi ze mikrofon wystepuje tylko w zestawie z nawi slatego podjalem ten temat.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2014, o 01:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 12:58
Posty: 9
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0d4d
Jak podpiac bez kostki sygnal predkosci i biegu wstecznego w ktora kostke i w ktory pin maam wpiac te dwa przewody.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2014, o 10:03 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
skorzystaj z instrukcji

http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7 ... _446_1.pdf

a kostki nie ma bo to sie po prostu dosztukowuje jak widac w instrukcji

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 wrz 2016, o 12:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 mar 2016, o 04:05
Posty: 9
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 diesel 110kw
Wg instrukcji, operacja nr 20 która opcję wybrałeś? 20 pinów z radia czy z licznika.
Ja zaciskalem te kremy na kablach, nie sztukowałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda