TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 cze 2017, o 09:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2014, o 12:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Witam,czy wgrywał ktoś polskie menu z nowymi mapami do tns 700 ?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2014, o 13:55 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, o 00:30
Posty: 1237
Lokalizacja: WWA/Ochota
Pochwały: 41
Marka: Citroen
Model: Czołg C4 Picasso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 ON
do tns 700 nie ma oficjalnie polskiego menu. Jest kilka firm na alle i w necie, które ponoć to robią.

_________________
Mój Trooper
Spotowanie w stolicy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2014, o 14:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Wiem że oficjalnie nie ma,ale firmy oferują taką usługę-spolszczone menu systemu audio i polski lektor w nawigacji.Dlatego pytam czy ktoś to robił,jak to działa w praktyce i jakie koszty,bo ceny usługi też bardzo zróżnicowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2014, o 14:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lip 2012, o 15:25
Posty: 114
Lokalizacja: DK, ZS
Marka: Toyota
Model: Avensis t25 fl
Rocznik: 2007
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Cytuj:
i polski lektor w nawigacji.

Na moj maly rozumek to lektor navi masz na plycie wiec jesli nie ma tam polskiego to nikt ci tego do navi nie wgra.
Z tego co kiedys sie orientowalem to jest jedynie mozliwosc wgrania polskiego menu do navigacji i koszt dosc spory, niewiem jak teraz ale kiedy sie tym interesowalem to bylo ok 500 pln-ow


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2014, o 15:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Co do ceny to można znalezć za 400 i jest to na 100% polski lektor mapa E18 i polskie menu systemu,które startuje z płyty z nawigacją.Cena chyba do przyjęcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2014, o 23:03 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
NIE NIE NIE

na plycie jest TYLKO mapa i krytyczne aktualizacje!

wgrany jezyk to po prostu efekt jakis kombinacji mądrych informatyków - fakt jest taki ze nie jest to oficjalny lektor tylko dograny przez jakiś mózgów który raczej nie bedzie dzialal jakos zajebiscie.

co do E18, to zapraszam do kontaktu osoby ktore chca kupic oryginalna E19 EAST - bede je mial jako pierwszy w polsce, wczesniej od salonu toyoty na przelomie marca i kwietnia

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2014, o 22:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Co znaczą krytyczne aktualizacje,co do lektora to jest nagrany profesjonalny lektor,a polskie menu systemu widziałeś? Jesteś bardzo na nie DLACZEGO przecież skoro wszystko jest na płycie nie robimy żadnej szkody orginalnemu systemowi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2014, o 10:26 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
az tak do konca nie jestem pewien - wydaje mi sie jednak ze skoro wszystko byloby na plycie - to jaki bylby problem dla toyoty / lexusa dac swoj jezyk polski??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2014, o 18:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Ja chyba mimo wszystko zaryzykuje,na dniach powinienem dostac plyte wtedy dam znac co i jak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2014, o 18:42 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
czyli ze oni Ci wysylaja plyte z mapa E18 i niby polskim menu i lektorem?

po pierwsze to masz swiadomosc ze kupujesz pirata i dajesz zarobic zlodziejom??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2014, o 21:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Jest taka firma "uczymy auta polskiego"ktora ma licencje na polskiego lektora dogranego do mapy E18 której orginał posiadam na płycie.Polskie menu do systemu to chyba nie piractwo,skoro orginalnie czegoś takiego Toyota nie oferuje,więc chyba nikt mnie za to nie rozstrzela.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2014, o 21:57 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
Jakby miała licencje to by ich sprzedawali w salonie ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2014, o 22:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Właśnie wgrałem PL menu do TNS 700 cała operacja odbyła się z płyty trwała 15 sekund w menu pojawił się do wyboru język polski.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2014, o 15:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Sam wgrywales?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2014, o 17:55 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 16:57
Posty: 2
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2008
Silnik: 2,2
Kupiłeś na necie czy może z innego źródła ściągłeś


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 mar 2014, o 03:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Kupilem plyte na necie spolszczone menu i nawigacja mapa E18 z polskim lektorem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 mar 2014, o 16:47 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 mar 2013, o 17:18
Posty: 63
Marka: toyota
Model: avensis t25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 d4d
podaj linka do tej strony co można kupić i jak dużo zapłaciłeś za ta płytę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 mar 2014, o 22:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 16:57
Posty: 2
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2008
Silnik: 2,2
Dzięki można kupić na oferia.pl za 599zł, lub allegro ale nie wiem czy dodają mapę w tej cenie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 mar 2014, o 07:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Kupilem z allegro za 400 polskie menu, mapa E18z polskim lektorem.Sprzedajacy z Piły lub Warszawy mozna sie dogadać co do ceny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2014, o 08:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lip 2011, o 11:06
Posty: 270
Lokalizacja: B-stok
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV
a moze sprobowac zrobic kopie tej plyty...jak daje sie kombinacja "kopii" oryginalnych map to tej plyty pewnie tez...jak zadziala to mozna potem podzielic sie kosztami jej zakupu i podzielic sie :jezyk:

_________________
była Omega B
Jest Ave - zapraszam do oceny


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2014, o 10:06 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
to jest polska - tylko kombinacje i oszustwa

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2014, o 16:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 mar 2013, o 17:18
Posty: 63
Marka: toyota
Model: avensis t25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 d4d
każdy orze jak może jestem za


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2014, o 16:32 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1572
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
ale tak po prawdzie - obsluga tns700 i komendy są tak proste, że na prawdę nie rozumiem po co Wam polski język

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2014, o 11:12 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 mar 2013, o 17:18
Posty: 63
Marka: toyota
Model: avensis t25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 d4d
no obsługa i komendy proste ale ze względów estetycznych zawsze by to ładniej wyglądało z pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2014, o 16:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Probowalem zrobic kopie plyty ale nie dziala.Kopiowalem na roznych plytach i lipa,plyty verbatimy nagrywarka Liteon ihas , po wlozeniu kopi do napedu nie widzi plyty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2014, o 13:07 
Będziemy probówać.


Góra
  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014, o 07:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 08:20
Posty: 2
Lokalizacja: plock
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2008
Silnik: 1,8 benzyna
I jak panowie udało coś sie z tą przeróbką menu jezyka?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014, o 18:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Jak najbardziej polskie menu hula w Avce,do tego mapa E18 z polskim lektorem.Jestem zadowolony z inwestycji w płyte,tylko z kopiowaniem to lipa nie idzie żadnym programem,tzn.robi kopie ale kopia nie działa w navi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2014, o 12:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 paź 2014, o 12:23
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D
Wystarczy Loading.KWI wyciągnąć i zmontować do ściągniętego obrazu z neta i płytka z polakiem jest do skopiowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2014, o 14:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Czyli rozumiem ,że ściągam z neta obraz East Europe 19 i zamieniam plik z Loading.Kwi na ten który mam na płycie i będzie śmigać ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda