TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 25 maja 2017, o 10:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2011, o 15:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 23 lip 2008, o 11:24
Posty: 181
Lokalizacja: Trzebinia
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: D-4D
Kto użytkuje TNS 510? Chciałbym sie dowiedzieć, jak się to na co dzień sprawuje - jak kwestia jakości, dźwięku, jakości obsługi, dokładności i przydatności nawigacji?

Czy da się ustawiać nawigację podczas jazdy, czy też trzeba się zatrzymać? Wyświetla informacje z komputera - prędkość, zużycie itepe, czy nie?

jak wyświetlają się komunikaty RDS podczas słuchania radia? Jak wyświetlają się informacje o plikach muzycznych podczas słuchania cd audio/mp3 (trzeba przełączać informacje, czy wyświetla się po kolei tytuł, autor itp?)

Czy da się podpiąć kamerę cofania?

Jakie ma wady?

Dzięki :)))))


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2012, o 22:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
otóż tak jesli chodzi o jakosc dzwięku to nie gra źle obsługa nawet intuicyjna niestety o navi sie nie wypowiem bo mam mapy tylko zach eu i po angielsku widziałem juz polskie menu z polskimi mapami ale nikt nie moze mi pomuc w wgraniu tego ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2012, o 22:35 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6842
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 802
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
pomóc, bo pomogę :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2012, o 23:56 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 18 mar 2010, o 09:55
Posty: 2809
Lokalizacja: wawa
Pochwały: 181
Marka: Avensis
Model: T22
Rocznik: 1998
Silnik: 7AFE 1.8 benzyna/lpg
Zaraz będzie. Dzięki ze możesz mi pomuc :ok:
Czasami się zdaża. :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2012, o 12:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 23:14
Posty: 180
Lokalizacja: Jasło
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 2ZR
Właśnie dołączam się do kolegi kysiora i proszę o odpowiedź????

chodzi o taką nawigację http://allegro.pl/tns510-2011r-system-n ... 94404.html

dodatkowo jak wygląda kwestia podpięcia jej jeśli wcześniej nie była zamontowana żadna nawigacja w AFCE T27 ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2012, o 13:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
kupujesz navi, kupujesz ramke

http://allegro.pl/toyota-avensis-08-12- ... 22541.html

wyciagasz radio wypinasz wtyczki, wpinasz wtyczki w nawigacje, dopinasz antene, i kabel ktory jest na zdjeciu aukcji - druga strona kabla dopinana do czujnika predkosci i biegu wstecznego.


czas montazu 30 minut. koszt montazu powinien nie przekroczyc 100PLN w toyocie, jesli wyzszy jedz do innego ASO toyoty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 15:05 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
witam po odłączeniu aku wyswietla sie jakas informacja o wizycie w servisie i jakies napisy po japońsku jak teraz uruchomic navi??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 16:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
wrzucic oryginalna mape?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 16:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
problem rozwiązany po wrzuceniu orginalu sd sie załadowało

podzielił by się moze ktoś orginalnymi mapami europy wschodzniej w tym pl moze uda mi się cos wykąbinować aby działały mam pewnien pomysł:)
sam posiadam tylko zachodnią eu:/


edit. ok juz sie sciągaja wie moze ktos ile w aso by wzieli za dokupienie polskiej sd z mapami??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 19:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
chyba ostatnio pytalem to cos ok 600 zl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 20:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
:wow: to ja pito... :hahaha: wole inną navi :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 22:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
szukaj na niemieckim ebayu. e14 (najnowsze mapy) kupowalem tam jakos za ok 150zl z przesylka za mape na ktorej jest polska


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 23:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 16:04
Posty: 29
Lokalizacja: wawa
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D
koledzy a jest tu ktoś kto grzebał troche w plikach z sd i wie moze ktore sa odpowiedzialne za język ?? i zeby w ogole spolszczyc te navi?? pobrałem juz całą europe i pewnie gdzies tam ten pl jest...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2012, o 23:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
stać chłopa na wóz to stać go na konia.

masz t27 warte dzisiaj z 65 tysiecy, nawigacje i robisz takie akcje :) pomijam już fakt piractwa - bo w końcu w Polsce kazdy uzywa pirackiego oprogramowania, ale chyba 1/100 wartości samochodu, jakbys przeznaczył na mapę, nie zbankrutowałbyś :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2012, o 20:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 lut 2012, o 03:39
Posty: 2
Lokalizacja: wroclaw
Marka: toyota
Model: avensis t27
Rocznik: 2009
Silnik: 1,6 valvematic
kysior napisał(a):
Kto uzytkuje TNS 510? Chcialbym sie dowiedziec, jak sie to na co dzien sprawuje - jak kwestia jakosci, dzwieku, jakosci obslugi, dokladnosci i przydatnosci nawigacji?

Czy da sie ustawiac nawigacje podczas jazdy, czy tez trzeba sie zatrzymac? Wyswietla informacje z komputera - predkosc, zuzycie itepe, czy nie?

jak wyswietlaja sie komunikaty RDS podczas sluchania radia? Jak wyswietlaja sie informacje o plikach muzycznych podczas sluchania cd audio/mp3 (trzeba przelaczac informacje, czy wyswietla sie po kolei tytul, autor itp?)

Czy da sie podpiac kamere cofania?

Jakie ma wady?

Dzieki :))))) Rozmiar waginy nie będzie na pierwszym miejscu pod względem ważności - smak spermy i pochwy. Dziękuję za odp. Z poważaniem.
Ten temat nie jest taki prosty, jak mogłoby się wydawać. Mam pewne informacje i jutro o tym napiszę... Dobrze, że jest gdzie pogadać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 mar 2012, o 18:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 23 lip 2008, o 11:24
Posty: 181
Lokalizacja: Trzebinia
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: D-4D
No i jak tam? Bo czekam i czekam z nadzieją, a tu cisza :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 mar 2012, o 22:30 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2010, o 01:10
Posty: 4142
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 193
Marka: Avensis
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 147KM
również chciałem zakupić za 1500pln ,ale płacić tyle za aktualizację to chyba przesada ,więc z czasem wolę kasę wydać na stację multimedialną a navi mam podczepianą do szyby ,kamerę w zderzaku z osobnym monitorem i tak chyba już pozostanie .-gra nie warta świeczki :nie:

_________________
http://avensis.info/viewtopic.php?f=64&t=6686 -----------Zaglądnij do mojego tematu tutaj
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2012, o 13:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2012, o 13:11
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Marka: TOYOTA
Model: avensis
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D4D
Witam
Podobnie jak Piotrek199182 po zimie mam problem z navi po zimie-miałem wyjety akku, dokładnie są tam jakieś japońskie znaczki i info o serwisie, nie potrzebuje navigacji w aucie, ale sprawne radio lub odczyt płyt by się przydał.
Proszę o pomoc, najlepiej osobę z okolic Bydgoszczy.
Pozdrawiam
Arek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2012, o 16:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
wloz oryginalna karte SD z mapa i po sprawie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2012, o 20:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2012, o 13:11
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Marka: TOYOTA
Model: avensis
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D4D
Nie mam karty, jesteśmy drugim właścicielem auta, nie potrzebuję navi chciałbym posłuchać chociaż radia :( jest ktoś w stanie mi pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2012, o 15:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2012, o 13:11
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Marka: TOYOTA
Model: avensis
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 D4D
Witam
Jeżeli jest ktoś z Kuj-pom i ma taki problem jak ja miałem to chętnie pomogę go rozwiązać.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lip 2012, o 15:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 lip 2012, o 15:20
Posty: 1
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Avensis
Model: T27
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8 benzyna
Proszę o pomoc też nie mam karty SD a chcę uruchomić radio nawigacji nie potrzebuje na razie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 19:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 19:17
Posty: 1
Lokalizacja: Kraków
Marka: TOYOTA
Model: PRIUS
Rocznik: 2010
Silnik: 1,8 hybryda
tekno1 napisał(a):
Witam
Jeżeli jest ktoś z Kuj-pom i ma taki problem jak ja miałem to chętnie pomogę go rozwiązać.
Pozdrawiam


a jak można się z Tobą skontaktować?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, o 16:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 21:19
Posty: 2
Marka: TOYOTA
Model: avensis
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
piotrek199182 napisał(a):
koledzy a jest tu ktoś kto grzebał troche w plikach z sd i wie moze ktore sa odpowiedzialne za język ?? i zeby w ogole spolszczyc te navi?? pobrałem juz całą europe i pewnie gdzies tam ten pl jest...


Na chomiku Fopaq (pryw.-Navia) hass. tns510 jest pliczek z j.polskim. Musisz go po rozpakowaniu zamienić z istniejącym na oryginalnej karcie SD ( skopiuj org. następnie usuń z karty, lub nadpisz tym pobranym ). Kartę z wgranym językiem umieść w slocie TNS510 ns.odłącz biegun ujemny akumulatora i po około 10 min. przykręć z powrotem. Po włączeniu TNS510 załaduje nowe oprogramowanie, pozostaje kwestia wyboru języka i ponownego ustawienia radia. LOADING.KWI ( plik zawierający języki również Pl. ).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2012, o 17:01 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 4 gru 2012, o 16:54
Posty: 1
Lokalizacja: polska
Marka: toyota
Model: t22
Rocznik: 1998
Silnik: 2,0
Witam,jest ktos w stanie pomoc odpalic nawigacje TNS 510 z Kujawsko-Pomorskiego,nie posiadam karty to prosze o kontakt.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2013, o 11:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 10 lis 2011, o 09:43
Posty: 68
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna
Witam,

Stałem się wraz z nabyciem pojazdu Toyota Avnesis [T25] posiadaczem Radio/CD/MP3 TNS510.
Radio super wszystko pięknie działa ale powstaje pytanie...?
Jak zaktualizować mapę ewentualnie dograć do istniejącej karty język polski lektora.
Bo w chwili obecnej nie ma lektora w języku polskim?


Pozdrawiam
seboizm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 19:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 mar 2016, o 04:05
Posty: 9
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 diesel 110kw
Siemka. Dzisiaj zamontowanym tns 510 w swojej avensis z 2009 roku w wersji sol. Zrobilem wszystko zgodnie z manualem toyoty tech. Jednak nie jestem pewien podłączenia jednego kabla. Chodzi mi o podłączenie kabla od biegu wstecznego i prędkości. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, te końcówki tylko się zaciska na danym kablu, czy trzeba ściągać izolację? W manualu toyoty były 2 możliwości podłączenia sygnału prędkości. Z licznika i z kostki radia. Tak zrozumiałem. Ja podłączyłem z kostki radia. Nie jestem pewien czy to dobrze. Do czego jest podłączenie biegu wstecznego? Gdzie navi pokazuje prędkość?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2016, o 00:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 lis 2016, o 19:49
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Witam , mam verso 2002 i mysle nad zakupem tns510 i moje pytanie: jesli nie mam sterowania na kierownicy to czy w pelni bede mogl korzystac z funkcji tns'a , czy bede mialndostep do komputera spalania paliwa etc.? Z gory dzięki :)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2016, o 17:59 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 44
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
rotwa napisał(a):
Witam , mam verso 2002 i mysle nad zakupem tns510 i moje pytanie: jesli nie mam sterowania na kierownicy to czy w pelni bede mogl korzystac z funkcji tns'a , czy bede mialndostep do komputera spalania paliwa etc.? Z gory dzięki :)


navi nie pokazuje informacji o samochodzie typu spalanie itp...

jeżeli chodzi o sterowanie to oczywiście wszystko będzie działać ale z radia a nie z kierownicy

_________________
Pomogę w aktualizacji wszystkich nawigacji Toyota / Lexus - DVD, SD, microsd, HDD, Touch1, Touch2 oraz inne - PW

Najnowsze mapy DVD E1F 2017/2018 ver.1 z maja 2017 ! ! !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2016, o 14:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 lis 2016, o 19:49
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Dzieki za odpowiedz, hmmmmm nie powiem napalilem sie na tnsa, ale brak danych spalania to dla mnie dość istotna sprawa( wiem ,nic to nie wnosi ze wiem ile pali:) a tak z ciekawosci jeszcze zapytam,poleciłby ktos jakies radio z funkcjami tnsa tak do 1500-2000 (moze byc lekko uzywane)?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda