TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 13 gru 2017, o 16:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2014, o 09:40 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, o 00:30
Posty: 1237
Lokalizacja: WWA/Ochota
Pochwały: 41
Marka: Citroen
Model: Czołg C4 Picasso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 ON
Az sam jestem ciekaw. Jaka kamere podlaczyles ?

_________________
Mój Trooper
Spotowanie w stolicy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 mar 2014, o 09:57 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
aktualnie mam już drugą, która widzi w nocy
korzystałem tylko z 2 pinów: górny i dolny


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 mar 2014, o 10:24 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, o 00:30
Posty: 1237
Lokalizacja: WWA/Ochota
Pochwały: 41
Marka: Citroen
Model: Czołg C4 Picasso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 ON
A gdzie kupowales ? Mozesz fotke radia z widokiem kamery zapodac ?

_________________
Mój Trooper
Spotowanie w stolicy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 mar 2014, o 15:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
postaram się zrobić

kamerki kupione na alle


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 10:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Proszę bardzo. Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 10:33 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, o 00:30
Posty: 1237
Lokalizacja: WWA/Ochota
Pochwały: 41
Marka: Citroen
Model: Czołg C4 Picasso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 ON
@Gregor 37 thx . jeszcze ekran Widokiem z kamery jak da rade @Jeziorko i bedzie git

_________________
Mój Trooper
Spotowanie w stolicy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 11:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Jeziorko prosil o zdjecie tylu radia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 16:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Czyli wtyczka e
proboj dwa piny pierwsze dol i gora od prawe strony....zgodnie z tym widokiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 17:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Gdzie masa, a gdzie sygnal z kamery bo to jest dosc istotne ,czy mozesz pokazac obraz z kamery na twoim radiu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 21:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
nie pamiętam czy góra sygnał czy masa, ale u ,mnie 2 piny z prawej - góra i dół


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2014, o 23:22 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 97
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Gregor jeśli masz navi B9010 to szkoda 'prądu', nie obsługuje kamery.

Pzdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 01:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Po wielu nieudanych próbach twierdze że nie da sie podłązyć ale Jeziorko twierdzi inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 09:58 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Tylko ja mam 9013,ale na hednym z forow chyba tutaj gdzies link wstawilem sa opisane mozliwosci do 9010


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 11:24 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 97
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Tylko tak jak on pisze ma 9013 i ta może już obsługuje a nasze 9010 niestety nie ;-(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 12:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
A czy w navi wam pokazuje ze opcja kamery jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 14:44 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Zdjecie


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2014, o 19:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 15 cze 2008, o 13:07
Posty: 145
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
W nawigacji jest opcja kamery,jest podłączony sygnał od wstecznego,ale kamera nie działa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2014, o 10:02 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1573
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
LUDZIE - NAWET JAK PODEPNIESZ ORYGINALNĄ KAMERĘ ALE NIE TĄ KTORA BYLA PRZEWIDZIANA AKURAT DO TEJ NAWIGACJI TO OPCJA KAMERY COFANIA SIE NIE UAKTYWNI. TYM BARDZIEJ JAK PODPINASZ CHINSKA KAMERE - OPCJA NIE BEDZIE NIGDY AKTYWNA!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2014, o 11:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
2 kamey chinskie i po wrzuceniu wstecznego pojawia sie info o mozliwosci kamery


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2014, o 13:50 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1573
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
ale w sensie w menu serwisowym?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2014, o 14:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Tak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2014, o 22:59 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 27 sty 2014, o 22:09
Posty: 31
Lokalizacja: Cieszyn
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D4D 150KM
Cytuj:
2 kamery chinskie i po wrzuceniu wstecznego pojawia sie info o mozliwosci kamery


a obraz się pojawia z kamery??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014, o 07:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 19:43
Posty: 372
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8
Obraz z kamery na tns sie pojawia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014, o 14:07 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 27 sty 2014, o 22:09
Posty: 31
Lokalizacja: Cieszyn
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D4D 150KM
Cytuj:
Obraz z kamery na tns sie pojawia

to wiemy tylko czy na b9010 się pojawia??. Jeśli na B9010 obraz z kamery się pojawia to opisz jak to podłączyłeś albo jeszcze lepiej zrób zdjęcie :-D i rozwiejesz wszystkie spekulacje na temat podłączenia kamery w B9010.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014, o 15:14 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1573
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
jeziorko ma B9013

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 12:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 kwi 2014, o 12:22
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis t25
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 diesel
Sorry I can only speak English but was following this interesting topic: I also have a T25 with b9010 and would like to attach a rear camera that I found on aliexpress that fits the plate lights.
So until today nobody managed to use those pins in the b9010 and only in the b9013? that is strange since I read in an italian formum somebody who was able to make it work on the b9010!
I understood that that guy was using only the two video signal pins and not the power source (which anywai is 6V so not ok with that 12v camera)...

Thanks for any answer!
tent


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2014, o 01:05 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 1 cze 2014, o 18:55
Posty: 83
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
i jak do b9010 mozona podlaczyc czy nie ? bo zastanawiam sie nad kupnem kamerki ale nie chce kasy wyrzucac w błoto.. Dwa mam mape e19 i navi nie namierza mi sygnalu gps jade autem a wskaznik pojazdu w tym samym miejscu problem z modulem ? mozna jakos sprawdzic live pozycje ? cos ala sygnal gps czy w ogole modol chodzi czy jak to mozna sprawdzic co jest nie tak ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2014, o 08:17 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 8 lut 2009, o 13:10
Posty: 1573
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 45
Marka: Niemamjuztoyoty
Model: niemamjuztoyoty
Rocznik: 2014
Silnik: niemamjuztoyoty
tu piuszesz o usterkach swojej nawi a w innym wątku ją sprzedajesz jako full sprawna??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2014, o 16:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 1 cze 2014, o 18:55
Posty: 83
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D
Navi sprawna modul gps poprostu był luzny nie dopiety .. tez spoczątku myślałem że jest walnięta ale po podpięciu modułu chodzi dobrze nie ma problemów z wyznaczaniem trasy i nawigowaniem... Temat zamknięty ..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2014, o 21:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lip 2012, o 15:25
Posty: 131
Lokalizacja: DK, ZS
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25 fl
Rocznik: 2007
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Czy navi na zdjeciu to TNS 700 ??. Wyglada identycznie i dzialana na niej kamera cofania :)
Fotka pochodzi z ogloszenia na mobile de avensis verso, rok chyba 2003


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda