TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 sty 2019, o 20:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 paź 2018, o 17:36 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 93
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Są już dostępne najnowsze mapy Touch2:
6.12.0 - 2018V2 (2018 Q1 data)

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 17:52 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 620
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Kupione :ok:
Ciekawe czy nowe odcinki S3 będą w końcu na mapie :nuda:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 17:57 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 423
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Dzięki za info, sprawdzałem w południe i jeszcze nie było.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 17:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2017, o 14:33
Posty: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.0 benzyna CVT
No to trzeba ciągnąć i znów z książką do auta... :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 20:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 423
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Ja pobrałem, w wolnej chwili trzeba trochę przejechać się i zainstalować. Nie oczekuję większych zmian, chociaż może będziemy mile zaskoczeni.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 20:48 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 620
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Warszawa, Trasa Świętokrzyska. a section of 1km street has been added in Warsaw between Ulica Kijowska and Ulica Zabraniecka (2017.4)
S7. A section of 11km has been added between Rychnowo and Olsztynek. The new stretch of road will improve traffic in the region. (2017.4)
S7. A section of 8km has been added around Ostróda. The new stretch of road will improve traffic in the region. (2017.4)
Road 16. A section of 9km has been added around Ostróda. The new stretch of road will improve traffic in the region. (2017.4)
S5: A section of 19km has been added between Korzeńsko and Krościna Wielka (2017.4)
S8: A section of 15km has been added between Marki and Radzymin. (2017.4)
41/46. A section of 17km long bypass has been added around Nysa. Saves 5km (2017.4)
S51: A section of 14km between węzeł Olsztyn Południe and węzeł Olsztynek Wschód has been reconstructed to multiply digitised road and upgraded to express road. It will improve traffic in the region (2018.1)
In Poland additional 10 cities have been updated to Prime coverage (2018.1)
S5: A section of 29km has been added between węzeł Krościna Wielka and Obrońców Grodna roundabout in Wrocław. (2018.1)

Z S3 lipa ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 20:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Skąd masz te dane?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 21:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 423
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Trasa Warszawa - Białystok po staremu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2018, o 21:57 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 620
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Glover1969 napisał(a):
Skąd masz te dane?

http://mapupdatecontent.toyota-europe.com/Documents/Map%20release/Toyota_T%26G_T2withGo_MapUpdateNotes_Autumn2018_V1.pdf

Tylko teraz się zastanawiam, czy zgodnie z nazwą pliku nie jest to opis do wersji V1, a ta aktualizacja jest raczej V2.
Ale nie znalazłem innego pdfa. Czyli będzie trzeba przetestować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 paź 2018, o 06:50 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 93
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
pdf jest do wersji v1 z maja 2018 bo juz go kiedyś przeglądałem - nowego jeszcze nie wstawili

_________________
Aktualizuje wszystkie nawigacje Toyota / Lexus najnowsze mapy 2018 /2019 ver.2 październik 2018 !



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2018, o 16:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Nowszego wciąż nie ma?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2018, o 20:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 paź 2018, o 12:12
Posty: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2018
Silnik: 1.8 benzyna
Jak to jest z tymi mapami? Mam wgrane mapy 2018 V2. Jadę dzisiaj w okolicach budowy drogi S5 i widzę na nawigacji "węzeł Lipno" wraz z wjazdem na S5 , które to będą oddane za kilka tygodni. Mam ustawione pobieranie TMC przez Internet. Nawi pobiera te dane z TMC czy jak? Pytam bo co niektórzy narzekają na brak drogi, która od dawna istnieje a ja mam drogi z przyszłości?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2018, o 21:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
U mnie brak drogi, która istnieje od kilku lat, a na przykład od początku mam węzeł w okolicach Stęszewa, który przynajmniej pół roku temu jeszcze nie istniał.
W najnowszej aktualizacji nie widzę, jak dotąd, żadnych zmian.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 11:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 423
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Może i nowe drogi główne aktualizują, ale już małe ulice niekoniecznie, tak samo dane adresowe. Ja mieszkam już 20 lat w jednym miejscu, ulicy i domu nadal brak w mapach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 14:31 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 paź 2018, o 12:12
Posty: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2018
Silnik: 1.8 benzyna
Ktoś zdaje się pisał, że u niego nie ma drogi S3. Używacie TMC przez Internet?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 21:36 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1223
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 140
Marka: Volkswagen
Model: Tiguan II
Nadwozie: inne
Rocznik: 2018
Silnik: 2.0 TDI
https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eS ... 8b887305db

jest promo 3 lata aktualizacji za 559,00 zł

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 23:04 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 423
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
kabum napisał(a):
https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eStore/51553692-4d69-421f-9d68-7c8b887305db

jest promo 3 lata aktualizacji za 559,00 zł


Jeszcze mam darmowe po zakupie nowego auta, ale propozycja ciekawa.
Czy są to mapy takie same jak 6.12.0
A jeszcze darmowa, co to jest https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eS ... 354d118380


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 16:19 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 620
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 47
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
piotrnad80 napisał(a):
Ktoś zdaje się pisał, że u niego nie ma drogi S3. Używacie TMC przez Internet?

U mnie nie pokazuje tych ostatnio otwartych odcinków S3.
Fakt, nie używałem ostatnio TMC przez internet, bo za szybko rozladowuje się bateria przy udostępnianiu neta w smartfonie.
Ale TMC informuje o utrudnieniach w ruchu drogowym, a nie aktualizuje map online...
Zaktualizuję mapy to sprawdzę w jedną stronę bez TMC, a jeśli dalej nie będzie pokazywać odcinków S3, to w drodze powrotnej włączę TMC przez interenet i sprawdzę.
Ale to dopiero w grudniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 18:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 paź 2018, o 12:12
Posty: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2018
Silnik: 1.8 benzyna
Kiedyś Automapa podawała, że dana aktualizacja zawiera daną drogę (jeszcze nie otwartą) gotową do odblokowania przez LiveDrive! (takich ich odpowiednik TMC przez Internet). Myślałem, że tutaj jest podobnie ale chyba nie jest.
Wydaje mi się, że dużo zależy też od inwestora drogi i wykonawcy. Może trzeba to jakoś inaczej zgłosić albo dostarczyć w innej wersji inwentaryzację geodezyjną aby taka droga pojawiła się szybciej niż inne?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2018, o 21:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 paź 2018, o 12:12
Posty: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2018
Silnik: 1.8 benzyna
Dzisiaj otworzyli kolejny fragment S5 i dzisiaj nim kawałek jechałem, tzn. od węzła Lipno do pierwszego zjazdu na Leszno. TT2 tę drogę już zna. Nie wiem z czego to wynika ale cieszy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2018, o 20:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 gru 2018, o 18:12
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D
Hej
Będe wdzięczny za pomoc w kwestii aktualizacji. Odpaliłem nawigacje i mam wersję 4.3.0L. Nawigacja była dodana w aucie marzec 2015. Zarejestrowałem się na stronie i nic nowszego darmowego niż 4.3.0L nie widzę. Już nie chodzi o same mapy bo te widzę, że są płatne ponad 500 zł (wersja na 3 lata). Bardziej myślałem o kwesti głosowego wybierania.
W obecej sytuacji jak wciśnę przycisk do głosu to wyświetla się , że funkcja jest niedostępna.
Czy jest szansa bezpłatnej aktualizacji, która umożliwi głosową komunikację...czy po prostu muszę zakupić wersję 2018 i system dodatkowo się zaktualizuje o nowe funkcje? Nikt przez 3 lata chyba nie dokonywał niczego aktualiując. Wiadomo mamy grudzień a nie marzec więc czas minął.

Pozdrawiam i proszę nie bić. Jestem w tym kompletnie zielony....

Słonik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2018, o 22:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 112
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Niestety nie. Masz wersje nawigacji i oprogramowania L a w tej wersji nie ma głosowego wybierania. Natomiast jest w wersji H dostępnej w samochodach Prestige do 2016r już od roku 2017 tej wersji nie dawano w tych autach.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 00:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Mam telefon z Androidem i nawigację w wersji L. Po połączeniu telefonu z zestawem, naciskam przycisk wybierania głosowego. Jeżeli telefon połączony jest z Internetem, usłyszysz krótki sygnał, po którym mówisz "zadzwoń xxx" - i tu podajesz zamiast xxx nazwę kontaktu. U mnie to działa bardzo dobrze.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 00:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 112
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Tak to działa. Ale głosem nie wybierzesz adresu w nawigacji i np muzyki z usb (tytuł wykonawca itd)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 00:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
Szkoda, że nie działa mirrorlink. Wówczas byłaby możliwość korzystania z map Google.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 10:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 gru 2018, o 18:12
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D
1975maniek napisał(a):
Niestety nie. Masz wersje nawigacji i oprogramowania L a w tej wersji nie ma głosowego wybierania. Natomiast jest w wersji H dostępnej w samochodach Prestige do 2016r już od roku 2017 tej wersji nie dawano w tych autach.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


hej dzięki. Rozumiem w takim razie, że jak nawet wykupię aktualizację 2018 za 520 zł to i tak głosowych komend nie będe miał? Mój model Avki to podobno Prestige, aczkolwiek w papierach moduł mocy i nawigacja została zamontowana po 2 miesiącach od daty zakupu. :bojesie:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 12:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 112
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. Ale trochę to trwało i w końcu sam musiałem napisać pismo do toyota Poland bo przez salon nie dało się nic zrobić. Po tym piśmie uwzględniono reklamację. Ale faktem jest że od rocznika 2017 nie ma modułu H standardowo montowanego w tym aucie nawet w wersji prestige.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 14:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 gru 2018, o 18:12
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D
1975maniek napisał(a):
Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. Ale trochę to trwało i w końcu sam musiałem napisać pismo do toyota Poland bo przez salon nie dało się nic zrobić. Po tym piśmie uwzględniono reklamację. Ale faktem jest że od rocznika 2017 nie ma modułu H standardowo montowanego w tym aucie nawet w wersji prestige.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Hmm auto mam z 2014 roku, kupione II 2015 i tak I rejestracja też 2015. Po 5 tys km dołożony moduł navi i power boost (który zresztą szwankuje). Jak zaloguje się na stronie toyota to pokazuje model MC'11. Zagadka czy to niby prestige (może zajrzę w książke serwisową). Z wyposażenia standardowego są xenony, alusy 17, kamera cofania i podgrzewane fotele oraz system bezkluczykowy, podgrzewane wycieraczki, rolety :niewiem:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 16:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 112
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Tak w środku wyglada prestige. Siedzenia skóra cała czarna, fotele regulowane elektrycznie, ponadto te plastiki na pulpicie szare i na drzwiach wyglądają jak stal hartowana.


Toyota Avensis https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-av ... BvTfi.html


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2018, o 17:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2017, o 03:50
Posty: 110
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8
1975maniek napisał(a):
Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. "..."


Jaka była podstawa reklamacji?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
...and Justice for All...

...and Beer for All!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda