TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 22 lip 2018, o 11:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2018, o 23:49 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 507
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Cześć.
W dniu dzisiejszym do stajni Toyoty dojechał T27FL2 w wersji Premium z dodatkami Executive oraz Style.
I jest naprawdę dobrze, ale - nie mogę pogadać sobie z navi.
W tym filmiku, gdzie człowiek z autocentrum testuje sprzęt, gada :
https://www.youtube.com/watch?v=wvzTR9zVk0Y
Teraz już wiem, że gada z wersją Prestige, ale czy w takim razie Premium okroili z gadającej z kierowcą nawigacji?? :bojesie:
Po wciśnięciu ikonki "gęby" na kierownicy, wyskakuje jedynie informacja że "system rozpoznawania mowy nieaktywny", czy niedostępny jakoś.
O co kaman i jak to zmusić do rozmowy ze mną.
Tym bardziej, że żona w trasach śpi, i nie mam z kim pogadać - to była ważna funkcja dla mnie... :help:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 08:01 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 22:14
Posty: 72
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2AD
Sprawdź jaką masz dokładnie wersję oprogramowania bo wydaje mi się że funkcja jest tylko w wersji H


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 17:18 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 507
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
Trochę za późno o tym poczytałem, ale w sumie i tak by to nie zmieniło wyboru Premium, a nie Prestige.
Rzeczywiście są dwa moduły navi, z tego co zdążyłem się zorientować, to są różnice sprzętowe, nie tylko programowe.
Jeden to Touch 2 Go z literką L, opisany zewnętrznie jako Extension Module, a drugi to Touch 2 Go Plus z literką H opisany zewnętrznie High Module.
Trochę szkoda, ze Toyota tak dzieli wersję Premium od Prestige - rozumiem, że jakieś różnice muszą być bo inaczej kto kupowałby wersje Prestige, no ale bez jaj...
Dobrze, że w wersji Active nie dają np kwadratowych kół :wleb:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 08:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 97
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Kupiłem wersie avensis prestige z 2017r i już nie mam wersji H tylko L i cały czas walczę z tym z toyota Poland. Okazuje się że od 2017r wszystkie są z modułem L i w tej chwili wersja prestige od premium nie różni się pod względem nawigacji.
Chyba ze ktoś z forum ma avensis z 2017r w wersji prestige z nawigacja z modułem H. To niech napisze.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 12:39 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 507
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
No nieźle. A jakie jest stanowisko TMP w tej sprawie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 13:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 97
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Mówią za tak jest od 2017r.
Ale walczę dalej bo jak kupowałem to otrzymałem katalog z którego wynikało że mam mieć rozbudowana nawigację. Pewnie tej wersji auta bym nie kupił.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 14:57 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 507
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
A czy w wersji Avensis od 2017 również nie ma na kierownicy przycisku od wybierania głosowego? Bo jeśli jest nadal, to pytanie po co, skoro do każdej wersji walą wersje L.
Chyba że za dopłatą możesz dopiero wziąć wersję H.
Ale skoro miałeś w katalogu info że w wersji Prestige masz to w standardzie, to powinieneś dostać.
Gdzieś na innym forum ktoś podawał dwa emaile do prezesa Toyoty, oraz prezesa Toyoty w Polsce. Może tam uderz do nich.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 14:58 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 97
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Nie znalazłem tego. Możesz mi podesłać linka jak wiesz gdzie to jest


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 15:15 
Online
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 4 sie 2013, o 23:06
Posty: 507
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 43
Marka: Toyota
Model: T27FL2
Rocznik: 2015
Silnik: 3ZR
http://avensis.info/viewtopic.php?f=67&t=21924&start=150#p484766

To jednak było na naszym forum :ok:
Tylko pomyliłem tego drugiego, on nie z Polski tylko ds. zagranicznych. Ale na jedno wychodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 15:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2011, o 13:04
Posty: 97
Lokalizacja: Szczawno Zdrój
Marka: toyota
Model: avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1,8 benzyna
Dzięki za info. Ale jak ktoś ma kupionego avensisa z 2017r prestige i ma nawigację H a nie L to niech da znać.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda