TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 18 lut 2018, o 02:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 cze 2017, o 19:41 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 21 lut 2013, o 17:29
Posty: 34
Lokalizacja: Rzeczyca
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2,0 d4d
Dołączył(a): czwartek, 21 lut 2013, 16:29
Posty: 27
Lokalizacja: Rzeczyca
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2,0 d4d
Witam. Wczoraj w nocy wracałem z Poznania do domu i miałem do przejechania 200km. Odpaliłem auto włączyłem światła i po 5min zgasły same i tak jakieś 20~30 razy zanim dojechałem do domu. Czy to wina przekaźnika czy czegoś innego? Dodam że mam ksenony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 cze 2017, o 19:42 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 21 lut 2013, o 17:29
Posty: 34
Lokalizacja: Rzeczyca
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2,0 d4d
Witam. Wczoraj w nocy wracałem z Poznania do domu i miałem do przejechania 200km. Odpaliłem auto włączyłem światła i po 5min zgasły same i tak jakieś 20~30 razy zanim dojechałem do domu. Czy to wina przekaźnika czy czegoś innego? Dodam że mam ksenony.[/quote]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2017, o 09:16 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 19:09
Posty: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 benzyna
Chyba znam jedną z możliwości
Alternator

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2017, o 21:35 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2017, o 15:02
Posty: 85
Lokalizacja: Podkarpacie
Pochwały: 9
Marka: TOYOTA
Model: AVENSIS T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 DCAT 150(2ADFHV)
Witam

Podepnę się pod temat.

W samochodzie w zasadzie chyba od kupna mam pewien problem z prawym światłem, uruchamia się ono normalnie tak jak lewe i prawidłowo poziomuje i po chwili gaśnie. Poprawnie zapala się i gaśnie tylko prawe światło.
Dzisiaj podczas jazdy gdy nie świeciło już prawe światło zgasło mi lewe, przekręcenie przełącznika z auto na mijania i oba się zaświeciły, po czym prawe zgasło - taki przypadek miałem pierwszy raz.
Podpowiedzcie gdzie szukać przyczyny.

Z góry dzięki i pozdrawiam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda