TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 paź 2017, o 06:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1934 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 cze 2017, o 22:18 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 wrz 2007, o 12:45
Posty: 2712
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 30
Marka: Toyota
Model: byla T22 jest T 27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 147 KM (2ZR-FAE)
dystrybutor/producent, ? tak jest na pudelku


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2017, o 13:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 maja 2012, o 11:47
Posty: 224
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 3ZR-FAE
LemonR napisał(a):
Ja mam podobne a dokładnie:
https://sklephadron.pl/lampy-dzienne-dr ... oyota.html
I o ile światło do jazdy dziennej jest ok (900lm), to przeciwmgłowe (800lm) są wyraźnie słabsze od oryginałów. Żarówka H11 ma 1350lm!
Warto to wziąć pod uwagę jeżeli ktoś często używa przeciwmgłowych.


No to zamówiłem (w końcu) i ja... Te, co ma kolega LemonR.

Chodziły mi mocno po głowie w miejsce kierunkowskazów, ale jednak brak homologacji mnie zniechęcił


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2017, o 13:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Dobry wybór. :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2017, o 22:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 maja 2012, o 11:47
Posty: 224
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 3ZR-FAE
LemonR napisał(a):
Dobry wybór. :ok:


Kolego, a mógłbyś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie wpiąłeś który przewód? No i gdzie zamontowałeś przekaźnik drl?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2017, o 22:49 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Postaram się jutro zajrzeć pod maskę i dam znać.

Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2017, o 18:08 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Shadow napisał(a):
LemonR napisał(a):
Dobry wybór. :ok:


Kolego, a mógłbyś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie wpiąłeś który przewód? No i gdzie zamontowałeś przekaźnik drl?


No więc tak:
plus po zapłonie jest wzięty z puszki z bezpiecznikami w komorze silnika, jest tam pierwsza od przodu samochodu szara kostka a w niej czerwony przewód w szare łatki;
drugi przewód jest wpięty do plusa jednej z żarówek pozycyjnych;
masa to wiadomo, byle gdzie do masy;
elektronika od DRL jest wciśnięta nad halogenami, przymocowana trytytkami.
Generalnie trzeba zdjąć całą dolną i górną osłonę silnika aby mieć dobry dostęp.
powodzenia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2017, o 22:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 maja 2012, o 11:47
Posty: 224
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 3ZR-FAE
Dziękuję Ci bardzo.
A jak łączyłeś przewody - skrętka, złączka, lutowałeś? Ja na razie przeciąłem przewód plusowy od pozycyjnych i dałem złączkę, ale coś mi nie świeci :( Nic, jutro zobaczę i powalczę dalej.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2017, o 07:31 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Przewód zasilający lutowałem, przewód od pozycyjnych dałem na złączkę samochodową zaciskaną.
Żeby DRL świeciły musisz podłączyć zasilający i masę, ten przewód podłączany do pozycyjnych jest po to aby DRL się wyłączały kiedy włączasz światła mijania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2017, o 12:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 30 maja 2012, o 11:47
Posty: 224
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 9
Marka: toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 3ZR-FAE
Dzięki kolego, już sobie poradziłem. Bardzo pomogłeś. Wszystko (chyba) działa, nie wiem tylko, czy drl będą się automatycznie przełączać na mijania po zmroku - sprawdzę. Mam ustawione w poz. auto. Myślałem, że na 0 nic się nie będzie palić, ale u mnie świecą drl. Nie wiem, czy tak powinno być. Poza tym u mnie jest trochę inaczej, niż u Ciebie. Dali teraz nowe przetwornice i masa jest wspólna dla drl i halogenów, właśnie przy halogenach. Także masy w pozycyjne nie wpinałem.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2017, o 14:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Na "0" przy włączonym zapłonie będą paliły się drl bo one się mają wtedy palić. Gasną po włączeniu postojowych lub mijania. Jeżeli do tej pory miałeś tak, że na "auto" zapalały się mijania w dzień a w nocy tylko przygasało wnętrze to musisz tą opcję wyłączyć w samochodzie podłączając się do ECU

Wysłane z mojego hi6210sft przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2017, o 13:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 sie 2014, o 20:38
Posty: 22
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5
Marka: TOYOTA
Model: AVENSIS T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2,2 D-cat
Plus po stacyjce podłączyłem jak na zdjęciu, reszta wiadomo standard.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2017, o 12:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 2 paź 2016, o 23:56
Posty: 72
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0
W t27 działają też te LEDy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2017, o 13:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 18:08
Posty: 320
Lokalizacja: najczęściej 100-lica, rzadziej Suwałki albo Przemyśl
Pochwały: 33
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4-D + V-Tech :)
Tak. W Golfie też by zadziałały. I Renault również. I generalnie każdym innym aucie z napięciem 12V.

Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada)

_________________
"Filateliści zbierają znaczki, a fetyszyści paznokcie i włosy zmarłych. Nie da się tego wytłumaczyć. Nigdy nie rozumiałem, jak można zbierać znaczki." F. Mulder

Nasza Silver Lady - viewtopic.php?f=63&t=23076


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2017, o 18:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lis 2015, o 00:57
Posty: 126
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1,8 benzyna
kotkowski napisał(a):
Plus po stacyjce podłączyłem jak na zdjęciu, reszta wiadomo standard.
Dziękuję za wstawkę

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1934 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda