TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 22 sie 2017, o 03:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lut 2016, o 14:47 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9396
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 492
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
viewtopic.php?f=65&t=21550&p=451821#p451821
Kolega @rasta :) się z tym uporał w ostatnim czasie

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2016, o 11:56 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:21
Posty: 58
Lokalizacja: Okuniew
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2zr-fae
pafcio napisał(a):
http://avensis.info/viewtopic.php?f=65&t=21550&p=451821#p451821
Kolega @rasta :) się z tym uporał w ostatnim czasie


Szkoda że manuala nie zrobił :baseball:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2016, o 19:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:03
Posty: 50
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
lepo napisał(a):
kempes - udało Ci się uporać z problemem?


Ze względu na brak informacji dających nadzieje na poprawę, nic nie robiłem w temacie. Niby popularna marka ale fachowców jak na lekarstwo. Na wiosnę, z nowymi siłami może uda się skutecznie zadziałać (podsunę mechanikowi temat z wybierakiem). Dzięki rasta:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2016, o 19:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
kempes napisał(a):
lepo napisał(a):
kempes - udało Ci się uporać z problemem?



.... w ASO chcieli mi regulować linki, a może sprzęgło, a może..... wiedzą dokładnie gdzie może być przyczyna przy przebiegu 160-200 tys km. tylko że trzeba im grubo zapłacić + jeszcze wciskają regulację linek ....( rozbieraj tunel, widać gołym okiem luzy pomiędzy białym plastikiem od wybieraka ) mi cała wymiana zajęła około 30 min. - Kupuj nowy w ASO sam wybierak za 750 zł :glupek: lub używkę (allegro) z demontażu 100-250 zł i wymieniaj :cfaniak:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2016, o 20:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
_MARECKI_ napisał(a):
pafcio napisał(a):
http://avensis.info/viewtopic.php?f=65&t=21550&p=451821#p451821
Kolega @rasta :) się z tym uporał w ostatnim czasie


Szkoda że manuala nie zrobił :baseball:


:jezyk:


Autor postu otrzymał pochwałę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2016, o 21:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2016, o 20:34
Posty: 269
Lokalizacja: 022
Pochwały: 24
Marka: Toyota
Model: Yaris II TS
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 2ZR-FE
rasta :) - dzięki za utwierdzenie w przekonaniu, że to pierdoła :ok: . Tam się coś ułamało czy wyrobiło, że wkrętem zwalczałeś?

U mnie też w ASO zaczęli coś modzić bezskutecznie, a wszystko zaczęło się po demontażu elektronicznej blokady biegów. Raz na jakiś czas jedynka wchodzi z oporem lub trzeba cofnąć dźwignię i wrzucić raz jeszcze.

Podobnego rodzaju dyskomfort pojawiał się kiedyś w oplach - wtedy na jabłko naciągało się koszulkę termokurczliwą, zgrzewało i likwidowało luz.

Zostało zatem rozebrać tunel (jeszcze nie wiem jak), gdy pogoda się poprawi i zrobić tam porządek.
Może byśmy zorganizowali jakiś mini spot z poradą techniczną? :jezyk:

_________________
Był Yarek po sanatorium: viewtopic.php?f=64&t=23282
a jest Yarosław Drugi TS: viewtopic.php?f=66&t=24090&p=470319#p470319


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 mar 2016, o 11:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
Lepo - jak jesteś z mazowieckiego to wpadnij do mnie, przy browaku wymienię lub usztywnię dźwignie :)
Jakby co to dzwoń 502244589.


Pochwały przyznane za post: 2

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 mar 2016, o 00:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2016, o 20:34
Posty: 269
Lokalizacja: 022
Pochwały: 24
Marka: Toyota
Model: Yaris II TS
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 2ZR-FE
rasta :) - telefon zapisany. Odezwę się to się spota zrobi hehehe

_________________
Był Yarek po sanatorium: viewtopic.php?f=64&t=23282
a jest Yarosław Drugi TS: viewtopic.php?f=66&t=24090&p=470319#p470319


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 mar 2016, o 13:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
... wybierak u kolegi 'lepo' naprawiony :cfaniak: przy okazji odbył się w Wesołej mini spocik :szatanek:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 mar 2016, o 16:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2016, o 20:34
Posty: 269
Lokalizacja: 022
Pochwały: 24
Marka: Toyota
Model: Yaris II TS
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 2ZR-FE
Dzięki rasta :) jeszcze raz za podzielenie się patentem :piwo: . Teraz drążek chodzi tak jak należy :auto:
Walić ASO skoro nie chce im się tego ogarnąć. :wsciekly:

_________________
Był Yarek po sanatorium: viewtopic.php?f=64&t=23282
a jest Yarosław Drugi TS: viewtopic.php?f=66&t=24090&p=470319#p470319


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 mar 2016, o 17:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
lepo napisał(a):
Dzięki rasta :) jeszcze raz za podzielenie się patentem :piwo: . Teraz drążek chodzi tak jak należy :auto:
Walić ASO skoro nie chce im się tego ogarnąć. :wsciekly:



... mała śrubka a cieszy :ok: , cieszę się że działa i mogłem pomóc :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2016, o 21:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2016, o 20:34
Posty: 269
Lokalizacja: 022
Pochwały: 24
Marka: Toyota
Model: Yaris II TS
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 2ZR-FE
Dzisiaj małżonka testowała i stwierdziła, że w końcu to wszystko działa jak należy. Ot tak na dzień kobiet :chytry:

_________________
Był Yarek po sanatorium: viewtopic.php?f=64&t=23282
a jest Yarosław Drugi TS: viewtopic.php?f=66&t=24090&p=470319#p470319


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 10:03 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:03
Posty: 50
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
rasta :) napisał(a):
lepo napisał(a):
Dzięki rasta :) jeszcze raz za podzielenie się patentem :piwo: . Teraz drążek chodzi tak jak należy :auto:
Walić ASO skoro nie chce im się tego ogarnąć. :wsciekly:



... mała śrubka a cieszy :ok: , cieszę się że działa i mogłem pomóc :-D


Witam,
Czy dużo zabawy z rozbieraniem tunelu (na co uważać)? I co z tą śrubką?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 11:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
kempes napisał(a):
rasta :) napisał(a):
lepo napisał(a):
Dzięki rasta :) jeszcze raz za podzielenie się patentem :piwo: . Teraz drążek chodzi tak jak należy :auto:
Walić ASO skoro nie chce im się tego ogarnąć. :wsciekly:



... mała śrubka a cieszy :ok: , cieszę się że działa i mogłem pomóc :-D


Witam,
Czy dużo zabawy z rozbieraniem tunelu (na co uważać)? I co z tą śrubką?

rozbieranie tunelu to 15 min. a wkręcona śrubka usztywnia wybierak ;-) dzięki czemu wchodzą biegi ...... bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 11:55 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:21
Posty: 58
Lokalizacja: Okuniew
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2zr-fae
Czy w verso może byc podobny problem z wrzucaniem biegów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 12:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
_MARECKI_ napisał(a):
Czy w verso może byc podobny problem z wrzucaniem biegów?



.. podejrzewam że tak :jedzonko: wystarczy zobaczyć czy są luzy na drążku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 12:10 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:21
Posty: 58
Lokalizacja: Okuniew
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2zr-fae
rasta :) napisał(a):
_MARECKI_ napisał(a):
Czy w verso może byc podobny problem z wrzucaniem biegów?



.. podejrzewam że tak :jedzonko: wystarczy zobaczyć czy są luzy na drążku.


sprawdzałem wczoraj i są luzy oraz problemy z wrzucaniem 1 i wstecznego :-(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 12:21 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
_MARECKI_ napisał(a):
rasta :) napisał(a):
_MARECKI_ napisał(a):
Czy w verso może byc podobny problem z wrzucaniem biegów?



.. podejrzewam że tak :jedzonko: wystarczy zobaczyć czy są luzy na drążku.


sprawdzałem wczoraj i są luzy oraz problemy z wrzucaniem 1 i wstecznego :-(



.... z Okuniewa masz niedaleko do mnie :-D , jak co to zapraszam , postaram się pomóc 502244589


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 13:41 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:21
Posty: 58
Lokalizacja: Okuniew
Marka: Toyota
Model: Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 2zr-fae
No daleko nie mam :-D

Jak znajdę chwilę to się odezwę, i umówimy się. :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2016, o 20:25 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:03
Posty: 50
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
Jeszcze raz proszę o pomoc. Próbowałem rozbierać tunel ale nie wiem jak to zrobić, trzeszczą plastiki, boję się że urwę jakieś zaczepy. Jak się za to zabrać żeby nic nie uszkodzić, jakieś wskazówki. I ewentualnie gdzie ten wkręt.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2016, o 21:08 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
zadzwoń do mnie to postaram się wytłumaczyć co i jak... wyżej w postach znajdziesz mój nr. telefonu :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2016, o 20:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
... jeszcze raz pokażę dokładnie gdzie wkręcić śrubkę, by usztywnić drążek w wybieraku ( jest to prawa strona, strona od pasażera)
, śrubkę skracałem na około 2-2,5 cm, by mocno się oparła a nawet wkręciła w biały plastik( będzie widać w czasie wkręcania). dodatkowo trzeba pamiętać by wcześniej rozwiercić wiertłem otwór na śrubę, by nie popękał plastik.
jakby co to śmiało do mnie dzwonić 502244589.

- ja znalazłem w dobrej cenie w bardzo dobrym stanie używany wybierak za 100zł , ale i ten będę musiał usztywnić, bo czuję że i tak na starym, naprawionym wybieraku lepiej wchodził mi pierwszy bieg.


Autor postu otrzymał pochwałę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2016, o 23:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 paź 2014, o 20:59
Posty: 20
Marka: TOYOTA
Model: AVENSIS T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: D4D 2.0
A jak sprawdzić czy są luzy na wybieraku ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2016, o 08:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
..w większości T27, ciężko wrzucić pierwszy bieg, zwłaszcza na drodze, gdzie trzeba ruszyć z pod świateł. u mnie jeszcze były wyczuwalne luzy na drążku zmiany biegów, nie powracał na miejsce luzu i drążek nie był ... 'sprężysty' :-D
, gdy się dotrze do wybieraka widać jak przy wrzuceniu pierwszego biegu 'biały' plastik unosi się w górę, a powinien nie poruszać się.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 cze 2016, o 23:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 9 kwi 2011, o 23:08
Posty: 170
Lokalizacja: szkocja
Marka: toyota
Model: avensis t25 , t27
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
czesc,
a ja mam problem poniewaz kupilem auto jakies 6 tygodni temu z przebiegiem 140tys km. Okazalo sie wczoraj wieczorem ze nie moge wrzucic innego biegu niz 3, 6 i wstecznego. ogladal to znajomy i po odlaczeniu linek od skrzyni wciaz nie mogl zalaczyc innych. Auto zostalo odcholowane do serwisu toyoty i jestem ciekaw co powiedza. Auto nie wydawalo wczesniej zadnych mechanicznych dzwiekow, ciesze sie ze mam wykupione ubezpieczenie. Odezwe sie jak magicy wydadza diagnoze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2016, o 08:15 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 25 cze 2011, o 11:17
Posty: 1930
Pochwały: 10
Marka: Toyka
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Premium
Resta , jaką śrubę stosujesz, 3mm blachowkręt czy np. czarny do płyty gipsowej - te są hartowane i mogą się urywać?

Podsumowując twoją instrukcję, :
1. rozbieramy tunel
2. drążek w pozycji neutralnej - luz
3. nawiercamy plastik wiertłem ok. 2,5mm, na głębokość ok. 25mm
4. wkręcamy blachowkręt aż się wkręci w biały plastik
5. składamy tunel.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2016, o 14:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: Warszawa- Wesoła
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 126KM
Student22 napisał(a):
Resta , jaką śrubę stosujesz, 3mm blachowkręt czy np. czarny do płyty gipsowej - te są hartowane i mogą się urywać?

Podsumowując twoją instrukcję, :
1. rozbieramy tunel
2. drążek w pozycji neutralnej - luz
3. nawiercamy plastik wiertłem ok. 2,5mm, na głębokość ok. 25mm
4. wkręcamy blachowkręt aż się wkręci w biały plastik
5. składamy tunel.



... możesz jeszcze odkręcić cztery śruby od wybieraka + odłączyć dwie linki i wyjąć cały wybierak. .....o ile pamiętam długość wkrętów to około 25mm ( najlepiej dłuższą i obcięć na wymiar , by nie było ostrego szpicu) na wzór gwintu śruby zrobiłem zdjęcie. Blachowkręt chyba nie będzie za dobry z uwagi na rzadki gwint, może z czasem się poluzować. Śrubkę musisz tak wkręcić, by mocno się oparła o plastik, będzie widać jak 'biały plastik' się wygina pod naciskiem( jak wyciągniesz wybierak), może i jak skręcisz oba plastiki to będzie bardziej sztywniejszy drążek , ja wkręciłem śrubkę by mocno docisnęła 'biały plastik'.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2016, o 15:00 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 25 cze 2011, o 11:17
Posty: 1930
Pochwały: 10
Marka: Toyka
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Premium
ok. spoko u mnie jest ok. ale teraz już wszystko wiem co i jak.
dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2016, o 17:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 4 sty 2015, o 19:27
Posty: 13
Marka: toyota
Model: avensis t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
Panowie posiada ktoś wiedzę gdzie znajduje się odpowietrznik skrzyni biegów? Mam problem z haczacymi biegami a jak odkrece korek zalewowy skrzyni to kilka dni jest spokój. Olej w skrzyni wymieniłem na castrol syntrans 75w.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2016, o 18:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 maja 2015, o 22:58
Posty: 131
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: D-CAT
marcin00813 napisał(a):
Panowie posiada ktoś wiedzę gdzie znajduje się odpowietrznik skrzyni biegów? Mam problem z haczacymi biegami a jak odkrece korek zalewowy skrzyni to kilka dni jest spokój. Olej w skrzyni wymieniłem na castrol syntrans 75w.



Wyciągnij akumulator. Od góry na skrzyni taki czarny cycek. Też mam castrola syntransa 75W + chemia i nie mam problemów. U mnie przyczyną haczenia był luz na wybieraku.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda