TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis
Teraz jest 24 maja 2019, o 22:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 mar 2019, o 19:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lip 2018, o 21:24
Posty: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: 1ZZ FE
Witajcie
Panowie potrzebuje rady może ktoś z was spotkał się z takim problemem. Otóż w moim Avensisie 2001r 1.8 przy wciskaniu sprzęgła słychać takie jakby "rechotanie żab" Jak tylko wcisnę je już kilka milimetrów to w trakcie jazdy to słychać do momentu dopóki nie puszczę sprzęgła. Problem ten ujawnia się w trakcie jazdy gdy skrzynia się już rozgrzeje i jadę na biegu. Nic się nie dzieje na biegu jałowym. Sprzęgło ok bo już skrzynia jest wymontowana. Rozebrał ją dziś mechanik i mówi że wszystko jest ok, nie ma żadnych luzów a synchronizatory też są ok. Czy ktoś miał taki problem?? Bo nie wiem czy coś jest przeoczone czy szukać gdzie indziej.
Z góry dziękuję za rady


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: auto.com.pl | motostat.pl | Polska Jazda